Överraskande och trevlig resa

    
 Med sex timmars tidsskillnad mot Sverige, (plus sex timmar) sitter jag på altanen i mörkret och njuter av brus från hav och palmer.
Vi landaded i Bangkok i morse, 09.30 lokal tid ( i Sverige då 03.30) efter en  bekväm flygning med Finnair från först Stockholm och sedan Helsingfors. (Inget sponsrat inlägg.)
Maken hade glädjande överraskat mig med en bekvämare flyggklass och visst kändes det väldigt behhagligt att luta sig tillbaka, ha gott om plats, kunnna fälla stolen till liggläge och bara njuta. (jo, förutom klådan som finns i pannan av såern efter beandlingen.)
Resan hit bokades tidigt i höstas men vi visste  inte förrän ganska nyligen att det skulle fungera för mig att åka.
Sola gör jag  inte, men inget badförbud råder och just här där vi bor har jag tillgång till skugga hela dagen vikket är en förutsättning.
Scooter har vi hyrt och kommer givetvis att förflytta oss  i omgivningarna både med hjälp av  den och på andra sätt. Att ta det lugnt står förstås också på agendan.
 
(Såren i pannan läker bra och värken är borta. Nu väntar jag på att sårskorporna ska ramla bort och under tiden  kliar det  rejält. Men med kallt vattten och en frottéhandduk kan klådan lindras.)
 
I Bangkok blev vi hämtade på flygplatsen och efter dryga två timmars resa mot sydost var vi framme i vår by, Chackpong.
Här i byn, som är liten och långsträckt, har vi varit många gånger och vår första resa gick hit redan 2009 när vi bodde i Peking och många resot  hit har det blivit under årens lopp.  Men hit går inga charterresor så mycket av det mer genuina thailand finns utanför dörren.
(Mer om byn Chackpong i ett annat inlägg.)
 
Resan hit hade mycket att bjusa på, ja förutom själva flygningen och att luta sig tillbaka gick mer än bra.
 
Bekväm och avskild kabin med gott om utrymme och mycket av det där "lilla extra".
 
Champagne under tiden som menyerna studeras och likaså viktigt att prova in stolens alla
bekvämligheter. Och det fanns många.
 
Speciellt fack för mina skor och sedan togs de fina Marimekkotofflorna på.
Min handbagageväska hade en särskilt plats.
                                                                       
I menyn fanns tre olika för och varmrätter att välja på och Iittalas glas och Marimekkos porslin
och servetter var genomgående. Mitt val av förrätt blev jordärtskockssoppa med rälor..
Väldigt gott och en fräsch sallad piggade upp. Till varmrätt beställde jag pasta fylld med kantareller och tryffel i en lätt gorgonzolasås. Ost, glass och bakverk avslutade måltiden.
 
Väl tillbakalutad  för att så småningom slumra in och det väl omsluten av täcke och kuddar med Marimekkodesign. Och det gick att helt sträcka ut sig.
 
Framme i Chackpong och vårt fina boende i en lägenhet på Chrystal Beach, åtta trappor upp.
Att det var lite mulet gkorde mig absolut ingenting och +24 är behagligt hur som.  
 
 
 
                                                                                            
                                                                                                                                                                                
Anna

Men HEJ så himla roligt...och ser helt ok att flyga på "annat vis" ;)
Njut vidare av livet och hoppas kliandet och såren läker fint!
Kram från ett idag regnigt och mörkt Orust!

Svar: Ja, absolut! B kan överraska ordentligt! Extra njutbart nu efter det onda jag haft/har. Men alla sårskorpor är snart borta. Så skönt!Vi tänker så på dig. minns första gången och då var vi här tillsammans. Fina minnen!
Önskar dig och de dina det bästa och hoppas vi snart ses.
Kramar från oss båda.
Ditte

Znogge

Ja, det är onekligen skillnad på olika flygplansklasser när man reser. Vi brukar få nöja oss med ekonomiklass men på väg hem från Brasilien blev jag uppgraderad för att de behövde sätta en familj tillsammans. Så lyxigt som ni hade det var det inte men jag var nöjd.

Ha det nu riktigt bra och njut av skugga, värme och bad!

Kram

Svar: Jodå, visst är det skullnad och på låmgresor är det skönt med det där extra. Vi flyger också vanligen ekonomiklass, men nu blev jag överraskad av maken och det blev jag glad för. Och så skönt att bli uppgraderad på resan hem från Brasilein för den är lång. Skuggan finns med hela tiden , med undantag från baden då. Men de sker på tider då solen är svagare.
Kram
Ditte

Comsi Comsa


Inser att det var länge sedan jag gjorde en långresa, så här bra hade jag inte på mina flygresor. På en flygning i Asien fick jag sitta på resväskan för att sätet var trasigt. Inte så noga på den tiden... :-)

Njut och ha det jättegott.

Kram ❤

Svar: Nej, inte var det så npga förr Har också minnen från den gamla "goda tiden".Men nu kändes det skönt att ha det extra bra, Får väl väl räknas som konvalecent ett par dagar till.
Kanske hemresan blir på en flygande matta.
Stor kram
Ditte

BP

Alltså inte visste jag att flygplanen är utrustade med sådan lyx! Fantastiskt att kunna sträcka ut sig i så fina sängkläder för att inte tala om maten som serverades på så fint porslin! Vilken perfekt reklam för Finlands stolthet Marimekko!!! Är riktigt impad här faktiskt!

Utsikten från lägenheten är ju fantastisk den också! Njut, njut, njut säger jag bara!

Svar: Vi njuter på! Och resan med Finnair var verkligen härlig med perfekt service och allt i designen var smakfult. Finland visade upp en del av sin designkonst här. Väldigt skönt att också kunna sträcka ut sig, blev även en del sömn.
Ditte

Ami

Så lyxigt och härligt det såg ut där i planet! Och lika ljuvligt ser det ut där ni bor :)
Skönt att ni är framme och resan gick bra!
Stor kram

Svar: Resan gick galant och oppen att kunna sträcka ut sig ordentligt. Vi bor väldans bra och har ju varit här många gånger tidigare så allt äe välbekant.
Kram!
Ditte

Emma, Sol som sol?

Åh så härligt! Vi fick åka Business hem från USA och det var verkligen suveränt, som du säger att kunna luta hela faddreullan, vi sov/slumrade nästan hela resan.

Ha det riktigt skönt nu!

Svar: Visst är det skönt med det där "lilla extra"! Men risken är ju att man sedan helst inte vill åka annat. Vi kan ju bestämma i stort när vi vill åka och jag är en hejare på att leta upp bra flygpiljetter och det är ju ingen nackdel i sammanhanget. Känns som om det tar ett par dagar att landa här i bylunken och lugnt och fint är det verkligen här i byn.
Inte alls gjord för charrterresor...
Ditte

Geddfish

Vad härligt! Klart det blev Thailand. Jag tänkte på Kina, där ni bott och att det skulle vara överraskande att komma dit igen, men där är väl tämligen kallt nu.
Vilken flygresa, så lyxig! Det är ju långt, jag har varit i Thailand en endaste gång, blev väldigt förtjust i landet.
Ha det nu så gott och njut. Kram ♥ fina Ditte!

Svar: Peking är ganska kallt nu och jag har svårt att gå ut hemma nu när det är nollgradigt och minusgrader. Peking får vänta ett tag till men visst vill vi tillbaka dit också. Flygresan var verkligen bekväm och det går att hitta bra biljetterom man bokar i god tid. Jag är bra på att leta resor med flyg och har tränat på det i många år och nu med det där lilla extra.
Vi tycker ju om Thailand och är i en liten by där turisterna är klart begränsade, Inga charterresor hit inte.
Lugnt och väldit skönt.
Ha det gott du också!
Stor kram!
Ditte

Marja

Härlig resa med fina Finnar. Blev lite överraskad att ni far till Thailand mitt i din solskadebehandling... hoppas det går bra i alla fall. Njut och ta det lugnt!
Kramar!

Svar: Behandlingen är i stort klar men det dröjer ett tag innan sårskorporna faller av. Men hemma i kylan är det svårt att gå ut för det gör ont. Här är jag inte i solen och kan ändå vara ute och njuta av vacker natur och trevlig miljö. Och humöret blir så mycket bättre. Jag tar det väldigt lugnt och njuter av miljön här.
Kram!
Ditte

Fia

Åhh så underbart! Jag hann inte ringa dig innan ni åkte som jag tänkt! Vi får höras när ni är åter! Härligt att ansiktet är på bättringsvägen, nu är det bara att njuta! Själv tog jag fram resväskan i afton och det första jag lade ner var.,.. dansskorna!
Kram och hälsa Bosse!

Svar: Vi hörs av och nuär ju ni också snart på väg. Ansuktet läker men det blir ju ingen sol fö mig, men det är skönt och trevligt ändå.
Önskar er en fin resa och ha det allra bäst. Här får jag ingen användning för några dansskor. Knappast skor över huvud taget...
Kram från oss båda.
Ditte

FREEDOMtravel

Vilka bekvämligheter! Ser ut som en finfin flygresa! :) Önskar er en fin vistelse!

Svar: Helt perfekt! Och kan man själv bestämma när man vill åka så går det att hitta väldigt bra priser och resa extra bekvämt. Jag är bra på att leta och hitta bra flyg och det där lilla extra har jag inget emot.
Ditte

Iris

Vilken fin resa du beskriver med Finnair :) Jag önskar er allt gott med vistelsen där ni trivts tidigare och där ni njuter av tillvaron! KRAM

Svar: Vi hade en toppenresa med Finnair. Och vi trivs här men du vet ju att stranden och solen inte längre är för mig.
Njutbara hälsningar och kramar.
Ditte

Ruth i Virginia

Vet inte precis vad jag ska säja-
Har aldrig varit i en situation, där jag kunnat flyga i Marimekosängkläder
och dito tofflor. :) Ser skönt ut, den saken är klar.

Svar: Ibland blir det inte så mycket dyrare att lyxa till det. Hör ju inte direkt till vanligheten att vi gör det vad gäller flyg. Men vi kan ju åka lite närsom och håller man då utkik efter prisläget så kommer ibland förmånliga erbjudande. Jag är bra på att hitta dem dessutom.
Ditte

Susan

Hola! Sängläge i Marimekkodunbolster är verkligen en kontrast mot fakirflygen från Skavsta. :) Ni är så värda det du och B! Njut nu av dagsljuset och värmen!

Kram från Åsöberget!

Svar: Kontraster berikar! Och man uppskattar det där "lilla extra" än mer. Känns bra att vara här och att det är lite mulet passar mig perfekt.
Kramar till er.
Ditte

Anette

Det där var en viss skillnad mot mina resor i ekonomiklass på Thaiairways. Det enda som är bra med den är att den går direkt och därmed ganska snabbt.
Härligt att lyxa lite och ha det riktigt bekvämt.
Jag åker snart till Sverige så då byter vi land med varandra.
Hoppas du får en härlig, lagom solig semester. 🍉🍍🍈🌴

Svar: Ibland så....Detta tillhör ju inte vanligheten, mer det ovanliga. Men å andra sidan har Finnair ibland bra priser på resor i business och vi kan ju åka lite när som...En fördel. Men Thai är bra och de har vi tidigare använt då och då.
Ja, vi byter land. Men du får säkert en väldigt trevig jul i Sverige med alla de dina.
För oss blir det bra här.
Ditte

Marina

24 grader och mulet låter som en helt perfekt temperatur!

Svar: För mig just nu är det behagligt med lite moln men idag är det +27 men skönt dte också.
Ditte

Ann-Kristin

Gomorron! Kl är 09.20 här 😊
Vilken otroligt lyxig resa! Så fint har jag aldrig flugit.
Så underbart ni bor. Förstår att du njuter på balkongen med den utsikten.
Jag blev erbjuden i går kväll att åka till en väninna, som har boende någonstans i Thailand.
Från Bangkok skulle det kosta ca 1.000:- med taxi för att komma till hennes by.
Får se hur det blir med det.
Ha det nu så gott och njut allt vad ni kan.
Kram/A-K

Svar: Resan blev ju en del av semestern. Verkligen lyxigt och bekvämt. Vi bor så bra och här är det också väldigt lugnt. Inget turistställe alls.
Vad trevligt med erbjudande om en Thailandsresa! Ja, du får fundera.
Stor kram!
Ditte

Jessica Högberg

Oj oj så mysigt!! Lite avis men inte missundsam;)

Svar: Det var en verkligt bekväm resa och vi njöt till fullo. Skönt att du inte är missunsam...
Ditte

marga

Hola! Såg ju hur bekvämt ut som helst där på planet. Riktigt lyxigt! Ha det nu riktigt härligt och lom ihåg att ta hand om dig! Verkar som om behandlingen går som den ska, skönt! Kram!

Svar: Resan var verkligen lyxig och väldigt bekväm och en semester i sig. Jag tar väl hand om mig och här är gott om skugga.
Sårskorporna är nu nästan borta så luften här är nog bra för dem.
Stor kram!
Ditte

Veiken

Jätteroligt att läsa ditt inlägg. Jag njuter och är tillsammans med er. Jag blir förvånad att ni inte åkte med de nya planen, men de gamla duger gott.... Kram på er

Svar: Du saknas oss, verkligen! De nya planen finns ännu inte i tillräcklig mängd men hem ska vi testa det. Vi njuter lite för dig och L ockaså.
Stor kram
Ditte

Eva`s blogg

Aha jag missade detta inlägget, men gud vilket plan vem åker ni med?? ser ju lyxigt ut om man åker dit :) kram

Svar: Vi åkte med Finnair och det var verkligen lyxigt i deras businessclass. Kram
Ditte

BosseLiden

Skönt för dig att du blivit av med värken. Måste vara hopplöst att undvika att klia när du sover.
Att flyga så ser verkligen behagligt och lyxigt ut. Extra viktigt när det rör sig om många timmar.
Kul att följa med.
Kram Bosse

Svar: Välkommen att följa med!Vad gäller kliandet är det nu borta och såren också, så även värken.
Men jag är så glad för överraskningen med den bekväma flygresan för det tar ca 10 hit och att då kunna vila utsträclkt och bli ompysslad av flygpersonalen var lyxigt.
Kram och trevlig luciadag.
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: