Idag

    
 Luciadagen, står det i almanackan och visst blev det ett par pepparkakor till kaffet i morse men någon Lucia såg jag inte till. Och inga lussebullar heller. Men det går bra ändå. Väldigt bra.
Här går solen upp vid sextiden på morgonen och ner strax före sex på kvällen så detta får väl kompencera det ljus Lucia sprider i den mörka nord.
 
För min del fastnade jag idagTHailand i studier inför en kommande jobbresa och i en bok av Malin Persson Giolito,"Bara ett barn" och det var svårt att lägga bort boken innan den var klar. En verkligt spännande och hemsk bok där en liten pojkes öde är i fokus. Rekommenderas. Mycket välskriven och lättläst.
 Några avbrott för bad och lunch blev det förstås och en och annan promenad längs stranden där snäck och stenletning kändes som en lagom syssla och att se på fiskare som även idag drog upp sina nät.
 
Så här ser det ut där jag går ut trädgården som ligger på baksidan av byggnaden.
Här på terrassen har jag även min blogghörna under ett enormt tak och slår mig gärna ner 
i bekväma korgmöbler.
 
Mycket skugga och vacker grönska i den stora trädgården.
 
Havet är nära -
 
- och vattnet behagligt varmt med sina +26 grader idag.
Luften erbjöd +28 och en svakande bris, vilket det ofta är.
 
Pomelosallad till lunch, favorit i repris.
 
Soldis hela dagen och denne man i sin båt försökte fånga fiskarnas uppmärksamhet
och fångade dem med en håv. 
 
Väntade på solen skulle gå ner och fångade den delvis men fastnade i min bok( nu utläst)
så jag missade just ögonblicke då solen sänkte sig i havet.
Men det kommer fler dagar.
 
 
 
Gittan

Vilka fina bilder och den sista är ju så vacker. Jag kan känna värmen och de härliga baden här är det kallt bara 1 minus men jag fryser och har ont i kroppen, benen och känner mig inte helt bra...Hoppas det är nåt övergående. Jag ska hämta två tjejer nu efter skolan har jobbat i hemtjänsten nu på fm först. Tänkte att jag ska få hjälp att sätta fram några tomtar till och det gör dom nog gärna. Stor Kram och ha det så skönt.

Svar: Tack! Ja, du vet ju hur det kan vara här med den ljumma luften. Behagligt! Och hitintills har det inte varit alltför varmt. Skugga hittar jag ju alltid och det fläktar skönt. Trist att du inte är pigg, men kanske kan du blir dte om du nu vilar dig i form.
Tänkte på din tomtegrotta! Helt fantastisk.
Kom ihåg att ta hand om dig.
Stor kram"
Ditte

Biggeros

Vilken fin och stor trädgård. Jag förstår att du njuter av allt fint du ser omkring dig. Visst är det lätt att fastna i en bok och speciellt om den är gripande. Jag har strax läst ut " Den man älslar" av Jungstedt. Lättläst och spännande. Jag önskar dig en fin Lucia kanske inte mycket till stämning. Då är vi två om att inte fira Lucia. Jag åt en pepparkaka till frukost. Kram på dig

Svar: Trädgården är stor och vacker och erbjuder mig mycket skugga. Min blogghörna är perfekt. Jag läste innan jag åkte "Den man älskar" och tyckte mycket om den. Lul att du också gör det.
Och du, vi var två om att ta en pepparkaka till frukost. Alltså, jag tog tre...
Kram!
Ditte

marga

Vilken underbar trädgård att strosa runt i och även sitta och skriva blogg! Una vida muy agradable! Har ej heller sett någon lucia. Går väldigt bra ändå! Jag engagerar mig varken i lucia eller julen. Men har bakat lussekatter för de är så goda! Kram!

Svar: Jag njuter av trädgården och skuggan där och den är så rogivande. Havet ser jag dessutom hela tiden och hör vågorna och palmernas sus. Perfekt för mig. Visst går det bra utan Lucia, vi får stråla och lysa upp själva. Men hade jag varit hemma vore jag förstås med på "prinsarnas" luciatåg. Men nu är jag inte det...
Lussekatter kan jag sakna men vi har ätit pepparkakor.
Kram!
Ditte

Anette

Visst är det lätt att glömma bort vilken dag det är. Vi glömde bort advent.
Våra svenska traditioner passar inte riktigt här i fjärran östern.

Svar: Visst är det så! Och ibland behövs de inte heller.....Här är ju ljust ändå i 12 h/dag så ljuset får vi ju.
Lucia känns lite malplacé här.
Ditte

helen

Glad Lucia mamma skickar ett kort imorgon på grabbarna kram

Svar: Tack! Jodå, några pepparkakor blev det och ett extra bad denna luciadag. Vad roligt om du kan maila foton från "prinsarnas! Luciatåg. (Kan inte se på mms)
Sror kram!
Ditte

BP

Vilken terass och vilken magnifik trädgård och allt detta så nära havet! Jag sa ju förut att du hamnat i paradiset, och jag hade helt rätt!

Svar: Vi trivs väldigt bra och just tillgång till skuggan och nära havet passar ju mig så bra. Och det är ingen trängsel. Roligt också med gäster/boende här från världens alla hörn och kul att knyta nya kontakter. Språkträningen får man på köpet. Fint ed middagar där månfa språk blandas och vi hjälps åt att översätta och förklara.
Ja, du har rätt. Ett paradis är det för oss.
Ditte

Musikanta

Ser helt underbart ut. Jag förvånar mig dock över att det är så få som badar. Har själv kompat ett litet fint Luciatåg idag i Rönö på Vikbolandet. En timma dit och en timma dit på mörka, hala och krokiga småvägar. Och så färja över Slätbaken. Tror att jag också ska fira Lucia i Thailand nästa år. Det ser så härligt ut där ni är. Var ligger det?
Kram från Ingrid

Svar: Att det är få som badar beror på att stranden är milslång och gästerna väl utspridda. Här är inte direkt någon turistort och charterturisterna är på andra platser. Just att det är så genuint gör att vi trivs så bra här. Vad roligt med Luciatåget och jag är säker på att det var väldigt vackert med fin sång.
Vi är på fastlandet, i en liten by ca 20 mil sydost om Bangkok mot Kambodjahållet. Och vill man undvika de stora charterströmmarna finns fortfarande många fina platser att besöka.
kram!
Ditte

Iris

Vad underbart! Ska du göra en Hallandsresa? Vad trevligt om du gjort det under sommaren när vi är där. Saknar er sååå. Kram

Svar: Vet ännu inget om en resa till fina Hlland, men detkanske blir. I varje fall hoppas jag vi snart ses antingen i Spanien eller hemma i Sverige. Saknar er också. Väldigt mycket!
Kram!
Ditte

Torrebloggen

Vilken vacker terass och trädgård!
Har inte heller sett någon Lucia idag, däremot blev det några pepparkakor till e.m kaffet.
Här har det regnat hela kvällen, så nu är nästan all snö borta!
Ha det så bra!
Kram!

Svar: Här är det så fina omgivningar med väldigt vacker grönska och det ackompangerat av havets brus är så härligt. Trist om snön försvinner för det vita lyser i alla fall upp.
Kram och ha det bra ni också.
Ditte

Comsi Comsa


Idag blev det även kaffebröd på mig, å jag som annars aldrig äter det..

Stor kram och godnatt ❤

Svar: Ibland så kan det smaka bra! Och pepparkakor blev det för vår del. Kanske blir jag extra snäll. Stor kram och många tankar till dig.
Ditte

Marja

Så vackert det är i omgivningarna. Måste vara underbart att sitta där och jobba och läsa.
Kan du beskriva vad som finns i den där pomelosalladen. Den ser så god ut. Jag ser rödlök och nötter...
Kram!

Svar: Perfekt hr i skyggan och med inrämning av all grönska och ett lätt brus från havet. I pomelosalladen finns det nötter , lök, lite chilli, en aning koriander och fisksås. (Men den kan man utesluta, men den ger en god sälta/balans. )
Pomelosalladen harblivit en ny lunchfavorit.
Kram!
Ditte

znogge

Vilka alldeles underbara bilder och så vackert ni bor. Kan förstå att det är behagliga och sköna dagar som erbjuds. Vattentemperaturen är verkligen inte fel den heller!

Kram och trevlig onsdag :D

Svar: Tack! Ja, vi bor verkligen både bra (lägesmässigt) och fint (lagenhet & område)Och mycket skugga finns för mig, nog så viktigt.
Bad blir det flera gånger per dag och med +25, minst, så kommer jag raskt i dessutom.
Kram!
Ditte

vivi

Oj så fint och mysigt...förstår att ni njuter varje minut.💖
Kram
🎅🎄🎅🎄🎅🎄

Svar: Absolut! Vi har det toppen! Och mycket skugga finns för mig.Stor kram!
Ditte

Eva`s blogg

Var inte inne på bloggen igår efter jag bloggat men jag förstår att ni har det underbart bilderna talar för sig själv :) ha en fin onsdag kramen <3

Svar: Vi har det hur bra som helst! Njuter till fullo!Kram!
Ditte

Ami

Så grönt och vackert!
Och vilken behaglig temperatur. Förstår absolut att du tar dig ett dopp då och då :)
Önskar er en fin dag!
Kramar

Svar: Här är verkligen grönt och just nu är temperaturen perfekt. Och flera bad per dag blir det. kram!
Ditte

Anna, New York - My Bite of the Big Apple

Så vackert och fridfullt det ser ut där i trädgården! Ingen dålig plats för en blogghörna.
Vattentemperaturen, utsikten och maten ... Ja, allt ser helt enkelt ljuvligt ut. Förstår att du trivs.

Jag har en hel del att läsa i fatt här på din fina blogg, så jag återkommer! Ibland kör det ihop sig rejält i livet.

Kramar!

Svar: Jag skickar lite lugn härifrån- tror du kan behöva det. Här går livet sin gilla gång och det är verkligen lugnt och jag tycker om det. Kontrastrena kan jag få i Stockholm och andra storstäder. Känner att kroppen behöver vila efter behandlingen och det gör den verkligen här. Dock i skuggan.
Ta det lugnt om och när du kan och tänk att livet har många olika faser.
Men jag vet att du har ett företag och mycket om dig. Var rädd om dig för det finns bara en av dig.
Kram!
Ditte

ToveOlberg

Hej å hå! Nu har jag läst in alla inlägg du gjort under tiden jag inte varit här tills i dag, dvs igår :-)
Att det blev just i dag är helt underbart att ha mycket bra läsning av en i särklass upplevare, tillika söstra :-) Du tar vara på tidens nu!
Tack för allt njut i bilder och text - och fortsatt god bedring vad gäller din ansiktsåkomma!
Hälsa B och stor kram till er båda!

Svar: Jag tar vara på tiden och det har jag blivit ganska bra på. Ansiktet sköter sig bra och nu är alla sårskorpor borta och jag är bara öm. Men det ser bra ut. Är ju nästan bara i skuggan och inte alls på stranden utom då jag badar. Och då är en keps på eller solskärm.
B hälsar till dig och vi hoppas och önskar att du har det bra.
Stor kram söstra mi.
Ditte

BosseLiden

Havet är nära bilden är så läcker. Hoppas du hinner plåta solnedgången "nästa gång".
Kram Bosse

Svar: Ska jobba på det. Har numer fått upp farten och vet när dte är dags. Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: