Göteborg och nyårsafton

    
 Nyårsafton 2016 och jag är i "Lilla London" eller om man så vill i "Nya Amsterdam", alltså i Göteborg. 
Kärt barn har många namn och namnet "Lilla London" kommer sig av att Göteborg industrialiserades under 1800- talet av inflyttade britteroch på så sätt fick det smeknamnet.
"Nya Amsterdam" kallade holländare som kom hit staden för efterson de tyckte att Göteborgs stadsplanering påminde om den i Amsterdam.
Ett annat kärt namn på Göteborg är "Sveriges framsida" och det på grund av det geografiska läget och direkt förbindelser med de internationella sjöfartslederna via hamnen.
Att vara i Göteborg en nyårsafton är för mig en hely ny erfarenhet och dagen har hitintills inneburit idel trevligheter. Vädret hade kunnat varit mer gynnsamt, men det kan man ju inte påverka.
Resan hit är jobbrelaterad och vi kom i går kväll efter en resa med stopp i Örebro och en härlig lunch på restaurang Svampen, vattentornet.
Kaffepaus i Skara med färska vienerbröd  innan vi checkade in på hotell Scandic Crown mitt i centerala Göteborg och här väntade en god middag.
För min del, jetlagad som jag fortfarande är efter hemkomsten från Thailand, blev det ett tidigt god natt.
 
Rakt fram ligger Göteborgs Centralstation.
 
Utsikt från mitt hotellfönster på Scandic Crown är  Clarion Hotel Post,
gamla huvudpostkontoret i Göteborg som återanvänts,
byggts om, och blivit till ett hotell.
 Fint julpacketerat dessutom.
 
Här bor jag bra denna nyårshelg.
 
Och spårvagnarna går alldeles utanför.
 
Idag  blev det sovmorgon och en god hotellfrukost innan jag klockan halv elva tog med gästerna på en guidad busstur i Göteborg.
Lite fritid och lunch på egen hand innan kvällsaktiviterna tog vid  innebar också att jag gärna träffade två vänner, Veiken och hennes man Lennart.
Här fick jag en extra guidad promenad genom Göteborgs centrala delar och lunchen intog vi på en restaurang som är värt ett alldeles geget inlägg som kommer i veckan.
Jätteroligt att ses och ibland blir det korta möten men ändå så fina. Tusen tack, kära vänner.
 
Veiken och Lennart guidar mig runt bland sina smultronställen i centrala Göteborg.
Verkligen trevligt!
 
Kvällens aktiviteter blir av det klart festligare slaget och jag är väldigt förväntansfull; Carmen på Göteborgsoperan, Göteborgspostens fantastiska fryverkerier klockan 17, supé på hotellet sent i kväll, fest och mer fyrverkerier vid 12 -slaget.
 
Jag vill passa på att önska alla ett gott slut och ett rktigt Gott Nytt År.
 
 
 
 
 
 
 
Geddfish

Åh, vad härligt, Ditte! Inte långt från mig heller ;)
Då bor ni fint. Samma utsikt hade Sarah och jag 1 augusti i år. Det är flera fina hotell som ligger nära varandra. Vi bodde på Pigalle.
Göteborg är en väldigt vacker och mysig stad och så kul att träffa bloggisar!
Ha nu ett trevligt nyårsslut och ett gott nytt år fr.o.m. i morgon!
Kram, Gerd ♥

Svar: Vi har haft en jättefin dag om man bortser från vädret. Men vädret kan man ju inte påverka. Gick förbi Pigalle idag och ätnkte på dig. Vi bor bra och väldigt centralt vilket är en fördel när man ska ut på en del aktivitetetr.
Det var så roligt att träffa Veiken och Lennart och vi har ju sette tidigare några gånger i Thailand både när vi kände till varandra och även innan dess.
Nu är det en bit in på 2017 och det har varit en jätttefin dag och kväll och att se Carmen på Göteborgspoeran var en härlig upplevelse .
Önskar dig det bästa för 2017.
Stor kram!
Ditte

BP

Coolt! Efter tre veckor i lugn och ro har du ju haft värlldens "uppladdning" för ett väldigt aktivt nyårsfirande. Toppen! Hoppas nyårsfirande blir en succé och att alla blir riktigt nöjda, speciellt du.
Önskar dig allt gott inför 2017!

Vill också passa på att tacka dig för alla fina och personliga kommentarer under 2016.

PS. Det där med lilla London/Amsterdam visste jag inte. Tack för den infon:-) DS.

Svar: Jag har faktiskt laddat i Thailand för uppdraget med ett par timmars studier varje dag. Sverige har mycket att bjuda på och det vill till att ha adekvat inför från de platser vi besöker och kör förbi . Ofta blir det många. Och att repetera för att minnas det väsemtliga.
DEt har varit en toppendag, förutom vädret då. Men man kan inte alltid få allt.
Gästerna är väldigt nöjda och då är jag nöjd.
Timmen är sen och det är en bit in på 2017 och jag vill gärna önska dig det bästa inför 2017 och jag ser med glädje fram emot dina härliga, kluriga och roliga blogginlägg. De ger mig mycket och på olika sätt.
Passar också på att tacka dig för roliga, konstruktiva. tänkvärda och framåtsyftande kommentarer. För det är ju framåt vi ska.
Ja, nu vet du lite till om Göteborg. Mer kommer.
Natti, natti!
Ditte

Comsi Comsa


Tack finaste Ditte för alla fina inlägg under året och dina alltid Goa kommentarer.
Ett riktigt fint slut och ett:

Gott Nytt År 2017

Stor kram ❤

Svar: Tack själv! Jag har haft stor glädje och behållning av dina fina och finurliga blogginlägg och ser fram emot dem även nu under 2017. Det blev ett gott slut här i Göteborg och även en fin början å¨2017.
Önskar dig det bästa för 2017.
Stor kram!
Ditte

znogge

Tack och jag önskar dig det samma. Så roligt att ni hann träffas och en guidad tur är aldrig fel!

Kram

Svar: Jätteroligt att träffa Veiken och Lennart och roligt att jag fick en fin promenadguidad tur. Hade tidigare på dagen guidat vår grupp per buss genom stan. Och nu har 2017 börjat och visst blir detta ett bra år.
Kram!
Ditte

ToveOlberg

Ut på tur aldrig sur om än trött!
Göteborg, där bodde min mor en gång i tiden, minns inte var det var ....
Så kul du träffade Veiken med mannen :-)
Gott nytt år och tack för bloggfölje och möten under 2016!
Stor kram från söstra :-)

Svar: Sur är jag inte ofta...Men visst händer det och då oftast hemma. Trött/sömning har jag nu stundtals varit men det är så roligt och givande med mitt reseuppdrag att jag blir pigg. Jätteroligt att träffa Veiken och Lennart, ett fint och roligt möte.
Önskar dig så här en timme in på det nya året ett riktigt fint år .
Tack finaste Tove för 2016 och all glädje du berett mig.
Stor kram "söstra mi. "
Natti, natti!
Ditte

Yvonne

Gott slut och ett riktigt Gott Nytt År önskar jag dig och din man. Så spännande att följa med på era resor och utflykter, måste säga att Ert Thailand lockar en. Tycker det verkar betydligt trevligare än Phuket och andra turistställen.

Nyår i Göteborg kan säkert vara trevligt det också. Själva ska vi till Hotel Masa och fira in det nya året med ett gäng goda vänner och hoppas på god mat och dryck.

Svar: Tack, Yvonne! Vi önskar er detsamma! Och jag kan tänka mig att nuí haft ett trevligt firande på hotell Masa. Vi har haft väldigt fina veckor i Thailand och hit har vi återkommit många gånger just öfr att det inte är turistiskt. Visst finns det turister, men fjärran från alla på de mer populära resmålen på Phuket och en del andra platser.
Har haft en jättefin nyårsafton i Göteborg med Carmen på Operan här och en massa andra festligheter under dagen.
Jag har jobbat och är här med en resegrupp och det har varit väldigt trevligt.
Ditte

Ann-Kristin

Gokväll!
Okunnig som jag är så var jag osäker på vart " lilla London" låg, men Öivind trodde det var Gtb.
Länge sedan jag var där och då 1:a advent. Så underbart vackert det var på Liseberg då. Vi bodde precis vid stationen också, men jag och namn 😊
Hoppas trots jetlagen att du kan njuta av kvällens föreställning.
Öivind och jag önskar Dig också ett gott slut och ett Gott Nytt År.
Kram/A-K

Svar: Jadå, jag är i Göteborg i ett jobbrelaterat uppdrag. Kvällens föreställning på Göteborgsoperan var toppen och hela dagen och kvällen har också varit det. TYvärr var liseberg stängt idag och der var grått, men jag kan tänka mig att det är vackert i adventstider.
Bosse och jag önsker er ett Gott Nytt År.
Kram!
Ditte

Anette

Redan på språng igen? Inget stoppar dig inte ens jetlag.
Önskar dig ett riktigt gott 2017 ❤

Svar: Tack! Önskar dig också ett fint 2017. Jetlagen har märkts av och jag har fått kämpa för att vara vaken och alert. Men det är så roligt att dte går av bara farten. Men nu i hemmets vrå är jag trött. Ohc jetlagen har hängt med.
Ditte

FREEDOMtravel

Intensivt värre! Jag hade aldrig hört talas om varken Lilla London eller Nya Amsterdam. Man lär sig alltid saker i bloggvärlden! :) Gott Nytt!

Svar: Intensivt kan man säga och väldigt roligt. Dessa reserelaterade uppdrag passar mig perfekt och de är så roliga. Det är mycket att läsa in i förväg för hela resan ska ju guidas och Sverige har mycket historia i e städer som passeras. många författare och konstnärer som bott i trakterna vi åker igenom och sedan ska man ju minnas den fakta som lästs in. Och även om jag besökt de platser där jag hamnar så är det skillnad att lotsa sig själv och ha med 45 gäster. Men man får se, uppleva och lära sig jättemycket.
Gott Nyt År!
Ditte

marga

Du förflyttar dig snabbt! Låter väldigt trevligt med Carmen måste jag säga. Göteborg = framsida som det sägs, men baksida vädermässigt tycker jag. Ofta grått och regnigt = lilla London. Kul att du kunde träffa vänner för lunch! Bra att ha dem utspridda. Första dagen på detta nya år; fullt med oskrivna blad. Vad kommer det att stå? Gott nytt till dig och Bosse! Kram!

Svar: Ja, här går det undan ibland. Men tiden i Göteborg var lagom anpassad så det blev inget jäkt alls. Göteborgsoperan och Carmen var helt fantstiskt. Och väldigt fint att se GPs fyrverkerier genom de stora glasade fönstren.
Jättetrevligt att träffa vänner för lunch, så roligt.
Visst är det bra med ett helt oskrivet år. Undrar också vad det kommer att innehålla.
Vi önskar er ett riktigt Gott Nytt År och visst fyller vi det med trevligheter och fina upplevelser.
Stor kram!
Göteborg hade haft fint ävder innan vi kom men visst hade det kunnat hålla i sig. I går på hemresan var det sol hela vägen. Alltid något.
Ditte

BosseLiden

Vilken globetrotter. Jag är impad av din energi. Kan du inte dela med dig av varan? :)
Inte trodde jag att jag skulle hitta ett blogginlägg om Lilla London. Istället spetsade jag in mig på de sista dagarna från långresan.
Önskar dig ett fint och friskt 2017
Kram Bosse

Svar: Energi har jag kvar en del av. Visserligen kom jag hem någon dag innan och var rejält jetlagad, men är det jobb så är det. Vila får man göra vid annat tillfälle. Långresan var ju över och Lilla Londom - Nya Amsterdam blev det över nyår. Och jag hann ju även titta lite på Örebro, Göta kanal och Skara på vägen ner. JOdå, vi såg en hel del av Västergötland och passerade nästan den "gudsförgätna hålan" Töreboda - min norska mammas ord om den köpingen.
Jag önskar även dig och de dina det bästa inför 2017 .
Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: