God Jul från Thailand

    
Julafton kom i år också, precis som den brukar. I tHailand firas inte alls jul men några restauranger har ordnat med olika julbufféer och där inslag av svensk/europeisk mat förekommer  ochsom blandas  med många goda thailändska rätter .
På vårt boende finns det gäster från världens alla hörn och hos  de som firar jul har man nog försökt att naamma lite från sina respektive hemländer. Några smakprov har jag fått. Från Tjeckien (olika rörör med bröd därtill och en bit fisk. I Tjeckien äter man gärna karp till jul men den har de inte hittat här så det blev något annat i fiskväg. Grillad, saftig och god. Fransmän, som vi lärt känna, bjöd oss på en skaldjurssallad med musslor, bläckfisk och stora räkor. Våra ryska grannar bjöd på vodka, bröd och äkta rysk svart kaviar och från Polska gäster blev det en talltik soppa.
Tyvärr har jag själv bara bidragit med pepparkakor.
En Janssons ska färdigställas i eftermiddag, men med tanke på attt vi inte har ugn och heller inte ämnar låna någon så vet vi inget om resultatet. Men om det ser bra ut så kanske det kan bli en smakprovsomgång att bjuda på framemot kvällen.
Hitintills har julafton bjudit oss på strålande sol, +30, frukost på balkongen inklusive havsutsikt, bad i havet, promenad längs stranden, bokläsning i skuggan unnder både parasoll och palmer . Och inte att förglömma trevlig samvaro med andra gäster och provsmakning av god mat. 
Väldigt roligt att också ta del av hur jul och traditioner är i andra länder.
(De flesta av de boende här äger lägenheter och vistas i dem i  långa perioder och många bor här mer eller mindre permanent.)
Jullunchen är alltså avverkad och Kalle Anka får hoppas över till förmån för tillverkningen av herr Jansson.
Tidig julmiddag (i princip Jansson med nubbe) och senare vid solnedågng en långpromenad längs stranden.  Avslutningsvis blir det säkert en matbit på en thairestaurang på stranden Kanske får vi också se en tomte.
Vad jag minns från tidigare jular här i byn så har tomten inga renar med sig utan brukar komma per elefant och han  har nog ryktesvägen hört att det finns en del julfirande européer här så han kanske tar sig en vända om tiden räcker till.
 
(Rapport om både bl.a. Tomte på elefant och herr Jansson  kommer i morgon. )
 
 
 
 
 
 
Eva`s blogg

Låter som en toppen dag även utan både det ena o det andra :) men det funkar jag hade gärna valt bort detta då vi ändå är själv jag o maken så kunde vi varit i solen :) så njut för mig med & ha en riktigt god jul kram

Svar: Vi har haft en fin dag så här långt och roligt med olika nationalitetet som träffas. Kanske åker ni bort nästa år. Det är onekligen inte alls tokigt och jag är inte längre en julig person. Men visst saknar jag döttrar och batrnbarn. Helt klart.
Jag njuter för dig också och skickar många tankar.
Kram!
Ditte

Iris

Härligt med variation på julfirandet!. Vi önskar er en glädjefull jul! Många varma julkramar från oss

Svar: Visst är det bra med variationer och väldigt trelvligt. Vi önskar er alla en riktigt God Jul.
Många tankar till er från oss.
Kram!
Ditte

Znogge

Önskar er båda en riktigt God Jul!

Kram och ha det gott i värmen

Svar: Tack! Och vi önskar er detsamma. Håller nu på med herr Jansson och spännande utan ugn....
Sror kram!
Ditte

Anette

Önskar dig en riktigt fin julhelg. ❤

Svar: Tack! Och jag önskar dig och de dina detsamma.
Ditte

Birgitta%20S

En riktigt God Jul önskar vi Dig och Bosse härifrån Torrevieja

Birgitta och PO

Svar: Tusen tack!Tack!
Vi hoppas att ni har det bra och nu ska slippa mer väta och att solen håller sig framme. (Men kanske slapp ni allt oväder... )
Ha det fortsatt bra!
Hälsningar från oss båda.
Ditte

ToveOlberg

Internationell jul!
Lycka till med Janssons!
Min står i ugnen nu :-)
God jul ännu en gång till er!
Julekram!

Svar: Tack, finaste Tove. Många tankar till dig och önskan om en fin helg. Och herr Jansson är på gång, men utan ugn.
Stor kram!
Ditte

Susan

Hola! Här har det producerats mat under gårdagen så idag är det bara fix med det allra sista typ Jansson och ägghalvor. Ja och så ska mina föräldrars hemmagjorda korv kokas såklart. ;)

En riktigt god jul önskar Jörgen och jag till dig och B!
Kramar!

Svar: Kan tänka mig att matproduktionen varit i full gång hos dig. Jansson fick jag också till, en jättegod sådan och utan ugn. Kreativiteten var på topp. Jodå ägghalvor med kavia kom också till, fast lite påskaktigt kändes det. Men å andra sidan passar ägg alltid.
Gott med dina öfräldrars hemmagjorda korv!
Vi önskar er en en god fortsättning på julen.
Kramar!
Ditte

Ami

Önskar er en riktigt fin jul!
Njut och ha det så härligt!
Kramar från oss!

Svar: Tack! Detsamma önskar vi er. Kramar!
Ditte

Comsi Comsa


*** En fin Julhelg till er båda ***

Tomtekram ♥

Svar: Tack, fina du!Vi önskar dig också en rofylld och avkolpplande helg.
Tomtekram!
Ditte

FREEDOMtravel

Önskar en riktigt fin Jul!!! Själva är vi på väg ut till skärgården till Peters släktingar.

Svar: Tack! Mysigt med skärgårdsjul! Kanske är den dock snöfri...Men vad gör det?Önskar er en fin jul.
God fortsättning!
Ditte

BP

Låter som ett riktigt roligt knytkalas. Alltid skoj att se, äta och dricka "julspecialiteter" från andra länder. Hoppas du lyckas med Janssons nu när du efter mycket letande fått tag på potatis;-)

Önskar dig också en riktigt fin jul i solen:-)

PS. Karp kan du vara glad för att du slapp - usch! Här är också sol, barmark oc nästan 6 plusgrader:-) DS.

Svar: Karpen hade jag nog hoppat om jag vetat vad det var. synd att kameran inte var med på knytiset, för den brukar ju hänga med mig. Trevligt var det att provsmaka lite från olika länder och roligt hade vi. Jansson hos oss blev toppen och det gick bra utan ugn. Kreativiteten blomstrade hos mig och det gör den inte så ofta.
Skönt med sol i sTockholm för det piggar alltid upp.
God fortsättning!
Ditte

marga

Låter som en bra julafton! Spännande hur Jansson blir! Vi har ätit det som var på våra jultallrikar. Alla mätta och glada! Nu blir det kaneldoftande chokladpaj till Karl-Bertil, som är lika aktuell idag, om inte än mer. Kramar!

Svar: Herr Janssom blev riktigt lyckad! Men så mycket mer i julmatsväg, eller vad man ska säga, en liten jultallrik blev det där även en skinkbit fick plats och lite medhavd onsalakorv. Så gott det låter med kaneldoftande chokladpaj! bLir väldigt sugen...
Kramar från oss till er alla.
Och vi önskar er en god fortsättning.
Ditte

Jessica Högberg

Tomten på elefant låter spännande 😉
Hoppas Jansson blev magisk

Svar: Herr Jansson utan ugn blev verkligen riktigt bra och med ett lock i form av en tallrik i stekpannan fick den extra färg. Hade också stekt potatisen till det översta lagret extra och krossat rostat bröd blev ströbröd. Fantasin flödade. Och tomten kom på elefant.
Ditte

Marja

Kul med mat från olika länder! Jag har firat ganska traditionellt med sill och nubbe, skinka och köttbullar, samt även en Jansson . :)
God Jul till er båda! Kram!

Svar: Detta var verkligen trevligt och fint att möta människor från olika länder och höra lite om deras traditioner. Men jag fick till min Jansson och utan ugn. Låter gott med din julmat också .
God fortsättning!
Kram!
Ditte

Eva`s blogg

kikar in & önskar dig en fin dag på alla vis kramen

Svar: Tack! Önskar dig detsamma!Kram!
God fortsättning!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: