Ett skepp kommer lastat

    
 Efter en lagom scootertur på 20 minuter var vi inne i Ban Phe och tänkte uträtta några ärenden men det var sen söndag eftermiddag och vår lokala butk "Petras" var stängd. Men det blir en ny vända in i veckan. Scooterturer är alltid trevliga och vi tar gärna en sväng dagligen och ser oss om. 
I Ban Phe stannade vi till i den livliga hamnen där det är full fart från tidig morgon till sen kväll och alltid mycket att titta på.
Häriftån utgår de större fiskebåtarna och även båtarna till ön Koh Samet. Till Koh Samet fraktas gäster, boende på ön, livsmedel,dryckesvaror,  små traktorer, dricksvatten och allt annat som kan tänkas behövas ute på ön.
Mer att läsa om Koh Samet finns i Koh Sametguiden som i miytt tycke ger bra och adekvat info om ön.
Jag har besökt ön många gånger och bott kvar några nätter och då på Samed Villa Resort som vi tyckt varit ett både bra och prisvärt hotell,  bra restaurang och med bästa strandläge. Stränderna  på Samet är många och  korta och lämpar sig inte för långpromenader, men vill man ut och gå finns det gott om små vägar att ta sig fram på. På Koh Samet är det i princip bilfritt och endast nyttotrafik får köra. 
Men det går transporter från hamnen så man behöver inte släpa bagage och även hotellen hämtar vid färjan. 
Många hotell har också mot avgift hämtning och lämning inne vid färjeläget i Ban Phe.
 
Fiskebåtar ligger vid kajen och här jobbas det på att få allt klart till kvällens och nattens fisketurer.
I mitt tycke ser de inte direkt stabila ut. Men vi ser den ju deras lanternor varje kväll här ute till havs
så de verkar hålla tätt i alla fall.
 
Rakt ut ligger Koh Samet, en resa dit med lokala färjan tar ca 30 minuter.
 
Här har ett paket kastats från båten som ligger i hamn över till Koh Sametfärjan
och paketet fångades galant.
 
Ett skepp till Koh Samet avgår från kajen och kommer lastat med det mesta,
inklusive folk som ska ut till ön.
 
Vi stannar och ser solen gå ner  -
 
- och färjan ut till ön tuffar förbi  i den vackra kvällen.
Ett skepp kommer lastat....
 
 
Marina

Vi var på Koh Samet över kinesiska nyåret för några år sedan och vi trivdes väldigt bra. Vi bodde på ett enklare väldigt strandnära ställe och hittade många "mysiga krypin" och små stränder på våra små "upptäckpromenader" plus att det fanns gott om trevliga ställen på stränderna att spendera kvällarna på. På det stora hela, en väldigt positiv överraskning.

Svar: Vad roligt att ni varit där! Och ändå kan jag tänka mig att det under det kinesiska nyåret är mer gäster än vanligt på ön. Det finns ju massor med ställen att bo på. Man kan ju boka något för ett par nätter och sedan leta vidare för prisvärda och strandnära boenden finns det oftast gott om.
Ditte

znogge

Solnedgångarna är ju bara alldeles fantastiskt vackra! Stannar ni över julhelgen också?

Kram

Svar: Jadå! Vi stannar! Har svårt att slita mig från detta...Kram!
Ditte

Veiken

Snaaaart...... är vi där! Kramar

Svar: Välkomna! Ni är så efterlängtade!Jag håller ställningarna så gott det går men vi gör det än bättre som minigrupp.
Kram!
Ditte

Geddfish

Pittoreskt, om än inte synbart nya båtar och den där solnedgången, den skulle jag ge mycket för! Heeelt outstanding!
Varm o go kram!

Svar: Pittoreskt är det och känslan här är genuin och det uppskattar vi. Och båtarna kommer fram och tillbaka....Solnedgångarna är verkligen magiska och jag kaninte se mig mätt på dem.
Varm och solig kram till dig. Och med en solnedgång...
Ditte

Eva`s blogg

Härligt härligt o ser att även Veiken kommer dit :) skoj skoj njut bara kramen <3

Svar: Jadå, Veiken- en vän, är på ingång. Jätteroligt! Och vi har dte fortsatt väldigt bra.Kram!
Ditte

wiolettan

Vilka härliga bilder. De säger så mycket om livet och vardagen där du är. Dessa båtar fullastade med så mycket. Känner igen det ifrån mina resor till norra Brasilien.
Otroligt vacker solnedgång. Klart att ni stannade och kollade in den.
Bra gjort att fånga paketet så där, troligtvis träning.
Sköt väl om dig.
Varm kram.

Svar: Kan förstå att du känner igen liknande båtar från resorna till norra Brasilien. Där har jag varit en gång men skulle behöva mycket mer tid. Ett enormt land. När du säger det så känner jag också igen båtarna från norra Brasilien.
Och även i övriga Asien ser båtarna ofta ut så här.
Solnedgångar är jag så förtjust i och har svårt att se mig mätt på dem. Det blir Verkligen en stilla och vacker stund och lite eftertänksamhet blir när jag ser dem.
Hoppas du mår bätttre.
Skickar tankar och kramar till dig.
Ditte

Ami

Så otroligt vackert!
Förstår att ni trivs och mår bra!
Och tack för att du skickade lite sol till oss....det hjälpte :)
Kramar

Svar: Så bra att solen kom fram och hjälpte. Skickat mer och det kanske är behövligt så att det torkar upp hos er. Och vi fortsätter att trivas. Svårt att inte göra det.
Kram!
Ditte

Biggeros

Du kan ju alltid fånga en superbra bild på solnedgång. Det låter som en mysig ö och inte allt för mycket trafik förutom båttransporter. Ha en fortsatt bra dag/kväll med ytterligare intåg av nya inlägg. Kram

Svar: Jag fångar gärna solnedgångar, liksom samlar på dem. Koh Samet är en väldigt trevlig ö men med fler turister än här, men ändå rimligt.
Sen kväll är det och fortfarande +30, njutbart att sitta ute och titta ut över havet och se alla fiskebåtars gröna lanternor.
kram!
Ditte

Piedra

Vilka fantastiska bilder! Och vilken tur du har som får se så vackra vyer! Här är så otroligt grått och trist just nu.
Varm kram 💕

Svar: Tack! Ja, jag är glad över att jag har möjligheten och chansen att resa och jag vill gärna gära det så länge jag kan. Skickar både sol och solnedgångar till dig. Havsbrus och palmsus medföljer.
Stor kram!
Ditte

ToveOlberg

Som en lycklig resenär
med dig jag är
nu läser jag att Veikens kommer till
- jag följer er dit ni vill
Härligt! Hälsa när hon anländer!
Stor kram

Svar: Vad trevligt att du följer med oss! Perfekt! Och så roligt vi skulle ha!Stor kram!
Ditte

Susjos

Ja du, du gör mej sugen att besöka Thailand...inte minst för de vackra solnedgångarna! TAck igen för härliga bilder! Båtarna ser lite läskiga ut, men de verkar ju fungera! Varm Kram!

Svar: Solnedgångarna är verkligen vackra och det är fint att vänta mellan halv sex och kvart i sex och se himlen byta färg flera gånger. Kanske tar ni er en tur hit vid tillfälle. Du skulle tycka om det.
Båtarna är nog inte de mest stabila men över til Koh smet tar det ca 20-30 minuter och det finns flytvästar.
Men en lägre tur här på havet skulle jah inte ta med dem. Säkert håller de dock.
Kram!
Ditte

BP

Återigen - helt fantastiska bilder! När jag ser båtarna så undrar jag hur mycket dom har varit med om. De ser onekligen ut som om de kunde berätta massvis med historier de varit med om - om dom kunde prata alltså. Tycker att dessa skamfilade båtar är otroligt charmiga. Men för säkerhets skull skulle jag ändå sätta på mig en flytväst om man säger så.

Kan inte se mig mätt på dina otroliga solnedgångar:-)

Svar: Tack! Jag tänkte också på det när jag stod där. Tänk om både fiskebåtarna och färjorna kunde berätta....NU fantiserade jag livligt om deras öden. Flytvästar finns på färjorna och till alla passagerarre. Måste vara så. REsan över till KOh Samed är kort, 20- 30 minuter, men jag skulle inte vilja göra en öängre tur med övernattning på öppet hav med just dessa. Men det går nog.
Ja, solnedgångarna är njutbara och vi försöker se dem på olika platser.
Ditte

Iris

Vad vackert! Idag flyger vår äldste son med sin käresta till Thailand där de ska stanna i en hel månad. Härligt för dem, men jag skulle också vilja njuta av både soluppgångarna och solnedgångarna därborta! NJUT! Kram

Svar: Tack! Då är det bara att glädjas med äldste sonen med käresta för de kommer att få det bra här. Helt säkert. Tyvärr så hari vissa delar av södra Thailand, Phuket (bitvis) och Koh Samui drabbats av rejäla regn och stromar och en del har förstörts. Men nu verkar vädret ha blivit bättre, vilket är skönt.
Hoppas det nu också slutat regna i Spanien. Såg att Torrevieja hade drabbats rejält.
Vi njuter lite här för dig också av åtminstone solnedgångarna. (Är oftast inte vaken när solen stiger upp, men det händer.)
Stor kram!
Ditte

Emma, Sol som sol?

Vilken främmande värld! Det är spännande att få läsa om dina upplevelser.

Svar: Vi har ju bott i Asien, Peking, i fyra år och reste då runt mycket och vi återkommer gärna. Även här där vi är nu har vi tillbringat mtcket tid 20011-20012 då jag också jobbade här. Men en spännande värld är det. Kul att du hänger med.
Ditte

Torrebloggen

Vilka härliga bilder du har tagit!
Så vackert med solnedgångarna!
Förstår att ni trivs och har det bra!
Kram!

Svar: Tack! Och solnedgångar blir det nästa varje kväll som b´vi tittar på. En speciell känsla. Vi trivs verkligen bra och har haft perfekt väder och det finns mycket skugga för mig.
Skönt att nu inte vara i Torrevieja i alla fall. Men kanske regnet och b låsten nu där är på upphällningen. Hoppas för det så illa ut på alla bilder. BBC visde en del...
Kram!
Ditte

Marja

Så fina bilder på båtarna. Visst ser de lite 'opålitliga' ut, men jag tror inte man tänker på det när man själv ska med.
Kram!

Svar: Tack! Nej, vi har åkt flera gånger över till Koh Samet och det finns faktiskt flytvästar ombord.Och det är en kort resa. Skulle nog inte vilja ge mig ut på en längre resa med dessa.
Kram!
Ditte

Anette

Det är ett tag sedan vi var på Koh Samed nu. För oss är det ju hyfsat nära när man behöver komma bort från Bangkok. Ao Prao Beach är den strand vi varit på de senaste gångerna, lite mer avskiljt och skönt. Sai Kaew innebär mer liv och rörelse, beror ju precis på vad man vill ha.
Fina bilder på underbara båtar och solnedgångar du visar :)

Svar: Vi hade vänner som bodde i Bangkok och de tog sig då och då till Koh Samet och visst är det skönt att komma till havet över en långhelg. Vi har varit på lite olika stränder runt ön men visst är Ao Prao Beach lugnare.
Ibland blir det dagsutflykter över och då varierar vi strändern och jag måste ju numer ha mycket skugga.
Solnedgångarna njuter vi av och vi puttarra runt här i omgivningarna på vår scooter.
Lugnt och skönt är det.
Ditte

Eva`s blogg

Önskar dig & din make en toppen tisdag stor kram <3

Svar: Detsamma till er!Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: