En skön känsla.

    
 Jag somnade tämligen ovaggad igår kväll till palmsus och brus från vågorna, och i morse vaknade jag av att fåglarna i träden konkurrerade med palmer och hav om att ta den ledande stämman i kören.
Nåja, så tidigt var det inte jag vaknade. Min thailändska tid visade på 10.30 och kroppen var delvis där men mest kvar i den svenska tiden, 04.30.
Nåja frukost på balkongen i behaglig skugga och eftersom det var halvmulet så unnade vi oss en promenad längs stranden.
Keps på för min del och i övrigt heltäckande tunn utstyrsel  i bomull, dock barfota.
Kände att sårskorporna i pannan började lossna och liksom föll av under promenaden. Och om det var av blotta förskräckelsen över att vara tilbaka här i Chackapong vet jag inte, eller om luften här bidrog prositivt.
Men nästan alla är nu borta.
 
Absolut ingen trängsel här längs stränderna, inget charterresemål, men solsängar och parasoller finns vid de små familjeägda restaurangerna där man gärna slår sig ner för att pusta och dricka något i skuggan. Och skugga finns alltid att tillgå om man vill. (För mig är det nödvändigt.)
Att komma tillbaka hit är lite som att komma hem. En skön känsla. 
 
Ingen trängsel längs Chackapongstranden.
Här mötte vi en man som samlar stenar och snäckor och det är dessa han fångar upp
med en sorts sil som han drar efter sig.
 
"Fångsten" sorteras och de stebar och snäckor han vill ha läggs i en separat påse och de
övriga lämnas på stranden.
 
Den lilla restaurangen "Bee Happy" välkomnade oss in och  restaurangen är i skick som ny igen.
Ägarfamiljen lämnade restaurangen vind för våg i höstas (vanligt attman gör så här) och mycket förstördes av stormarna. Vi såg då bildbevis på förstörelsen, men nu är den uppbyggd igen
och t.o.m. lite större än den brukar vara.
 
I bildens vänstar hörn syns ön "Koh Samet" ett populärt turistmål och dit vi brukar
ta oss med båt härifrån Chackapong.
Det går även reguljärbåtar dit i stort sett varje timme från vår grannort Ban Phe.
 
På eftermiddagen såg vi en av våra mycket lokala fiskejollar komma in med sina nät som drogs upp på stranden. Och om fångsten var god elle ej hann vi inte se.  
 
 
 
 
 
Christine - 29°

Åhhhh så skön morgon! Jag skulle så gärna byta det grå Sverige just nu mot sand under fötterna. :)

Svar: Jag skickar genst lite värme, solen har lite ledigt nu ett par dagar men det passar mig perfekt. Och jag solar ju helle rinte...Sand under fötterna är njutbart.
Ditte

Mrs M

Vad härligt det ser ut! Jag ska till Rayong för första gången om några veckor. Sen kommer vi även åka ut till Koh Samet.

Svar: Rayong har jag bara varit i när det gällt shoppinggallerian Laem Tong men Kog Samet äker vi över till då och då. Ganska lugnt även där. Önskar dig en bra resa.
Ditte

Marja

Underbart! Förstår att du njuter och det är alltid härligt att åka tillbaka till ett ställe man trivs på. Den där sten- och snäcksamlaren skulle jag vilja bli kompis med, jag brukar dra med mig sånt hem... :)
Fortsätt att ta det lugnt och njuta!
Kram!

Svar: Jag tar det väldigt lugnt och idag har jag strosat längs stranden och samlat stenar och snäckor. Och gott om skugga finns det för mig.
Kram!
Ditte

vivi

Låter såå underbart. ..njuuut..!! Och det vet jag att ni gör. .
Hälsa B..💖🎅🌲🎁🎄🌴🌞

Svar: Verkligen semester!Ohc vi njuter!
Kram!
Ditte

helen

Verkar som ni har det toppen. Kram

Svar: Det har vi verkligen ocg gott om skugga till mig. Kram
Ditte

BP

Låter som att ni har hamnat i paradiset, men det har jag troligen redan sagt. Härligt att höra att dina sårskorpor är nästan borta. Det gick otroligt fort tycker jag ändå, med tanke på vad salvans "uppgift" var.

Här var det 10 grader och sol efter klockan 14:00. Inte att jag kan/vill konkurrera med dig, men tänkte du ville veta;-)

Svar: Vi har det bra här och igenkänningsfaktorn är hög överallt. Är nog kanske åttonde gången vi är just här i byn. Luften här med saltet har gjort ont och även bidragit till snabb läkning. En del är kvar, men det är i miytt tycke marginellt. Och med kallt sötvatten har det gått bra att hålla klådan i styr.
Visst vill jag veta och i den värmen hade jag ju också kunnat gått ut. Känns som lite vårväder. Och med sol därtill väldigt skönt.
Men lite kyligt är det kanske att sitta ute på kvällen och äta. Men det är dock december och Sverige.
Sitter nu på balkongen och det är sent här, snart midnatt. Ser alla ljus från fiskebåtarna och hör havet.
Kommer somna till vågornas brus och en god bok.
Njutbart!
Ditte

Ami

Så underbart! Och vad skönt att såren i ansiktet börjar bli bättre!
Kramar

Svar: Absolut! Vi njuter till fullo och gott om skugga har jag. Såren är nästan läkta och det känns så bra. Men keps, solskärm eller hatt är på.
Kram!
Ditte

Torrebloggen

Underbart! Förstår att du njuter av tillvaron!
Ha det så bra!
Kram!

Svar: Vi har det så bra! Och gott om skugga i trädgården alldeles vid havet passar mig perfekt. Scooter är hyrd och det är kul att se sig omkring. Vi kan ju trakten men hittar alltid något nytt.
Kram och trevlig fredag.
Ditte

Znogge

Vilken underbar dag på alla vis! Behagligt också med sovmorgon för visst tar det någon dag innan man anpassat sig till lokal tid.

Kram och ha det riktigt gott!

Svar: Vi brukar behöva tre dagar på oss för att komma in i den nya tiden så imorgon så...Men idag var vi ute redan strax efter nio så det tar dig. Kram och trevlig fredag.
Ditte

Emma, Sol som sol?

Jag blir ju nyfiken, vad skulle mannen göra med stenarna?

Det verkar avundsjukt härligt att få vara på ett semeterparadis utan turister och dito trams.

Svar: Mannen säljer en del av stenarna till de som gör smycken och annat. En del musslor används för att mala till mjöl som sedan finns med i en del thailändsk matlagning och en del musslor används på annat sätt i matlagning.
Hit till orten kommer många Bangkokbor på helgerna (har hus lägenheter) och i övrigt många besökare från hela världen och vi svenskar är liksom inte i majoritet. Inga charterresor hit. Så turister finns, men i liten mångd jämfört med många andra ställen.
Många återkommer och hyr antingen sitt boende för lång tid elle har köpt ett eget boende just för att man trivs.
Och eftersom discon och nattklubbar saknas så är inte Chackapong så intressant för många. (Vilket vi är glada för.)
Mer fart finns på den trevliga grannön Koh Samet och dit tar vi oss ibland över dagen för lite omväxling.
Ditte

TantGlad

Vilket paradis. Det låter så mysigt. Bra du klär dig lite skyddande för solen . Men förstår du njuter och trivs.

Mysiga härliga bilder.
Fortsätt att ha det bra och stor kram

Svar: Tack! Jadå, jag skyddar mig för solen och här är gott om skugga för mig. Kan sitta i skuggan, i trädgården, alldeles vid havet och njuta av det. Och det är så lugnt och behagligt.
Stor kram!
Ditte

Fia

Så underbart det ser ut! Här i Västerås hade vi faktiskt ca +10 gr och sol idag! Det blev en lång promenad!
Och imorgon får även jag gå barfota i sanden....
Kramar till er båda från oss!

Svar: Här är fint och väldigt lugnt och "Lagom" varmt för mig. Gott om skön skugga i trädgården där jag hela tiden ser havet. Skönt me d+10 hemma, men inte direkt decemberväder.
Önskar er nu en fin resa och njut av allt och att gå barfota i sanden är så skönt.
Stor kram!
Ditte

Susjos

Åh så underbart det låter! Läste just om din behagliga flygresa till Thailand... vilka häftiga bilder!! Ha det underbart!!! Kram

Svar: Vi har det bra och är långt från stress (nåja den känner jag sällan...) och det mer juliga. Njuter av skuggan, tittar på havet och äter god thaimat.
Och flygresan var verkligen lyxig och bekväm.
Tankar till dig. Hoppas du kommer ihåg att andas.
Kram!
Ditte

Marina

Det ser verkligen ut som ett litet paradis. Så skönt att ha ett sådant smultronställe som inte behöver delas med tusentals andra turister.

Svar: Här är verkligen fint och lugnt. Inga discon eller nattklubbar men gott om små mysiga restaurangen på stranden och alldeles bredvid. Vill man ha mer fart finns det på ön Koh Samet en kort båtresa härifrån. Men där är fint så det brukar bli ett par turer dit över dagen.
Ditte

Anette

Så skönt du verkar ha det. Hur länge tänker ni stanna?
För mig är det nu bara drygt en vecka innan jag reser hem, ska bli kul att fira jul i Sverige.
Det var ju faktiskt tre år sedan.
Hoppas du får det bra på din favoritstrand :)

Svar: Jag har det riktigt bra och jag är ju inte på stranden alls mer än då jag badar och tar en kortare promenad. Vi bor så bra att jag kan sitta i trädgården, alldeles vid havet och där ha tillgång till skugga. Vi passar ju på att göra liet utflykter varje dag med scootern och njuter av lugnet. Vad mysigt för dig att fira jul med de dina i Sverige.
Vi kommer hem till nyår så tre veckor här blir perfekt.
Ditte

Gittan

Men så mysigt är ni i Thailand ? Det ser jättehärligt ut, jag har inte varken läst mina fina bloggvänners bloggar eller skrivit på min egen på ett tag. Tiden räcker inte till alltid. Jag längtar nog tillbaka till Thailand ibland, det var varmt där men ett underbart land. Och bra att det finns skugga att sitta i. Hur länge ska ni vara där ? Ta hand om dig och bada lite åt mig också. Stor Kram min fina bloggvän.

Svar: Vi har det verkligen bra och kommit in lite i den lugna takten. Nej, tiden räcker inte till när man jobbar för allt man vill göra så att prioritera är viktigt.
Vi stannar i treveckor och är hemmma igen till nyår.
Just nu är det behagligt med +27 och jag njuter i skuggan.
Scooter har vi hyrt så det blir en del trevliga utflykter också.
Vattentemperaturen idag var +25 så jag kom i utan vidare. Ohc badförbud har jag inte.
Ska ta ett dopp för dig också, men det blir imorgon.
Stor kram till dig också!
Ditte

Eva`s blogg

Oj här hamnar man in i ett inlägg som får mig att fundera på vad jag missat hi hi men gud va skönt att vara där nu :) Thailand är något vi tänkt på men inte längre men kanske kanske njut o må väl kramen

Svar: Vi tycker väldigt mycket om just den här tralken där vi är för det är absolut inget charterresemål så det genuina finns kvar och här saknas både nattklubbar och discon. Och ett besök i Thailand blir många resor i en och helt beroende av vart man åker.
Finns så många fina ställen men tyvärr har mycket också blivit alltför exploaterat . Synd tycker jag. Men så är det ju med alla smultronställen, de hittas.
Kram!

Ditte

BosseLiden

Jag förstår den känslan. Att komma hem igen. Underbart att få en glimt av ett ställe som inte är exploaterat till sista sandkornet. :) Gissar på att du dagdrömt om att få komma tillbaka hit igen många gånger genom åren. Det blir säkert en nionde och givetvis en tionde gång också. :)
Ni verkar ha lagt upp allt perfekt.
Kram från en man som frös när han gick på kvällspromenad utan långkalsingar på sig.

Svar: Just att komma hem är känslan jag får när jag kommer hit. På restaurangerna vet de fortfarande vad jag vill ha att dricka och vet att räkrätter är en favorit.Här är t.o.m. prisnivån som den var 2010 då vi var här första gången.Och inte mycket till exploaterande heller förutom ett fult och högt Marriothotel några km bort men det ser vi inte från oss. Jag skickar genast lite värme till dig. Lite lagom. kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: