Vi möts igen

    
Mitt bland störtskurar och solsken gick jag iväg på gårdagens lunchträff.
 Bloggvännen  Marja från Umeå är i huvudstaden och när hon är det försöker vi ses. 
Ibland får vi inte till det för jag befinner mig på resa någonstans, men idag var det dags att träffas.
Och givet var att vi skulle vi träffas i Bryggartäppan, en lekpark byggd i Per Anders Fogelströms anda med små miljöer från 1800-talets Södermalm.
Det var nämligen via denna temapark vi fick kontakt för flera år sedan.
Jag hade då varit i parken med äldsta barnbarnet och "googlade" på info om den och då hittade jag Marjas bloggoch sedan dess har vi haft kontakt och också träffats vid olika tillfällen både här i Stockholm och när jag förra året i augusti besökte Umeå och Skellefteå.
 
 
Marja! Jätteroligt att ses igen!
 
Lunch hade vi tänkt oss, men vädret har under dagen varit ojämt med plötsliga och kratfiga regn och åskskurar så vi höll oss kvar "hemma på Söder".
Vad gäller restaurang och caféutbudet så är det här på Söder både varierat och rikligt. 
Och dagens val blev det vegetariska Café Blå Lotus på Katarina Bangata där vi chansade hej vilt på att sitta ute.
Solen tittade fram så snällt och inget regn kom. Inte just då.
Mycket att prata igen hade vi men eftersom vi följer varandra på bloggarna så var vi ändå hyfsat uppdaterade på vad som  hänt.
Tänk att timmar bara kan försvinna i ett nafs! Men så kan det vara. Jag vet...
 
Jag slog runt på en väldigt god morotssoppa och till det serverades en rejäl ostmacka på surdegsbröd.
Väldigt gott var det!
 
 I övrigt har eftermiddagen och kvällen mest bestått av studier och jag har inför jobbresan i slutet av nästa vecka nu studiemässigt lämnat västkusten med platser jag besökt tidigare men som jag nu möter på nytt.  (Mycket spännande att repetera och tursamt nog kommer jag ihåg en hel del)
Men det finns en del att kvar att läsa på inför resan hem via Dalsland och Värmland.
 
Pauser i tillvaron är jag bra på att ta och även vid plugg så jag satt en stund på balkongen, smälte det jag läst och såg på molnen som i olika formationer tycktes vara på väg mot nya äventyr. Kanske skulle man ta sig en tur?
                        
Rakt västerut såg det ut så här strax före klockan 21.
 
Och vid samma tidpunkt hade molnen norrut en helt annan färg och form.
 
 
 
            
Eva`s blogg

God morgon :) låter super kul att ni funnit varandra o just på det viset ni gjorde :) ja man kan träffa många som man annars inte kanske hade gjort ...hoppas du får en lika mysig dag i dag o så fina bilder :) kram

Svar: God afton! Visst är det fint att mötas via bloggarna och sedan fortsätta hålla kontakt. Nu ses vi kanske ett par gånger om året och det är lika trevligt varje gång. Stor kram! 😀
Ditte

Znogge

Så roligt att ni fortsätter att hålla kontakten så som ni gör! Himlen är verkligen vacker och bjuder på många spännande bilder.

Kram och god morgon!

Svar: Det är jätteroligt att fortsätta hålla kontakten och det gör vi oftast via bloggarna men försöker ses när det passar och det har blivit både i Umeå och Stockholm. Önskar dig en fin kväll och det allra bästa för i morgon. Kram!
Ditte

Comsi Comsa


Morotssoppa lät väldigt gott, hade nästan glömt bort att den fanns. :-)
Brukar också läsa hos härliga Marja...

Kram ♥

Svar: Vi hade en jättetrevligt lunchdejt och så roligt att ses igen. 👍😀
Ditte

Ami

Så roligt att ni håller kontakten med varandra!
Och ostmackan och morotssoppan såg verkligen goda ut!
Önskar er en fin fredag
Kram

Svar: 😀 Visst kan "Blogglandia" vara fantastiskt! Och prat tillsammans med mat passade perfekt. Kram! Önskar er en fin kväll!
Ditte

wiolettan

Söder är fint. Bryggartäppan känner jag dock inte till, har missat det.
Roligt att träffa en bloggkompis så där. Umeå, det är en bra bit dit. Jag har en syster som bor där i närheten så jag har varit i Umeå. Hon kommer förresten hit nu i september.
Vilka vackra och mäktiga moln. Översta molnbilden ser det nästan ut som om två stycken simmar i vatten. Det är min fantasi som spelar mig ett spratt.
Ska du vara reseledare eller nå´t? "Studier och jobbresa", som du skrev.
Ha en fin fredag.
Varm kram!

Svar: Här på Söder finns det mycket fint och den här lekparken har jag besökt med barnbarnen sedan de var riktigt små. Tror knappast Max, idag sex år, var fyllda ett första gången vi var där. Bryggartäppan har dessutom ett historiskt tema och det tycker jag om och att barnen får leka och prova de gamla redskapen. Vad roligt att du har en syster i närheten av Umeå, då känner du ju till trakten.
Visst är molnen vackra och fantasifulla! Jag sitter gärna ute och tittar på dem och funderar över saker och ting.
Jodå, jag ska mot slutet av nästa vecka resa med en grupp till västkusten några dagar och det ska bli jätteroligt. Och det är en del att repetera och en hel del nytt att plugga in, men väldigt intressant.
Önskar dig en fin helg.
Kram!
Ditte

marga

Ja visst är det roligt att man kan träffas och knyta kontakter via bloggar! Läcker färg på den goda morotssoppan! Jag är imponerad av hur "fräsch" du är i huvudet. Kommer ihåg en hel del från tidigare till och med. Alla inte förunnat! Hahaha! Trevlig helg! Kram!

Svar: Visst är det! Och Blogglandia kan ge många möten....Så "fräsch" i huvudet vet jag inte om jag är, men jag är envis. Bra minne har jag haft av det som intresserat mig och dit hör ju bl.a. änniskor, språk, geografi, historia och en del till...Och resor förstås - men allt det innefattar.
Och man kan träna upp minnet, men det tar lite tid nu för mig att få in kunskaperna. Även många repetitioner av anteckningarna behövs...
Önskar er också en fin helg.
Kram!
Ditte

BP

Jättekul med en lunchdejt, speciellt på ett ställe som betyder något för er båda.
Roligt är också att du gjorde samma sak som jag igår - nämligen ta bilder på en dramatisk himmel. Tog även några kort på en molnformation mitt på dagen. Har inte lagt upp dom än.

Svar: Kanske tankeöverföring vad gäller molnen...Men visst är det fascinerande att se molnen formatera sig på olika sätt. Väntar på dina bilder. Marja och jag har hållit kontakten, den som vi fick av en slump, under några år och har träffats flera gånger här i Stockholm och även i Umeå när jag passerade där förra sommaren. Vi följer varandras bloggar och det finns alltid så mycket att tala om.
Ditte

Torrebloggen

Men vad kul att ni fortfarande håller kontakten med varandra.
Härliga bilder på himlen!
Trevlig kväll!
Kram!

Svar: Jadå, kontakten håller vi dagligen via bloggarna och vi ses när vi kan. Senaste gången vi sågs, före gårdagen var när jag var i Umeå förra sommaren. Himlen har varit så vacker flera kvällar och det är fint att sitta på balkongen och se hur molnen rör sig. Kvällarna har också vait ganska varma.
Sitter ute nu med mängder av tända ljus i lyktor men det känns att hösten är lite på väg.
Kram!
Ditte

Musikanta

Där har jag också varit med barnbarnen, kom inte ihåg att lekplatsen hette Bryggartäppan. Jag har också skrivit ett inlägg om den. Här kan du läsa om du har tid och lust: http://musikanta.blogspot.se/2014/04/914-avslutning-pa-lilla-akademin-och.html
Mycket vacker himmel!
Kram från Ingrid

Svar: Vi bor nära Bryggartäppan så vi går ofta dit med barnbarnen när de är på besök och nu finns det också en fin temapark i Hammarby sjöstad , Anders Fanzéns park, där temat är båtar och sjöfart. Roligt att du också skrivit om Bryggartäppan och parken är ju väldigt populär.
Himlen har varit väldigt vacker nu flera kvällar och det är mysigt att sitta ute och se hur molnen far runt och bildar formationer. Stundtals blir de till vackra konstverk.
Önskar dig en fin helg.
Kram!
Ditte

Christina

Vad mysigt att träffa en bloggvän IRL!

Ha det gott :) Kramen

Svar: Det var verkligen trevligt att ses och nu var set snart ett år sedan vi sågs och då i Umeå, men eftersom vi förljer varandra på bloggarna så känns inte tiden alls så lång. Mycket att prata om hade vi.
Ha det bra du också!
Kram!
Ditte

amadecasa.blogg.se

Kul när det stämmer så man kan träffas :-) Jag gillar inte morötter, utom i två former. Den ena är morotskaka, och den andra är just morotssoppa. Jättegott! Det smakar inte morot längre :-)

Härliga molnbilder!

Svar: Molnen har varit så vackra några dagar och deras formationer likaså. Har mellan varven studerat molnen...Morotskaka gillar jag, soppan också; Ja, morötter överlag. Men jag håller med vare sig soppan eller morotskakan smakar morot.
Ditte

Susjos

Ja, tänk vad bloggar kan göra, det är ju fantastiskt med alla nya vänner via cyberspace!!! Ser ut som du haft en toppendag, och molnformationerna är ju bara sååå fantastiska!!!
HA en skön helg! Kram!

Svar: Visst är det roligt med alla bloggkontakter! Med Marja är det så roligt för jag hittade hennes blogg av en slump när jag "googlade" på Bryggartäppan för flera år sedan och sedan har vi hållt kontakten och ses när det passar. Önskar dig också en fin helg!
Kram!
Ditte

Amanda Jona [SPONTAN]

Såg riktigt härligt ut :)

Svar: Jätteroligt att ses igen och miljön här på Söder är alltid härlig.
Ditte

Geddfish

Jag åt morotssoppa på Gran Canaria i december. Mums! Gillar ju även morotsbröd och naturligtvis morötter som de är.
Trevligt med bloggträff! Och då lunchdejt!
Så du åker på jobbresa till veckan. Och förbi mina domäner ;) och fortsatt genom mina gamla kvarter i Dalsland och förbi Sarahs nuvarande landskap Värmland! Då har du väl fullt upp som reseledare, kan jag tänka mig, annars kunde jag vinkat.
Ha det gott, kram!

Svar: Morötter är användbara till mycket! Och just mrotssoppa blir det inte att jag lagar hemma, men motötter i övriga former används ganska flitigt och bröd blir verkligen saftigt med morötter i. Matja och jag hade ett trevligt möte och det är alltid roligt att ses även om det inte blir så ofta.
Dina trakter passerar jag på torsdag och det blir ett stopp uppe på KInekulle innan vi passerar Lidköping på väg mot västkusten.
Men vinka gärna ! Jag håller utkik!
Önskar dig en fin lördag!
kram!
Ditte

Lena i Wales

Vad trevligt med bloggvänsträff! Det vet ju vi hur trevligt det är, du och jag.
Bra tips med lekpark på Söder, kan komma till nytta för mej någon gång.
Katarina Bangata var jag på för en dryg vecka sedan och du hade ju rätt på alla statyerna jag visade.
Bockholmen, vad vackert!
Ha en fin dag! Här i Wales skiner solen och det är så vackert!

Svar: Bloggvänner ar det trevligt att träffa och jag har haft turen till flera sådana och det har varit så roligt och givande. Visst är Stockholm vackert och roligt att du hittat statyerna i "mina kvarter".
Vad härligt att solen även når Wales och dig idag!
Njut!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: