Spontant

    
 Söndagen kom med ganska mulet väder och regn och efter lite funderande betämde vi oss för att äta en tidig middag på "lokal".
Och i samma veva kom jag på att vi lika gärna kunde ta en kryssning med  Birka över till Mariehamn och kanske på måndagen passera genom en solig skärgård och tillbringa några timmar på akterdäck i skön sensommarvärme.
En bekväm hytt med stort fönster bokades (kraftigt rabbaterat pris) och just söndagar är det ingen direkt rusch ombord, vilket passade oss bra.
Det var ju att äta gott och njuta av en båttur genom skärgården på hemresan som var tanken.
 
Vinterträdgården allra högst upp i fartyget var både solig och inbjudande och för de hågade finns en bassäng där man kan ta sig en uppfriskande simtur.
Hågade på detta var vi inte, men fint att sitta här i solen en stund med lite bubbel i glasen.
 
Middagen blev en väldigt trevlig upplevelse och att vi inte hade fönsterbord gjorde inget.
Bokar man ett par timmar före avresan får man räkna med att de redan är upptagna. Men å andra sidan var det så mycket dimma att det var helt "utsiktslöst".
(Jag brukar sällan tala om pris men med resa, jättefin hytt, trerätters middag och vin så blev den totala kostnaden hälften av vad det hade blivit att gå på "lokal" i Stockholm och ätit motsvarande. )
 
Väldigt god carpaccio!
 
 
Perfekt kalvfilé, troligen den näst bästa kötträtt jag ätit och en läskande smultronpannacotta.
Gott vin till detta.
 
 Kraftig dimma var det hela vägen över till Mariehamn och att njuta av en vacker solnedgång lät sig inte göras.
Inte blev det heller en fin soluppgång. Solen gick förvisso upp, men den var väld dold bland molnen.
 
Kobba klintar strax utanför Mariehamn såg vi  på hemvägen men solen var tyvärr inte på plats.
 
En ensam seglare  i Stockholms skärgård, men dåligt med vind.
Tycker ändå att det är vackert att stå ute på däck och titta.
 
Yxlan i den mellersta skärgården passeras och visst ser det lite ljusare ut inåt.
Kanske önsketänkande.
 
Men framme i Stockholm på eftermiddagen kom det vackra vädret och vi satt ett bra tag på balkonen och njöt av den sköna sensommarkvällen.
 
Mysigt på balkongen och solen skiner.
 
 
 
 
                                                                                  
Veiken

Det är precis så det ska gå till! bra infall tenderar till att bli bäst!
Den där menyn hade jag absolut inte tackat nej till! Underbart! Era båtar håller mycket högre klass än Stena gör. Tyvärr så är ju Stena herre på täppan! Kram

Svar: Visst är det bra att kunna passa på när andan faller på. Och just nu en söndag eftermiddag var det gott om plats på Birka. Mer resenärer är det onekligen på söndagar under sommaren när skolorn är lediga. Vill man åka en helg får man nog boka tidigt för det komme rju resenärer från stora delar av Sverige som vill kryssa med Birka ett dygn. Maten var verkligt bra och miljön på Birka håller i "alla väder".
Ja, Stena är ju mycket större och tar väl även bilar och många fler passagerare dessutom.
Kram!
Ditte

Torrebloggen

Vilken härlig och spontan kryssning till Mariehamn tur & retur!
Det såg jättegott ut med 3-rätters menyn!
Tack för härliga bilder och för att vi fick hänga med på kryssningen!
Stor kram!

Svar: Vi har ju så nära till Birka så det är ju lätt att vara "spontan" och ta en tur. Vi hade en väldigt trevlig resa men jättegod mat i fin miljö.
Stor kram!
Ditte

znogge

När det är så prisvärt så kan man inte tveka utan då är det bara att slå till. Maten såg verkligen god och tilltalande ut. Synd att det var dimmigt men man kan inte få allt ;-)

Kram

Svar: Dimmigt var det men man kan inte alltid få solen med sig. Hade vi åkt i kväll så var förutsättningarna bättre. Men väldigt god mat, bra hytt med stort fönster och mysig miljö räcker långt det också. Kram!
Ditte

Lena

Men åh, så himla mysigt!! :)

Svar: Det blev både spontant och väldigt trevligt och det trots att solen hade paus.
Ditte

wiolettan

En sådan trevlig liten utflykt.
Vilken underbar terass som finns där på båten, det har jag aldrig sett, men jag kanske har åkt med andra båtar till Mariehamn och inte Birka.
Är det inte trängsel och mycket med folk så kan det vara mycket avstressande och mysigt att ta en tur, men då gäller det att pricka in rätt som ni gjorde.
Fina härliga bilder och jag ser att maten skulle passat mig också, perfekt. Inte rödingen då, men det andra.
Synd att det var dimmigt, men solnedgång och uppgång kanske du kan få se ifrån din balkong.
Kram!

Svar: Det blev en spontan tur och helt perfekt att åka en lugn söndag eftermiddag. Vi hade, trots dimman och molnen, en väldigt fin resa på alla sätt.
Och solen upp och nergång kan jag ju förstås se hemma.
Kram!
Ditte

Comsi Comsa


Du berättar så fint att nu fick du även mig att vilja boka in en resa en söndagskväll... :-)

Kram ❤

Svar: Tackar! Ja, det är lungt numer på söndagar. De flesta är tillbaka på jobb och i skola och då är det skönt att ta sig en tur. Helgerna har mer fart i sig, särskilt fredag och lördag.
Vädert var inte det optimala (kav lugnt var det till havs och mulet) men vi hade en trevlig resa.
Kram!
Ditte

Ama de casa

Härligt med spontanitet! Såg himla fint ut, trots dimman och molnen, och maten - helt suverän! :-)

Svar: Visst är det! Och trevligt att ta en tur til sjöss är det alltid. Vi är ju väldigt förtjusta i skärgården. Nu var ju sikten begränsad men på hemresan gick det att se en del mellan molnen. Väl hemma i Stockholm var det sol och blå himmel. Maten var verkligt god och värd resan bara den.
Ditte

Ruth i Virginia

ABSOLUT PERFEKT !!!
Spur of the moment beslut blir ofta de bästa.
Vad är carpaccio? Sikröra? Allt nytt för mej.

Svar: Lika bra att bestämma sig snabbt! Och söndagar är en lugn dag att åka på och Birka är ett bekvämt fartyg i klassisk stil men ändå mycket modern och trevlig och går mest på kryssningar mellan Stockholm och Mariehamn på Åland, tar 22 timmar. Carpaccio är mycket tunt skivad oxfilé, väldigt italienskt och gott tycker jag. Och sökert hade det gått bra att välja något annat om man inte ville ha just detta.
(Har ätit carpaccio i Italien för många år sedan så där har rätten varit populär länge.)
Ditte

Susjos

Alltså, ni är så suveräna med alla dessa spontana och spännande små njutflykter! Och som du vet brukar jag ju göra som du säger, hihi!!! Jag tar tacksamt emot tipsen! Vi har ju redan gjort Ålandstrippen från Kapellskär,och snar tär det dags för Forsbacka. Nu ska jag leta fram en ledig söndag....

Svar: Lika bra att passa på med små turer och nu passade det perfekt med en kryssning tilll Mariehamn. (Och är man med i Club Birka, kostar inget, så blir det mycket billigare med både hytt, resa och mat.)Spännande med Forsbacka och det är en vacker trakt och mysigt gammalt värdshus.
Hoppas du hittar en ledig söndag men det är ganska lungt då.
Ditte

Ami

Vilken trevlig och spontan liten resa ni gjorde :) Helt i min smak! Det är sådan som sätter guldkant på tillvaron!
Och maten såg jättegod ut!
Ha en trevlig kväll
Kram

Svar: Det är ju enkelt att bestämma sig samma dag och sedan tar det 15 minuter ner till båten. Resan blev lyckad och trevligt med en tur till sjöss och god mat.
Jag tycker ju om Stockholms och Ålands skärgård. (Den ser man dock inte mycket av till Mariehamn)
Skön kväll här med +22 och mysigt att sitta på balkongen .
Önskar er också en fin kväll.
Kram!
Ditte

FREEDOMtravel

Ojojoj vad gott det där såg ut! Jag är ingen riktig köttälskare, men jag måste säga att den där kalvfilén ser suverän ut!

Svar: Kalvfilén var suverän och de som åt rödingen var också supernöjda. (Vet att det även gick att byta ut carpaccion till förrätten mot fisk eller vegetariskt) Hela turen blev väldigt lyckad även om det var grått under stora delar av resan. Men skärgåren är alltid vacker tycker jag, men än finare i sol. (Så brölloppet ni var på tajmade helt rätt.)
Ditte

Fia

En sån trevlig spontan söndagstripp! Med god mat och dryck som pricken över i ! Jag tycker att dimma är vackert och trolskt!
Kram

Svar: Ja, det blev en lyckad tur och verkligen spontant. Och skärgården är fin i alla väder. Får väl titta på solnedgången en annan gång, nu såg man knappt handen framför sig på överresan.
Kram!
Ditte

Marja

Vilken trevlig tripp och bilderna blev fina, trots att solen inte tittade fram. :)
Kram!

Svar: Tack! Ja, det blev en riktigt trevlig och spontan resa och trots solens frånvaro blev det en väldigt bra tur. Skärgården är vacker även i grått.
Kram!
Ditte

Gemsofmylife

Åhhh vad jag vill åka iväg också ! Bara få njuta av den goda maten carpaccio är en favorit ❤️
Du hittar på så mycket bra saker och är så duktig att dela!
Vi borde dra ihop en liten bloggkryssning :) samla alla mysiga personer till ett ställe och bara få prata njuta av gott och skratta

Svar: Absolut! Vilken god idé! Och vilken resa det skulle bli! Jätteroligt! Blundar och ser framför mig detta glada gäng samlat. Jag försöker att hitta på saker och ofta blir det spontana väldigt bra.
Har inga problem med att fatta snabba beslut.
Stor kram!
Ditte

Ann-Kristin

Gokväll!
Så härligt att bara så där spontant ta en tripp med Birka.
Vi gjorde ju en längre tripp på 4 dygn tidigare i somras.
Underbar mat hela tiden. Förrätten ser bekant ut.
Visst är det fint där uppe i deras s.k. vinterträdgård.
Inte helt fel att sitta där med lite bubbel i glasen.
Kram/A-K

Svar: Gokväll! Ja, ni fick ju en härlig resa som var längre, men den här bestämde vi spontant på eftermiddagen.Perfekt i stället öfr att gå ut och äta. Och Birka är ju ett fräscht fartyg. Vi bodde dessutom väldigt bra högst upp med stort fönster.
Vinterträdgården har de verkligen lyckats bra med och denna söndag/måndag var det väldigt lugnt och inte så många resenärer.
Kram!
Ditte

BP

Måste medge att vi aldrig åkt Birka, bara Silja och Viking. Kanske dags att ändra på det med tanke på den goda maten om man säger så;-)

Å ni bor ju verkligen rätt till för att vara spontant. Ni har ju gångavstand till allt;-) Synd bara att ni hade mediokert väder. Men dina bilder blev väldigt fina ändå!

Svar: Ja, vädret var inte direkt till vår fördel, men å andra sidan är skärgården fin även klädd i grå dräkt. Sommaren har ju varit så fin så lite synd att solen inte kom förrän vi närmade oss Vaxholm. Birka är en trevlig och för oss är det smidigt att ta vilken som helst av fartygen, gångavstånd. Men Birka är värd att prövas för en tur/kryssning till Mariehamn och med god mat. Vi äter ju sällan buffé och den tycker jag på de flesta båtar är lite trist. Dock inte på Viking.
(Men jag gillar att bli serverad vid bordet och inte köa. )
Ditte

Anette

Spontana resor blir oftast mycket bra, även om jag gillar att planera, det kan ibland vara som att resa två gånger ;)
Maten ser fantastisk ut och så även vyerna, trots grådis.

Svar: Lite längre resor planeras här också för precis som du tycker jag att det då blir "att resa två gånger".Men korta och spontana resor blir oftast bra de också. Förväntningarna är heller inte alltid så gögt ställda så det är lätt att överraskas positivt.
Ditte

Tove Olberg

Spontan påkommen resa utan topp väder blev ju jättefin i allafall, god prisvärd mat och ingen storm :-)
Stor kram!

Svar: Ibkand händer saker snabbt och det kan bli bar det också. I det här fallet blev det så. Stor kram från både B och mig.
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: