Rörelsebetonat

    
 I och med OS är det en hel del rörelser som är aktuella både på land (det mesta..) och en del i vatten. (Kan ju vara både land och sjöbaserat det här med vatten.)
 Visst rör vi på oss en hel del och i olika sammanhang och nyttigt sägs det också vara. 
Och även när vi till synes sitter still är vi i någon form av rörelse.
Jag tycker om att röra på mig och gör det på olika sätt. Jag reser gärna, både långt och kort, jag promenerar en hel del och cyklar och jag tycker om att göra saker. (Gå på museum, bio, teater och restaurang, träffa de mina, träffa vänner och lära känna nya männsikor som kanske blir mina vänner, åka skidor bl.a)
Jag är också gärna hemma och läser en bok, tränar språk, löser korsord, lyssnar på radio och ibland blir det en titt på teven. (Sommartider väldigt lite, men en del OS blir det nu)
Dock är jag inte så mycket för att sitta och rulla tummarna och vänta.
Men jag kan göra det också...
Någon som känner igen sig i "rörandet"?
 
Än så länge helt stillastående, men kanske finns en planerad tur. 
En läcker HD korsade min väg i Eskilstuna, eller om det nu var tvärt om... 
 
 
William (yngsta barnbarnet) har rörelser sitt ansikter och är  fylld av positiv energi!
 
Kan stenar på land vara i rörelse? Ja, i alla fall i Alicante utanför hotell Melia.
 
En glass i rörelse eller är den munnen som rör sig.
 
I luften rörde sig molnen idag med en hiskelig fart.
 
Vatten är roligt! Full fart i! Max (äldsta barnbarnet 6 år)  hoppar i på djupt vatten. 
Och att ta sig vatten över huvudet är bara roligt...
 
 
Roligt att kombinera vatten och luft med fart och fläkt.
Tycker det ser jätteroligt ut. Kanske snart dags igen för en sådan tur.
 
 
 
 
BP

Vilka roliga tolkningar av "rörelse"! Absolut ett "nytänk" här. Är nog inte lika mycket i rörelse som du och jag skulle nog inte våga att sätta mig i en stol under hangglidern. När vatten är inblandat så är jag en riktig fegis måste jag säga.

Svar: Vad gäller rörelser tycker jag det behövs lite nytänkande utanför ramarna. Vad gäller att var i gång, så tycker jag nog att du har full fart framåt. Nästan svårt att hänga med, men jag är en envis typ du vet.
Alla kan ju inte gälla vattnen, men det finns ju olika vätskor.....Eller?
Ditte

Veiken

Klart det måste hända något - annars blir jag knäppare än vad jag egentligen är. Rörelse är energi såklart! Ha det gott! Här blåser som attan nu. Hoppas att det hinner lägga sig innan du kommer till Västkusten! Kramar

Svar: Jag har beställt fint väder på norra Västkusten till veckoslutet och visst hjälper du väl till.Instämmer helt klart i att det bör hända något, livet är för kort för att slå sig till ro om man orkar röra sig. Vi har väl tur spm är ganska pigga och rörliga av oss.
Visst är rörelse energi och ger det också,
Kramar!
Ditte

Tove Olberg

Här rör det på sig i rörelser - du är högst rörlig i ditt liv och i dina reflektioner, rörlig läsning :-) så rör-andeligt!
Stor kram!

Svar: Tove! Välkommen tillbaka! Så härligt att du är tillbaka! Har saknat dig. Mycket!Jodå, jag är rörlig; än så länge.
Stor kram!
Ditte

Anna, Travel on a Cloud

Verkligen tänkvärt och fint formulerat om vad rörelse kan betyda. Härliga bilder på barnbarnen också! Jag sitter så mycket stilla i mitt jobb (som copywriter), så jag har ett stort behov av att röra mig på "fritiden". Jag gymmar regelbundet och går promenader varje dag. Men att röra på sig har ju också en mental betydelse. Nog rör det sig i hjärncellerna alltid också, när man läser eller ser på film. :) Kramar

Svar: Rörelse i alla sammanhang tror jag på och det håller både kropp och hjärna igång. I jobbet som lärare så satt jag aldrig stilll utam det kund e ätt bli 8000 steg i klassrummen, på skolgården och i jobbet i övrigt under en dag. Gym gillar jag inte, tycker dte är instänkt, men här runt oss finns flera utegym och de använder jag ibland.
Och hemma tränar jag styrka några gånger i veckan och använder min kropp som belastning. Funkar bra. Och just den mentala betydelsen vid rörelse är så viktig.
Kram och välkommen hem!
Ditte

Musikanta

Tyvärr har åldern kommit ikapp mig och jag är inte lika rörlig som förr. Balansen är också påverkad, känner jag. Det behövs ett rejält lyft nu efter sommaren och jag ska försöka ta mig samman och gå på träningslokal någon gång i veckan i höst. Och ta ordentliga promenader varje dag. Det har varit så varmt i sommar att jag har varit dålig på att promenera.
Barnbarnen, dina som mina, är däremot i rörelse nästan hela dagen. Underbara bilder av de små killarna.
Kram från Ingrid

Svar: Jag tränar inte annat än att jag går mycket, cyklar och är ute. Tycker inte alls om instängda träningslokaler. Tror mer på den mer vanliga rörligheten i vardagen. I Stockholm finns också många utegym där det är lätt att träna lite extra styrka i armar och ben. Lätt att även göra hemma med kroppen som motstånd. Visst är det härligt med barnbarnens rörelser, förstår att dina också rör sig mycket. och de lär sig verkligen kontrollera sin kropp. Nog så viktigt!
Kram och jag önskar dig en fortsatt fin vecka.

Ditte

Comsi Comsa


I rörelse, jotack nog är det rörelse alltid och inga tummar rullas. 😊

Kram och godnatt ❤

Svar: Jag förstår ju att du är i rörese en hel del och kan nog se vissa likheter hos oss.
Kram!
Ditte

Marja

Ja, allting befinner sig i någon slags rörelse, eller 'panta rei' som Herakleitos sa. Jag är nog bra på att sitta pall i soffan långa stunder, men då gör jag oftast något vid sidan om att titta på TV... löser korsord eller kolla instagram m.m. :)
Kram!

Svar: Ja, se där! Rörelse i det stillasittandesJag känner att det är så mycket jag vill göra men ibland så gör jag ingenting annat än vänder blad i en bok. Har nog svårt för att ligga på rygg och stirra upp i taket. Men jag kan och ibland gör jag det...
Kram!
Ditte

Ama de casa

Jodå, jag gillar också att röra på mig (dock inte springa, det känns onödigt... ;-)). Men jag är också en fena på att sitta still :-D

Ha en härlig onsdag!
Kram

Svar: Nej, att springa är inte vad jag gör heller. Och detär många år sedan jag slutade jaga bussar och tunnelbana...Att sitta still är också trevligt men jag gör det inte så långa stunder.
Önskar er också en fin onsdag.
Kram!
Ditte

Helena FREEDOMtravel

Jodå, nog känner vi igen oss i att röra på oss! Framför allt flänger vi ju mellan olika destinationer ;) Här på Nolia-mässan har det också blivit mycket gå och gå... ;) Cool trehjuling!

Svar: Visst är denna HD av trehjulingsformarmat häftig. Hade gärna följt med på en tur...Ja, att ta sig runt gör vi på olika sätt och jag vet ju att ni oftast är på väg....Och i rörelse är man ju mer än man tror.En mässa innebär ju mycket stå - -gå och prova.
Risk kanske för träningesvärk...
Ha det fortsatt bra.
Ditte

Ami

Visst är det roligt att röra på sig! Jag sitter inte gärna still och är sysslolös....blir lite rastlös då :)
Härliga bilder på de fina barnbarnen!
Kram och trevlig onsdag

Svar: Barnabrnen är så mysiga och det är alltid toligt att ses. Vad gäller attt röra på sig så har jag nog alltid gjort det och det sitter i. Lär nog fortgå så länge jag kan...
Önskar dig en fin onsdag.
Kram!
Ditte

Ann-Kristin

Här hemma sitter jag mycket still. Rör på mig mycket mera i Torrevieja.
Härliga bilder på de rörliga barnbarnen.
Mina kom hem igår så måste snart röra på mig och besöka dem.
I kväll ska jag dock röra på mig. Vi ska ner på stan och äta med goda vänner.
Kram/A-K

Svar: Förstår att "de dina" haft fina dagar i Spanien och kul att träffa dem. Trevligt med utemat och att träffa vänner. Låter helt perfekt!
Stor kram!
Ditte

Ingrid

Så gulliga dina barnbarn är, och så stora dom blivit!
Ja röra på sig måste man göra. Jag går mina promenader
varje dag, och här nere kan jag variera åt vilket håll jag ska gå.
Jag tycker inte att det är så farligt varmt som det skulle bli. I skuggan
fläktar det bra, och man kan alltid stanna till på ett Cafè, och titta
på alla turister som jäktar till och från stranden.
Kram o lycka till på resan.

Svar: Pojkarna är så fina och goa och ger mig så mycket glädje.Visst är det skönt att ge sig ut och gå och man kan ju ta det lugnt och som du skriver slå sig ner och titta på allt och alla.
Skönt att du tycker att värmen är ok för det är ju den jag ibland tycker begränsar.
Ja, imorgon bär det av....
Stor kram!
Ditte

Eva`s blogg

Ja du kul läsning just nu är inte rörelse min stora sak men annars är jag i det hela tiden glömmer att vara still ha ha super fina bilder o söt nöten där :) kram

Svar: Nej, man har sina perioder och ibland blir det mer och ibland mindre. Men jag tror vi rör oss mycket mer än vi tror och ofta omedvetet också. Och tillbringas tid med barnbarnen så är det full fart...
Kram!
Ditte

Torrebloggen

Vilket härligt och tänkbart rörelseinlägg!
Stor kram!

Svar: Att vara i gång är vi ju alla och på olika sätt och ofta utan att vi ens funderar på det. Stor kram!
Ditte

znogge

Vilket härligt inlägg om rörelse och bilder som passar perfekt till! Själv cyklar, promenerar och simmar jag gärna. Som hundägare kommer man onekligen ut en del även om Herr Hund inte klarar lika långa rundor längre.

Kram och ha en bra dag!

Svar: Visst är det den dagliga motoionen och rörelsen som håller oss i gång. Och vi rör oss ju i princip alltid. Med hundar blir det ju extra rörelse även om Herr Hund inte klarar så långa rundor.
Önskar dig en bra gruvarnetardag och hoppas det inte blir för snabb start.
Kram!
Ditte

marga

Jag önskar jag vore lika rörlig som du och dessutom gilla det också! Men det där med att röra på mig blev jag befriad från redan i första ring på gymnasiet (motsv 9an), då jag ej behövde deltaga i gymnastiken pga min reumatism. Så var det då! Har aldrig varit sportig, utom älskat att åka skidor på längden. Länge sedan det också tog slut. Fast ändå tycker jag att jag är rörlig utifrån mina förutsättningar. Men "tusan" så gott att ligga i soffan under filten! Prinsarna är bra härliga! Sköna bilder! Kram!

Svar: Jag tycker du är väldigt rörlig och har enenastående energi. Och du är så positiv och det smittar verkligen. Alla kan inte vara sportiga...Tack och lov! Finns så mycket annat. Visst är "prinsarna fina" och de ger mig och andra så mycket glädje.
Stor kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: