På rad

    
 Att ordna in sig i "ledet", stå på rad,  kan vara en fördel i många parktiska sammanhang. 
Det blir klart smidigare att gå på/av en buss eller tunnelbana om inte alla samtidigt försöker tränga sig genom dörren.
Men att alltid rätta in sig i ledet utan att fundera själv, att göra något för att andra gör det, att följa strömmen, det vill jag inte. Det kan bli så ändå att jag följer med, men jag försöker ha med frågeordet "varför". 
Ibland kan jag få roliga svar av mig själv och många gånger kommer också "jag vet inte".
Kan bli ganska komiskt!Och man kan ju alltid fundera över saker...
 
Utanför hos oss ligger husbåtarna på rad och det är praktiskt för annars skulle inte de
stora fartygen som ska genom Hammarbyslussen kunna ta sig förbi.
 
Likadant åt andra hållet, en orydlig rad av husbåtar.
(Och en mindre motorbåt som ska ligga här till oktober.)
 
Även båtar som ska in och slussa ligger på rad och väntar och svanfamiljen som just kommit
genom slussen från Mälaren simmar på rad.
Praktiskt det också och bra att se till att ungarna är med.
 
Svanarna kryssar skickligt mellan segelbåtarna som väntar både på broöppning och slussning.
 
Oj då! En svan saknas, men ungarna är med.
 
Ordning igen i ledet.
 
Och även viss ordning här för att ta sig genom slussen.
Praktiskt eftersom båtarna i slussen oftast ska ligga på båda sidorna när de kommer in i den,
 
 
 
 
 
marga

Bra att ställa frågan varför. Då märker jag många gånger att det inte finns något bra svar. Har liksom alltid varit såhär. Men, det behöver inte fortsätta så. De bästa svaren får vi av oss själva! Lycka till med studierna! Väldigt behändigt när kunskapen bara trillar in i respektive fack! Kram!

Svar: Det blir i varje fall en del funderingar om man frågar varför . Att sedan svaren inte alltid finns gör inte så mycket. Studierna fortgår med diverse pauser då kunskaperna får trilla ner i lådorna. Men ibland hamnar de fel...Stor Kram!
Ditte

Ruth i Virginia

Dä ä mycke en går å grubbler över.
Sen undrar jag, varför jag grubblade över det och det; tar aldrig slut.

På tal om rader. Här har vi ett uttryck:
"I hope he has his ducks in order." Betyder - hoppas han har allt i ordning.
Används ofta, när någon är gammal och-eller sjuk. Testamente eller liknande
antar jag.

Kul tema.

Svar: Jadå, visst är det. Jag kan också fundera över varför jag funderar så mycket....Att ha ordning på sina saker och att ha funderat igenom en del kan vara praktiskt. Och då får man ju fundera igen...
Ditte

Veiken

Vilken lycka att barnen får träna turordning redan i tidig ålder på våra förskolor! ;)
Vissa tappar bort den kunskapen sedan av någon anledning! Kram

Svar: Visst är det bra att träna från det man är liten på att vänta på sin tur. Men för en del skulle fler uppföljningskurser senare i livet behövas. Kram!
Ditte

Comsi Comsa


Att ställa frågor till mig själv har varit både lärorikt och nyttigt... "man får då de svar man vill ha sa man förr" men det håller jag inte riktigt med om. :-)

Kram på dig ❤


Svar: Visst är det lärorikt att ställa frågor till sig själv och man får tänka efter, vilket alltid är bra. Kram!
Ditte

Znogge

Varje gång vi åker Öresundstågen då är det människor som ska på innan alla avstigande har kommit av. Blir lika rörigt varje gång och jag förstår inte varför...

Kram

Svar: I Stockholm tycker jag att vad gäller tunnelbanan har dte under de senare åren blivit mer ordning och då går allt mycket snabbare . Vad gäller bussarna så går man här av bak och fram på och i rusningstrafik finns det SL personal på många platser som ser till att det hela flyter på. Ofta är det skolungdomar som tycker att de ska på först även om de kom sist till hållplatsen. I Peking, inför OS, tränades detta med köbildning i organiserad form på onsdagar och det hjälpte. Folk förstod plötsligt vinsterna med att gå på en i taget.
Men i en stad med 20 miljoner invånare så ville ju alla med tåg och bussar. Nu finns det också i rusningstrafik personal på plats som ser till att det hela flyter på.
Men på och av Öresundstågen borde ju folk klara sig utan att trängas. En kurs kanske?
Kram!
Ditte

Ama de casa

Ofta när jag får frågar mig "varför" om saker och ting, så blir svaret "varför inte?". Fast då när det gäller trevligheter, förstås :-)

Haha! Fiffigt av svanarna att haka på i slussen :-)

Svar: Jodå, svanarna gillar att ta sig mellan Saltsjön och Mälaren. De skulle ju kunna flyga men tycker kanske det är roligare att slussa med båtarna. Jag kan också svara med "varför inte" och mest om det handlar om trevligheter....
Ditte

Biggeros

I Spanien fungerar inte kösystemet lika bra som i Sverige. Här pratas även lite mer vid varje besök på olika inrättningar, banker, posten, affärer. Så det tar lång tid här innan man tids nog är framme. På Carrefoure fungerar kösystemet med hjälp av en datorstyrd röst som ropar upp nummer på kassan man ska gå till. Väldigt effektivt system:)) Så i Spanien kanske det är tvunget att stå i kö. Även om det ogillas. Många ting på dina bilder som står upprada snyggt och prydligt. Kram på dig

Svar: I Torrrevieja och på Carre är det liknande system och det fungerar. Ohc om jag kommer till slaktaren, vårdcentralen eller annat så brukar man fråga "ultima", vem är sist och då vet man det och kan i lugn och ro slå sig ner någonannanstans och vänta på sin tur. Men så bråttom har jag inte.
Just för att ta sig ombord på flygbussen både i Alicante och Torrevieja krävs mycket vassa armbpgar och jag ha inte för inte bott fyra år i Peking så jag kan om jag måste....
Stor kram!
Ditte

Geddfish

Regelverk måste finnas, annars blir världen ännu mer rörig. Och som du nämner om avstigande och påstigande på bussar/tåg.
Men annars, att gå med strömmen, nej, jag går gärna lite egna vägar.
Så sa min Sigge också. Han gick gärna av stigen för att undersöka. Annars hade han inte blivit chef, sa han. Hans uppfattning.
De flesta varför jag ställer mig, får jag aldrig svar på, så det är bara att tuffa på. Svaret kan komma utan att grunna.
Kvällskram, Gerd

Svar: Visst är det bra att gå sina egna vägar, men inte alltid det enklaste. Och varför ska det vara enkelt när dte kan vara svårt- Jag får heller inte svar på mina "varfö#, ibland dock, men det får mig att fundera lite extra och stundtals tänka i nya banor. Och visst tuffar vi på....
Instämmer helt i att svaren kan komma när man minst anar det.
Kram från mig på balkongen i den sena kvällen.
Ditte

Susjos

Jo, vi är nog ganska duktiga på att bilda köer här i Sverige tycker jag, det märker man när man är utomlands! Svanfamiljen är ju för söta, så du menar att de "slussar" också? Häftigt! Vilken utsikt nu har från er balkong antar jag!!!!
Kram!

Svar: Jodå, svanarna slussar. De skulle ju kunna flyga, men jag tror de gillar att slussa. Dessutom passerar de gratis. Jodå, bilderna är tagna från balkongen....
Kram!
Ditte

BP

Sverige och England är världsmästare på att ställa sig i kö. Tycker dina bilder är riktigt fyndiga till din rubrik. Undrar vad som kom först - rubriken eller fotona.
Svanfamiljen får en extra poäng här:-)

Svar: Tack! Ja. England har ju varit en föregångare till kö och något man ofta skojat om. Och svenskarna har anammat detta. I Peking tränade man före OS på att stå i kö vid bussar och tunnelbanor under organiserad ledning och det behövdes verligen. Nu har detta bestått och visst underlättar det.
Bilderna kom först, för att vara ärlig. Men nästan i samma veva kom rubriken och detta är ju något jag tänkt på ganska ofta; det här med att ordna in sig i led och följa med strömmen. Jag gör ju inte alltid det...
Och svanarna är så roliga när de passerar genom slussen och jag tror de klarar sig från avgift som båtägarna får betala.
Ditte

Marja

Javisst är det praktiskt med ordning och reda i vissa sammanhang, fast jag håller med dig om att man måste fråga 'varför' ibland. :)
Kram!

Svar: Helt klart! Det är lätt att bara hänga med....Stor kram!
Ditte

Eva`s blogg

Kösystem i landet är bra! dock kan man bli en aning frustrerad när man är i ett land där det inte finns köer folk bara går fram liksom ha ha ha vi är nog ordningsamma människor va? ;) fina bilder o fin dag kram

Svar: Ja, köer kan vara väldigt praktiska ibland och underlättar många gånger. Men man får ju anpassa sig till tillvaron där man är vilket kan vara nog så krävande ibland. Önskar dig också en fin dag.
Kram!
Ditte

Fia

Jag har stått i en kö utanför konserthuset i Stockholm som jag önskade att den aldrig tog slut! Jag blev åhörare till en konversation mellan två människot där en livshistoria rullades upp som blev till en hel teaterföreställning. Kön tog slut innan upplösningen!
På tal om kösystem så är ju Carrefours nuvarande variant med en kö till alla kassor underbart och smidigt.
Att fråga sig som rumpnissarna "vaffö då då?" Är inte dumt ibland, och att svara sig själv, kan ibland ge bästa svaret!
Nu förbereder vi oss på att åka till Sthlm för att träffa vårt nya barnbarn som kom igår!
Kram

Svar: Stort grattis till föräldrarna och till er! Vad roligt med barnbarn!
Förstår att ni vill skynda er hit. Hoppas du kan maila en bild vid tillfälle.Och visst kan man få en del bra svar av sig själv när man frågar. Stor kram från oss båda!
Ditte

Ami

Ja, att ställa frågor till sig själv är ganska bra. Då får man oftast de bästa svaren ;)
Och utsikten från er balkong tröttnar man nog aldrig på!
Önskar er en fin torsdag!
Stor kram

Svar: I varje fall tycker jag det är bra att fundera då och då för det är lätt att bara dras med i "loppet". Och jag hinner tänka en hel del när jag tittar ut över vad som sker i kanalen och där händer mycket.
Stor kram och trevlig torsdag.
Ditte

MartinaOlsson

hej! allt bra? :)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: