Ny medlem

    
 Den nya kameran kom i min ägo igår och jag tror den bli bra.
Jag ville ha en mindre och lättare kamera men med bra optik och stor sensor och då får man iblan backa lite på en del annat.
Det blev en i familjen Canon även denna gång med beslutet var svårt att fatta och jag hade också ett par i Sonyfamiljen och ett par modeller i Panasonicsläkten som var intressanta.  (Tack för bra tips från er bloggvänner.)
 
Stockholm bjuder idag på strålande sensommarväder och + 24 grader nu få förmiddagen och en riktig njutflykt tillsammans med vänner väntar.
Det blir en tur mot vattnet förstås och även om det är Mälaren så går det alldeles utmärkt.
 
 
Stilla frukost på balkongen och endast husbåtarna är på plats.
Och det är de ju nästan alltid om de inte är på besiktning eller flyttar härifrån. (Sker sällan)
 
Familjen Canon hos oss. Tripp, Trapp och nyaste Trull.
Tripp är väldigt bra, men stor och tung och innan jag kommer till avtryckarknappen och
eventuellt bytt objektiv har motivet  försvunnit. Trapp i mitten, Canom Powershot har varit min följeslagare i fem år och är en verklig trotjänare med  bra optisk zoom (det är den zoomen som är viktig)
på 35 x (kommer alltså 35 gånger närmare objektet jag skall fotografera) men får inte plats i en mindre handväska, knappast ens i en större.  Men den är en favorit och har alltid varit med mig.
Längst fram lilla Trull, mitt nyinköp, en Canon det också  som dels är mindre och dels lättare.
 
Nu är det upp till bevis för mig och Trull och det ska bli roligt att se hur vi kan samarbeta.
Jag känner mig i alla fall väldigt nöjd med köpet .
 
 
 
Anna, Travel on a Cloud

Vad roligt med en ny kamera! Skönt också att den är mindre och lättare. Stort lycka till med den!

Jag har bara en kamera, utöver min Iphone, och det är en Canon EOS 600D. Jättebra men ganska otymplig att släpa runt på. Ibland är jag också sugen på någon mindre, lättare variant.

Vilken utsikt du har förresten! Underbara Stockholm och underbara sensommar. Hoppas du får en fin dag och helg.

Kram!

Svar: Det känns roligt med en ny kamera och den är ju mindre. Min Iphone är äldre och har inte så bra kamera. Blderna har dålig upplösning och blir gryniga. Men en ny Iphone blir det nog snart. Din Canon EOS 600D är ju väldigt bra, men stor och tung att ha med sig. Vi har en Canon 400 EOS D, äldre, men väldigt bra och väldigt tung.
Och innan jag hinner byta objektiv och ställa in så har ju motiven försvunnit.
Den andra Powershoten, från Canon är väldigt bra med en otroligt bra zoom men också lite väl tung att bära med sig så nu hoppas jag att denna lite mindre ska vara till fylles.
Den känns bra.
Vi bor bra här och det finns alltid något att titta på och vattten tycker jag ju om.
Det har varit en underbar dag i Stockholm och nu i kväll är det fortfarande +23. Njuter på balkongen i den sköna sensommaren.
Önskar dig också en fin kväll och trevlig helg.
Kram!
Ditte

Geddfish

Grattis till den nye medlemmen! Det blir intressant att undersöka de olika kamerorna!

Nu är jag så slö och lat så jag använder som sagt bara mobilen, men på Sigges tid, då jämförde vi alltid våra olika kameror. Tog alltså kort på samma vy med var och en, lade ut på datorn och fingranskade. Det kunde bli lite jobbigt också, men sådan var han, min man ;)

Vilken balkongutsikt! Ja, det har jag nog sagt förut...
Solig kram från Lidköping! Kram ♥

Svar: Tack! Min mobil är lite äldreså bilderna där har dålig upplösning. och även zoomen är dålig. Men det blir nog snart en ny Ipone för man kan trådlöst skicka bilder från kameran till en telefon (mIn är för gammal dock) och det kan kanske vara bra. Vad vet jag....
Men med en nyare telefon går det också att få till bättre bilder som inte är gryniga.
Jag tycker ju det är roligt att testa med olika kameror och nu finns det ju en till att ha med.
Och visst är det roligt att jämföra bilder men vi gör det hemma bara ibland. Och visst kan det var skillnad.
Njuter nu på balkongen och det är en ljum kväll och båtlivet på vattnet är intensivt.
Önskar dig en fin kväll.
Solig kram även från Stockholm.
Ditte

Ami

Vad roligt att ni har fått en ny familjemedlem :)
Hoppas ni får mycket trevligt tillsammans!
Kram och ha en fin fredag

Svar: Ja, det känns bra och vi har provat tillsammans idag. Men jag är ju fäst vid "Trapp" som varit min följeslagare i flera år och kommer att hänga med även fortsättningsvis. Önskar er en fin kväll.
Ljumma sensommarhälsningar från Stockholm.
Kram!
Ditte

Ann-Kristin

Hoppas du blir nöjd med den nya mindre cameran och med en sån bra fotograf blir det alldeles säkert fina bilder.
Väntar på bildbevis framöver.
Kram/A-K

Svar: Lilla Trull och jag har tränat idag och det har gått bra. Men det tar ett tag att vänja sig. Bildbevis kommer i morgon.
Kram och trevlig kväll.
Ditte

Comsi Comsa


Grattis till valet av kamera, du kommer att kunna skapa en skarp och fin relation med denna... 📸 🤗

Kram ❤

Svar: Jag hoppas på att tycke ska uppstå, men "Trapp" finns ju alltid beredd att rycka både ut och in. Kram och trevlig kväll.
Ditte

Emma, Sol som sol?

Grattis till den lilla! (Haha!) Och det bidde med wifi också, det är nog jättebra.

Svar: Tack! Ja, då det bidde med det mesta inkluderat. Och om wifi ska användas eller inte återstår att se. Bör nog även uppdatera min gamla Iphone så den passar med den nya kameran. Bara ett tryck (???) så hoppar bilderna från kameran till telefonen. Men jag vet inte vad jag ska ha bilderna där till....Men det är en annan fråga.
Ditte

Ama de casa

Jag som är en riktig AMAtör när det kommer till att fotografera gillar Canon skarpt. Man behöver inte lära om sig totalt, och "någon" hjälper mig att ställa in vissa lägen. Sen att jag sen kommer åt knappar och ställer om kameran, ja, det är ju helt och hållet mitt eget fel... ;-)

Lycka till med nykomlingen! :-)

Svar: Tack! Fniss; där fick du till det. En Ama har ett eller flera fingrar med i det mesta. Och det brukar ju bli väldans bra. Att sedan ha "någon" i närheten som är behjälplig är ju en klar fördel.
Jag har det i många andra sammanhang men kanske inte på kamera/dator/fronterna. Men det finns bra backup i närheten.
Nykomlingen och jag har tränat tillsammans idag och det har gått riktigt bra. Och Canon känner jag ganska väl till. Och "Trapp" finns ju alltid beredd.
Önskar er en fin kväll.
Strålande väder här hela dagen och en fröjd att sitta på balkongen nu i kväll, +23 och med skådespelet på vattnet. Många båtar är det.
Ditte

Tove Olberg

Kanon med Canon :-)
Lycka till!
Stor kram!

Svar: Jag hoppas på det! Men annars har jag två kanoner...(Conon)Vi har tränat tillsammas idag.
Stor kram!
Ditte

Christina

Vad spännande med ny kamera!
Lycka till med din lilla Trull :)

Kram Christina

Svar: Tack! Vi tränar tillsammans!Kram!
Ditte

BP

Jätteskoj att du har hittat en ny fotokompis. Åsså har han ju redan fått ett namn också - Trull. Ska bli skoj att se hur han "beter" sig när du väl lägger upp bilder som "han" har tagit. Lycka till!

Svar: Valet av kamera varklurigt och en del modeller fanns inte, men slutstriden var mella en Sony och denna Canon. De är nog ganska lika. Men efter viss vånda blev dte en "kanon". Vi har tränat idag, men det tar lite tid att få till det och så får det väl vara.
Men det känns bra.
En härlig dag har det ju varit.
Ditte

Torrebloggen

Lycka till med lilla Trull!
Ha en trevlig kväll!
Stor kram!

Svar: Tack! Trull verkar samarbetsvillig och vi har tränat idag. Det ser helt ok. ut.En skön kväll är det, njuter på balkongen.
Önskar er också en fin kväll.
Stor kram!
Ditte

Preciosa

Hej Ditte
Tack för i dag! Supertrevligt. Ja få se i morgon hur bilderna blir...
Spännande!
Kram P ♥

Svar: God kväll! Tack själv! Verkligen en rolig och trevlig eftermiddag. Och jag blev lite berest på kuppen.Tror bilderna är helt ok. Har tjuvkikat!
Kram!
Ditte

Birgitta

Tack för idag! Tror att du och Trull redan är bästisar. Tyckte ni verkade funka fint ihop. Kan nån kan Canon, men det vet du ju redan. Kul att du blev lite x-tra berest idag också i dina hemtrakter :-) Du gillar ju att resa!
Kram Birgitta

Svar: Tusen tack själv! Jättetrevligt! Och väldans roligt! Verkligen!Hoppas er hemresa flöt på. Min gjorde det utan att jag behövde se halva södra Stockholms förorter.
Och det finns så mycket ängar och hagar så... I alla fall i namn.
Jodå, jag gillar att resa och även att komma fram.
Och än en gång ett stort och varmt försenat grattis. Men det kom till slut...

Trull kan nog ta sig när vi vant oss vid varandra. Räknar med att det tar någon vecka att träna upp honom. För det får vara en han.
Stor kram.
Ditte

Timeoftiger

Grattis, kul att den har kommit hem. Om du lyckas med lika bra naturbilder inkl fullmåne med den nya lilla så kommer jag att köpa en likadan. Jag är lite rädd för de större kameror, känns att jag inte kan använda alla deras finesser... och sen är de otympliga förstås.

Svar: Den här nya familjemedlemmen verkar bra och den är ju både lätt och smidig att ha med sig. Men vi får vänta till nästa fullmåne för att få ett bevis på kapaciteten. Återkommer!
Ditte

Susan

Hola! Aldrig fel med en ny medlem i familjen! N kommer säkert att uppleva mycket kul tillsammans!

Har mejlat dig!

Kram//Susan

Svar: God sen kväll! Nej då, familjer kan behöva både utökas och förnyas. Och det har känts bra idag när vi tillbringar tid tillsammans ute på trevligheter.Ska läsa mailet nu.
Kram!
Ditte

Susjos

Grattis till nya kameran! Maken köpte en nu kamera nu när vi skulle till Kalifornien, och det blev en lika stor/liten som din nya "Trull", men det är ingen Canon utan en Lumix. Det lustiga var att våra vänner visade det sig, hade köpt en likadan! Ha det gott!!! kram

Svar: Tack! Jag tittade också på en Lumix och den fanns med bland de märken jag valde mellan. Men eftersom jag är inne i Canonfamiljen och hittade en bra bland dem så blev det så. Jag såg ju att ni fick till väldigt fina bilder med er nya kamera och att den är mindre är ju ibland en fördel.
Trevlig lördag!
Kram!
Ditte

Marja

Den nya kameran verkar bra på alla sätt. Lite mer avancerad än min lillkamera...
Ha en fin helg!
Kram!

Svar: Den nya kameran känns väldigt bra och har många bra kvalitetsfunktioner, men jag måste träna. Och jag har ju även den andra, herr "Trapp" som jag verkligen gillar.
Kram och trevlig lördag.
Ditte

Anette

Hoppas du och Trull blir bästa vänner . Har en kompis som är fotograf, han säger att den bästa kameran det är den som du har med. Alltså behöver man en mindre eller en bra mobil som man alltid kan ha i handväskan.

Svar: Instämmer i detta. Jag har ju tidigare alltid haft "Trapp", mellanstorleken, med mig men den kräver också mer plats i en större väska och vägde drygt 600g Den här är hälften så tung och ryms i en mindre väska vilket är en fördel.
Jag tror det här blir bra.
Trevlig lördag!
Ditte

TantGlad

Grattis till den nya familjemedlemmen ..sååå kul. Härligt med en bra kamera. Själv fotar jag bara med mobilen, och den tar de bästa bilderna om föremålet är nära. Är det långt i från jag ska fota blir bilden suddig. Så trist.

Härligt väder idag. Hoppas det fortsätter.

STOR KRAM

Svar: Tack! Den känns bra och vi får väl kära känna varandra bättre. Det är just det som är lite trist med mobilen att upplösningen inte är så bra och att det kan bli suddigt om man zoomar eller avståndet är för långt.
Här blåser det rejält idag men i övrigt väldigt fint.
Önskar dig en skön helg.
Kram!
Ditte

FREEDOMtravel

Den där minsta kameran kan säkert vara enkel och smidig att ha med dig i handväskan lite överallt! Jag har ofta med min kamera, även fast den är lite stor...

Svar: Den nya verkar väldigt bra och smidig att ha med sig. Och det går ju att trådlöst skicka bilder till datorn och telefonen och den har en stor sensor vilket är bra. Den största i kamerafamiljen bär jag sällan med mig på stan, däremot kommer min andra, melllanstorleken att ibland hänga med.
Ditte

wiolettan

Fina kameror som förhoppningsvis är lätta att använda. Att ta bra bilder är också en fördel och det kan du ju som vi har fått se här på bloggen.
Lycks till med det nya köpet.

"Njututflykt" vilket bra ord och som innehåller så mycket, eller det säger så bra vad det handlar om.
Kram och må gott.

Svar: Det är nog den största kameran som jag tycker är tung och lite bökig att använda. Hrr heller inte tränat så mycket med den.
Min favorit har ju varit den mellanstora som jag är väldigt nöjd med men den är ibland tung och stor att ha med sig. Den nya "medlemmen" är mindre till formatet men har bra kvalitéer så jag hoppas den ska bli en god vän när jag lärt mig hur den fungerar. Den är väldigt lik min "favorit" vad gäller inställningar och annat.
Ordet "njutflykt" uppfann jag för något år desan och det passar många gånger bra in. En utflykt som också är en njutning.
Önskar dig en fin lördag.
Kram!
Ditte

Kersti

Kul med ny kamera. Hoppas att du kommer att bli nöjd. Kära maken är med i Canon familjen. Jag hade först en Panasonic som jag älskade. Men sedan blev det Nikon. Ligger bättre i min hand + att äldsta dottern hade en och då kunde vi samsas om vissa objektiv. Men numer är det mest jag som fotar.
Har äntligen tagit tag i att kontakta min webbhotellsuport som har fixat så att man nu ska kunna kommentera på min sida utan att tro att ens matematiska kunskaper är otillräckliga.
Trevlig lördag.
Kram

Svar: Den nya kameran verkar bra och en fördel är att den är nättare och lättare att ta med sig. Men min andra lämnar jag inte helt. Den är en favorit. Bra att kunna samsas om objektiven och du kanske har dem på långlån.
Vad skönt att jag nu inte längre behöver framstå som mindre vetande när jag kommenterar hos dig. Jag är envis och ger mig ju inte. (Men detta problem har jag haft hos fler med den portalen du har.)
(En glad nyhet; den aubergineplanta jag fick av dig och som flyttade till Spanien har lämnat två auberginer men tyvärr är den som är kvar här inte het i form ännnu.)
Kram!
Ditte

Ethel

Tänk att få äta frukost på den balkongen! Så härligt!

Svar: Ja, här är det skönt att sitta när det är vackert och det finns alltid någor att titta på. Önskar dig en trevlig kväll.
Ditte

Znogge

Grattis till nya kameran! Hoppas ni ska trivas bra tillsammans. Det blir nog gärna så att man håller sig till samma familj även om jag inte gjorde det. Här finns bara Tripp och Trull men just nu räcker det gott :D

Kram och ha en härlig lördag!

Svar: Tack! Det blev en bra start med vår samvarao och med mer träning och påläsning så blir det än bättre. Vår "Tripp" är inte med så mycket för den är tung och lite otymplig, men jag har ju haft "Trapp" med mig väldigt mycket och nu får han alternera med "Trull".
Ja, inte behövs sp många kameror direkt, men jag tyckte jag behövde en mindre.
Kram och trevlig lördag kväll.
Ditte

Veiken

GRATTIS! Det fanns en slogan förr som löd: Kan nån så kan Canon! Hoppas det stämmer och lycka till med den nye familjemedlemmen!! Kram

Svar: Tack! Vi håller på att träna ihop oss den nye medlemmen och jag. Men det verkar lovande. Tror nog att denna Canonslogan kan vara gångbar än idag.
Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: