Lite av mycket

    
Lite av mycket kan sammanfatta dagen hitintills.
En kort  sovmorgon blev det efter nattens spännande simtävlingar och givet var att jag ville vara med och se Sarah Sjöström ta ett fantastiskt OS guld på 100 meter fjäril och dessutom sättta världsrekord. Vilken insats! Och vilken simmare! Helt otroligt!
 
Efter ett par koppar kaffe så var jag igång med dagens plugg och precis som när jag gick på universitetet sätter jag klockan på ringning efter 45 minuter och då det blir 10 minuters rast för att sedan fortsätta inläsningen. 
Alla anteckningar för resan är gjorda ; "stödord", "stödmeningar" och stundtals har jag skrivit i "berättande form" för jag vill göra inlästa faktakunskaper till "mina kunskaper". 
Sju landskap passeras under fyra dagar (bussresa med 20 gäster) och vi stannar vid många spännande, roliga och intressanat platser och där det blir mycket fokus på västkusten.
Tursamt nog har jag varit på de platser vi passerar och besöker men man kan ju tänka sig att saker och ting förändras  genom åren. Trist vore det annars.
Jag ser verkligen fram emot resan och delrapporter kommer. 
 
 
Dagen i övrigt har bjudit på jobbmöte på resebyrån och slutgenomgång av det detaljerade programmet.
Nästa stopp blev i ett par kamerabutiker. Jag är inne på att köpa ytterligare en kamera. Jag är väldigt nöjd med min Canon med en bra zoom (35 x) och som tar bra bilder även i svagt ljus men den är väl stor för att rymmas i en handväska. I en handväsksryggsäck  går det bra men då är det svårt att få plats för annat.
Hoppas kunna köpa en före torsdag. 
Tar tacksamt emot tips på en bra, mindre, kamera med en zoom på minst 35x, som tar skarpa bilder i mörker och som har macrofunktion.
 
Lunch blev det med en väninna i Hötorgshallen på Kajsas Fisk, och fisksoppan där är alltid ett säkert kort. (Så även idag.)
Eftersom jag snart ska till västkusten tyckte jag det var bra att titta extra på färska humrar och räkor inför kvällens mat. 
Men jag föll för räkor från Smögen. 
Oliver är inte så västkustskt men jag kunde inte motstå att ta med ett par burkar hem. Dock ska de inte ätas tillsammans med räkorna...
Nöjd med besöket i hallen tog jag i farten med mig en bukett blommor hem från Hötorget.
Blommor i gult och blått passade bra idag efter den fantastiska simningen av Sarah Sjöström.
Och nu dags för de färska Smögenräkorna!
 
 
 
The Swedish Wildflower

Det låter som du har haft en riktigt härlig dag Ditte och som en strålande start på en ny vecka. :) Fisksoppa, skaldjur, oliver och blommor... ja, det låter som ljuv musik för mina öron. :)
Jag hoppas du hittar en kamera som du kommer trivas bra med och vad roligt att att ha en resa till västkusten att se fram emot. :)

Ha en fortsatt fin måndag och sköt om dig!♥

Kram Lotta

Svar: Jag har haft en väldigt bra dag och helt klart omväxlande. Jag har ju en väldigt bra kamera , men skulle vilja ha en liknande men som är mindre. Har ett par på gång....
Det ska verkligenbli roligt och givande med resan i slutet av veckan och hoppas nu på att västkusten ska visa sig från den soliga sidan.
Stor kram!
Ditte

Ann-Kristin

Gokväll!
Åh, så gott med räkor på kvällskvisten. Gillas!
Tror att jag bara ätit färska räkor när vi var i Gtb.
Brukar koka kräftlag och hälla på frysta räkor som för stå ett dygn. Gott det också.
Önskar dig en bra resa.
Ser fram emot rspporter.
Kram/A-K


Svar: God sen kväll! Räkorna är uppätna och kvällen sen och lite plugg kvarstår. Din kräftlag på frysta räkor har jag provat och det blev verkligen gott.
Rapporter från resan kommer under vägs.
Stor kram!
Ditte

BP

Sarah Sjöström är otroligt duktig och så oerhört sympatisk. Inga divafasoner där inte. Hon lär nog ta fler medaljer tror jag.

Å eftersom du har pluggat så hårt så antar jag att du är guide på bussturen till Västkusten eller!?

Kajsas Fisk har hållit måttet i alla år. Vi brukar också ta deras fisksoppa som är gudomlig!

Blåa och gula blommor passar inte bara för att fira Sarahs seger utan bussarna i innerstan var smyckade med flaggor också. Inte vet jag anledningen, men vi kan väl säga att även det är en hyllning till Sarah.

Svar: Visst är det roligt med Sarah Sjöströms guld i detta OS! Och visst blir det fler medaljer! Jodå, jag ska vara reseledare/guide och det ska bli jätteroligt.
Att stadens bussar idag hade flaggor beror nog inte enbart på Sarahs guld utan ev. på att Silvia har namnsdag idag...
Ditte

Christina

Räkor från Smögen, låter delikat! Själv lagade jag till en smarrig spagetti med köttfärssås idag :)
Kameradilemmat känner jag igen, ibland blir det tungt att släpa med kameran eftersom den inte får plats i handväskan.... grejen är den att när man inte tar med den ångrar man sig ofta....
Jag är ganska nöjd med min mobilkamera, har en Nokia Luma (41 megapixlar) som tar riktigt bra fotografier men det finns säkert bättre "småkameror" som får plats i handväskan. Nackdelen med min Nokia är dock att den är en windowsmobil och går ej att spela Pokémon med....

Tipsa gärna om du finner en bra "väskkamera"
Kram

Svar: Räkorna smakade bra, väldigt bra, men i morgon blir detköttfäessås här också .Jag vill ju ha en bra zoom med kameran och det har jag inte hittat någon mobil som kan matcha. Vad gäller Pokémon så kan jag avstå...Men jag har en Iphone och har spelat i två dagar.
Meddelar om och när jag hittar en bra väskkamera.
Kram!
Ditte

Geddfish

Smögenräkor är ju bara så gott!
Oturligt nog har det inte blivit några turer till Smögen för mig varken denna eller förra sommaren, annars brukar jag ha varit där med väninnan.

Förstår att du kommer att vara guide på en resa till västkusten som går förbi mina domäner. Det passar ju inte att träffas då du jobbar, det blir säkert något annat tillfälle, för det skulle vart kul att ses.

Ha det så gott och stor kram ♥

Svar: Vi passerar ju dina trakter, väldigt nära....Men det blir bara ett par korta stopp där; uppe på Kinekulle och vid Husaby.
Extra roligt eftersom Västergötland delvis är mina gamla hemtrakter.
Basen och boendet kommer vi att ha i Uddevalla och därifrån utforska en del platser.
Smögen kommer vi att besöka och visst ska jag äta räkor på plats.
Kanske blir det en tur till Smögen att annat år för dig. För man kan inte hinna med allt....
Stor kram!
Stor kram!
Ditte

Comsi Comsa


Kamera kan jag inte tipsa dig om för jag använder bara mobilen att fota med.
Jag är säker på att du kommer att göra strålande ifrån dig med jobbet du skall göra. :-)

Stor kram ♥

Svar: Tack ändå! Jag ser mycket fram emot resan och visst blir det en fin resa.Kram!
Ditte

Ruth i Virginia

Såg också Sjöström! Vilken tjej!
Jag väntar ivrigt på dina rapporter från Västkusten. Efter att ha sett så
otroligt vackra foton på Veikens blogg, vet jag, att det blir härligt.

Svar: Visst är Sarah Sjöström otroligt bra! Och ett svenskat guld! Så stort!Bilder från västkusten kommmer i slutet av veckan. Hoppas förstås på bra väder.
Och Veikens bilder är så fina. Njuter när jag ser dem.
Ditte

N

Sarah är ju så fantastiskt duktig!!

Svar: Visst är hon! Önskar henne det allra bästa!
Ditte

Torrebloggen

Det låter som du har haft en riktigt härlig start på veckan!
Lycka till med pluggandet!
Ha det så bra!
Stor kram!
//Carina

Svar: En bra och fartfylld start blev det och väldigt trevlig. Ser mycket fram emot resan och det kommer att blir väldigt roligt och givande på alla sätt. Hoppas också på bra väder förstås.
Kram!
Ditte

BP

Svar: Klappar mig på axeln och är riktigt stolt över mig själv att jag tänkte rätt - att du ska vara guide på bussresan alltså:-) En bussresa för panschisar eller "vanligt" folk;-)
Å tack för upplysningen att Sylvia har namnsdag idag. Att flagga för nannsdag på busar är väl ändå lite förlegat (=löjligt) tycker jag, suck här.

Svar: Jadå, jag ska vara reseledare/guide men åldrarna varierar verkligen och det gör det hela extra roligt. Ingen "panschisresa"! Instämmer helt i det förlegade med att flagga för namnsdagar, men jag tog dte mer som att hylla Sarah Sjöströn och Elin Johansson....
Ditte

Marja

Lycka till på resan! Ska bli kul att ta del av dina rapporter under vägen. :)
Kram!

Svar: Tack! Och rapporter kommer efter hand...Kram!
Ditte

Eva`s blogg

God morgon ..låter så spännande med ditt jobb du kommer vara såå bra!! hoppas du kommer dela med dig av allt skoj :) åh räkor o smögen ja det kan ju bara bli TOPPEN gott kram å fin dag

Svar: Tack! Jag tror nog att allt ska gå bra och hoppas på fint väder dessutom. Och visst kommer jag att dela med mig av både resa och upplevelser. Jag är så förtjust i skaldjur och kommer att riktigt frossa i dem.
Önskar dig en fin dag.
Kram!
Ditte

Fia

Västkusträkor "vräkte" vi i oss förra veckan då vi var på Räkfrossa i Slöinge (Falkenberg). Underbart gott! Gillar västkusten! Och jag skulle gärna åka med på bussresan med dig som guide, men vi har en hel del pyssel framför oss!
Kramar till dig och B!

Svar: Jag vet ju att ni har mycket för er men bra att du är med mig i tankarna på resan. NU hoppas jag förstås på fint väder till resan. Stor kram från oss till er.
Ditte

Ama de casa

Så kul att det är en jobbresa på gång igen :-)

Jag är mycket nöjd med min nya kamera (Canon SX710). Även fast den har sämre ljusvärde än den förra så funkar den nästan bättre i "mörker". Nåt "datamässigt" som kompenserar, tydligen. Dock har den "bara" 30* optisk zoom. Spelar inte så stor roll för mig, för zoomar jag in helt så kan jag knappt träffa av målet :-D Sen har ju kameran den fördelen att den är vackert röd också ;-)

Svar: Jätteroligt med en ny jobbresa. Och det kommer att bli både spännane och roligt och mycket att se och uppleva. Tack för ditt kameraförslag. Tittade på en liknande igår, men var osäker. Men kanske räcker det med 30* optisk zoom. Den andra kameran har ju större zoom och Canon är jag ju lite inkörd på.
Får bli en ny titt.
Och rött är fint!
Ditte

wiolettan

Det låter som en mycket lyckad dag, den här dagen med lite av varje. Det är så dagarna blir som bäst, blandning av en del som livet bjuder på.
Bilderna ser färgglada och fina ut.
Blå och gula blommor så passande. Ja, jag tycker också att Sarah Sjöström är duktig. Spännande att se om det blir flera medaljer för henne i detta OS.
Så roligt för dig med resan, jobbresan, förstår att du måste plugga in och sätta dig in i en mängd fakta. Det är som mysingen gör inför våra resor, fast då i mindre skala kan jag tänka mig. Men han går igenom allt, bokar hotell, kollar var vi kan äta och vilka sevärdheter vi ska titta på och vilka utflykter som kan vara aktuella. Sedan är vi ju bara två som han planerar för så vi kan ju göra avstickare och ändra på saker och ting som vi vill.
Trevlig dag önskar jag dig.
Kram!

Svar: Visst är det trevligt med dessa dagar då det händer lite eller mycket av varje. Och visst tror jga på fler medaljer för Sarah Sjöström. Och nu har jag ju blommorna på plats...Resan ska bli jätteroligt och den här gången är det inte jag som gjort programmet, men när jag åker med de mina så är det alltid jag som haft hande om allt, precis som din "Mysing".
Nu när vi är en ganska stor grupp så finns det visst utrymme för flexibilitet, beroende på väder och annat, men tiderna bör ju hållas för att programmet ska kunna genomföras.
Önskar dig också en fin dag!
Kram!
Ditte

Znogge

Vilken spännande resa som väntar men jag är säker på att du klarar det alldeles galant! Det var verkligen roligt med två svenska medaljer och förhoppningsvis så blir det några fler :D

Önskar dig en härlig tisdag från ett höstkallt Skåne...

Kram

Svar: Go middag! Ja, idag känns det höstaktigt även hos oss, men efter att ha haft sol i princip sex veckor så får det väl passera med en mellandag. Jag önskar mig gärna vackert väder på resan västerut. Och visst är det roligt både med de svenska medaljerna och OS. Tror nog Sarah Sjöström tar fler medaljer.
Önskar dig också en trevlig dag.
Kram!
Ditte

Ami

Du är duktig som pluggar inför jobbresan! Ska bli spännande att följa med på den här på bloggen sen :)
Önskar er en fin tisdag!
Kram

Svar: Idag är det inläsningsdag och eftersom det blåser rejält så stannar jag gärna inne. Det kommer att bli fartfyllda, långa, roliga och händelserika dagar .
Rapporter kommer!
Kram!
Ditte

marga

De räkorna skulle jag också ha kunnat tänka mig! Gott gott! Svårt att motstå alla vackra blommor på Hötorget. Man blir ju så glad av detta färgglada blomsterhav! Det är alltid bra med stöd, oavsett vilka! Go tur! Kram!

Svar: Visst är det bra med stöd, i alla lägen och på olika sätt. Räkorna var jättegoda och det är lika bra att börja tjuvstarta med skaldjuren redan nu så jag kommer i rätt stämning inför resan västerut.
Stor kram!
Ditte

Biggeros

Du kommer vara en perfekt guide!! Lycka till på färden, Ditte!!!
Det är nackdelen med en digital systemkamera att man har svårt att förvara den i en handväska. Hoppas att du hittar en bra kamera:)) Så gott med räkor. Smaklig måltid och en stor kram

Svar: Tack! Ja, jag ser fram emot resan väldigt mycket och hoppas också att vädret ska bli bra. Men det är ju inget jag kan påverka. Kamerajakten går vidare, men jag får väl vänta tills jag hittar den som blir bra och ha en större väska med. Mycket att ta hänsyn till.
Lika bra att träna in sig nu på skaldjur för jag hoppas det blir gott om dem på västkusten.
Stor kram!
Ditte

Piedra

Kameratips behöver jag också, så jag kollar lite på de tips du fått.
Kram ❤

Svar: Bra om man kan hjälpas åt. Ama gav tipset om en Canon SX 710 och den tittade jag på igår. Men jag får göra det igen. Dela gärna med dig om du hittar något.
Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: