Finns det en finns det fler

    
De fina dagarna fotsätter och fylls för närvarande av en hel del studier blandade med utevistelser, lunchträffar, träff med vänner och resor i "närområdet". En bra mix, men jag önskar stundtals att dygnet nu hade fler timmar.
Ett alternaiv är förstås att stiga upp tidigare på morgonen, men jag är inte där riktigt ännu.
Jag håller på att läsa in mig på en massa fakta inför en jobbresa om drygt vecka så tills dess ska nog allt ha hamnat i sina respektive boxar.
Denna gång går resan västerut och och det blir en tur på fyra hela dagar och det känns bra att jag tidigare besökt de platser vi ska till, men de är alla fyllda av  många historiska händelser och det vill till att plocka ut väsentligheterna och omvandla det lästa till egen kunskap som sedan ska förmedlas på ett lättfattligt sätt. 
Och  med drygt 40 års erfarenhet som kunskapsförmedlare och "inspiratör" (lärare inom grundskolans alla olika stadier) har jag viss erfarenhet. 
Minst en långpromenad om dagen blir det och under den hoppar liksom det inlästa ner i sina fack och jag kan sedan fortsätta att fylla på med nya fakta. Men bara en viss mängd varje dag..
 
Om jag vill undvika bilar och se båtar, natur och vatten blir det ofta en promenad längs Årstavikens stränder, (Mälaren) 
Står här vid Hammarbyslussen och tittar mot kanalen (Östersjön) och
ser våra hus på kajen som en pigg färgklick.
Inga bilar synliga, men en del båtar, bl.a Sjöräddningens båtar i rött och gult. 
 
Mer båtar och vatten, här i Mälaren och i princip mtt i stan.
 
Men bilar! Vad är detta? Jo, träff vid vattnet, antagligen en "Morganklubb" som har träff men andra inbjudna.  Och finns det en av dessa Morganbilar så finns det säkert fler.
Otroligt häftiga bilar och så många...
 
Här är "kanske" en Morgan Roadster.
Denna modell tillverkas från 2004 och framåt.
 
Ingen aning om modell....
 
Företaget Morgan grundades i Malvern Link på gränsen mellan England och Wales  i början av 1900-talet. Bilarna tillverkas på en stomme av askträ som kläs med en aluminiumkaross och arbetet med att hyvla fram stommen sker fprtfarande för hand och tar drygt fyra veckor. Grunddesignen på bilarna är densamma som vra på 1930-talet. 
 En snabb sökning på Morganbilar visade att priserna varierade från några hundra tusen kronor till över en miljon och uppåt.
 
 
Här står en hel del av Morganbilarna på rad och det fanns flara rader.
Den vinröda skönheten, sportmodell, lär vara av modell + 8 och tillverkades i 3506 exemplar
  från1968  till 2004 och tillverkningen av den återupptogs 2012.
 
 
Här har det kommit in "en katt bland hermelinerna", en läcker Thunderbird.
 
 
Isabell

Vilka mysiga bilder!! :)

Svar: Tack! Och att gå längs Årstaviken innebär alltid många trevligheter.
Ditte

Comsi Comsa


Det var några riktiga godbitar (bilar) du bjuder på. :-)
Ja, du är duktig att dela kunskap på ett förståeligt vis.

Kram ♥

Svar: Visst är dessa bilar läckra. Jag kunde gärna äga flera om garage ingick. För i stan är det nästan ett måste om man ska ha bil och det hade vi när vi var bilägare. Och att förmedla kunskap är inte alltid lätt. Men varför ska det vara lätt....
Kram och trevlig kväll.
Ditte

Ama de casa

Vad kul att det blir ännu en jobbresa :-)

Min pappa hade en Thunderbird när jag var liten, men den hade inte den där fina färgen, utan den var vid. Lite förlåtande var det dock att den hade röd läderklädsel :-)

Ha en skön kväll!

Svar: Jätteroligt med en ny jobbresa! Och mycket att plugga. Men det gillar jag ju. Bra att hålla hjärnan i form.Här var det fina bilar och dessa Morgans var superläckra men även Thunderbirden var fin.
Vad häftigt att din pappa hade en sådan. Och visst vägde ju den röda läderklädseln upp färgen på bilen i sig.
Önskar er också en fin kväll för här i Stockholm är det ännu en av dessa ljuvliga kvällar. Vi njuter på balkongen.
Ditte

Preciosa

Hej Ditte!
Fantastiska bilar!!! Så vackra! Och fint vid kanalen har ni.
Ska du ut på jobbresa igen...Se till att du vet vilket skick resenärerna är i hahahaha...
Kram P ♥

Svar: God afton! Tack! Visst bor vi bra. Mitt i stan men ändå med naturen och vattnet bredvid. Vi trivs så bra. Jodå, det blir en ny jobbresa och det ska bli jätteroligt. Men mycket att läsa in. Även om jag varit på alla platser så är dte något annat att ha hand om det hela- men jag har inga problem med att plugga.
Stor kram!
Ditte

Helena FREEDOMtravel

Vilka fina bilar!!! :)

Svar: Jättefina bilar men oväntat att se dem här längs vattnet. Och dessa Morganbilar är ju verklga hantverk! Kunde gärna tänka mig en...
Ditte

Torrebloggen

Vilka härliga bilder på Morganbilarna.
Vi har precis kommit hem från veteranbilsutställningen i Ulva kvarn!
Där kunde man beskåda en elbil "Detroit Electric" från 1918 + många andra fina bilar.
Kul att du ska ut på jobbresa igen! Lycka till med pluggandet!
Trevlig kväll!
Kram!

Svar: Och det var mägder av dessa läckra Morganbilar och även många andra och detta var oväntat här vid Årstaviken. Och många veteranbilar fanns också. Kul med Ulva kvarn och deras utställning. Har varit där men då var det
ingen utställning...
Det ska bli jätteroligt med en ny jobbresa och trots att dte är mycket att läsa in så ska det bli jätteroligt.
Vi njuter på balkongen av den fina kvällen och det är så mysigt. Önskar er också en fin kväll.
Kram!
Ditte

Znogge

Vilka snyggingar!

Du klarar säkert galant att plugga in det du ska och förmedlandet lär sitta i ryggmärgen skule jag tro ;-)

Kram

Svar: Bilarna var så läckra och det var liksom inte väntata att de skulle finnas där. Men en trevlig överraskning blev det. Pluggandet fortsätter och jag måste inse att det tar längre tid nu att ta in allt än för 15 år sedan och det gillas inte. Men jag accepterar det....
Vad gäller förmedlandet så är det nog fortfarande i fas. Hoppas i alla fall.
Kram!
Ditte

N

Jag känner också att några fler timmar behövs, det finns så mkt mer jag vill hinna göra nu när jag är hemma!

Svar: Tyvärr är det nog inget man kan göra åt. Men jag skulle kunna stiga upp lite tidigare...
Ditte

Susjos

Blir så nyfiken på din jobbresa, låter så spännande! Är så imponerad av ditt pluggande, att du orkar! Men det måste vara kul förstås. Du bor helt fantastiskt fint vid vattnet, vilka bilder och vilka bilar,tjusigt!
Minns att du just nämnt Nantucket...men inte i vilket sammanhang? Dit är vi välkomna till min mans syster som har ett hus där, nu blir jag lite nyfiken på hur det ser ut där på Nantucket?
Å tänk att du varit på OS i Peking, häftigt!!!
Må gott!

Svar: Jobbresan blir i slutet av nästa vecka och det ska bli jätteroligt och visst är det mycket att läsa in, men också väldigt roligt. Att hålla hjärnan igång tror jag är viktigt och jag försöker men visst tar dte längre tid nu än när jag var 50 år, men jag är envis och ger mig inte. Jo, om jag måste....Nantucket har jag nämt i samband med att du hade ätit "clamchowder" och den bästa har jag ätit där. Vi var op Nantucket, Martha´s Vinyard och hamnade efter roliga och speciella omständigheter på den härliga lilla ön, Chappaquiddick,Massachusettts.
Vad gäller Nantucket så tycker jag absolut att ni ska åka. Det är en gammal valfångarö och väldigt speciell och vacker. Inte alls så "amerikansk". Jag skulle gärna åka dit igen.
OS i Peking var speciellt och just attt vi då också bodde där gav en extra dimension och möjligheter att var med i lotteriet om att få köpa biljetter. Verkligen minnesvärt!
Ditte

BP

Morgan - mums säger jag bara. En av mina favo bilar. Skulle inte ha ett dug emot att äga en om man säger så.

Det där med att plugga har jag slutat med sedan jag blivit panschis. Okej att hålla hjärnan igång, men jag tycker att det är himla befriande att ha den - hjärnan alltså - i viloläge efter 50 års arbete som jag älskade. Trodde aldrig att jag skulle känna så, men det gör jag. Å att gå upp före klockan 09:00 (tidigast) skulle inte ens falla mig in. Tur att vi alla är olika och på så sätt kompletterar varandra:-)

Svar: Bilarna var verkligen fina.Och ingen massproduktion heller eftersom stommen fortfarande tillverkas i trä och för hand. KLat att priset blir därefter. Kvalité!Jag har ju fortsatt att läsa kinesiska även seda jag blev "panschis" och spanska. Gillar ju språk ocg har läst dte för att jag vill. Efterso vi är mycket i Spanien vill jag kunna klara mig och kinesiskan, det lilla jag kan vill jag behålla.
Kan förstå att du vill vila hjärnan och det kommer nog hos mig också, men jag är inte där än. Alltför mycket lockar mig just nu. Hitintills har jag inte gått upp före nio, ställe ringen klocka, men skulle jag vakna och inte somna om så kan jag lika gärn agå upp och klämma ngra sidor. Men om ett tag är dennna period över och jag många erfarenheter rikare. Och då kommer nästa...
Visst är det tur vi är olika men jag ser ju att vi har en hel del likheter...
Ditte

Amanda Jona [SPONTAN]

Spännande med en jobbresa! :)

Svar: Absolut! Jätteroligt! Och hoppas på bra väder.
Ditte

kolonilotta

Vilken trevlig överraskning med alla dessa härliga bilar nere vid vattnet.
Riktigt snygga! :)
Jobbresa? Låter spännande och intressant. Du är ju redan ett proffs på att skildra resor och upplevelser. Ingen kan det som du!
Jag önskar att jag kunde sova lite längre på mornarna. Inte ens på semestern klarar jag av det.
Men men. Det är lite skönt med en egen stund innan dom andra vaknar. Som just nu t.e.x.
Kram vännen.

Svar: Det var klart överraskande att se alla fina bilar just här. Men det var en klubbträff av något slag. Många var de också. Jag berättar mer så småningom om resan med den går väster ut. Jätteroligt!
Tack för att du tycker att jag berättar bra, lär behövas nu med pigga glada och förväntansfula resenärer.
Visst är det skönt att vakna innan alla andra är i farten, men här är vi bara två, men jag skulle behöva komma upp och dra igång tidigare. Men klockan vill jag inte ställa.
Önskar er en fin resa norrut och vi ses så småningom. Måste ju få titta på de vackra liljorna.
Kram!
Ditte

Lena i Wales

Vi får se vart den resan går.
Tror att jag promenerade nära det du visar på första bilden när jag var i Stockholm för en vecka sedan. T'änkte på dej och undrade om jag var "rätt". Vi var också vid den stor lekplatsen Bläcktornet eller något liknande. Var jag där bilden visar?
Ha en fin dag!

Svar: Resan kommer att gå väster ut och det känns jätteroligt, verkligen. Du var nog helt rätt när du var i närheten av oss och lekparken Bläcktornsparken ligger just ovanför där vi bor. Tänk om jag stött på dig....Vad roligt det hade varit. Önskar dig också en härlig dag.
Ditte

Ami

Vilka tjusiga bilar!
Och ni bor fantastiskt fint precis vid vattnet!
Så roligt med ännu en jobbresa :)
Önskar er en fin dag
Stor kram

Svar: Bilarna var jättefina och de hade träff just här. Kul att se så många olika modeller av främst Morganmodeller. Här är det lätt att hela tiden ha vattenkontakt och det gillar vi ju.
Jobbresan nästa vecka ska bli jätteroig och jag ser verklihen fram emot den. Men mycket att plugga är det.
Ännu en vacker dag i Stockholm så vi njuter.
Stor kram!
Ditte

Lena i Wales

Då var jag på rätt plats. Tyckte jag kände igen det från dina bilder.
Tänkte på dej och hade samma tankar, tänk om jag stötte på dej.
Min son bor ju inte så långt ifrån dej.

Svar: Ibland blir det överraskningsmoment! Detta hade varit ett trevligt sådant!
Ditte

Eva`s blogg

Du kommer galant att klara detta, och jag tror det kan i sin tur leda till mer jobb :) bilar har aldrig varit en svaghet för min del men fina är dom :) kram å tack ha en fin dag

Svar: Det är roligt med resejobben och jag ser fram även mot denna resa. Och kanske blir det mer....Jag är lagom bilintresserade men just dessa är speciella eftersom de inte massproduceras. Solig kram! 😀😎
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: