Uppdrag utfört.

    
Det vackra vårvädret över Stockholm höll i sig hela fredagen och lagom fram på sena eftermiddagen kom ett uppdrag fråm bloggvännen Bosse Lidén.
Ett uppdrag där det gällde att leta olika sifferkombinationer på bilars registreringsskyltar efter ett bestämt mönster.
Så att jag redan hade avverkat nästan 15 000 steg, motsvarande drygt 9 km hindrade mig inte från att idka ytterligare friskvård i den vackra kvällningen.
Så med kameran i högsta hugg gav jag mig ut för att leta.
Jag blev snabbt varse att en några få bilägare inte alls var så tilltalade av att jag fotograferade deras bilar så mitt gamla knep, att låtsas vara turist och inte tala svenska, kom till hjälp ännu en gång.
Men i princip har jag rätt att ta kort på vad jag vill om det inte är skyddat område, men det är onödigt att folk ska bli upprörda...
Mycket fick jag uträttat i går kväll men några momnet var kvar så de fick åtgärdas idag på förmiddagen.
Och det är gott om bilar i trakterna...
 
En fin kväll med en vacker sol som stolt speglar sig.
 
Siffra, ordet kommer från arabiskan as-sifr och är ett skrivtecken/en symbol som används för att beteckna tal
och nummer, 0-9. De arabiska siffrorna har sitt ursprung i Indien och kom till där ca, 400 f.Kr.  Från det arabiska väldet spreds siffrorna på medeltiden (400-talet - 1400-talet) till Europa där de så småningom fick sitt nuvarande utseende.
 
Och uppdraget gällde att hitta följande;
A- stigande siffror
 
B- sjunkande siffror
 
C - stigande siffror i följd
 
D - sjunkande siffror i följd
 
E - tre likadana siffror
 
F - jämt hundratal
 
G - ett riktnummer på tre siffror i Sverige (detta är Karlstad)
 
H - Mr Bond
 Mission completed. 
 
 
MIn käre vän, Mr Mac, har ju sedan ett tag tillbaka inte varit helt samarbetsvillig på batterifronten och jag har dagligen försökt att beställa tid hos någon som kan byta batteriet.
Statusen just nu är att Mr MacBook bara kan användas om han laddas i eluttag....
Han har haft ett ganska hårt liv sedan han en vacker oktoberdag 2010 kom in i mitt liv. Mne jag tror han gillat vårt samarbete...
Jag hade viss tur hos en del auktoriserade Applebutiker, men där ville de ta in honom på service under fem dagar och det var jag inte med på.
Men min envishet hjälpte mig så när jag x antal gånger per dag, via hemsidan, tittat in hos Applebutiken i Täby Centrum så fanns det till sist en ledig tid nu på måndag den 4/4. Så nu är jag hoppfull och det tills motsatsen är bevisad.
Så jag ser fram emot en utflykt dit och har tänkt ta god tiid på mig.
MIn bloggvän BP  har i sin blogg gett många bra tips så nu ska jag ta tillfället i akt att se mig omkring. Och jag har förstått att "bekvämlighetsinrättningarna" är värda ett extra besök.
Och jag kan konstatera att det var ett par år sedan jag var i Täby Centrum.
 
 Inlägg nr 33/100 i utmaningen #Blogg100.
Ama de casa

Snyggt utfört uppdrag! :-)

Det var sååå länge sen jag var i Täby C. När jag ser BP's bilder så känner jag inte igen mig alls... Hoppas det uppdraget också går som på räls :-)

Svar: Tackar! Måndagens uppdrag hoppas jag också ska gå lika smidigt, men jag kan meddela att det varit en ansträngning för att få en tid hos Apple. DE är väldigt populära och besöken för rådgivning är kostnadsfria men nu har jag ju lite "service" at göra så jag hoppas det ska fungera. Jag känner inte heller igen mig när jag ser BP´s bilder så nu ska jag titta extra noga på allt.
Ditte

Susanne

Än en gång snabbt och snyggt jobbat! :)
Jag knäppte några bilder på bilar imorse men vet inte om jag kommer slutföra uppdraget. Det får tiden utvisa.
Stort lycka till med datorn också.
Täby centrum har jag aldrig besökt.
Det finns ju så många andra stora köpcentrum på betydligt mindre avstånd från mig! Jag nöjer mig med BP's bilder! :)
Ha en kanon fin kväll fina du!
Stor kram till dig!

Svar: Tackar! Jag har ju gott om tid så det blir att förena promenaderna med ett uppdrag och det går ju bra. Jag hoppas innerligt att batteriet kan bytas i datorn för jag vill helst inte köpa en ny dator. Så jag är tacksam för alla tumhållnigar på måndag.
Nu måste jag ju åka till Täby och då får det bli en utflykt så jag hinner se mig omkring i det renoverade Täby Centrum. Men hade jag inte åkt till Applebutiken så hade det nog inte nu blivit ett besök där ute. Nu passar jag på.
Önskar dig också en trevlig kväll.
kram!
Saknar dig, mycket....
Ditte

Malin

Gårdagens fina väder var helt underbart och fler såna dagar är på ingång hoppas jag. Täby Centrum har verkligen fått ett lyft efter renoveringen med ett stort utbud av butiker (stora kedjor och mindre), restauranger och bekvämligheter.

Svar: Jag ser fram emot turen till Täby Centrum för det var länge sedan jag var där och skall givetvis titta runt ordentligt och sedan hoppas jag också att få mitt batteri till datorn bytt.Önskar dig trevlig helg.
Och visst hoppas vi nu på många vackra dagar i april
Ditte

Piedra

Ja, visst måste man ha rätt att ta bilder. Förstår inte riktigt varför folk blir så upprörda.
Kram! ♥

Svar: En del kanske har bilen skriven på någon annan eller tror man är civilspanare...Men jag brukar se glad ut och ev låtsas att jag är turist. Men man får ta bilder på offentliga platser och en del kändisar är nog inte så pigga på att bli fotograferade så man får ibland vara lite diskret.
Kram!
Ditte

Bosse Lidén

Snygg startbild på inlägget. Synd för dig att jag inte la in inlägget några timmar tidigare. :)Egentligen hade jag tänkt vänta till måndag, men råkade få ensamtid några timmar igår em. Hur många steg blev det igår totalt? Undra om du hade kvar 007 efter igår eller om det var något litet annat.
Jag var säker på att du skulle få hjälp/support redan i tisdags. Det var en seg story. Hoppas det blir löst på måndag.
Täby centrum, Täby kommun, Täby kyrkby och alla platser däromkring har en stor plats i mitt hjärta. Jag har fortfarande hemliga länkar dit som kan dyka upp i olika sammanhang i framtiden. :) Det är tur att du/vi vet att man får ta kort på allt som står stilla eller rör sig på offentliga ytor/område. Samtidigt vill man inte gärna hamna i trubbel. Bra metod att spela utländsk turist. En norska som kommit vilse? :)
Kram Bosse Träningsvärk.

Svar: Tackar! Ja, en norska som kommit bort sig i storsdtadsdjungeln kan ju passa bra i olika sammanhang. Igår passerade jag 18 000 steg inklusive den sista rundan för att leta bilskyltar så idag blev det inte så många steg, nöjde mig med 5000. Kul att du har hemliga länkar till Täby ska skicka dig extra tankar när jag står där på måndag och bockar oc niger om vartannat för att få mitt batteri ordnat.
Och jag vet att jag fåt ta kort och publicera men dock inte inom skyddsområde, men där är jag väldigt sällan numer.
Kramar från en med värkande knän idag.
Ditte

Ami

Du är duktig som klarar av att utföra "uppdragen" :)
Hoppas nu det går bra med datorn på måndag - håller tummarna!
Kram och trevlig kväll

Svar: Tackar! Och roligt är det! Vad gäller datorn så är jag tacksam för alla tumhållningarna, de behövs. Kram och trevlig kväll önskar vi er också.
Ditte

Susanne

Va gullig du är som skriver så! ❤
Jag skrev ett inlägg i Onsdags med en uppdatering om renoveringen!
Där kan du få dig ert gott skratt på mon bekostnad! 😂
Det bjuder jag på! 😆

Svar: Vad roligt att du är tillbaka! Har inte tittat på några dagar. Men nu efter maten så blir det. Och jag har verkligen undrat hur det gått med er renovering så nu får jag veta. Hurra!!!
Stor kram!
Ditte

moi

Det var inte illa jobbat med uppdraget!
Kan tro att stegräknaren nästan glödde efter det :D
Kram

Svar: Ja, snudd på....Men idag blev det inte så många steg. Har vilat mig i form. Kram!
Ditte

Comsi Comsa


Grattis till tid för datorn. :-)
Snyggt jobbat som vanligt hos dig, jag har siffror som hoppar och dansar i huvudet efter dagen. :-)

Kram och en fin kväll till dig.❤

Svar: Tackar! Jag nu blir det utflykt till Täby och jag är verkligen glad för att jag lyckades få en tid. Hoppas också det fungerar med batteribytet. Jag har också siffror som dansar i huvudet, men kansk ehar de snart dansat klart.
Kram och natti, för här blir det en tidig kväll.
Ditte

Ann-Kristin

Gokväll!
Du är OTROLIG!
Så duktig och energisk att slutföra dina uppdrag.
Hos mig hade nog latmasken tagit över 😄
Många kramar till er båda/A-K

Svar: Gokväll! Tackar! Lat kan jag vara, men jag är envis också och igår var dte en vacker kväll att börja jaga skyltar så lika bra att sätta igång. Och de sista fixade jag idag.
Kramar till dig från oss. Mail är är på väg.
Ditte

Susjos

Åh, vilken underbar solnedgång!! Och bra utfört uppdrag, grattis!!!
Så trevligt med ett besök i Täby, jag köpte min Iphone 6 just i den Applebutiken, de var mycket trevliga och hjälpsamma där! Lycka till på måndag! (Melanders fisk har mycket gott att bjuda på i Täby...fast billigt är det inte ;-)

Svar: Tack, ja det var en vacker solnedgång i går och det var ju i stort en vacker dag. Jag hade tänkt mig Melanders fisk. De finns här i Söderhallarna också men på måndag är jag ju i Täby. Är glad för att envisheten höll mig uppe så att jag lyckades att få en tid i Täby hos Apple och nu hoppas jag att batteribytet fungerar. Och ditt lycka till tar jag tacksamt med mig.
Ditte

Geddfish

Börjar först med att berömma den vackra solnedgångsbilden!
Sedan grattis till snyggt utfört uppdrag!
Och grattis till att fått tid till Apple-doktorn!

Det där med att fotografera allmänt, det har jag märkt att det kan observeras med höjda ögonbryn. Men jag har mitt gamla knep. Jag låtsas dum och vevar allmänt med mobilen och låtsasfotar . Det har bara varit en gång som jag blev påflugen av en dam, men hon fanns inte ens med på min bild.

God lördagskväll och kram ♥

Svar: Tack, det var en vacker solnedgång och den blev ett fint avslut på en vacker vårdag. Uppdraget är inlämnat och klart och tid hos Aååledoktorn har jag fått. Hoppas nu bara att batteriet går bra att byta, Det ska enligt uppgift fungera för annars är det mycket pengar som vill till för att köpa en ny Mac. Men jag hoppas på tur.
Vad gäller att fotografera på allmän plats så har man rätt att göra det, men det är inte så roligt om folk blir sura, men jag låtsas då att jag är turist och inte talar svenska. Och ler....
Ditt knep är bra men jag har ju alltid kameran med och den är ju svårare att dölja än telefonen...
Men med ett leende kommer man långt...
Kram!
Ditte

torrebloggen

Vilken vacker bild på solnedgången!
Snyggt jobbat!
Hoppas du får datorn fixad nu på måndag!
Det var några år sen jag var till Täby.....
Ha det så bra!
Kram!

Svar: Det var verkligen en vacker solnedgång här igår och hela dagen var ju så fin. Många steg blev det men jag gillar ju att promenera och på kvällsvisten hade jag ju bilskyltar i åtanke och jag hittade det jag skulle så uppdraget är klart för denna gång.
Hoppas innerligt att batteribytet fungerar på måndag och sedan ser jag fram emot en eftermiddag i det nyrenoverade Täby Centrum. Det blir ju en utflykt dit med Roslagsbanan från Östra station men det känns bara roligt. Var länge sedan jag var i Täby Centrum.
Ha det bra ni också.
Kram!
Ditte

Marja

Jag tycker Bosse delar ut svåra uppgifter... Hoppas det går bra i Täby på måndag. :)
Kram! :)

Svar: Ibland är det lite klurigt men man ser och upplever mycket under tiden och roligt är det. Tack, behöver helt klart din " lycka till" i morgon i Täby och Apple-butiken . Kram!
Ditte

Anete

Vilken energi du har.
Kul att se hur du ror i hamn alla uppdrag.

Svar: Tack! Jag är ju ofta ute på promenader så det passar bra att ha något extra att titta efter.
Ditte

Tove Olberg

Jag känner en ihärdig kvinna
hon alltid finna
en lek i allt
tusenfallt
hon skriver
river i ord och siffror
piffror
i piffig uppkomst
hon är en blomst
som sprider
men lider
- inte
Du är en parlör pärla
ärla!
Stor kram till dig!


Svar: Tack finaste Tove! Vilken underbar hedersdikt att få sig tillägnad! Du är verkligen en konstnär i alla bemärkelser. Stor kram!
Ditte

Eva`s blogg

Ja du du har att göra med alla roliga uppdrag som ni utför som hänger på Bosses roliga lekar :) själv hinner jag knappt med att blogga då jag jobbar som jag gör i helgen :) hoppas du får en fin söndag med allt du gör kramen

Svar: Tiden har jag och ute och går är jag så det är extra roligt att ha Bosses uppdrag med sig. Förstår att din lediga tid är liten när det är mycket jobb och långa dagar. Önskar dig en trevlig söndag. Kram!
Ditte

wiolettan

Jag måste lära mig detta att "mörka" en del av bilden som du har gjort med bokstäverna på registreringsskyltarna. Kan inte det, så nu fick jag kapa bilderna istället så att inte hela reg.nr skulle synas, men det syns ju i alla fall att det är just reg.nr. från bilar.
Härlig bild med vacker kvällssol.
Grattis till poängen.
Kram!

Svar: Tack! Att mörka bilderna gör jag genom att "retuschera" på datorn när jag lägge in bilderna. Det gör jag även på ögon om jag får med dem på foton jag vill använda. ("Retuschera" finns inbyggt i programmet Iphoto som ligger på min dator. Men att retuschera tror jag det går att göra med alla bildprogram som finns på datorer oavsett märke.)
Kvällsssolen var verkligen vacker och jag är ju svag för fina solnedgångar.
Kram och natti!
Ditte

Villa Herbert

Bra jobbat. Visst kände man sig lite som en spion när man vandrade runt på parkeringen och fotade en massa reg skyltar. Nu ser vi fram emot nästa uppgift, undrar vad det blir, alltid lika spännande.
Kram Lena

Svar: Tack! Lite spionkänsla dyker lätt upp. Visst är det roligt med Bosses uppdrag och jag undrar också vad det kan bli. Spännande ! Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: