Up and away...

    
 
God eftermiddag från ett skönt, blommmande och sommarlikt Spanien och Torrevieja.
Tidigt i morse var det dags att ställa färden mot sydligarer breddgrader och hit. 
 
Nej, resan gick inte med ballong men jag var frestad till en åktur i går kväll när jag såg den
här ballongen, årets första för min del,  passera hemma hos i Stockholm. 
 
Vi hade valt ett flyg, Norwegian, men avgång 06.20 så många timmars sömn blev det inte innan taxin hämtade oss för vidare transport till Arlanda.
Just i morse provade vi ett taxibloag som vi hört myckrt gott om, Taxijakt och de har ett fast pris från Stockholm innerstad till Arlanda på 370 kronor och sedan kan priset skifta beroende på var man bor inom storstadsområdet. Bekräftning på beställningen kom gensat via sms och i morse meddelades det att taxin var på ävg och att dne var framme, vilket den var 10 minuter före utsatt tid.  (På hemsidag fråmgår de olika priserna och bolaget  finns även utanför Stockholmsområdet.
Snabb säkerhetskontroll, en kort väntan vid gaten  och iväg-
Tre timmar och fyrtiofem minuter senare landade vi i ett soligt och behagligt varmt Alicante.
Vi hade drygt timme på oss innan flygbussen mot Torrevieja skulle gå klockan tolv så en kall öl smakade bra under tiden.
Flygbussarna, direktgående, går från flygplatsen varje jämn hel timme fram till klockan 22  och passar inte bussen går det alltid att ta taxi ocm man inte hyr egen bil förstås.
Idag var det påfalland emycket folk som skulle med bussen och inga passagerare får stå i bussen eftersom den också kör motorvägen så vi ställde oss snart i kön. Tar sittplatserna slut får man vänta till nästa buss.
Idén med att chauffören säljer biljetter på bussen är inte bra för det tar lång tid och ofta är bussensen redan den när den kommer in och senare blir den med detta. 
Och idag var det riktigt ruffligt att ta sig på och bussen avgick en kvart för sent. Men efter mina år i Peking har jag fått viss vana....
(I Torre köps biljetterna däremot i en busskur och lämnas när man går ombord)
Chauffören skulle köra in tiden och trodde han var rallyförare för det gick undan både på raksträckor och i rondeller och på rekordtid, 44 minuter, var vi i Torrevieja.  (Vi har tidigare inte åkt sträckan som är 62 km på under 51minuter med flygbussen)
 
En kort promenad senare var vi i den spanska sommarstugan där vår "trädgårdsmästare" Ingrid med assistent Preciosa har skött om våra blommor och Bosses lilla potatisodling som finns i krukor. Stort tack!
Medköpt lunch njuts utomhus och jag kan inte låta bli att snagla på termometern som visar+22 så shorts och linne är alldeles lagom...
 
Passionsblomman som är drygt ett år gammal täcker snart en hel vägg och är så vacker.
Idag räknade jag till att sju blommor blommar och antalet knoppar är stort.
Tyvärr blommar den nästan bara en dag, men man får då glädjas desto mer.
 
Visst är den vacker! 
 
Och visst blir det potatis till midsommar!
 
 
 
 Inlägg nr 57 i utmaningen #Blogg100.
 
 
 
Comsi ComsaJag skulle nog blivit lite rädd under den bussresan, hi hi...
Bättre sent än aldrig tycker jag....
Så vackra blommor och så härligt det måste vara att lämna aprilvädret i Sverige.

Må så gott och varm kram ♥

Svar: Jag satt längst fram och hade järnkoll på vägen. Blir lätt illamående dessutom. Chaufören körde bra men väldigt fort...Skönt nu med lite sol och värme, bar att variera lite. Men jag är också väldigt förtjust i Stockholm som du vet. Bra att varva....
Stor kram!
Ditte

Znogge

Så skönt att vara på plats i sol och värme igen! Passionsblomman är verkligen underbar och tycks stortrivas i sommarstugan :D

Kram

Svar: Det är väldigt trelvigt att vara på plats igen och klart varmare än Stockholm är det. Passionsblomman tycks trivas och blir bra omskött av min "trädgårdsmästare" med assistent och nu får jag hålla ställningarna och det ska nog gå bra. Synd att" passsionerna" bara blommar drygt en dag.,,Men inget jag kan påverka tyvärr.
Imorgon väntra ja mig fr nya blommor och så vissnar några från idag.
Kram!
Ditte

Geddfish

Välkomna till värmen!
Jaa du. 22 grader är bättre än 4, som jag har just nu.
Passionsblomman var ju underbar. Nu får du njuta.

Må väl, för kropp och själ ♥

Svar: Tackar! Det känns väldigt bra att var här i Torrevieja igen för det är snart två månader sedan senast. Oh dp kom Thailand emellan. Väldigt trevligt det också.Varmt och skönt är det och jag har under eftermidddagen njutit av att se på passionsblomman och räkna nya knoppar.
Stor kram och jag änskar dig en fin vecka.
Ditte

Preciosa

Bienenidos la pareja!
Skönt att det gick smidigt. Jag tycker flygbussen ska köra varje timme nu. Teddy-gänget fick ju inte plats. Och hört många som inte kommit med. Kul med en billig taxi. Har dom schyssta bilar och chaffisar som kör som folk tro.
I går var inte alla paradisblommor utslagna :)
Kram P ♥

Svar: Visst borde flygbussarna köra varje timme. Och sålde de biljetter i hallen så kunde de se hur många som vill åka och sätta in lämpligt antal bussar efter det. Man får ju vara där i god tid nu och verkligen vara på hugget för att komma med. Men som det var igår har jag baar upplevt det en gång tidigare. En måndag vid 12-tiden tycker man ju inte att det ska vara så mycket folk i omlopp. Taxijakt har väldigt bar bilar och trevliga chaufförer, Vi har vänner som anlitat dem föera gpnger och varit supernöjda. Man kan även ringa dem när man landat på Arlanda och de kommer. Alltid fast pris. Och de ligger prismässigt väldigt bra till. De har också "stortaxi" att tillgå.
När vi kom var hade paradisblomman sju blommor utslagna och nu finns massor med knoppar. Men de blommar ju finsar bara en dag, sedan skrumpnar de.
Kram!
Och du, trevligt att vara här igen.
Tack för din assistans i blomsvängen!
Ditte

Preciosa

Bienvenidos ska det stå grrr... :-) Man kan ju tro att jag är usel på spanska hahaha...

Svar: Tack! Jag förstod vad det skulle stå och din spanska är så bra så...Kram!
Ditte

Tove Olberg

Att den blå blomman välkomnar dig och Bosse är en härlig start på en sommarstuge vistelse i skönt klimat. I dag är har blåst och stormat och snön har vräkt ner!
Bussfärden gick minsann undan :-)
Stor kram och njutönskningar medföljer till er båda!

Svar: Vi är på plats och både sommar/vinterstuga tillsammans med de vackra blommorna välkomnade oss. Bussresan gick i flygande fläng och jag var glad jag satt längst fram, annars hade jag inte klarat resan utan att bli dålig.
Skickar sol och passionsblomskramar till dig.
Bosse hälsar.
Ditte

Ghugge

Vllka fina vänner ni har som sköter om det gröna åt er och med all ära dessutom! Sååå vackra blommor! Skönt att resan gick bra till sommarstugan och ni får ha det riktigt gott! Inte för varmt bara..eller hur?
Kram

Svar: Visst har vi goa vänner som tar hand oom både stuga och blommor när vi inte är på plats. Toppen! Passionsblommorna njuter jag av och nu är de i högform. Här är lagom för mig +23 och jag är ju bata i skuggan, dock kan en del promnader bli i solen men då är hatt eller keps på.
Varm och solig kram.
Ditte

Ann-Kristin

Välkomna hit!
Satt jag inte på balkongen när ni gick förbi?
Förstår att det blir tidigt sängående ikväll.
Kramar till er båda/A-K

Svar: Tackar! Nej, du satt inte på balkongen men fönstret i sovrummet var öppet. Vi passerade kvart över ett. Kom över du om du vill. Vi är vakna ett bra tag till.
Kram!
Ditte

Ami

Så skönt att ni är nere i värmen igen!
Och vad roligt att potatisodlingen var så fin - Och passionsblomman är ju underbar!
Kram och trevlig kväll!

Svar: Det är trevligt att var här igen, men vi gillar ju även Stockholm väldigt mycket.Just nu var det perfekt att åka för den stockholmska våren har ledigt ett tag. Perfekt att varva mellan två trevligheter och det gör vi ju gärna.
Potatis till midsommar blir det!
Kram och natti.
Ditte

Decdia

Otroligt vacker blomma! Skönt att den överlevt med hjälp av assistenter.
Er potatis har kommit mycket längre än vår, men det är kanske inte s konstigt med tanke på temperaturen. :)

Svar: Passionsblommorna är så vackra och så detaljrika när man kikar närmare. Men man får titta snabbt för de blommar sällan mer än en dag. Potatisen atrtar sig väl och måste imorgon få mer jord Men skörd till midsommar blir det.
Ditte

BP

Ett mycket klokt beslut och perfekt tajming för landsflykten. Spanien och Portugal är de enda länder just nu där inte arktiska strömmar härjar - enligt BBC alltså. 0,7 grader igår kväll här hemma så behagliga 22 grader är underbara:-)

Tack för tipset med taxibolaget. Har aldrig hört talas om det.

Å vilken perfekt tajming också vad gäller den vackra passionsblomman. Njut den korta tiden den blommar:-)

Kul även med de välmående potatisplantorna. Färskpotatis till sillen alltså eller byter ni ut sill mot boquerones;-)

Svar: Taxi Jakt var riktigt bra och vi har vänner som ofta anlitar dem. Hemsidan är riktigt informativ. Vi fick också veta att det inom Stockhoolm är ett fast pris på 110kr, vilket är bra. Även när man landat på Arlanda och vill ha transport är det braa att ringa och fast pris då också. (Ingen sponsring fö rmig här, men jag delar gärna en bra grej.)Visst var det bra tajming att ta en tur nu. Här är det betydligt varmare med idag +23 och strålande sol. Perfekt!
Passionsblommorna är så fina och kul att kunna njuta av dem. Nej, det blir sill till potatisen och de första bör vi kunna äta till Valborg.
Ditte

TantGlad

Luftballong skulle jag alldrig våga åka i. Är nog lite för försiktig med utmanade saker. Tror jag heller håller mig till mina blommor och grönsaksland. Apropå det....vad härligt med en trädgårdsmästare som sköter om. Fina vänner det.

Potatis till midsommar är super. Det vill man ha, och snart är vi där igen. Tiden bara rusar fram.

Men oj vilken busschaufför....har han glatt humör åxo? Eller kör han bara fort.

Näpp....nu ska jag ta mig en slurk kaffe. Jag tillhör de tåliga människorna som inte känner nåt besvär efter en kopp kaffe sent på kvällen.

Kaffeskål och Kvällskram till fina du.

Svar: Jag är nog en del för att göra saker men det finns det jag inte gör också. Åker numer aldrig karusell efter att för många år sedan gjort det på Gröna Lund och efter det fick fel på balanssinnet. Jag var sjulk i flera dagar efteråt och kom inte ur sängen. Men åka luftballong gör jag gärna. Där är det inget snurr.
Busschauffören var nog ganska stressad men han hade koll på körningen. Men fort gick det.
Här har det just blivit förmiddagskaffe på terrassen med sol och +23 grader som sällskap.
Stor kram!
Ditte

A-C

Så skönt för er att komma ner till värmen nu när det är så kyligt här. Åh så vacker den är passionsblomman. Ha det nu så härligt i sommarstugan. Kram till er båda //Anna-Carin o Krister

Svar: Välkomna hem igen och till den fina svenska våren. Kanske har den paus nu , men den har varit här och kommr tillbaka. Synd att vi gick om varandra nu, men det tar vi igen. Passionsblomman är så vacker och extra roligt att den nu, när vi är här, blommar så fint. Och jag har ju bra trädgårdsmästare.
Kramar från Bosse och mig till er.
Ditte

marga

Så härligt för er att vara i sommarstugan tillsammans med den vackra passionsblomman och det som ska bli potatis! Inte svårt att längta tillbaka. Kan bli fortare än kvickt! Ha det nu riktigt bra och njut av värmen! I morse snöade det här. Ja, vad ska man säga? Kram!

Svar: Det känns bra att vara tillbaka och jag kan ju inte jämföra Stockholm och Torre. Båda är bra men på olika sätt....Passionsblomman är så vacke roch den har verkligen taimat in din blomning tills vi kimmer.
Vad roligt om det blir ännu en tur hit för dig. Hoppas och håller tummarna.
Stor kram!
Ditte

Kersti

Vilken otroligt vacker blomma och så trevligt med potatis till midsommar. Ni har gjort helt rätt som flugit iväg till värmen. Idag blåste ishavsvindar och en och annan snöflinga virvlade förbi. Nu längtar jag efter värme.
Kram

Svar: Passionsblomman är så vacker, men dock lite trist att den bara blommar drygt en dag/blomma. Men nu i kväll hart jag räknat tilll 12 knoppar så den kommer att blomma länge än. Förr aåret hade vi några få potatis till midsommar men i år ser det bättre ut. Kl med egen odling.
Jag skickar genast lite värme för jag kan dela med mig av den.
Kram!
Ditte

torrebloggen

Välkomna ner till värmen och sommarstugan!
Så stor och fin passionsblomman har blivit!
Tycker nog att bussen kan gå varje timme, speciellt under högsäsong! Eftersom vi alltid hyr bil på flygplatsen så har jag aldrig åkt med flygbussen, men stämmer det att det blir nästan två mil längre att åka via motorvägen?
Jag fick också en röd DBS (dåren bakom styret) cykel av mina föräldrar när jag började första klass. Kommer ihåg att det var så himla kul att cykla.
Ha det så bra!
Vi ses snart!
Kram!


Svar: Tackar! Trevligt att var här igen! Ja, både passionsblomman och de övriga växterna var så fina och har blivit väl omhändertagna när vi varit borta. Och extra rolligt att passionsblomman trivs så bra.
Visst borde bussen nu gå varje hel timme och biljetter borde kunna köpas av någon annan än chauffören för det är för "tight" med en timme från Torre till flygplatsen och särskilt med tanke på att man på flygplatsen köper biljetter på bussen. Och det tar tid...
Vad roligt att du ocskå haft en röd cykel som din första och minnet av att dte var roligt att cykla. Just en DBS hade jag i Norge, men minns inte färgen.
Och cykla gör vi ju fortfarande.
Ha det bar ni också!
Kram!
Ditte

kolonilotta

Men vad härligt att ni passade på att åka iväg nu när våren kom av sig här hemma! Bra tänkt! :)
Vi åkte också med det taxibolaget när vi skulle till Thailand senast. Riktigt smidigt och väldigt billigt även hemifrån oss i Segeltorp. Tror det gick på 490:-
Otrolig vacker blomma. Snacka om bra tajmat där med.
Ta hand om er!
Varm kram!

Svar: Våren kom av sig lite och nu blev det bar med att se hur långt våren/somaren kommit här. Och längre är det förstås. Kul att ni också åkt med Taxi Jakt och namnet kan en ju undra lite över , men det fungerade väldigt bra och vi kommer använda dem igem .
Jag är så glad för blommorna och extra rilot att pasionsblomman nu är på hugget.
Ha det bra!
Stor kram!
Ditte

Anonym

Underbart med värme och hoppas ni får en härlig vistelse

Svar: Tack! Och visst får vi det bra.
Ditte

Susjos

Åh, va skönt att vara i värmen igen !!! Taxijakt var något nytt. Vi brukar boka med taxi 020, men det är ju dyrare..men så bor vi inte storstadsområdet...men måste kolla upp det, kanske även vi kan åka billigare från Sollentuna till Arlanda?
Vilka underbara blommor...förstår att ni njuter nu....fortsätt så!
Varm kram!

Svar: Du bör kunna åka billigare från Sollentuna till Arlanda med dem. Och de har även "stortaxi". Man kan ringa på Arlanda och även få transport därifrån på ett säkert och förmånligt fast pris. Inom STockholm kostar de 110 kr och det ska vi prova vid behov. Det är skönt att vara tillbaka för nu var det ett tag sedan och en Thailandsresa emellan.
Blommorna är jättefina och vårdas ömt och när vi inte är här har vi blomvakt.
Strålande sol nu, +23 i skuggan och kaffe på terrasssen.
Stor kram!
Ditte

Marja

Och så pyste ni iväg utan att säga ett ord. :) Då kommer vi inte att ses när jag kommer till Stockholm kring den 10/5... Tack för tipset om Taxijakt, det ska jag vidarebefordra till exet också.
Passionsblomman är så fin och tänk att den vuxit till sig så bra. Skönt för er att komma ner till värmen. Hos oss har det varit snöstorm hela dagen. :)
Väntar på vackra blå bilder av havet. :) Kram! :)

Svar: Ibland blir det snabba ryck men vi vet inte hur länge vi stannar denna gång. Jag hade ju så gärna också valat träffa dig i Stockholm. Verkligen! (Mailar dig)
Det är så roligt att passionsblomman växt så mycket och att den nu är i sin blomsäsong. Blomorna är verkligen vackra.
Bilder från blått hav kommer, jag lovar.
Hoppas nu snöstormen drar brt snart. Jag väntar på fler vackra vårbilder från dih.
Ja, du har alltid med fina bilder.
Kram!
Ditte

biress

Inte utan att man är lite "avis"! Snöglopp här hemma idag. Hopas på ett snart återvändande. Önskar er en riktigt fin tid nu när ni är i er fina "sommarstuga".
Kram!

Svar: Jag skickar genast lite soliga och blommiga hälsningar. Synd att vi inte hann hann ses nu, men hoppas på fler tillfällen. Och kanske blir det snart....
Förstod att ni hade fina dagar här.
Stor kram!
Ditte

Susan

Hola! Jaså, ni är på plats nu. Härligt! Ja, passionsblomman har varit min favorit sedan jag som barn såg den första gången hemma hos min farmor. Hon hade ett litet exemplar i kruka i sitt matrumsfönster. Som jag beundrade de vackra blommorna de korta perioder den blommade! Har alltid drömt om att ha en egen och gjorde några tappra försök när vi bodde i hus. Den trivdes utomhus mot en södervägg under sommarhalvåret men så snart jag tog in den för "vintervila" skrumpnare den ihop och dog trots att jag försökte ge den fuktigt klimat med blomspruta varje dag. Vet inte hur min farmor bar sig åt för att få sin att överleva i kruka inomhus. När så sommarstugedrömmen i Spanien blev verklighet gjorde jag ett nytt försök och den har klarat sig sen i somras även om den inte har blommat än. Var ju ett luggslitet exemplar jag fick tag på som jag klippte ned rejält. Jag har ju en betydligt mindre rabatt jämfört med din och jag har en känsla av att min trädgårdsmästare är lite snål med vattnet som jag ställer ut men vill inte klaga då jag är tacksam att hon hjälper till. :)

Nu ska jag till tandläkaren i Globen och byta en trasig plomb...burr... Vi ses om två veckor! Hälsa Bosse!

Kram//Susan

Svar: Vi är på plats, emn lite osäkert i det längsta hur det skulle bli. Känns bra att vara tillbaka. Var ju ett par månader sedan och en Thailandsresa emellan.
Det var ju genom dig jag fick nys om passionsblommorna på Av Baleares och blev helt betagen och därefter skaffade vår som vi tog hem från trädgårdsmästaren som "baby". Den har artat sig bra och blir bra ompysslad av vår "trädgårdsmästare" I med assistent. Nu är det många blommor. Tror den trivs där vid muren. Men ditt ex var ju lite tilltufsat och kanske vattnas det inte så bra när du är borta. Men den tar sig. Kanske ska jag komma och tala lite med den.
Lyckat till med tandis!
Kram och vi ses om ett tag.
Ditte

Mia

Vilken tur att ni hade sittplats på bussen! :)
Vad alldeles ljuvligt att möta 22 grader och en vägg klädd med passionsblommor.
Sköna dagar i sol och värme!

Svar: Så mycket folk brukar det inte vara och dessutom en måndag som inte är någon stor resdag. Men med kom vi och fram också. Sol nu också och +21, frukost på terrassen väntar.
Kram!
Ditte

Anonym

Usch det låter inte bra med flygbussen. Trist att vänta två timnar om man inte kommer med. Vi köper vår egen bil imorgon. Den ska få stå på flygplatsen. Välkommen till sommaren. Vi ses kanske på bloggträffen så vi kan få berätta lite reaeminben för varandra. Kram Marianne

Svar: Tack, känns trevligt att vara här igen, men vi gillar ju även stockholm men det går så bra att blanda...Vi har ju nästan alltid åkt med flygbussen och bara en gång tidigare har det varit så mycte folk. Såldes biljetterna i förväg så visste man ju hur många som vill med och på biljetterna man köper i Torre står det tid när man vill resa så då är det full koll.
Visst är det bra med egen eller hyrd bil och klart bekvämare.
Vi ses på bloggträffen och det ska bli trevligt att få höra mer om er resa. Jag följjde med den via bloggen och kände ju igen mycket.
Ha det bra!
Kram!
Ditte

Marianne

Hur gick det till att mitt inlägg blev nonymt? Det var iaf jag. Kram Marianne

Svar: Tyvärr, så ver jag inte, men kanske föll namnet bort. Nu vet jag att dte var du. Kram!
Ditte

Fia

Välkomna ner! Så roligt att se att trädgården frodas!
Vi ses och hörs under veckan!
Kramar från oss!

Svar: Tackar! Jadå, "trädgårdsmästare" I har hållt ställningarna. Hon kan det här ....DEt ska bli jättetrevligt att ses igen!
Kram!
Ditte

Ama de casa

Åhå! Välkomna tillbaka till Spanien! :-)

Dom där morgonflygen är inte kul... Fast bra när man väl har kommit iväg med dom eftersom man kommer ner i en bra tid.

Anders fick en ballongtur av mig när han fyllde 30. Givetvis för två, man är väl inte dum heller ;-) En fantastiskt härlig upplevelse!

Svar: Tackar, tackar! Det känns fint att vara itllbaka igen. Vi kommer ju hellre på dagen än att ramla in sen kväll så ibland får man offra sig.
Ballongtur är läckert! Och klart att man måste följa med och se att allt fungerar. Klok tanke det där. Helt i min smak.
Ditte

Eva

Så härligt åka från våren här hemma som kom av sig. Sol och värme låter gott. Väggen med den vackra passionsblomman är imponerande. Njut och må i den goa värmen. Kram :-)

Svar: Jag hann ju uppleva ganska mycket vår innan den kom av sig. Så nu tar jag ett skull och upplever lite skön sommar. Passionsblommorna är så fina och extra roligt att det är deras säsong nu när vi är här. Men de blommar drygt en dag och skrumpnar sedan. Men idag hade jag sju blommor som blommade och många knoppar finns och det kämnns tryggt.
Kram!
Ditte

Eva`s blogg

Ops här går det undan med resandet :) härligt o lite avis blir jag allt :) härligt kram

Svar: Jadå! Vi är raska i vändningarna! Och nu är det så fint här, men det är det ju hemma också. Men vi varvar och det känns bra. Kram!
Ditte

Margita

Fick se nu att du länkar till mig. Stort tack! :)
Så härligt att kunna ta sig till lite värme när den saknas här uppe i Norden. Hade jag haft möjlighet hade jag också gjort det. Fina blommor de där passionsblommorna. Odlar ni något mer än potatis och har ni fler växter i trädgården?
Kramen

Svar: Nu är det alldeles lagom här vädermässigt, i mitt tycke och blommorna torkar inte så fort. Passionsblommorna är verkligen fina och detta var för ett år sedan en lite planta men en höjd på 40 ch och ganska spretig men den trivs hos oss.
Vi har potatisen i stora krukor och det går bra. Vår terrass är ganska liten så där kan bi inte ha så mycket i rabatterna. Men jag har en del växte i krukor. Jag har en vakcer kamelia som blommade så vackert i februari när vi var här, en hibiscus finns dom nu är lite spretig och en bougainevillea finns som växer i jorden. Ett penningträd finns också och lite annat. Jo, nerium finns också i en kruka liksom "lyckliga Lotta"
Det är roligt med växter men de kräver sommartid mycket vattning och vi brukar som tur är få hjälp med det när vi inte är å plats.
Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: