Tema blått.

    
En blå dag här i det spanska sommar/vinterstugelandet har övergått i en blå, vacker, kväll.
Havet och den blå himlen lockade så en promenad i det härliga vädret längs havet och med tillhörande stopp blev en fin början på den här vistelsen.
Eftersom vi pendlar hit med jämna mellanrum så är det mesta ganska välbekant och det är även promenaderna längs med havet. Och för mig hör de till.
Jag dras som en maget till hav och vatten och det gör jag var jag än är. En form av uppsökande verksamhet...
Vi vistas ju här delar av året så det mesta är välbekant och det är väl så det är när man har ett fritidsboende och det helt oavsett var det ligger.
Det är lätt att slå sig till ro och bara vara. Men det ena utesluter inte det andra. 
 Har man ett fritidsboende så tillbringas ju en del tid där och man ordnar och donar med det mesta. Så är det här också, men någon tomt att sköta finns inte. Däremot är både blommorna och jag glada över våra dagliga pratstunder och terrasssen uppskattar också att jag sitter där i min bekväma stol. 
Nu sitter jag inte så långa stunder i taget, men möjligheterna finns.
Och visst är det fint  att sitta där och läsa en god bok, lyssna på ett gammalt "Sommarprogram",  lösa korsord eller besöka bloggvänner.
Här blir det ofta långa promenader längs med havet och en del utflykter i närområdet och ambitionen är nu att ta oss runt i omgivningarna och besöka och upptäcka platser vi ännu inte sett. 
 
Blå himmel.
 
Blått hav som ifag hade vita gäss. Perfekt seglingsväder,
men tyvärr hade vi ingen båt tillgänglig.
 
Olika nyanser av blått som lever om.
 
Och ännu mer blått som glittrar.
 
Hemma hade en ny blå  passionsblomma slagit ut.
 
 
 
Inlägg nr 58/100 i utmaningen #Blogg100. Spanien
 
 
 
 
Ami

Tack för de underbara bilderna!
Här regnar det och himlen är alldeles grå!
Ha en fin kväll
Kram

Svar: Bra att jag kunde pigga upp dig lite då med lite blå bilder. Skickar genast lite blått till dig.
Kram!
Ditte

marga

Så härligt, Ditte! Vilken angenäm tillvaro! Ha det gott! Kram!

Svar: Skönt att vara i det blå. Ha det bra du också! Kram! Hoppas vi snart ses!!
Ditte

torrebloggen

Underbart!
Kram!

Svar: Väldigt fint! Kram!
Ditte

Znogge

Säga vad man vill men blått är en underbar färg!

Kram

Svar: Instämmer till fullo! Kram!
Ditte

Ann-Kristin

Gokväll!
Vilka underbara bilder!
Tack för trevligt sällskap i kväll.
Kram/A-K

Svar: Gokväll!Tack och tack själv!
Kram!
Ditte

BP

Jag kunde inte ha sagt det bättre! Efter 6 år i Benidorm så känner jag/vi precis som du! Man känner sig hemma liksom, men upptäcker ändå hela tiden nå't nytt. Precis som på hemmaplan här i Stockholm. Ja, det är ju varmare på Costa Blanca förstås och floran skiljer sig en aning;-)

Å just att kunna sitta ute, äta frukost på balkongen/altanen till det gluckande havet - en dröm helt enkelt. Å strandpromenaden med sina vattenhål är ju ett extremt "billigt" måste jämfört med Stockholm...

Svar: Förstår att du känner igen dig i känslan från Benidorm av att både vara hemma och borta och upptäcka nya saker. Tyvärrr har vi ingen havsutsikt där vi bor, men väl en passionsblomma och andra växter att se på terrassen. Men visst önskar jag havsutsikt och just nu får det stanna vid en önskan. Prisläget här är ju billigt totalt sett om man jämför med många andra ställen både i södra spanien och övriga länder i Europa och det är en klar fördel. Och Stockholm tillhör den övre delen, men är å andra sidan mer prisvänligt än om man jämför med Oslo, Geneve och Köpenhamn .
Hoppas nu våren hemma tar sats och återkommer på riktigt för att stanna.
Ditte

Marja

Åh, så fint havet är när det är lite oroligt. Jag blev inspirerad av den översta havsbilden till en liten målning med saltteknik. Få se om jag får till det.
Ha det så skönt! Här regnar det i dag. :) Kram!

Svar: Vad roligt om du fick lite inspiration av den första bilden. Idag hade jag gärna också seglat för det var bra vind och så skönt. Men man kan tänka tanken. Skickar llite sol till dig. Och passionsblomman hälsade extra till dig.
Kram!
Ditte

Ghugge

Så fint du har det och jag har förstått att du har en stark dragning till havet. Skönt att det är avslappnat att komma ner..precis som det skall vara vid ett sommarstugan.
Vackert med blått!
Jättefina bilder!
Kram


Svar: Tack! Ja, idag blev det blått. Havet kan jag inte se mig mätt på. Och dte är likadant var jag än är. Hav och vatten drar....Kram!
Ditte

Susan

Hola! Längtar ner när jag ser dina fina bilder... Snart så.... :)
Kram från Åsöberget

Svar: Snart stundar din "husmorssemester" och du kan nog snart påbörja nedräkningen. Tänkte på dig idag då vi passerade ert område. Kramar!
Ditte

Susjos

Ja, blått är verkligen flott!!! Så underbart att vi har den varma årstiden framför oss, men förhoppningsvis blå himmel och lite mera värme!
Förstår att ni njuter av värmen,fortsätt så! Kram!

Svar: Idag bev det blått för hela slanten. Och det kändes bra, Jag hade t.o.m. blå inslag i skorna och blå capribyxor. Ska det vara så ska det...Men maten var inte blå. En skön dag har vi haft.
Kram!
Ditte

Tove Olberg

Blå - jag säger bara blå och hav så är jag där med dig ... det finns alltid något nytt att upptäcka även om det är bekant, du har så rätt! Ler då du skriver att du inte sitter still så länge i taget - det är Ditte det! Bilderna är underbara!
Önskar dig en fin dag! Här regnar det häftigt värre och den snön som kom i förrgår smälter undan ....
Stor blå kram!

Svar: Jag är ju ganska blå i mig och jag tycker om blått...Nej, att sitta still det är inte riktigt jag. Jag tänker att den dagen jag inte kan röra mig så får jag ju stta still. Detta sa alltid min mamma...Och jag har anammat det. Men jag kan sitta still länge också. Men jag har mycket jag vill göra.
Roligt att du tycker om mina blå bilder.
Jag skickar genast lite sol till dig och jag delar gärna med mig
Stor kram!.
Ditte

Eva`s blogg

Åh vilka bilder :) ops god morgon så klart :) ni har det säkert varmt o skönt nu härligt o behövligt jag längtar med. Kul att nu följa dina händelser & även dina bilder kram å fin dag

Svar: God morgon! Vi har det bra och fint att vara här igen. Lagom varmt är det för min del med +23 och då är det skönt promenadväder och mysigt att sitta ute . Jag solar ju inte...kram!
Ditte

Fia

Ja det är underbart nere vid havet, vi går dit varje dag! Vi ska lämna hyrbilen imorn, så vi tar nog en liten tur till La Mata idag, vi har inte ännu hunnt dit.
Ses!

Svar: Visst är det fint vid havet! Vi dras ju dit. Trevligt med La Mata och dit går vi då och då eller tar en cykeltur. Önskar er en bra dag. Kram!
Ditte

Lena i Wales

När jag lämnar Spanien, kommer du dit! Dålig timing!
Så blått och vackert, helt i min smak!
Ha det så bra i Torre och ser fram emot mer bilder därifrån!

Svar: Lite dålig timing! Men så blir det ibland. Skönt med lite svensk sommar när den är som bäst. Nu är det lagom väder här för mig med sol och +23. Perfekt gåväder.
Ha det bar du också!
Ditte

Geddfish

Blått är flott. Jag tänkte lite på dig i mitt inlägg idag. Det var också mycket i blått, utom sista bilden.
Vackra blå bilder ♥
Kram!

Svar: Tack för tankarna, kanske var det dem jag kände och behövde extra idag. Och blå bilder blev det. Det är ju min färg.
Stor kram!
Ditte

biggeros

Så härligt att få skåda dessa fina blåa nyanserna. Njut nu i värmen och livet, Ditte. Kanske inget badväder men kanon bra vågar för surfing och segling. Så underbar passionsblomma÷) Min blommar för fullt och brer ut sig. Hur länge blir din vistelse i Spanien? Hoppas du får en givande tid med sol och värme min fina vän😚😙

Svar: Olika nyanser av blått är så fint och jag är förtjust i havet. Vi njuter och har det bra. Tyvärr blir det en snar hemresa,helt oplanerad, livet kommer ibland i kapp och nu vi har mist min mans mamma.
Vi räknar med att snart vara tillbaka igen, men vet just nu inte när.
Vad roligt att din passionsblomma blommar och breder ut sig och det visar ju att den trivs.
Stor kram till dig min vän.
Ditte

Ama de casa

Inte utan att jag får en viss hemlängtan när jag läser det här inlägget. Och det passar ju bra, eftersom vi är på väg hemåt nu :-)

Svar: Välkomna hem! Vi har haft ett par fina dagar och njutit av både sol, hav och värme. God mat och trevliga vänner också. Men saknar förstås att se er.
Ditte

Gittan

Härligt Ditte att ni kan åka lite fram och tillbaka det blir inte långtråkigt om man bor på olika ställen. Mysigt att vara i sommarstugan och jag kan tro att det är varmare där än här...för här är det kallt det blåser, regnar, snöar om vartannat ingen vår i sikte än inte.
Så fina bilder du bjuder på som vanligt, en bra fotograf är du och härligt med havet.
Stor Kram.

Svar: Det är fint att kunna pendla och själv bestämma när man vill åka. Och tid har vi ju. Här är skön sommarvärme och idag +23 och väldigt njutbart.
Hemma var det aprilväder innan vi åkte med väldig variation.
Vad roligt att du tycker om mina bilder och jag delar gärna med mig av sol och värme.
Kram!
Ditte

A-C

Tack för de uppiggande fina bilderna. Behövs verkligen i det gråa vädret här. Men ska bli bättre till helgen sägs det. Kram

Svar: Jag delar gärna med mig av lite sol och värme till er. Håller tummarna för bättre väder hos er. Och det kommer!
Kramar från oss.
Ditte

Bosse Lidén

Njutbara foton i min älsklingsfärg. Det verkar som du/ni prickat in rät tid att byta miljö.
Kram Bosse

Svar: Jag tänkte lite på dig här i och med det blå. Men ja är ju också ganska blå...Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: