På väg

    
Lördag och jag är på väg mot  okända trakter där målet är Älvsjö och en väninnas födelsedagskalas, jämna år. Tänk att tiden bara rusar iväg!
Bestämmde mig för att ta tunnelbanan till Gullmarsplan, en resa på en minut och sedan fortsätta med en "sightseeingbuss" (matarbuss). bra med en bussresa är att få se en del och det fick jag verkligen. Vi passerade gamla villaområden, höghus från 1950-talet, nybyggda hyreshus och villor,  Långsjön med sina badplatser, små torg, kyrkor och grönområden. Denna bussresa på 20 minuter tog mig genom en del av södra Stockholm där jag inte tidigare varit och jag hade fullt upp med att titta på allt. 
Inser att det framöver får bli fler bussresor för att vidga vyerna.
 
När jag väntade på bussen vid Gullmarsplan, två km hemifrån, så har jag mitt "landmäke" framför mig, Folksamhuset med sina 27 våningar som tydligt syns över nejden. (Kameran har bra zoom)
 
Och på dryga tre kilometers avstånd får jag in Sofia kyrka.
Till och med klockans visare syns, 12.15.
 
Det blev ett väldans trevligt kalas med mycket och god mat dä rolika sorters laxar samsades med fräscha sallader,  småplock, desserter och tårtor.
Nä, det blir inga matbilder...
Vi pratade vid bordet om detta med alllt fotande av mat, sociala medier o.s.v.  och bestämde oss för att ingen av oss gäster skulle ta bilder vare sig på maten eller under tiden vi åt. 
Och vi klarade detta!
Det blev en väldigt trevlig dag som hann övergå i tidig kväll innan jag var hemma igen.
 
Trevligt att slå sig ner vid ett vackert dukat bord.
 
Värdinnan hade avsagt sig blommor och presenter
men önskade sig skrivna citat eller "tänkespråk."
Och det fick hon.
Alla fick vi plötsligt mycket att tänka på....
 
Hemma i stan, nästan "på våran gata".
Folksamhuset passeras på vägen hem till kajen.
 
Blåsipporna lyste vackert i slänten i Tullgårdsparken -
 
-och en talgoxe sjöng en vacker sång. Hemma igen!
 
Söndag! Stockholm bjuder på strålande sol och jag ska snart bege mig ut och mot Täby Centrum. 
Min vän Mr MacBook behöver ju ett nytt batteri och nu har detta inkommit till Applebutiken så jag är mån om att snarast få det bytt.
Troligt är att jag får lämna in datorn någon dag för att få detta utfört och även om det blir svårt att skuljas från min vän så får det bli så. Tills dessa att batteribytet är klart får jag blogga från husets andra dator vilket i varje fall känns enklare än från mobilen.
Om det inte blir till att inskaffa en "padda"....
Har ju kommit en ny modell just i dagarna.
Önskar alla läsare en trevlig söndag och Stockholm badar i sol denna dag.
 
 
Inlägg nr 42 i utmaningen #Blogg100.
 
 
 
Preciosa

Hej Ditte!
Åh Älvsjö! Där hyrde jag mitt 3:e uthyrningsrum på 60-talet...Sånt fick man göra...Nu vill alla ha egen lgh...ja jag med men det var omöjligt för unga för 50 år sen också :-)
Fint i villaområdena där men nu är det väl väldigt utbyggt antar jag.
Härlig sammankomst det det ut att ha varit!
Kram P ♥

Svar: Hallå! Jag tror nog du skulle känna igen dig för de gamla områdena finns ju kvar. Här var ju förr ganska stora sommarstugeområden och de stugorna är om och utbyggda idag. Väldigt trevligt område. Ja, förr kunde man hyra rum och det känns även som en hel del ungdomar gör så idag också att de delar på en lägenhet vilket kan vara nödvändigt i dessa bostadsbristtider. Utomlands är ju detta väldigt vanligt. En trevlig tur var det och ett väldigt trevligt kalas. Stor kram!
Ditte

Geddfish

Trevlig resa du varit ute på och vilket fint kalas! Det är så roligt med vacker dukning.
Talgoxen har du fångat suveränt.
Det har blivit en strålande dag i Lidköping också, mycket bättre än vad de lovade på väderleksrapporten. Det tackar vi för!
Synd att jag inte går så bra, men har suttit på balkongen och solat och nu ska jag ta cykeln en sväng.
Kram ♥

Svar: Det är roligt att "bussa" runt och särskilt i områden man inte är så bekant med. Älvsjö har många delar som tidigare varit sommarstugeområde och där husen efter hand byggts till och om och det innebär ofta att tomterna är stora och att det finns fina naturområden i närheten. Trist med foten som tar tid på sig men läkningen tar tid. Skönt att du kan cykla och att du har balkongen att sitta på. Önskar dig en fortsatt fin söndag och att det vackra vädret håller i sig. Stor kram från mig. 😀❤️
Ditte

wiolettan

Det är faktiskt riktigt trevligt att åka buss i Stockholmstrakterna, det finns så mycket att se. Jag är rätt så hemtam norr om stan, men söder om, nej där känner jag inte till så mycket. Som Skärholmen, Hägersten och Huddinge och andra platser söder om stan har jag inte besökt ofta. Kanske borde jag ta en liten busstur. Det jag skulle vilja göra är också en rundtur med någon skärgårdsbåt, det var länge sedan.
Fint det var dukat där på festen. Rolig och annorlunda önskan av den som fyllde år, men verklingen en fiffig och annorlunda idé.
Trevlig söndagseftermiddag.
Kram!

Svar: Visst är det roligt att busstura i områden man inte är så hemma i. Eftersom jag bott norr om Stockholm finns det många platser i söderförorterna jag inte varit till. Kanske kan ni i sommar få till en skärgårdstur för en solig dag är ju Stockholms skärgård extra fin. Vi brukar passa på att ta några turer ut i Skärgården på sommaren och även över till Åland och det känns som en liten semester . Önskar dig en fin fortsatt söndag . Stor kram! Och jag hoppas du känner dig piggare.
Ditte

biggeros

Önskar dig detsamma min fina vän en riktigt solig dag.
Det är väldigt avkopplande att åka en busstur och se alla byggnader. Så praktiskt att inte blanda in massa presenter. Bättre idé med fina citat och ordspråk. Fint dukade bord. Många kramar till dig.

Svar: Det har verkligen varit en vacker vårdag. Skönt! Gårdagens busstur var riktigt trevlig och roligt att se lite för mig nya områden . Jag tyckte också om tanken på citat för det är något att ta fram, tänka vidare på och minnas. Och alla hade ju valt sina favorittänkespråk att ge bort . Kramar och en fin och trevlig söndag önskar jag dig.
Ditte

Kersti

Visst är det härligt att åka buss även om det tar lite längre tid. Man får en överblick som jag gillar. Kul att önska sig citat och tänkespråk. Det kan verkligen leda till härliga samtal kan jag tro. Här har helgen gått i raketfart. Jag ägnade hela dagen igår åt underhållsarbete dvs städa och tvätta. Men så skönt att få det gjort, vårljuset är obarmhärtigt. Idag har jag varit desto latare med fika utanför porten. det är underbart med solen och värmen.
Med en nyopererad hund blir promenaderna inte så långa men han låg också ute och njöt av det vackra vädret.

Svar: Oj, hoppas att hunden snart blir piggare. Skickar extra tankar till den. Gårdagens busstur från Gullmars till Älvsjö var trevlig och visst får man se mycket på en busstur.
Jag är inte alls bevandrad i dessa trakter så det var roligt att se dessa gamla somarstugeområden som har fått stugorna ut och tillbyggda och idag är stor villor med gammeldags karaktär.
Bra jobbat med underhållsarbetet, borde snarast ske här också.
Önskar dig en trevlig kväll.
Kram!
Ditte

Znogge

Kloka visdomsord kan man inte få för många av så jag förstår att ni fick en del att tänka på. Så gott det lät dessutom och nog är det trevligt att sätta sig till dukat bord.

Fortsatt trevlig söndag!

Svar: Ja fyller man 70 år så har man det mesta och detta med "tänkespråken" var en rolig tanke. Många olika blev det. Och lustigt nog var alla olika. Önskar dig också en fortsatt trevlig söndag.
Ditte

BP

Vi har också upptäckt att 2:an, 3:an och 4:an är utmärkta sightseeing bussar. För det första sitter man högre upp och för det andra slipper man köra sjäv, för då koncentrerar man sig ju på trafiken. Gamla Älvsjö är ju riktigt vacker tycker jag, men om man tänker på pendeltågsstationen och området runt Stockholmsmässan - ja, då har man hamnat i öken om man säger så...

Toppen bilder från Stockholm. Gillar den med Sofia kyrkan bäst, för där lyckades du ju få med en kran också - nästan mitt i "fejset" på kyrkan:-) Kanooooonbild enligt mig:-)

Svar: Jag tänkte faktiskt extra på dig när jag tog bilden av Sofia kyrka med lyftkranen. Du fanns med där..Kul att du gillade bilden för det gjorde jag också.
Älvsjö är stort men är helt enig i att området runt mässan är urtrist. Jag kom ju runt i det gamla sommarstugeområdet och där var det riktigt fint.
Idag blev det ännu en tur till Täby och Mr Mac är nu på batteribyte tills i morgon. Och jag höll på att komma ut med en sprillans nyutkommen ipad. Får tänka på detta tills imorgon.
Ditte

Decdia

Under sena tonåren hade jag ett sommarkort som gjorde att jag kunde åka "gratis" överallt i hela Skåne. Jag bara satte mig på regionsbussarna och zickzackade mig igenom alla småbyar. Jättemysigt faktiskt.

Svar: Vad trevligt det låter! Jag har förstått att man nu i Skåne kan ut och åka med "Pågatåget" till ett bra pris och det skulle vara roligt att prova vid tillfälle. Har tänkt mig en vända till Skåne i sommar och kanske kan det då vara dags att prova...
Ditte

Comsi ComsaKallas är trevliga och allt fler önskar sig upplevelser eller
som "födelsebarnet" visdomsord. :-)
Snyggt fotat talgoxe.

Stor kram ♥

Svar: Visst är det trevligt med kalas! Här var det roligt att få lyssna till gästernas tänkespråk och alla var olika. Och fint att här hemma mötas av en sjungande talgoxe som också ville vara med på bild. Kram!
Ditte

Marja

Så fina blåsippor! Trevligt med kalas och så klokt att önska sig citat och tankeord som present.:) Jag brukar aldrig komma ihåg att fota maten när jag är borta och det är sällan jag fotar personerna heller. Det känns inta alltid bra att ägna sin uppmärksamhet åt kameran i stället för sällskapet. :)
Jag kanske kommer en sväng till Stockholm i maj, men ni är kanske på väg till Spanien?
Annars skulle det vara trevligt att träffas. :)
Kram!

Svar: Nu känns det både med växtlighet och fåglar att det är vår . Så skönt! Vi pratade just igår vid bordet om just Facebook , Instagram och andra sociala medier och att många inte hade tankar på här och nu. Och visst kan det ibland vara så. Men inte alltid trevligt. Vad trevligt om vi kunde ses hör när och om du kommer till Stockholm. Hoppas vi är hemma i Stockholm då. Vore så roligt att ses igen. Kram!
Ditte

Susjos

Så kul med kalas, och en sån härlig dukning! Visst är det toppen att åka buss i stan, om man vet vart man ska,så man kan njuta av bussfärden :-)
Blåsipporna är ljuvliga! Må så gott!

Svar: Visst är det trevligt med kalas! Och roligt att träffa många för mig nya ansikten. Tur med vädret hade vi också. Kul att per buss också se lite av södra stan där jag inte är så hemma. Önskar dig en bra start på veckan.
Ditte

Eva`s blogg

Oj så härlig söndag du hade, bra val för det kan ju bli så när man blir äldre att man väljer bort saker. Kalas med nära o kära är fint nog o trevligt :) en promenad med mkt runt om fick ni oxå ser jag här är sol o det är skönt hoppas ni har det samma i staden kram å fin dag

Svar: 😀 Ofta har man ju det mesta när man blir äldre och roligt då med något annorlunda. Och ett trevligt kalas är också minnesvärt. En skön söndag blev det också i ett vårlikt Stockholm. Önskar dig en trevlig måndag. Kram!
Ditte

Ami

Det är avkopplande att åka buss och slippa bry sig om trafiken!
Och så bra att önska sig skrivna tänkespråk i stället för presenter....man har ju redan så mycket i skåp och lådor :)
Kram

Svar: Visst är det en god tanke att önska sig annat än saker för oftast har man ju det man vill ha och mer därtill. Och roligt för mig att både kalasa och se en annan del av Stockholm. Strålande vårväder idag så bara att njuta. ( På väg nu att hämta upp datorn son nu ska vara i nyskick ) Önskar er en fin dag. 😀 Kram!
Ditte

Fia

Härlig stockholmsutflykt igen till trevligt kalas! Läste just ikapp litet, och såg din fina fiskgryta, mums! Här har vi grillat med vänner två kvällar irad, så ikväll ska vi testa en ny restaurang. Indisk tror vi!
Kram

Svar: Grillat på terrassen låter både gott och trevligt. Och indisk mat på det. Perfekt! Här njuter vi av vackert vårväder och då är Stockholm verkligen till extra fördel . Kram och trevlig måndag .
Ditte

torrebloggen

Vilket trevligt kalas du var på väg till! Visst är det härligt att åka buss ibland, man hinner upptäcka saker runt omkring en, som man inte ser när man kör bil.
Kram från ett soligt Uppsala!

Svar: Det var verkligen ett jättetrevligt kalas och roligt att resan dit blev en utflykt i sig. Strålande sol över Stockholm idag så nu väntar långpromenad.
Kram och trevlig måndag.
Ditte

Veiken

Utflykt i egen stad är inte dumt alls. Tack för presentidén. Kul! Kram

Svar: Det är roligt att se och uppleva nya områden.Alltså för mig nya områden, många har ju funnits där länge....Och presentidén gillade jag också.
Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: