Lyckat besök.

    
Jag var lite spänd inför dagens besök i "Apple Store" i Täby. Min trogne vän MacBook Airs batteri är helt slut och jag hade efter sju sorger och åtta bedrövelser fått tid i Applebutikens "Genius bar". 
Här kan man få kostnadsfri hjälp och rådgivning till alla Apples produkter och det var de än är inhandlade.
Min envishet var mig behjälplig och efter att ha tittat in på butikens internetsidor flera gånger per dag så lyckades jag till sist boka boka en tid. Men jag började tappa hoppet och var fundersam på hur besöket skulle avlöpa. 
Men jag är en ganska positiv person. Oftast.
 
Måsarna på husbåten nedanför oss såg också fundersamma ut.
Undrar om de också höll på att tappa hoppet.
 
Tunnelbana med ett byte och sedan Roslagsbanan till Täby så var jag framme  på drygt en halvtimme och hade beräknat god tid för nu skulle ju också det nyrenoverade Täby centrum tas i besiktning.
Under åren jag bodde i Upplande Väsby blev det många turer hit men efter flytten en till stan i början på 2000-talet har besöken här blivit få.
Av bloggvännen BP, boendes i trakten, hade jag fått väldigt bra info via hennes blogginlägg så jag kände mig väl förberedd.
Smidigt att ta Roslagsbanan till Täby centrum och sedan var det bara att gå över bron så
låg hela detta stora, fräscha och nyrenoverade centrum framför, under, över och bakom mig.
 
Jag försökte bilda mig en överblick och det tog sin tid.
Men med hjälp av digitaliserade pektavlor gick det ganska bra.
 
Utbudet av  butiker av alla de slag är enormt och förutom alla välkända större och mindre märken så finns även många mindre märken representerade. Denna dag var det absolut ingen trängsel, tvärt om. Jag kände mig nästan ensam.
En undran blev förstås hur alla dessa butiker ska gå runt....
Men kanske blir det helginvasion. 
 
Gott om sittmöligheter finns i formav bekväma soffor och fotöljer. 
Och jag började med ett besök här hos "Joe" för att samla mig inför vad som komma skulle. 
 
Soffor med laddningsmöjligheter till de tekniska apparaterna fanns rikligt utplacerade.
Och med tydliga skyltar.
 
Bloggvännen BP har i ett par av sina inlägg beskrivit "bekvämlighetsinrättningarna" i Täby Centrum och givetvis ville jag själv ta en titt.
Jag hade förstått att detta var något extraordinärt och man kunde lätt få känslan av att befinna sig på en tjusig hotelllobby någonstans i världen.
 
Tydlig skyltning vid "bekvämlighetsinrättningarnas" entré.
 
 
Och de tydliga skyltarna fortsatte.
Toadörren var avpassad för både stor och liten. Bara att välja.
 
Kanske en vilopaus vore trevligt.
I varje fall trevligt möblerat och med dämpad belysning.
Och om man inte vill vila sig här finns även ett separat sminkrum med bekväma möbler,
  lämplig belysning och stora speglar.
 
Till vänster; skötrummet med microugn och ett bekvämt skötbord
och alldeles bredvid finns även ett avskilt amningsrum med fotöljer.
Till höger toaletterna och de tjusiga handfaten. 
                                                             
Handfaten var förutom vatten (skylt finns till allat), utrustade med handtork,
pappershanddukar och tvål.  Åskådligt och snyggt.
 
Men klockan gick och det var dags för mitt besök i "Apple Store". Jag blev incheckad och avprickad och fick en sittplats vid den långa bardisken i "Genius Bar" där jag fick vänta ett kort tag på den "rådgivare" som skulle hjälpa mig.  ( Väldigt amerikanskt alltsammans men inte desto mindre trevligt.)
Min vän Mac kopplades in på elnätet och det blev en heldiagnostisering av honom och glädjande nog var han i mycket god form. Ja, förutom batteriet då som är helt slut och inte går att ens ladda för fem minuters bruk.
Så någon ny dator behövdes absolut inte inhandlas, vilket jag var tacksam över eftersom jag tycker att Mac är i helt perfekt skick, ja förutom batteriet då. Men han är ju snart sex år gammal så god kvalité har hanverkligen.
Batteribytet då? Den största anledningen till att jag kom hit. Jo, ett batteri ska beställas och jag får ta en ny tur med Mac i nästa vecka och då byts batteriet på plats och jag behöver inte lämna Mac ifrån mig. Har ju svårt öfr det.
Batteriet och arbetskostnaden får jag förstås betala, men den kostnaden uppgår till 1/5 av nypriset på en motsvarande Mac. 
Ett verkligt lyckat besök både i Täby centrum och i "Apple Store"
 
Incheckning i "Apple Store".
 
 
 Inlägg 36/100 i utmaningen #Blogg100.
 
 
                                                                                       
Ami

Så fräscht och fint det ser ut att vara där!
Och vad bra att det verkar lösa sig med din dator!
Kram och trevlig eftermiddag!

Svar: Täby Centrum i nyrenoverat skick var extra trevligt och det var helt ok även innan. Men när jag bor i stan blir det inte så ofta turer utanför. Och det ser lovande ut med datorn . Hoppas! Kram från ett soligt Stockholm.
Ditte

Tove Olberg

Jag tänker: Så mycket det finns innan batterifrågan löses, men om en vecka är det klart!
Täby minsan!
Om 3 dagar så ses vi - vad jag och E ser fram emot det!
Stor kram!

Svar: Välkomna! Jag ser också väldigt mycket fram emot ert besök. Gläder mig så. Batterifrågan är en liten sak jämfört med ert besök. Och det vill inte säga lite...
Stor kram!
Ditte

moi

Jag hade nog kunnat sitta där i bekvämlighetsinrättningarna hur länge som helst. Men så har jag ingen Mac att ta hand om :D
Kram

Svar: Bekvämlighetsinrättningarna var verkligen utöver det vanliga...Och jag hade kunnat slå mig ner där i "loungeavdelningen" men jag hade ju träff för att få mr Mac i form. Men jag tittar mer nästa vecka.
Kram!
Ditte

Ghugge

Så bra att du slipper byta dator..hoppas batteriet kommer som lovat!
Täby centrum är verkligen något extra!
Ha det gott!
kram

Svar: Jag är tacksam för att mr Mac är kry förutom sitt stundande batteribyte. Viss prisskillnad blir det och han är ju i bra skick för övrigt. Det nyrenoverade Täby centrum var verkligen en trevlig bekantskap och även det gamla var helt ok.
Men bor man i stan blir det inte längre så många turer till förorterna. Men det går ju snabbt att åka dit, vilket man lätt glömmer.
Kram!
Ditte

Fia

Vilket trevligt centrum! Tack vare mr Mac fick du ju stifta denna nya bekantskap! Nu blir drt nog fart på din vän och vapendragare! Härligt!

Svar: Det blev ett jättetrevligt besök i Täby Centrum, verkligen fint och med mängder av butiker. Men man kan undra hur de går runt...Helgerna kanske? Och jag åker gärna tillbaka för batteribytet och mr Mac is still going strong fick jag veta vid diagnostiseringen av honom. Klart glädjande. Kram!
Ditte

Amanda Jona [SPONTAN]

Härligt att det blev ett lyckat besök! :)

Svar: Tack, det blev det! Och skönt att jag kan byta batteriet i datorn och inte behöva köpa en ny för den jag har fungerar ju alldeles utmärkt. Trevligt också att se detta fräscha och nyrenoverade Täby Centrum.
Ditte

Ruth i Virginia

Fasen va´ elegant Täby Centrum är!
Hyrorna måste vara skyhöga med ty åtföljande höga
priser i affärerna.
Det är sånt som "överblicken" av centrat, som får mej att "frysa på plats"
när jag kommer in på de stora anläggningarna.

Tänk vilka effektiva "public transports" det finns i Stockholm.
Där ligger USA långt, långt efter, tyvärr.

Tur med din Mac!

Svar: Här var dte verkligen elegant och så fint med alla soffor där det bara var att slå sig ner. Jag undrar också hur detta kan löna sig, men på helgerna har nog många detta som ett utflyktsmål om man inte åker till IKEA.
Stockholm har verkligen bra kommunla transportmedel så det går smidigt att förflytta sig utan bil .
Vi har ingen bil längre och behöver den inte och saknar dne inte heller.
Och skulle vi behöva en kan jag låna min dotters eller också hyra en.
Och jag är så glad att det går att ordna Mac så jag inte behöver köpa en ny. Han är en kär vän numer.
Ditte

Znogge

Då fanns det verkligen ingen anledning att köpa ny. De kostar trots allt en slant och med ett nytt batteri så kan den säkert jobba på bra :D

Svar: Jag är väldigt glad för att jag fick vara med när mac fick en statusgenomgång och han är i god form och med ett battrei blir han i stort i skick som ny och kan jobba på i några år till. Och för mig blir det ännu ett besök i Täby C nästa vecka, men det tar jag gärna.
Kram!
Ditte

Comsi Comsa


Superfint centrum och modellen där i spegeln vid
handfatet var inte lika superfin hon. :-)

Så skönt att du snart får ditt batteri och
att Mac blir som ny igen. :-)

Kvällskram ♥

Svar: Täby C var verkligen fint och här hade jag kunnat gå länge. Men det blir ett nytt besök i nästa vecka. Att jag kom med här på bild gick inte att undvika liksom...Men tack för fina ord.
Nu ser jag fram emot nya batterier och vännen Mac i nyskick.
Kram!
Ditte

BP

Hahaha! Du är för härlig Ditte! Älskar ditt inlägg mest på grund av att du personligen checkade allt jag lagt upp på bloggen. Sådant gillar jag skarpt, för en recension är ju alltid subjektiv. Att kolla läget själv - ja, då bir det ju mera objektivt, även om jag måste säga att jag är otroligt glad över att du också tycker om Täby Centrum. Är stolt över hur de har lyckats med att bygga om och till anläggningen. Det är jag faktiskt!

Vad gäller Ruth's kommentar så är det ett antal butiker som inte klarar av kvadratmeterpriset som gäller för butikerna. Mellan 14 000 och 15 000 per månad läste jag någonstans. Men de flesta - även de "små" - butikerna verkar klara sig, vilket är glädjande att se.

Rusningstid i centrumet är det på helgerna och naturligtvis under storhelger. Att komma dit och besöka Systembolaget klockan 17:00 före jul är ingen höjdare - om man inte gillar trängsel vill säga...

Å tack vare ditt inlägg så satte jag för första gången min fot i Apple Store idag. Maken behöver "assistans" med att byta iPhone. Servicen var helt otrolig och inte ens säljaren försökte sälja nå't. Nämnde dig, din blogg och ditt "problem" för "servicekillen som hette Max, men du hade visst bokat tid med en av hans kollegor. Världen är bra liten men ack såååååå rolig:-)

Å medan du förhoppningsvis tog en "drink" på Joe & The Juice befann jag mig på Söder;-)

1 000 tack för länken:-)

Svar: Jag har ju varit nyfiken på det renoverade Täby C sedan du skrev om det och förr, under alla år jag bodde i Väsby, var jag nog här en gång /vecka men sedan 2002 när jag blev huvudstadsbo har besöken varit få. I och för sig tog jag ditt inlägg som en guide och jag hade ju inte om du inte nämnt det besökt "bekvämlighetsinrättningen" utan vidare. Jag ville ju gärna se det som du uppskattade och jag tyckte verkligen om allt jag såg så jag är glad för att det blir ännu ett besök nästa vecka. I Täby C alltså...
Vad roligt att ni besökte Apple Store och var nöjda. Jag tycker verkligen att personalen är bra för de försöker inte sälja på en saker som inte behövs och det är verkligen proffsigt.
Visst är världen bra liten, men som du säger väldigt rolig.
Trevligt att för en dag byta Söder mot Täby.
Ditte

Susjos

Va kul att du gillade Täby C, och att Apple store var serviceminded...såklart! Å så skönt att du snart har ett nytt batteri på plats!

Svar: Det var ett trevligt besök i Täby C och jag åfr ju anledning att återkomma och då blir det en matbit hos Melanders. Och Applebutiken är ju toppen. Ja, det var den även förra gången jag var där. Service på hög nivå.
Ditte

BP

Ser ditt svar till Susjos. Å Melanders kan jag verkligen inte rekommendera. Totalt överreklamerat ställe om du frågar mig. Svindyrt visserligen, men man får absolut inte valuta för pengarna. Åt andra sidan kan jag inte rekommendera ett endaste lunchställe i TC. För det finns inget vettigt. The Public är väl ok och levererar god husmanskost i en annorlunda miljö åsså det annorlunda sushihaket Noori men annars - nej. TC satsar inte på vettiga matställen om man inte vill äta pasta på överreklamerade Vapiano såklart. Men det har jag också slutat med då l'Incontros pastarätter är stans bästa. Fast då måste man ju ta sig till Vanadispaln förståss...

Svar: Tack för detta! Då hoppar jag att äta. Har provat Melanders i Östermalmshallen och det var dyrt men helt ok, men för länge sedan. Och Söder har många bra matställen så jag måste ju inte alls äta i Täby C heller.
Vapiano finns ju över hela stan så det behöver jag inte heller testa i T.C.

Ditte

Kersti

Vilka glada nyheter att det endast behövs ett batteribyte. Så skönt. Jag visste inte att den där servicen fanns att få gratis rådgivning. Bra att veta tills någon av mina maskiner behöver lite omvårdnad. Jag hoppas dock att det ska dröja.
Kram och trevlig onsdag.

Svar: En lättnad var det att få Mac genomgången och när han är i så gott skick räcker dte med ett batteribyte och då kan han vara i bruk några år till. Vill man ha personlig hjälp, kostnadsfri, måste man boka tid via hemsidan men det är en väldigt bra möjlighet och personalen är väldigt hjälpsam och kunnig och vill inte alls sälja på kunden saker som inte behövs.
Hoppas dina maskiner är i god form ytterligare ett bra tag.
Trevlig onsdag!
Kram!
Ditte

Lena i Wales

Ett sådant besök hade jag som totalt oteknisk fruktat och säkert den som skulle hjälpa mej borde också ha fruktat,hi,hi!!!
Verkligen ett modernt och fräscht köpcentrum, kul att få titta runt.
Ha en bra dag!

Svar: "Applebutiken" är väldigt bra för all personal är tränade i att ge bra service till alla. Jag är inte heller så tekninsk, men de förklarar och berättar så man hänger med. Och man får gärna fråga om man inte förstår. Så ett nytt besök blir det där för att få batteriet utbytt. Det var verkligen roligt att besöka Täby C igen för det var många år sedan senast.
Önskar dig också fina dagar.
Ditte

Preciosa

Hej Ditte!
Sååå kul att se Täby C som var "stamcentrumet" innan man åkte hem till landet på helgerna och tillbaka till Sthlm...i så där 30-40 år...Vilken skillnad!
Skönt att det blev bra besök på Äpplet. Kram P ♥


Svar: Täby var ju bra även förr och nu är det verkligen "uppdaterat", utbyggt och väldigt snyggt. Men man undrar hur affärerna ska klara hyrorna för jag kände mig tämlihen ensam där.Kanske helgerna invaderas. Och ett nytt besök blir det både på "Äpplet" och i Täby centrum nästa vecka.
Kram!
Ditte

linah

vilka fina bilder! <3

Svar: Tack!
Ditte

Geddfish

Det gick ju som på räls! Fina bekvämlighetsinrättningar med superfin spegelmodell *ler* och butiken kunde sin service!
Batteribyte kan vara en kostsam fråga, men har du en kvalitetsdator är det väl värt pengarna.
Smidigt.
Regniga kramar från Lidköping! ♥

Svar: Ja, det gick smidigt! Och bloggvännen BP har ju i så fina ordalag gett en beskrivning av dett centrum så jag ville ju gärna passa på att titta runt när jag ändå skulle dit. Batteribytet inklusive jobb kostar drygt 2000 kr och en ny Mac ca 13 000 så vinsten, nåja utlägget, blir ju betydligt mindre och kan användas till annat. DEssitom fick jag bekräftat efter genomgång av Mr Mac att han var i utmärkt skick och det lkändes också bra.
Även här hänger regnet i luften men kansk eklarnar dte upp.
Kramar!
Ditte

Marja

Så skönt att datorn går att fixa. :)
Den där bekvämlighetsinrättningen skulle jag nog gilla. Men jag undrar vad skylten med skon betyder? Finns det möjlighet att putsa skorna kanske? Den dubbla dörren är för söt, men är det tänkt att man ska man skicka in barnen ensamma på toa... eller ska man stoppa in dem först och sedan gå in själv... eller ska de få gå ut och vänta utanför? Nåja, inte mitt problem, kul grej i alla fall. :)
Kram! :)

Svar: Jadå, det finns skoputsarmöjligheter. Vad gäller barndörren och vuxendörren så ska jag prova nästa vecka så då kan jag berätta. Nu var denna dörr låst och jag hade inte tid att vänta. Kanske tar du dig en tur ut till Täby C vid nästa besök i Stockholm. En trevlig utflykt är det.
Jag är jätteglad för att datorns batteri kan ordnas och att Mr Mac i övrigt är i god form.
Kramar från ett regningt Stockholm.
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: