Lika!

    
Man kan vara lika som bär eller tvillingar, men även  dessa har också olikheter.
Jag minns när vi för första gången mötte våra döttrar, tvillingar, så dröjde det ett tag tills vi var helt säkra på vem som var vem.
I sin lilla säng låg de båda på tvären och Liv låg  till höger och Helen till vänster. Men en dag hade en barnsköterska bytt plats på dem och det dröjde en liten stund innan vi upptäckte det.
Både flickorna var väldigt små och vägde, tre månader gamla, tre kg och lite under.  Såg vi dem inte samtidigt var det lite klurigt att se skillnad på dem men vi lärde oss snabbt.
 
Tvillingar, men utom leken i det här inlägget. 
Helen fick ofta ha något med rött i och Liv fick bli blå.
Här drygt tre månader och då var kläder i storlek 50cm väldigt rymliga.
(Fotot är från 1981 och är ett foto av ett foto)
 
 Bloggvännen Bosse Lidén har hett oss ett nytt lekuppdrag och denna gång gäller det att just leta likheter. 
Det gäller att ta egna bilder av tvillingar, trillingar, fyrrlingar, femlingar och sexlingar och tursamt nog behöver det inte var människor.
Och med tanke på att jag var i Spanien då uppdraget/leken annonserades så blev mitt tema växtlighet.
Bilderna är tagna i mitt spanska kvarter i onsdags och torsdags den här veckan.
 
Tvillingar. (Passionsblommor)
 
Trillingar; palmer - vet ej arten.
 
Fyrlingar; rosa hibiskus.
 
Femlingar; dadelpalmer
 
Sexlingar; i vacker vit/lila nyans. 
 
Att likna någon eller eller ta miste på någon  har nog många gjort och just när det händer kan det kännas pinsamt, men med distans till det hela så kan man få sig ett gott skratt.
 
 Förutom att jag vid några tillfällen tog fel på våra tvillingdöttrar när var väldigt små och nya i vår familj så har jag då och då tagit fel på personer  jag mött och vinkat eller hälsat och ibland även stannat och pratat. Men sådant händer. 
 
Att ta fel på person;
En episod jag minns  hände för många år sedan då en stolsgranne på ett flygplan till Köpenhamn börjar prata med mig som om jag vore en bekant. Jag tyckte att jag kan kände igen personen, men var osäker och jag ville inte verka oartig och fråga om vi kände varandra så jag försökte vara neutral.
Hon pratade på och refererade till händelser som inte är helt främmande för mig och undrade om jag var på väg till Köpenhamn för något jobb, vilket jag absolut inte var.
Jag berättade att jag var på väg till Peking och bara skulle byta flyg. 
Något förvånat frågade hon hur det kom sig att jag skulle jobba i Peking och undrade hur marknaden var där.
Ja, vilken tänkte jag.
Marknader där man handlar, den ekonomiska marknaden, arbetstillfällen....
Jag hade inget direkt svar utan förblev tyst en stund.
Nu var jag helt säker på att jag inte kände personen bredvid mig, annat än till utseendet.
Jag var också säker på att hon tagit mig för någon annan person.
Jag satt bredvid Lill Babs och när jag kom på det så frågade jag om hon möjligen blandat ihop mig med någon annan.  Och det hade hon.
Jag blev tagen för att vara skådespelerskan Görel Crona. 
Vi fick oss båda ett gott skratt och till saken hör ju också att Lill Babs inte ser så bra....
Några likheter mellan mig och Görel Crona kan jag inte se.
 
 Inlägg 62/100 i utmaningen #Blogg100.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Znogge

Snyggt jobbat och tack för att du delade med din! Vilken fin bild på flickorna :D

Kram

Svar: Tackar! Roligt att nu se vilka teman alla väljer och se hur olika uppgifterna löses. Flickorna har hunnit bli "gamla" och jag undrar var dessa år tog vägen. Nu är jag mormor, men inte till tvillingar.
Trevlig Valborg önskar jag dig.
Kram!
Ditte

Anna Gustafsson

hahaha, vilken härlig historia, möte med Lillbabs :)
och dessa små tvillingar....
kram

Svar: Tur man kan skratta gott! Och tänk Anna, så mycket vi skrattat....Härligt!Tvillingarna har växt upp och man kan ju undra var åren tagit vägen.
Stor kram!
Ditte

Comsi Comsa


Snyggt jobbat, växtlighet är mer än bra. :-)
Görel Corona? Hi hi, ja där ser man, vi har alla våra dubbelgångare. :D))

Stor Valborgskram ♥

Svar: Tackar! Ja, växtlighet passade mig bra som tema. Vad gäller görel Crona finns det nog inte en likhet, mer än att vi båda är blonda.
Men komiskt var det.
Och du blev tagen för att vara med i ABBA. Härligt!
Stor kram från mig till dig denna valborgmässoafton.
Ditte

Veiken

Hahaha! Det är väl härligt med små misstag i vardagen som sätter färg på tillvaron. Det är inte lätt alla gånger med likheter. Tur att ni lärde er vem som var vem av tvillingarna! .9 Kram

Svar: Visst är det roligt med lite färg i vardagen! Och sedan kan den koma från olka håll. Jodå, vi lärde oss ganska fort vem som var vem av döttrarna, men de var väldigt små och väldigt lika.
Stor kram från B och mig till er.
Ditte

Eva

Härligt tema och vackra bilder. Så bra du löste uppgiften. Söta tvillingar också. När man tar fel på person kan bli hur tokigt som helst. Din berättelse om Lill-babs var roligt. Grattis också till ditt superresultat på förra utmaningen. Ha en riktigt fin Valborg och vårkramar :-)

Svar: Tack för fin uppmuntran! Visst kan det bli tokigt och samtidigt roligt när man tar fel på person. Och ibland pinsamt. Men efteråt minns man oftast baar det komiska. Och mina likheter med Görel Crona är inte synbara. Förra utmaningen handlade mycket om tur och det brukar jag inte ha. Men nu föll bitarna på plats.
Önskar dig också en trevlig Valborg.
Soliga vårkramar!
Ditte

BP

Suverän lösning på det uppdraget. Liv och Helen är ju verkligen otroligt lila och där hjälper det endast med olika kläder. Extra plus att du valde röd och inte rosa sparkdräkt;-)

Å att sitta bredvid Lill Babs - vilken härlig story:-) Hon verkar vara en otroigt sympatisk person!

Svar: Tackar för plusset! Rosa har nog aldrig varit min färg direkt och jag tror sällan döttrarna haft rosa kläder. Kan inte minnas det. Flickorna var väldigt lika när de var så små och såg jag bara en i taget var det svårt att de första två veckorna veta vem som var vem. Men tillsammans var dte lättare...
Har i alla album skrivit ut namn så att jag nu ska veta.
Vad gäller Lill Babs så skrattade vi båda gott efteråt.
Ditte

Ama de casa

Haha! Vilket roligt misstag :-)

Jättefina lavendlar också - i alla möjliga former och antal :-)

Svar: Visst var det ett roligt misstag. Och vi skrattade gott båda två efteråt. Mina lavendlar har verkligen olika modeller och storlekar men jag tror de har passerat nålsögat hos domare Bosse. Och då är jag nöjd. Men visst är de fina. Är särskilt förtjust i mina passionsblommor...
Ditte

Bosse Lidén

Det måste vara spännande som föräldrar att "leta" efter olika små kännetecken på varje barn. Hur klarar de av det som fått ex. fyrlingar? Det är som gjort för att hitta på "klädesbytarbus" senare i klassen, inför kompisar, släkt osv. Vilka chanser de har att luras. :)
Det är lägst poäng för tvillingar men i ditt fall är passionsblommorna klart snyggast tycker jag. Helt enkelt ljuvliga blommor.
LillBabs verkar vara en härlig spontan kvinna så det låter som en grej som hon skulle kunna göra ofta. Kul att få läsa. :)
Om du inte läser mitt svar på din fråga. Jag valde att svara två gånger i kommentarsfältet. Först när jag stängde leken klockan åtta och sedan nästa morgon när jag utvilad hade kontrollräknat allt en gång till. Då berättade jag om mina poängtankar, vems saker och bakgrunden till mina fem saker. Vilken spännvidd. 0-14 poäng. Du var otrolig. Den enda som spikade Lizettes skiva. Gissade du hej vilt? Eller funderade du fram och tillbaka? jag har en stark känsla av att du kommer att uppskatta ett av de kommande lekuppdragen lite extra.
Trevlig avslutning på april.
Kram Bosse

Svar: Tack Bosse! I tvilling m.fl.- jakten var mina döttrar, tvillingarna, inte direkt med. Kan inte riktigt placera dem i växtriket även om de är vackra. Men de första dagarna var det lite svårt att se skillnad när vi såg en i taget, lättare när båda var där. Mötet med Lill Babs var roligt och hon är en pigg person .
Skall titta in hos dig och läsa på nytt. Tror att mina tankar var på annat håll.
Vi har ju hastigt kommit tillbaka till Stockholm eftersom Bosses mamma avled 94 år gammal och vi i veckan åker vidare till Åland för begravning.
Vad gäller skivan så vet jag att du skrivit om att även Lizette är musikintresserad och själv skunger en del. Så det var ju en chansning, men jag grunnade länge på allt och tänkte tillbaka på saker du skrivit om och vad som finns med i dina böcker.
Ser givetvis fram emot fler lekar.
Önskar dig en bra start nu på maj.
Kramar!
Ditte

Tove Olberg

Härlig växtlighet i tvilltrillfyrfemsex- ling du fått till! Ett gott skratt av Lill-Babs - Görel Croma mötet fick jag!
Kram och fortsatt trevlig lördagskväll!

Svar: Visst är det bar med så stor mångfald. Gillas! Ja, inte är det helt lätt att veta vem som är vem...Men roligt blev det i mitt fall.
Stor kram och trevlig helg.
Ditte

Preciosa

Hej Ditte!
Du är otrolig på att hitta rätt på saker. Gullig bild på las niñas :-) Dadelpalmer...tror det är väderkvarnsditon men det har ju ingen betydelse för tävlingen väl? Lika ja, mest roligt för omgivningen :( Värst är när folk hälsar på en och man aldrig sett dom :-) Dom tror man är snorkig. Hänt 1000 ggr nästan hahaha...och när man var ung och ute och dansade..."du var ju här i går"...och så var den kvällen förstörd...eftersom smaken var olika hahaha...Ansågs att man ljög :-) Kram P ♥
Kram P ♥

Svar: Jag man får ligga i för att hitta...
Aha, ja palmer finns det många arter av och jag är ju glad att jag vet att de finns i olika varianter. Men det har ingen betydelse just här i utmaningen för det var antalet som räknades denna gång. Detta med att hälsa och bli hälsad på kan ju vara knepigt, men jag hälsar hellre en gång för mycket...Utom vad gällde danskvällar, känner igen mig. Stor kram från ett vackert Stockholm.
Ditte

Ami

Haha! Ja, det var ju tur att du och Lill Babs redde ut det där till slut :D
Och vilken fin bild på tvillingarna! Direkt när jag såg den tyckte jag att Helen i rött är väldigt lik William och Liv i blått är lik Max!
Kram

Svar: Ja, någon skådespelare Görel Crona lär jag inte bli och vi är inte heller ett dugg lika förutom det ljusa håret. Men roligt var dte och vi skrattade båda gott efteråt. Nu måste jag verkligen se om William är lik Helen och max är lik Liv. Detta har jag inte tänkt på....
Kram!
Ditte

Marja

Så söta flickorna var när de var små... de är ju fina nu också förstås... men det måste ha varit något alldeles speciellt att fara efter dem. :)
Så fint du löste uppgiften! Inte så lätt att hitta så många bilder.
Vilket trevligt möte med Lill-Babs. :) :)
Kram!

Svar: Åren med barnen går och alltför fort och fortfarande är resan då jag blev mamma till dem den mest fantastiska resa jag gjort. Uppgiften är löst och det passade ju bar för mig med växtlighet som tema.
Och mötet där i flygstolen med Lill Babs var dråpligt. Jag ler när jag tänker på det.
Kram och trevlig första maj.
Ditte

Gemsofmylife

Helt underbart utfört uppdrag !!
Och underbar berättelse :)
Jag hoppas att du mår bäst och njuter av värme och sol och att du tar med den hem sen
Stor varm kram till dig finaste
❤️

Svar: Tack!Ja detta möte varmed förväxling och jag kan fortfarande le åt det.
Stor kram till dig också.
Ditte

kolonilotta

Otroligt vacker grönska du bjuder på!
Och nu har den ju kommit en bra bit på väg här också.
Skönt att höra att hemresan gick bra. Det gläder mig varje gång du är ute och far....!
Och så grattis till väl utfört uppdrag! Självklart är tvillingarna vackrast av de du visar.
Fick mig även ett gott skratt efter historien med din konversation med Lill-babs.
Henne ser man lite då och då i butiken eftersom hon bor i kvarteret.
Angående var kolonin ligger så får du svar inne hos mig!
Varm 1:a Maj Kram!

Svar: I Spanien är det ju väldigt grönt och fint stora delar av året. Men jag ycker våren här hemma är så ljuvlig. Tyvärr får vi vänta med våra balkongblommor tills vi komer hem försommaren, men det går ju bar dte också. Uppdragen/leken hos Bosse är rolig och kul att fnula lite.
Åren har gått fort sedan den dagen då bilden på flickorna togs och idag är jag mormor...
Ja, samtalet med Lill Babs för många år sedan blev dråpligt men hon har humor. Och vi skrattade gott efteråt.
Ska genast titta efter var din koloni ligger.
Önskar dig en fin 1:maj.
Soliga kramar!
Ditte

Ann-Kristin

Så mycket fina bilder. Du har verkligen öga för utmaningarna.
Så små och söta flickorn var och även i dag.
Ser likhet med barnbarnen.
Kramar till er/A-K

Svar: Tack! Och du vet ju att kameran alltid är med vare sig det är utmaningsdags eller inte. Vad roligt att du ser likheten mellan döttrarna och barnbarnen. Jag har nog inte tänkt på det. Får titta mer noga.
Önskar dig en fin dag och trevlig kväll. Hälsa R&H från mig.
Stor kram!
Ditte

Susan

Hola! Jag tycker att det finns likheter mellan dig och Görel Crona men några absoluta "look-alikes" är ni inte. Har inte hört om Lill-Babs synnedsättning - hade för mig att jag läst att det var hörseln som har börjat svikta. Du får väl känna dig extra smickrad rent åldersmässigt. Googlade på Crona och hon är född 1959. :)

Äntligen lite vårväder i Estocolmo! Har haft mina föräldrar här på besök mellan fredag och lördag. Igår kväll tog jag och Jörgen en prommis fram och tillbaks till Riddarholmen och kollade in valborgselden. Blev en vätskepaus på Monks i Gamla stan på väg hem. :) Nedräkning inför husmorssemestern nu. Idag är det dag 9!

Kram//Susan

Svar: Nja, likheterna ser jag inte....Men händelsen inträffade för några år sedan och då var ju både jag och Görel Crona yngre. Och kansk eär jag pigg för min ålder. Eller snarare var. Visst är det skönt vårväder just nu så man får väl rusa ut och njuta.
Vi orkade inte masa oss ut igår till Riddarholmen men såg brasan vid hammarbybacken hemifrån.
Vattenstopp på Monks lät trevligt.
Klart att din nedräkning börjat och jag tror vi ses i Torre.
Stor kram till er båda från oss.
Ditte

Gunilla

Grattis till den förra uppgiften som du så mästerligt klarade av. Så roligt med Bosses utmaningar som också öppnar nya dörrar i blogglandia. Fina bilder och härlig berättelse om Lill-Babs och Görel Crona. Förväxlingar kan bli hur tokigt som helst :-) Ha en skön 1 maj. Solkram :-)

Svar: Tack! Mycket tur och en hel del klurerier var det i förra omgången hos Bosse.Och visst är det roligt med nya dörrar i Blogglandia att öppna och Bosse är bra där på att hjälpa till.
Förväxlingar kan ske då och då och bpde Lill Babs och jag fick oss ett gott skratt, men detta är nu läge sedan. Men kanske hade vi skrattat lika gott idag.
Soliga kramar och en fin fortsatt första maj önskar jag dig.
Ditte

Ghugge

Vilken rolig historia du berättar! Förstår att du och Lill-Babs fick er ett gott skratt!
Kanske ändå lite likhet finns mellan dig och Görel Crona..!
Fina bilder och det uppdraget klarade du galant!
Ha en fin första maj!
Kram

Svar: Uppdraget/leken är klar och roligt var det att med den spanska grödan. Ja, Bosses uppdrag/lekar är roliga.
Likheten mellan mig och Görel Crona är kanske hårfärgen, hon är dessutom 10 år yngre.
Önskar dig också en trevlig första maj.
Kram!
Ditte

TantGlad

Åh du. ..det måtte ju vara jättesvårt att se någon skillnad på tvillingarna då de är sådär små. Men man "ser" nog (kanske) skillnaden rätt snabbt ksnske?
Lätt är det att se fel.....det gör jag med , och det är ofta ska du veta. Jag är Såå dålig på att känna igen folk så jag skäms.

Du har lyckats bakat ihop ett jättefint inlägg.

Stor KRAM till dig

Svar: Tackar! Likheter i inlägget gick att få till och den spanska grönskan var samarbetsvillig. Vad gäller döttrarna så gick det bra att se skillnad när båda var på plats samtidigt. Men när vi bara såg en i taget var det lite klurigare. Men vi lärde oss snabbt.
Vad gäller personer så kan jag lätt ta fel, men att hälsa en gång för mycket gör jag hellre än att göra det en gång för lite.
Soliga förstamajkamar från Stockholm.
Ditte

moi

Jag har sett ett par lösningar på utmaningen och jag måste säga att ni har vackra och roliga lösningar allihop!
När jag läser om dina tjejer kan jag inte låta bli att tänka på min "lilla" tös. Hon vägde nästan fem kilo när hon föddes och lite mer än båda dina tillsammans när hon var tre månader :D
Kram

Svar: Visst är det roligt med olika lösningar i Bosses lekar. Man får tänka till lite...Våra döttrar var ju tvillingar och väldigt små när de föddes. Men det där med vikt är ju så olika...Och i många asiatiska länder är ju barn små när de föds.
Och barnen, även de vuxna är ju våra favoriter. Visst?
Kram!
Ditte

vivi

Hahaha...det måste ju innebära att du och jag är väldigt lika....jag har ju vid flera tillfällen ombetts skriva autograf då folk trott att jag varit just Görel Crona...😂😂😂

Svar: Du är ju däremot lik Görel Crona. Min likhet är väl möjligen det ljusa håret. Kram!
Ditte

vivi

Fotot på Liv och Helen kommer jag så mycket ihåg....fick denna bild innan vi hämtade Rickard. ..blir då nostalgisk när jag ser småtjejerna. ..😯😍🌞

Svar: Visst kan vi få bli lite nostalgiska. Tiden har gått så fort....Kram!
Ditte

vivi

Fotot på Liv och Helen kommer jag så mycket ihåg....fick denna bild innan vi hämtade Rickard. ..blir då nostalgisk när jag ser småtjejerna. ..😯😍🌞

Timeoftiger

Ni gjorde det bra som tog hand om de där små varelserna hemma! Inte är det alla gånger då vi lyckas skriva hem så små barn. Men jag är inte förvånad, jag vet hur rådig du är.

Svar: Döttrarna har berett mig så mycket glädje och jag är så glad över att vara deras mamma. Men de var väldigt små...
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: