Hobbyer och intressen genom åren.

    
 
Jag har haft många hobbyer och intressen genom åren och  bloggvännen Bosse  har en ny utmaning/lek på gång  där det  handlar dels om hobbyer som jag haft  under åren och fortfarande har och där gamla foton får användas, fem stycken.
Dels ska vi som deltar i leken med tre nytagna foton visa på tre av 17 förutbestämda företeelser. Är man först ut med en bild så ges extrapoäng. Men det är jag inte ....
Och som bonusfråga finns det med två fotbollsfrågor som kan ge extra poäng och här har jag gjort ett öfrsök att gissa. Sportintresse finns och där ingår fotboll.
 
Hobbyer och intressen;
 
- att resa
Jag har rest så länge kag kan minnas och troligen även före det.
Bilden är frå Tibet dit vi gjorde en resa 2009.
 
- att segla
Segling i Stockholms södra skärgård med vår båt, en Maxie 77.
 
- språk
Språk är ett stort intresse och kinesiskan var det näst sista språket som jag försökte mig på. 
Och till sist lyckades jag klara en del av vardagen på mandarin.
Nu är det spanskan som ska tryckas in bland tyska, engelska och franska.
 
-friidrott och flera andra sommarsporter
Här på OS i Peking, "Fågelboet" och just denna kväll såg vi Usain Bolt sätta världrekord på
100 meter. Mäktigt.
 
- långfärdsåkning på skridskor och skidåkning utför; vintersporter
Bilden är tagen 1969 på Stadion i Stockholm.
Jag gick då på GIH, Gymnastik och Idrottshögskolan och detta var första gången
jag provade sporten. Intresset kom att hänga med i många år men sedan jag flyttade in till
Stockholm  så har jag lagt denna hobby på hyllan.
Trist, men så är det. Långfärdsskridskorna finns i alla fall kvar...
 
Bosse hade en bild där han visade två av sina fotbollsidoler och jag har två förslag; 
spelaren i vitt tror jag är Roger Magnusson och jag vill minnas att han spelade för Åtvidaberg i Sverige. 
Spelaren i luften i röd dräkt har jag en gissning om och det är Georg Best.
 
Så de tre sista;
En hobbyaktivitet på havet.  En fritidsbåt som idag slussar och befinner sig i
Saltsjön= havet= Östersjön. Fristidsbåtar är ett stort intresse här i huvudstaden.
 
 
Fotbollsmålvakt som räddar.
Hammarby IP den 8/4-16, Hammarbys damlag tränar.
 
Bonusbarnbarnet Max, till höger, håller golfklubban för att slå.
Duktig kille! 
 
 
Inlägg 40/100 i utmaningen #Blogg100.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
BP

Så himla mäktigt att ha varit på OS i Peking och se Usain Bolt sätta världrekord på
100 meter. Där är jag avis måste jag säga! Älskar ju sport och det närmaste jag kan komma är väl irl-upplevelsen på Rose Bowl i Los Angeles där Sverige grävde brons mot Bulgarien och finalen mellan Italien och Brasilien. Härligt med minnen som man kan leva på länge... eller som du gräva fram för Bosses lekar:-)

Svar: Ja, ibland får man gräva. Och vi såg mycket på OS i Peking. Såg även Bolt springa 200 m och deras lag vinna stafetten.
Tror vi var där fem OS dagar på friidrotten. Jag såg även damfinalen i OS -fotbollen för damer, vilket var mäktigt, med Pia Sundhagen som tränade USA, de vann. Åkte även med kollegor och såg Sveriges damer spela VM i fotboll mot Nordkorea i Tianjin, i Kina 2007. En sann upplevelse. (Har beskrivit det på bloggen sept 2007 och jag skrattar även nu när jag läser det) Jag låg länge i fejd med Nordkorea efter den upplevelsen för vi slogs om sittplatser. De hade ockuperat våra....)
Och ett OS glömmer man inte....
Ditte

FREEDOMtravel

Kul och intressant utmaning! Mina intressen och hobbys under åren har nog varit: läsa, skriva, spela teater, resor, språk (framför allt isländska), Föreningen Norden... och så husbilar och ännu mera resor ;)

Svar: Läsa finns hos mig också och har alltid funnits men nu fick det bara bli fem och några fick stanna kvar och inte bli med denna gång. Men även att gå på teater, besöka museum/utställningar, skriva, åka skidor och träffa vänner finns också med men det var fem som fick tas med. Och jag har ju svårt att välja.
Ditte

Comsi Comsa


Proffsigt och intressant utfört uppdrag. Det är så kul att läsa å du har verkligen varit med om mycket.

Godnattkram från mig ❤zZzzzZzzz

Svar: Tusen tack! Och en del har det blivit under åren....Tänker på dig och den ö vi gillar i Filipinerna. Minnen...
Kram och nattiI
Ditte

Preciosa

Hej Ditte!
Oj vad du har att ösa ur :-) Jag har aldrig haft en hobby i hela mitt liv :-D
Vad jag kan komma i håg :-)
Kram P ♥

Svar: God morgon! En hel del intressen och varierande sådan har det varit genom åren och en del finns kvar och nya har tillkommit så det är ingen brist på dem. Kanske hobby och intressen skiljer sig lite åt i karaktären men rest en del vet jag att du gjort bl.a. Kram från ett soligt Stockholm .
Ditte

Eva`s blogg

Men detta var ju skoj läste just hos znogge o nu här :) kul att läsa vad ni haft som intresse förr resa är en stor passion för många av oss det vet vi :) hoppas du får en fin lördag kram

Svar: Mina intressen har varierat en del under åren men flera har också levt vidare . Att resa är t.ex. fortfarande ett stort intresse och så för många. Trevlig lördag ! Kram!
Ditte

Znogge

Resa är verkligen toppen och där har du ditt på det torra ;-) En underbar ungdomsbild på dig!

Trevlig lördag :D

Svar: Resandet har jag ju fortsatt med och en hel del andra intressen också där även böcker och teater är en viktig del. Men nu var det fem som gällde...Ja, ungdomen försvinner men minnena består...
Kram och trevlig lördag.
Ditte

Fia

Kul med ännu en bloggutmaning! Och vilken fin bild på dig och Bosse från OS i Peking!
Ikväll blir det grillning med vänner på vår terrass, premiär för i år! Och i morn kommer goda vänner ner som bor i vårt hus, nästa vecka rullar flera vänner in, så nu börjar det bli riktig fart! Och snart kommer ju ni!
Kram

Svar: Bloggutmaningarna är roliga och man får ju både frisk luft och kreativt tänkand epå köpet. Vad härligt med säsongens första grillning på er terrass! Förstår att ni har fullt upp med trevligheter.
Jadå, snart kommer vi också.
Önskar er en trevlig lördag.
Kramar från oss.
Ditte

Bosse Lidén

Vad kul det är att gå in på bloggarna och se vilka hobbyer och intressen som ni haft genom åren. Hade jag bara haft del ett kunde jag utökat det till minst tio. Vissa saker kommer och går, medan andra stannar kvar. Resa kommer du säkert att göra i många år till. Härlig första bild. Vilken upplevelse det måste ha varit att se när han sprang de där hundra meterna i Fågelboet. Jag hoppas (tror även) slippa höra att han åker dit för doping någon gång i framtiden. Som gammal sprinter känner jag något visst för 100 m. I sommar kommer han förhoppningsvis kunna försvara sin titel i Brasilien. Undra vad det blir för "dumma" tider då att följa lekarna.
Kram från ett kyligt men soligt Y.

Svar: Jag hade svårt att begränsa mig men nu valde jag några....Och att fortsätta resa kommer jag att göra, likaså fortsätta läsa, se film, lyssna på musik, träna språk och hänga med på en del sport både för egen del och per media. Ja, du ser....Det finns mycket mer...
Vänner, attt fotografera......
Att vara på plats i Peking under OS 2008 är ett verkligt minne för livet och givetvis att se Usain Bolt "in action". Jag är ju själv gammal sprinter och det är ju du också.
Och visst blir det en höjdpunkt att följa OS i sommar. Men det får bli via tv.
Kramar !
Ditte

TantGlad

Bosse har alltid kuliga lekar på gång, och den här leken gillade nog jag lite extra mycket.
Det är roligt att läsa om alla hobbys runt om i blogglandia.
Dina hobbys är vad jag förstod var dina hobbys. Har ju följt din blogg flera år. Det med skridskorna visste jag inte. Vilken härlig gammal bild på dig Föresten.
Å du...kinesiska måtte ju vara jättesvårt att lära sig. Jag är imponerad av dig. Du har lätt att lära.

Jättefint och väl formulerat intressant inlägg.
Varma kramar

Svar: Tack snälla "tant Glad" för dina värmande ord. Ja, de flesta hobbyn har jag kvar och några har bytts ut och andta tillkommit, men så är det väl för de flesta av oss. Jag är jack på Gymnastik och Idrottshögskolan och där fick man prova alla tänkbara sporter och långfärdsåkning på skridskor var en. När jaj sedan bodde vid sjön Norrviken i Upplands Väsby blev det naturligt med skridskoåkning på vintern. Men nu har jag gett up det. Men skrillerna finns kvar.
Kinesiska läste jag och det var väldigt roligt och jag kunde försöka att klara mig i vardagen. Lite lätt....Men jag gillar språk och är envis.
Önskar dig en jättefin söndag.
Återkommer i veckan med min söndagspromenad.
Soliga hälsningar och kram!
Ditte

Eva

Härligt inlägg med dina hobbyer. Har läst många fina reseberättelser här hos dig så att det var en hobby förstår jag. Tack vare Bosses roliga utmaningar hittade jag dig och det är jag så glad över. Så mycket intressant att läsa om och vackra bilder. Ha en fin söndag och lekkram :-)

Svar: Tack Eva! Tack vare Bosse har jag hittat dig också och försökt att läsa ikapp och det har varit väldigt trevlig läsning och många fina bilder. Ja, resa är ett stort intresse och har alltid varit och jag hoppas orka fortsätta med det.
Önskar dig också en fin söndag.
Soliga kramar!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: