Väntat och oväntat

    
Gårdagen bjöd på trevliga, roliga, väntade och oväntade händelser, en härlig blandning.
Vi träffade Anna Carin och Krister,"Torreviejavänner" här hemma och åt lunch och tillbringade några trevliga timmar tillsammans med prat, mat och skratt.
Ett trevligt, roligt och väntat besök.
 
Jättegoda plommon och smakrika tomater från gästernas odlingar kan vi nu mumsa på.
Tusen tack! 
 
Fram på sena eftermiddagen var det dags för en rolig, trevlig och oväntad händelse. Jag hade helt plötsligt fått en inbjudan av Sofia, min kinesiska lärare, till en kulturafton på Musikaliska Akademin vid Nybroviken; Firandet av Diplomatiska Förbindelser mellan Sverige och Kina, 65 års Jubileum, och givetvis ville jag vara på plats. En jättetrevlig kväll som jag återkommer till.
 
 
Vackert skymningsljus över Stockholm och Nybroviken.
 
Nästan hemma efter den trevliga kulturaftonen gick jag sista biten hem längs kajen och stannade till vid restaurang Thaiboat vars fina belysning alltid är sevärd. 
Och helt oväntat såg jag något passera på lätta ben.  Jodå, det var roligt och trevligt också...
En fyrfotad varelse med spetsig nos och lång svans sprang förbi mig. Jag trodde först det var en hund. Men icke! Det var en räv.
Räven sprang in i mörkret och stannade till. Fram med kameran och sedan smög jag efter in i mörkret.
 
 
Räven och jag tittade snabbt på varandra innan den vände sig om
och sprang vidare bort längs kajen och under Skansbron.
Jag vet ju att Södermalm är en omtyckt stadsdel, men har inte förstått att även rävar söker sig hit. 
 
 Jag fortsatte hemåt längs kajen och såg Sjöstadens ljus och gatlyktorna spegla sig i kanalen. Det var en vacker kväll och jag funderade på hur räven hittat hit. En tanke var att den kan ha simmat över kanalen och tagit sig hit från Nackareservatet. För jag kan inte tänka mig att den tagit färjan över....
 
När jag så kom hem och stod på gatan framför vår port var området avspärrat. Jaha...
 
Avspärrat område. Men varför.
 
Aha, en bil med en "skylift". Kanske ska en katt räddas...
 
Jag tittade uppåt och såg en man med ficklampa i "en korg" utanför fönstren på våning sex.???
Efter att ha stått där och tittat ett tag förstod jag att växterna som klänger upp längs husväggarna skulla ansas.
(Men jag undrade ändå  om det inte varit bättre sikt under dagen för detta arbete. )
Och vad damen där uppe på sex trappor tänkte när hon tittade ut genom sitt fönster
och såg en man hänga där, det har jag ingen aning om.
Men jag skulle gärna velat veta. 
 
Viss ansning kan behövas...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
N

Alltid gott när det kommer från egen odling!

Svar: Visst är det. Och vi var glada som fick smaka.
Ditte

A-C

Hej! Tack så mycket för igår! Jättegod mat o jättetrevligt hade vi.Vilken överraskning att träffa på en räv mitt inne i stan. Vi såg idag en stor älg som kom gående på vägen precis utanför oss. I och för sig inte lika ovanligt men händer inte särskilt ofta. Kramar fr oss till er båda//A-C

Svar: Tack själva! Jätteroligt att ses igen! Oj, en älg hos er...Den är ju klart stötrre än en räv...Men en räv inne på Söder var oväntat.
Önskar er en trevlig resa och vi ses.
Kramar och hälsningar från oss båda.
Ditte

Ann-Kristin

Så trevligt att få besök av Torrevänner som dessutom hade godsaker med sig.
Vilken vacker kvällspromenad. Jag hade nog blivit rädd när räven kom.
Otroligt vackra höstfärger på den sista bilden.
Kram/A-K

Svar: Jättetrevligt att täffa Krister och AC igen! Var ett tag sedan vi sågs. Det var en vacker kväll och så speciellt att träffa på en räv här i stan. Jag kom nog inte ihåg att bli rädd för den...
Kram!
Ditte

Znogge

Vilken trevlig dag och kväll men desto märkligare tid för att ansa klängväxter... Hoppas damen tog det med fattning och var rätt klädd ;-)

Kram

Svar: En jättetrevlig dag med varierande inslag. Vad gäller ansningen så hade vi inte fått någon info. Men det var å andra sidan mittendelen av huset som berördes. Och lite märklig tid var det. Damens klädsel vet jag inget närmare om...Kram!
Ditte

Anna Gustafsson

åhhh, vad spännande! Både med Firandet av Diplomatiska Förbindelser mellan Sverige och Kina, 65 års Jubileum och räv :)

Svar: Ja, här händer det mycket, både oväntat och väntat. Och du vännen, mail kommer.Kram!
Ditte

Anna Gustafsson

åhhh, vad spännande! Både med Firandet av Diplomatiska Förbindelser mellan Sverige och Kina, 65 års Jubileum och räv :)

Ama de casa

Snyggt av dig att fånga räven på bild! Vi såg också en räv som sprang över vägen häromdagen när vi var ute och körde. Den spanska räven, antar jag :-) Hann dock inte alls fram med kameran innan den var borta :-)

Svar: Jag smög upp kameran från väskan och smög mot räven. TYvärr knastrade gruset lite så räven blev lite oroad. Men så rädd torr jag jag inte den var om den sprungit längs kajen. Kanske bara förvirrad. Synd att den spanska räven inte ville stanna och vara med på bild. Men du kan ju inte hinna fånga allt.
Ditte

Ami

Åh, vad trevligt besök av Anna Carin och Krister! De är nog snart på väg ner hit :)
Och en räv mitt i stan hör nog inte till vanligheten, men vilken tur att du var så snabb med kameran!

Kram

Svar: Jättetrevligt att ses igen! Var ett tag sedan senast! Ja, mycket har jag sett här i trakterna men en räv var en nyhet.
Soliga kvällskramar!
Ditte

Comsi Comsa


Ha ha ha, ja - jag kan bara föreställa mig vad den på sjätte våningen skulle tänkt om den tittat ut. =) Men du, nu blev jag imponerade dels för att det är en räv inne i stan men sedan också för att du följde efter den och bad den modella innan den fick löpa vidare. =))))

Solig kvällskram, vilken dag vi fick.... ♥

Svar: Ja, damen där uppe trodde nog inte sina ögon när en man står utanför hennes fönster. Nåja, i en hisskorg, men ändå. Ja, en räv här i trakterna var oväntat och bara tur att jag hann få fram kameran och smyga lite närmare. Kanske räven nu är i dina trakter.
Soliga kvällskramar till dig också.
Ditte

Ghugge

Ho, hooo,hooo, så roligt och modigt! Värsta safarin mitt i Stockholm!! Ja, men så är det väl om man bor i hippaste stadsdelen där t o m Magnus Uggla numera skulle kunna tänka sig att bo!!
Härliga bilder och vilket vildvin som skulle ansas..grymt snyggt! Ha en fin fredagskväll! Kram

Svar: Ja, en räv här hade jag inte tänkt mig. Sände genast tankarna till dig. Vilka bilder du hade kunnat få på Mickel räv. Men han var lite udda här på kajen. Vildvinet har brett ut sig, men har nu vackra höstfärger. Men jag förstår inte att det skall ansas i mörker. Trevlig helg!
Kram!
Ditte

moi

Härliga bilder (som vanligt). Men en märkligt och tämligen opraktiskt tidpunkt att ansa på.
Den stackars räven kände sig nog något bortkommen!
Kram

Svar: Tack! Visst var det en annorlunda tidpunkt för ansandet av vildvinet. DEt tyckte nog damen där uppe på sex trappor också som såg en man utanför fönstret i den sena kvällen. Undrar nu om jag ska vara beredd på varg och älg här på kajen. De är ju också simkunniga. Dock känns de mer hotfulla.
Kram!
Ditte

FREEDOMtravel

Waow, häftigt att du fick med en räv på bild! Det har jag aldrig sett så centralt! Bara kaniner och råttor ;)

Svar: Jag smög mig fram med tysta steg. Dock knastrade gruset lite...Så det blev bara en bild. Inte hade jag tänkt mig en räv här på kajen. Undrar om jag ska titta efter varg och älg i fortsättningen. Jodå kaniner och råttor finns också.
Ditte

Geddfish

En märklig dag - väntat och oväntat - sannerligen!
Häftigt att du fångade räven på bild och inte blev rädd.

Jag beundrar dig till att ge dig ut på äventyr, men det är ju det som berikar.

Fredagskram ♥

Svar: Jag är själv förvånad över att jag inte blev rädd för räven. Men troligen visste jag att den var räddare för mig... Vad gäller äventyr så är jag nog ganska orädd...Men det finns både gränser och begränsningar.
Kram!
Ditte

Torrebloggen

Vad kul att få besök av A-C & Krister.
Häftigt att du träffade på räven och hann fota den också!
Lite konstig tid att ansa vildvinet på. Men härliga höstfärger på bladen.
Trevlig helg!
Kram!Svar: Jättetrevligt att AC och krister kom hit. Var länge sedan vi sågs. Vad gäller räven så överraskade den. Had inte ens tänkt tanken med en räv i tätbebyggt område. Men nu var den här.
Även förvånande att vildvinet ansades sent på kvällen. Tyckte det borde varit enklare att ha gjort det när det var ljust.Men....
Önskar er också en trevlig helg.
Kram!
Ditte

Susan

Hola! Skickligt att hinna fånga räven på bild! Har inte sett någon utanför oss än däremot har vi flera grävlingar boendes i grannskapet. Har för övrigt nedräkning här hemma - antar att ni har detsamma?
Kram//Susan (Bambumannen arbetar idag - fast nu blir det ju inget bambukonstruktion eftersom vi "blir" med garage så det kanske är dags att döpa om honom?)

Svar: Tror räven kom från Nackareservatet och simmat över kanalen. Kanske tog den sig vidare mot Årsta holmar. Grävlingar har vi inga men väl kaniner i tullgårdsparken. Det är ju bra att vi sprider ut djuren här på ön. Förstår att ni börjat nedräkningen och toppen med garage. Ja, inget bambuförråd, men garage är bättre förstås. Ja, namnbyte blir det och han har ett så bra redan. J!
Kram! Och vi kommer också men några dagar senare...
Ditte

Eva`s blogg

God morgon ..oj där händer det saker *s* ja rävar blir nog mindre blyga kanske söker föda ibland görs det arbete ute på dom mest konstiga tider, varför? ingen aning ...va trevligt att bli medbjuden :) blir nog toppen :) ha en skön lördag kram

Svar: Ja, här händer både det väntade och oväntade i en bra blandning. Räven kanske kan återgå till skogen för det finns en del skogsområden i närheten. Annars kanske den hamnar på Skansen.Att ansa vildvin i mörkret förstår jag inte men kanske är dte mycket att göra nu på höstkanten så att alla tider måste utnyttjas. Här finns en firma som sköter bostadsrättsföreningens gårdar och växter och de hade väl tid denna sena kväll.
Trevlig lördag önskar jag dig också.
Kram!
Ditte

Fia

Hallå! Oj vilka händelserika dagar! Väntat och oväntat! Jag kommer själv just från Bokmässan, också med både väntade och oväntade träffar bland fd kollegor och författare!
Nu är siktet inställt mot Torre!
Vi ses snart!
Kram
Fia

Svar: Vad trevligt med Bokmässan! Har bara varit ädr ett par gånger under åren jag jobbade men det var givande. Har nu följt en el rapporter därifrån på radio och tv. Kul att träffa både författare och fd kollegor.
Och om ett tag ses vi .
Trevlig resa!
kram!
Ditte

Veiken

Det var många oväntade händelser hos dig igår. Ofta blir det bäst då! Jag tycke nog lite synd om räven. Den tyckte nog att h*n hade hamnat i ett dårhus, som en storstad måste vara i en rävs ögon.
Ansa husfasader sent på kvällen måste vara en dum idé. Hur tänkte dom där. Det ska inte vara växter på fasaden på något hus. Förr eller senare har den dragit in så mycket vatten i fasaden, men olika resultat som följd! Kramar

Svar: Jag tror räven kom från det stora Nackareservatet och simmat över kanalen. Säkert blir den förd tillbaka av djurvårdare eller hamnar på Skansen så länge. Jag ringde Stockholm Stad igår och berättade var jag sett den. Men den kan ha hunnit långt. En bit bort här längs Årstaviken ligger naturområdet Årsta holmar och kanske den simmade dit. Här finns det en del vildvin på fasaderna och har nog fummits där länge, är planterat. Skall nog skriva och fråga hur det är tänkt för visst drar de in vätska. JUst nu är dt vackra färger och bladen faller snart ner, men vildvinet har ju funnits där sedan maj.
Och varför ansa detta sent en kväll när det är mörkt. Märkligt!
En trevlig dag blev det och mycket på gång.
kram!
Ditte

Cassandra

Hoppas du får en trevlig helg! :)

Svar: Tack detsamma!
Ditte

Gittan

Man kan just undra om räven åkt färja, lite märkligt att den kan vara inne i stan så. Vilka fina bilder och en härlig kväll ser det ut som du haft. Här är det fint väder, lite blåsigt kanske men soligt. Ha en skön kväll och kram på dig.

Svar: Ja, hur räven hamnat här på Söder kan man undra. Men kanske tar den sig tillbaka till skogen eller också kanske det blir Skansen. Sol här också idag, en skön sensommardag.
Kram och trevlig kväll och söndag.
Ditte

Tove Olberg

Haha - det här var verkligen underhållning på markplan och i höjden!
- och vem skulle fånga det om inte Södermalms egen äventyrslystna - som även ger sig ut i mörkret!
Kram!

Svar: Här ger en sig ut när tillfälle ges, vill till att inte missa chanserna. Och en del äventyr skådar mina ögon alldeles i närheten. Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: