Vackra inramningar.

    
 Min bloggvän Tove och jag hade en riktig heldag tillsammans och efter vår långpromenad bland några av mina smultronställenhär på Söder  åt vi lunch hemma för att sedan ge oss iväg på nya upptäcksfärder. Och nytt blev det! Vi skulle ta oss med bil ut till Ekerö, en kommun några mil väster om Stockholm.
Rusningstid närmade sig och här i stan infaller den både på morgonen och kvällen och varar i minst ett par timmar. Inte roligt att sitta i köer genom stan. Men varför inte följa tipset vi fick och ta färjan från Slagsta, en mil söder om stan, direkt över till Ekerö.
Verkade perfekt och något vare sig jag eller Tove hade gjort tidigare.
Det var smidigt och vi slapp all rusningstrafik.
 
Slagsta och platsen där färjorna går över till Ekerö.
Biljett köptes och vi kunde direkt köra ombord  och efter 15 minuter körde vi iland på Ekerö.
Sedan var det bara att köra vidare och 30 minuter senare var vi framme.
Milt sagt "lantliga" omgivningar och här fanns en liten "by" med trevliga parhus
och vi var framme hos Toves väninna Elaine. 
 
 Vi kom till en vackert grönskande oas och huvudstaden kändes väldigt avägsen. Och här spirade det överallt.
Grönsaker och vackra blommor inramade både terrassen och trädgården och samsades med mängder av vackra och spännande saker. Att Elaine är konstnär, gick inte att ta miste på....
 
 
Här frodades chili, gurka, squash,bönor, tomater och blommor.
(Den röda blomman till det blå var påfallande vackert.)
 
I hela huset lyste konstnärsådran igenom och det var inte bara vid de vackra tavlorna jag fastnade. Men jag tittade länge. Så länge att soppan vi bjöds på nästan hann svalna. 
 
 
Tyvärr framträder inte personerna i tavlan så tydligt på min bild som de gör i verkligheten.
Men jag blev fångad.
 
En läcker konstruktion, ett spröjsat fönster, utan glas, som avdelar hallen och köket. 
 
Här ute på Ekerö lämnade jag Tove och innan mörkret kom, och med det både älgar, vildsvin och rådjur längs vägarna, körde jag mot huvudstaden igen.
En rolig, omväxlande och händelsrik dag var till ända och många nya saker/upplevelser hade bara infunnit sig och utan att jag ens tänkt på det.
Rusningstrafiken var över för länge sedan på på dryga 40 minuter var jag åter hemma på Söder. Att det sedan tog mig nästan lika lång tid att hitta en parkeringsplats här hemma är en helt annan historia. (Har ju ingen bil längre men får vid behov gärna låna min gamla bil och när jag var bilägare hade vi garageplats i huset...)
 
 
Ami

Så fint det verkar vara där hos Elaine, en riktig idyll!
Förstår att ni fick en jättetrevlig dag tillsamman :)
Kram

Svar: Det var en verklig idyll därute på Ekerö och hela dagen var så givande. Här är det mycket som händer och det är jätteroligt!
Kram!
Ditte

Carina

Vilka härliga bilder du bjöd på här i bloggen!. Ha en fin em/ kväll!. :D

Svar: Tack! Önskar dig också en trevlig kväll!
Ditte

Bosse Lidén

Vilka kontraster du skriver om. Rusningstrafik som ger mig kalla kårar och sedan idyllen en bit bort. Trevlig läsning. Kram Bosse Ps. Jag gissar på att du är tacksam för att du får låna bilen men lika tacksam för att slippa ha ansvar för den varje dag.

Svar: Här är det kontraster och det ger en viss spänning i tillvaron. Men att leta parkering är inte vare sig spännande eller så händelserikt...Vi hade ju garage under bilägartiden. Nu har Helen större glädje av bilen till vardags och jag får låna den, men har inte det dagliga ansvaret. Skönt så.
Ditte

Ama de casa

Oj vad mycket grönt och skönt :-)

Svar: Jadå, här var det både grönska och skönhet och på flera plan.
Ditte

Comsi Comsa
Vilken idyll, wow. Så trevlig utflykt och så bra med färjan....

Kram på dig ♥

Svar: Här på Ekerö var det en idyll och riktiga landet. Ändå så nära Stockholm...Färjan var toppen och vi slapp alla köer.
Hoppas du mår bättre.
Kram!
Ditte

Znogge

Ännu en trevlig dag i gott sällskap! Kan tänka mig att det inte är lätt att hitta parkering i Stockholm. Måste väl nästan vara en lättnad att kunna klara sig utan bil skulle jag känna.

Kram

Svar: Tove och jag hade en jättefin dag och det var väldigt roligt att också komma till Ekerö och besöka hennes väninna Elaine. Ännu ett fint möte!Vad gäller bil så behöver vi ingen.Bor ju mitt i stan.
Förra året körde vi 400 mil och dottter Helen behöver den betydligt bättre. Behöver vi bil lånar jag "min gamla" eller kan hyra en. Och att hitta nattparkering i stan är ett jobb i sig...
Kram!
Ditte

Torrebloggen

Vilken härlig idyll, verkligen en kontrast till storstaden.
Ni fick verkligen en underbar dag tillsammans.
Ibland kan det vara skönt att ha bil, som nu när ni åkte färjan ut till Ekerö.
Kram!

Svar: Vi hade en härlig dag tillsammans och hann möta både storstaden och landet. Och visst är det bar med bil ibland. Men oftast behöver vi den ju inte då vi bor mitt i. Skönt att i allla fall ha tillgång till bil då och då. Kram!
Ditte

Timeoftiger

Spännande att läsa!

Svar: Och spännande att få komma dit.
Ditte

Anonym

Vilken dag vilken resa vi fick tillsammans och tiden hos Elaine med samvaro o samtalsflyt i hjärtlig anda! Minnen så goda att plocka fram!! Även småkalll soppa var perfekt ...
Färgkram!

Svar: Det blev en rejäl resa denna dag och så mycket att se och uppleva tillsammans. Grönskande och färgsprakande kramar!
Ditte

Mia
MyckerEnsamlördag, september 05, 2015

Hej!

Vilken jättesöt och läsvärd blogg du har Verkligen!

Kika gärna in på min blogg och lämna en kommentar eller två!

Vem vet min blogg kanske är något i din smak?
SE DEN GÄRNA!

Ha en bra dag!
Kram!

http://myckerensam.bloggplatsen.se/

Svar: Tack! Jag tittar gärna in till dig!Önskar dig en fin söndag.
Ditte

Elaine Olsson

Såå fina ord Ditte blir så glad och rörd...och lite generad kanske...."skörden" är snart bärgad...tomaterna börjar mogna och gurkorna är redan uppätna (7st) av imponerade barnbarn som tycker det är jättehäftigt att hämta gurka på altanen....solen skiner och det är fortfarande sommarkänsla. Livet känns gott och du, så konstigt det är, när man tror att man träffat alla guldkornen så möter man ytterligare ett! Tack för en trevlig kväll!!

Svar: Tusen tack Elaine för en fin kväll tillsammans med dig och Tove i ditt fina hem. Jag njöt till fullo både av att få träffa er två och av se allt vackert hos dig. Härligt att skörden snart är bärgad och jag kan tänka mig barnbarnens lycka att få hjälpa till med skörden. Tack för att jag fick möta dig! Betydde mycket.
Stor kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: