Träning

    
Då och då kommer frågan: "Tränar du"? Javisst, gör jag det.
Och jag tränar en hel del. Dessutom ganska varierat.
Dagens utmaning från Svenska Resebloggar är "Träning på resa". Och här är min fria tolkning.
 
Det händer att jag kör moped och då tränar jag mina armar för jag håller hårt i styret.
 
Ett annat knep jag har för att få till armstyrkan och även ge axklarna en duvning
är att hänga i en gunga. Bra är att starta högt upp och sedan glida neråt.
Utsikten kommer på köpet. Men vid höjdrädsla går det att blunda-
 
Att äta med pinnar övar upp finmotoriken och tänar händernas små muskler. 
 
När det mer gäller att träna upp de störrre muskelgruppperna med mer allsidig träning så gör jag det också. 
 
Utförsåkning på skidor tränar varenda liten muskel om en så vill.
Och det beroende på val av backarnas svårighetgrad, hastighet, antal pauser m.m.
Bara att välja vad som passar bäst.
 
Cykling i en trevlig storsdatsmiljö är också bra allsidig träning. (Här i Peking framför
Förbjudna staden, Vid Himmelska Fridens Torg.)
 
Segling ger också lite av varje vad gäller träning av olika muskelgrupper.

 
Men! Promenader är det jag mest ägnar mig åt och det gäller om jag är på resa eller hemma i Stockholm.
För mig finns inget bättre sätt att upptäcka en stad eller plats än att ta mig fram till fots och finns det möjlighet att hyra/låna en cykel så gör jag gärna det också.
 
Stockholmspromenad på monteliusvägen på Söder där utsikten över Stockholm är magnifik.
Här Gamla Stan i bakgrunden
 
Åt andra hållet hälsar stadshuset på mig.
 
 
 
 
Znogge

Du lyckas verkligen med att få in bra vardagsmotion i tillvaron vilket är smidigt och bra. Våra hundpromenader är tyvärr inte lika långa nu med tanke på Herr Hund och jag saknar faktiskt dem.Kanske snart dags att gå med Miss E själv.

Kram

Svar: Just vardagsmotionen tror jag på och där ingår ju hundpromeaderna förstås. Har ju ingen hund men är "mattemor" till en labrador, dock inte ofta jag promenerar med honom. Tyvärr! Förstår att du saknar de längre promenaderna. Kanske kan Miss E få gå lite längre. Men just nu har du haft så mycket annat om dig som är viktigare än sträckan du går...
Kramar och natti!
Ditte

Fia

Ja du har verkligen utövat de flesta träningsformer! Och så fint att du lyckats träna din arm i form. Toppen att besöket på SöS igår var positivt! Ja promenerar också jättemycket förutom att jag går på det kinesiska utegymet flera gånger i veckan.
När jag jobbade och ofta var på konferenser hade jag alltid träningsskorna med i bagaget och ofta blev der en runda före frukost! Jag minns särskilt en morgon i Boston när jag joggade längs Charles River och mötte en joggande pappa med barnvagn, numera tror jag att det är mera vanligt, tyckte jag såg reklam för barnvagnar lämpliga för jogging...

Svar: Jag är jätteglad för att sjukgymnasten hjälpt mig med armen. Det känns så bra att nu nästan fullt ut kunna använda den. De kinesiska utegymmen är ju toppen! Vi har ett par här i trakterna också, men de är väldigt ofta välfyllda och jag vill inte köa. Ert utegym var ju toppen! Verkar inte behöas någon kö där. Du har nog varit bättre på att springa , själv hålle jag mig mest till promenaderna. Jodå joggingbarnvagnar ser jag på kajen här varje morgon...Populära!
Träningskramar!
Ditte

Anna Gustafsson

Yes, jag visste det! Du är så himla vältränad :)

Svar: Ha, ha, ha....Den va bra! Men hyfsad grundkondis har jag om inte annat. Och jag har ju gått långt...(fri tolkning där )Kram!
Ditte

Anna Gustafsson

PS. TACK för senast <3

Svar: Så roligt att ses! Välkommen tillbaka!
Ditte

Gittan

Du är för go, och vad duktig du är. Visst är det så att promenader är det bästa men annat ser också kul ut. Kanske inte den höjden då, men som du säger det går ju att blunda.
Kram på dig.

Svar: Jag tror på att det man gör i vardagen är det som blir bestående. Och jag vill inte trängas inomhus på ett gym om jag inte måste, och det gör jag ju inte. Tack och lov finns det här flera gym utomhus och då får en dessutom frisk luft och ser lite trevliga saker. Och att ha roligt är bra träning, Visst? Kram!
Ditte

TantGlad

Tycker du har många bra och naturliga träningstips. Tänk så mycket man tränar till vardags bara genom att göra vanliga saker utan att man tänker på det.
Nu har du öppnat mina ögon Ditte. Jättebra hihi.

En varm nattikram till fina du.

Svar: Ja, det är ju det vi gör i vardagen som blir det bestående. Och inte behöver man tänka heller. Kram och natti!
Ditte

Eva`s blogg

God morgon Ditte ....ja du motion i alla olika former är väl det bästa o var o en känner sig för vilket som passar för den, jag tycker dina saker är toppen här & det viktigast är att må bra sen är det ju oväsentligt vad du gör :) njut av dagen kram

Svar: Visst är det viktigaste att man mår bra och sedan hur man gör för att må bra spelar mindre roll. Men visst hör kropp och själ (var den nu sitter) ihop. Kram!
Ditte

Comsi Comsa


Man kan inte säga annat än att du är rörlig kära Ditte. =)

Regnig kram ♥

Svar: Jag är nog ganska rörlig och rörig.....Har svårt för att sitta still så långa stunder och går gärna omkring när jag pratar i telefonen. (Även inomhus...)Kram!
Ditte

Ama de casa

Haha! Ungefär samma träning som jag idkar, minus cyklingen då. Men det tar jag igen med att träna extra hårt med att äta med allehanda bestick :-D

Svar: Låter väldans bra! Och se vilken fin form du är i! Jag får lägga på en sked vad gäller besticksträningen. Men just pinnar är bra för finmotoriken...Särskilt att äta jordnötter med dem.
Ditte

Ghugge

Haha, duktig är du men en del av motionen verkar lite tvivelaktig! Hursomhelst helst tycker jag att du promenerar så mycket och lever ett så aktivt liv vilket jag riktigt beundrar. Kramis! Nu kommer katten🐈 buh, spring!

Svar: Ja, en del av mina motionstips är lite annorlunda, men inte så tokiga. Du vet små bäckar blir snart en å. Men promenader hålller alltid och det krävs ingen direkt utrustning. Att katten kommer gör inget. jag har börjat vänja mig vid dem. Kram!
Ditte

Ann-Kristin

Jag har nog latmasken i mig här hemma, men promenerar mer än gärna i Torre.
Kram/A-K

Svar: Den masken tar sig också fram och får kämpa hårt. Men jag förstår dig för i Torre går man väldigt mycket och utan att direkt tänka på det. Kram!
Ditte

FREEDOMtravel

Roliga infallsvinklar på träning! ;) Vi försöker ju träna regelbundet ibland, men nu den varma tiden har det inte blivit så. Några promenader och simturer kanske, men inget mer än det. Så det får bli bättring snart för vår del... ;)

Svar: Ja, men ni tränar ju hela tiden...Att anpassa er till nya platser, ny mat, nya vägar, nya människor, nya språk......Listan kan bli lång. Men i värmen orkar en inte så mycket fysisk träning, bara tanken tar på krafterna.
Ditte

Ami

Ja, men bara man tränar med något så är det ju bra :)
Kram

Svar: Ja, men bra för vad....Funderar på detta. Kram!
Ditte

Tove Olberg

Glatt och friskt om träningens alla former! Som att hänga i gungan till ex :-)
Rörliga du!
kram

Svar: Träning är ju så mycket och innefattar det mesta. Kram!
Ditte

Timeoftiger

Imponerande bilder!

Svar: Tack! Och visst kan träning ske på olika sätt...
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: