Rivstart

    
Redan onsdag! Dagarna fösvinner i rask takt och jag trivs med det.
Det blev en rivstart på veckan, en trevlig sådan.
Söndagens njutbara resa över ett spegelblankt  Ålandshav byttes i måndags mot andra trevligheter.
Vi var några "Beijing ladies" som samlades för lunch hemma hos mig och det är alltid trevligt att träffas i olika sammmanhang. Vi träffades i olika sammanhang i Peking och lärde känna varandra och har sedan fortsatt att träffas här hemma. Aktiviteterna när vi träffas varierar med bl.a. luncher, biobesök, föredrag, bokklubb, utställningar och middagar.  Ja, egentligen vad som...
Dagens lunch bestod av smördegscanapéer med olika topping som tilltugg, inköpta på den eminenta butiken Picard som säljer djupfrysta franska produkter. Detta  följdes av ugnsbakade laxfiléer med riven morot, citron och cocktailtomater. (Recept från av bloggvännen Tove.)  Grönsallad och fransk potatissallad (ICA säljer en bra variant i sin delikatessdisk) serverades som tillbehör.
 
Underbara rosor! Nej, då jag fyller inte år. Men de medföljde...
 
Det "hanns" inte med någon bild förrän lagom tills kaffet. Vi hade fullt upp med olika samtal;
Mona, Åsa, Birgitta, Lena och Marianne. Jag håller i blixtlampan.
 
Även dessa vackra blommor överraskade mig, liksom ett gott, vitt, Alsacevin.
Tusen tack!
 
Eftermiddagen kom och med den ösregn, inget promenadväder. Så i stället för att gå ner till Kungsträdgården för att hämta barnbarnen från Uppsala blev det en busstur dit. Raskt överlämnande och vi tog vändande buss tillbaka till Söder igen.
Här hemma mötte Helen och Rita upp för lek och middag med oss. Och det fanns gott om lax kvar från lunchen som kunde serveras även till middag. För egen del var jag fortfarande väldigt mätt..
 
Max och William i lektagen.
 
Plötsligt ser vi något  uppe på Globen. Bäst att titta närmare. Jodå, himlen har på vissa ställen för tillfället övergått i blått men det är något mer.
 
"A man on the Globe". Visst är det. Hoppas inte höjdrädsla finns med...
Ser ut som om Globens plattor ska putsas eller lagas.
 
William och Bosse följer vad som händer.
 
 Dagen övergick i kväll och det blev dags att ta en tur till Centralen och lämna tillbaka barnen för vidare färd mot Uppsala där hemmet och sköna sängar väntade.
Och jag tog tunnelbanan nästan hem. En uppfriskande promenad den sista biten kändes skönt.
 
 
 
                                                                                                             
norrbotten emmis

vilka fiina bilder =)
ha en fin onsdag

Svar: Tack! Önskar även dig en trevlig onsdag.
Ditte

Sanna | Beauty & Bride

Åh, den där laxen var verkligen god Ditte! Ska försöka ge mig på att göra den själv någon gång tror jag :)

Svar: Ja, du känner igen den. Enkelt och väldigt gott. Men nu fick den stå inne i ugnen några minuter extra och det var bra.
Ditte

Decdia

Kul att gänget fortfarande håller ihop! Det är annars så himla lätt att bara snacka en massa men aldrig att en date blir av.

Svar: Det är verkligen roligt när vi ses och samtalsämnen saknas aldrig. Jag har ju varit i Spanien ganska mycket under året och därför missat en del. Men desto roligare nu när jag också kunde vara med.
Ditte

FREEDOMtravel

Låter trevligt! Måste in och kika på Picard nån gång, har faktiskt aldrig gjort det. När det gäller mina mediciner förresten så försökte jag ta med för ett helt år, men det är svårt både att planera för så lång tid och att få så mycket utskrivet. (När det gällde en medicin fick jag ganska mycket utskrivet av läkaren, men sen fick jag ändå bara hämta hälften på apoteket... resten kunde hämtas om ett halvår.) Ja, som du förstår så var jag medveten om att det skulle bli svårt att hitta mediciner, men jag lyckades ändå inte bunkra tillräckligt. Trots allt räckte det jag tog med i 10 månader... ;)

Svar: Man kan ju inte räkna med allt....Och jag tycker du planerade bra. Visst är det också svårt att få så mycket medicin utskrivet hemma. Skönt att det ordnade sig även om ni fick åka till Bosnien. Men nu får migränen dra sig tillbaka.
Vad gällerPicard är riktigt den bra och även prismässigt. Väl värd att prova.
Ditte

Ama de casa

Vad kul att träffas på det där viset! Och vilken himla massa fina blommor :-)

Och nu kan jag kryssa i ytterligare en ruta för jobb jag inte vill ha. Att tvätta globen, eller reparera. Nej tack! :-)

Svar: Det är verkligen roligt att ses och jag har missat en del tillfällen då jag varit i Spanien, men nu kunde jag i alla fall vara med. Vad gäller just Globen tänkte jag annars att ett jobb med att putsa plattor/fönster där skulle ge dig en viss utmaning och utsikten är garanterat bra. Men, lite riskabelt verkar det. Kanske är dock risktillägget högt. Men nja, inte värt det.
Ditte

Malin

Håller med dig om att veckan startat med en rivstart. Och vilken härlig dag du fick med både Bejingvänner och barnbarn.

Svar: Ja, det blev en härlig dag och full fart.
Ditte

Veiken

Vilken härlig dag! Blommor i mängd också. Jag är inte höjdrädd, men klättra utanför Globen och städa och tvätta den är inte min grej! Kramar

Svar: En härlig dag som var fylld till bredden och inte bara av vin...Av trevligheter med vänne roch barnbarn. På Globen har jag åkt upp i kabinen och det var läckert, men att vistas på utsidan ger jag mig inte på.
Där går gränsen...
Kram!
Ditte

Piedra

Tack för titten och din värmande kommentar inne hos mig!

Vad spännande det låter med att du bott i Peking! Och vilka vackra barnbarn du har och vilka fina blommor du fått!

Kram

Svar: Åren i peking gav mycket på så många olika plan och de vänner fi fått där är vänner för livet. Verkligen! Och barnbarnen är mina ögonstenar....Så fina och varma.
Kram!
Ditte

TantGlad

Då jättemysigt att ni fortsätter att träffas och hänga ihop. Jisses så mycket ni måtte Ha att prata om. Kan riktigt höra er och hur ni humlesurrar där vid bordet.
Längesedan jag var till Uppsala nu. Hela fyra prsedan.

Fina bilder min vän. Söta små barn.

En kram till söta dig åxo.
KRAM vännen.

Svar: Vi har verkligen trevligt när vi ses, samtalsämnen saknas inte och extra trevligt är att vi gör olika saker tillsammans. Stor kram!
Ditte

Torrebloggen

Vilken härlig start på veckan! Kul att träffas så där med jämna mellanrum.
Vilka vackra blommor du fick.
Härligt att avsluta dagen med att få träffa barnbarnen.
Ja jag skulle nog inte heller vilja putsa Globens fönster på utsidan.
Ha det så bra!
Kram

Svar: Det blev en rivstart och en trevlig och omväxlande sådan. Verkligen! Jag har missat många träffar när vi varit borta så det var extra trevligt nu att träffa alla. Och ne träff till hinner jag med innan vi åker till Spanien. Barnbarnen är det alltid roligt att träffa och de är så goa. Riktiga glädjespridare.
Att putsa pkattorna/fönstren på Globen vill inte jag heller göra, men det är däremot jättefint att ta en tur upp med gondplen till toppen en solig och klar dag. Utsikten över stan är verkligen häftig.
Ha det bra ni också!
Kram!

Ditte

Comsi Comsa


Så roligt att ni fortsätter hålla kontakten och väldigt fina blommor står där också. =)
Globens fönster får tvättas utan mig, jag skulle svimmat innan jag kom upp.....

Godnattkram och sussa gott ♥

Svar: Det är verkligen roligt att vi fortsätter att träffas och vi har stort utbyte av det. Jag har missat en del träffar eftersom jag varit bortrest, men ändå känns det som o det vore nyligen vi sågs. Verklig vänskap! Ja, gGobens plattor/fönster tvättar jag inte. Mne det är jättetrevligt att ta en tur upp med gondolen. Utsikten över Stockholm vid klart väder är jättefin.
Natti, natti!
Ditte

Musikanta

Härligt med SMÅ barnbarn. Jag njuter varje stund när jag får vara tillsammans med mina. Två pojkar på 8 och 6 år och en liten flicka på 4 år. Jag har ju två kullar med barnbarn, den äldsta pojken är 25. Men då de var små hade jag dubbla jobb - 100% i skolan och 67% i kyrkan som kantor. Det blev inte mycket tid över att umgås med dem. Det tar jag igen nu.

Lax är bra mat att bjuda på. Jag brukar göra laxfiléer i ugnen. Har du något speciellt recept på det - du fick ju beröm för den. Jag brukar bara rulla in mina i aluminiumfolie 200 grader 50 min. (Djupfrysta från början.)
Kram från Ingrid

Svar: Vad trevligt med dubbla kullar barnbarn, fint att njuta av dem under lång tid. Och visst är det lättare nu när vi har mer tid att få den att räcka till.. Den här laxrätten bjöd Tove oss på när vi besökte henne i somras. (Jag har använt färska filéer men det går lika bra med frysta, peppar, citronpeppar och lite salt på i en smord form. Rivna morötter i botten av formen. Cocktailtomater delas och läggs runt laxen och och delade citronskivor ovanpå laxen, in i ugnen i 175 grader ca 12 minuter.
Serveras med en örtagårdssås eller annan och en fräsch sallad och bröd.
Även en fransk potatissallad är gott till. )
Kram!
Ditte

Marja

Dina dagar är då verkligen fullmatade med trevligheter. Rosorna är fantastiskt vackra, hoppas de står sig några dagar. Brukar du torka dem sen?
Får svindel bara jag ser den lilla pricken som klättrar där ute på Globen... hoppas han är ordentligt fastspänd. Bosse och Willian verkar tycka att det bara är spännande. :)
Kram! :)

Svar: Även idag var det fart uppe på Globen, en hel rad människor som klättrade där utanpå. Här händer mycket!
Just nu är det mycket som händer och det är trevligt. Vad gäller rosorna så torkar jag dem ibland om jag hinner med innnan de börjar nicka.
Kram!
Ditte

Ruth i Virginia

Detta är även en kommentar betr. språk. Under vår tid i Indonesia, träffade jag så
många från olika länder. Blev medlem i International Women´s Club och snart dess
sekreterare. Våra medlemmar kom från många olika länder. För första gången träffade
jag "äkta" japaner. Blev förvånad över hur roliga dom var, trots att dom alltid täckte
munnen, när dom skrattade. En del av Indo-kvinnorna (Muslimer) gillade lite fräcka
skämt, och en gång när vi hade brunch hemma hos mej, ville dom dansa, så vi drog för
draperierna i fönstret mot gatan och satte på tape decket. Det blev full fart vid 11-tiden
på förmiddan.

Australierna var som tonåringar. Kunde alltid finna en orsak för ett party. Tyskarna hade
sina bierfester, och japanerna hade en mycket intressant festival.
När det var ett internationellt party, var spanjorerna stjärnor. Iklädda sina vackra
klänningar började dom klappa händerna med den härliga spanska rytmen och dansade.
Svårt att hålla sej stilla.
Britterna var aktiva med teater och konserter. Fransmännen anordnade ingenting
men var alltid med på vad som ägde rum. De franska geologerna var de, som verkligen
försökte lära sej språket.
Sen var det the Hash House Harriers varje vecka, men det får ni Googla om.

Språk: I realskolan började vi med tyska, nästa år engelska och de sista två åren
franska. Tre språk. Gillade tyska, tyckte mycket om engelska; hade en underbar
engelsklärare. Franska och jag gick inte ihop.
På handelsgymnasiet studerade vi alla tre språken och fick även lov att lära oss
stenografi. Hade frivillig spanska en gg i veckan.

Mitt första (och enda) jobb i Stockholm var som "utlandskorrespondent" för en import-
export firma, Irano Swedish. Kontoret i Teheran skrev till oss på franska, och vi
svarade på engelska. Jag kunde läsa franska affärsbrev utan problem, men kunde
inte ha skrivit franska. Tydligen var det motsatt på Teheran-kontoret. Men det
franska språket har aldrig fastnat hos mej.

När vi bodde i Bandung hade jag inte behövt lära mej språket, men jag tycket
det var kul att kunna pruta med dom som kom och sålde saker. Bahasa Indonesia
är ett konstgjort språk. Landet består av tiotusentals öar med sina egna dialekter.
Cirka 1928 beslöts det att landet behövde ETT språk. Det sammansattes av Malay,
holländska, portugisiska. Holland ägde Indonesia i herrans många år. Portugiserna
landade på Spice Island (kryddöarna).

Tror det är nog för idag. Har haft en underbar solig höstdag och min dotterdotterdotter
har varit på besök. Och nu ska jag steka ett par chicken breasts. Ciao!

Svar: Tusen tack , Ruh! Så härlig och givande läsning. vilka erfarenheter du har! Och visst är minnena och upplevelserna från alla dina år utomlands "brunnar att ösa ur" som det är så roligt att få ta del av. Jag kan riktigt se er dansa omkring klockan 11 på förmiddagen. Indonesiskan kan jag förstå är väldigt svårt. Men visst är det roligt att kunna lite av det lokala språket i ett land. Helt andra möjligheter öppnar sig ju då. Nu ska jag ta reda på vad Hash House Hurriers är.
Förstår att du haft en härlig dag med din dotterdotterdotter i det fina höstvädret.
Ha det bra!
Ditte

Ann-Kristin

Gomorron!
Vilka vackre blommor. Gillade den flerfärgade rosbuketten.
Barnbarnen är bara så fina!
Jag har inte putsat fönstren hemma och skulle aldrig försöka på Globen.
Kram/A-K

Svar: Gomorron! Här putsar Bosse fönstren, han har den rätta knycken. Min är lite mer svepande...Vda gäller globen så fortsatte putsandet i dag då det var flera "gubbar" på rad som klättrade.
Att träffa barnbarnen är alltid trevligt och roligt.
Kram!
Ditte

Eva`s blogg

God morgon ...här möts man alltid av trevligheter vilket är glädjande, och va skoj att hålla kontakten så där, och massa fina rosor :) barnbarnen är ju härligt så roligt du haft det ..njut av dagen kramen

Svar: God morgon! Viktigt att ta till vara de tillfällen som bjuds. Och vi "damer" har nu hållt kontakt i flera år och det är alltid roligt att ses. Att träffa barnbarnen är alltid mysigt.
Kram!
Ditte

Ami

Verkligen roligt att ni fortfarande träffas! Och så mycket vackra blommor du fick :)
Och extra roligt förstår jag att det är när barnbarnen kommer på besök!
Önskar er en fin dag
Kram

Svar: Ja, fin vänskap betyder mycket. Och samtalsämnen saknas aldrig. Och att träffa barnbarnen å kvällen förgyllde dagen än mer.
idag blir det Torrevänner som kommer och i kväll en kinesisk kulturkväll så det är full fart. Och väldigt trevligt.
Önskar er också en fin dag.
Kram!
Ditte

Tove Olberg

Åååååååå en sån dag ..
En vas med rosors fröjder
Anlände söders höjder
Ladies of Beijing
Rundar bord-ing
Pratar hela tiden
Sam-tal glider
Gemenskap smider
Besök åter snider

Bilden av Bosse med lillkillen
skådar mannen på världens tak
Håll i dig på globens flak!
Ladykram!Svar: Tack, Tove! Det finns ingen som kan få till orden och ordvitsarna som du. Jag läser, njuter och ler. En klockren fullträff av dagen!
Leendets kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: