Oprövad väg

    
Jag tänker så bra när jag går och kan ofta sortera de tankar som kommer upp och lägga denm i olika boxar. Men desan precis som ofta med allt annat är det några som blir över. De passar inte riktigt in.
I förmiddags var jag på Södersjukhuset  för inspektion och lite omvårdnad och jag är så glad över att jag  hitintills haft förmånen att få träffa samma läkare för det blir både enklare och tryggare då.
Jag kunde glatt berätta för henne att min arm, som åtgärdades p.g.a för mycket solande för ett och ett halvt år sedan nu i princip är i skick som ny. Och detta efter flitiga besök och träning  hos sjukgymnast och även träning här hemma.  Fortsatt träning behövs men den kan jag klara av på egen hand och behöver bara lite uppföljning då och då. Trägen vinner ibland. Och min envishet.
Dagens besök var i stort positivt, men en del "detaljer" att ta tag i återstår.
 
 
Tänkvärda affischer var uppsatta här och där på sjukhuset.
 
Jag väljer en för mig ny och oprövad väg hemåt och tänker vidare. Jag slår mig ner på en bänk, tittar på de vackra blommorna i Eriksdals koloniområde, tar in den friska luften och känner att det är höst.
Men det är inte en känsla av vemod som kommer, för hösten har jag tidigare inte riktigt förlikat mig med, men nu känner jag att även den kommer att bli en vän. Kanske inte alla dagar, och kanske inte när slutet av oktober närmar sig. Men då kan jag ju byta ut den för ett tag mot sol och värme.
Jag tror har hittat ett sätt att förhålla mig även till hösten. Och det känns bra.
 
 
 Hemma!
 
 
 
                                                                                        
 
Ami

Vilken vacker väg du hittade när du gick hemåt!
Och vad skönt att armen var så pass bra :)
Hösten har jag svårt att förlika mig med och det blir nästan värre ju äldre jag blir :(
Men skönt att vi har möjligheten att få sol och lite blå himmel!
Kram

Svar: Idag blev det en ny och hitintills oprövad väg. Bilfri dessutom. Mysigt att strosa bland de söta kolonistugorna och titta på de vackra höstblommorna. Jobbigast tycker jag tiden är mellan slutet av oktober och till slutet av februari. Men det är skönt att då kunna möta ljuset annorstädes.
Kram!
Ditte

Ama de casa

Så fint!

Och visst känns det tryggt när man har tillgång till en bra sjukvård som man har förtroende för :-)

Svar: Det blev en ny runda idag, en oprövad väg och visst är det fint med allt det gröna och de vackra blommorna som blandas med de små kolonistugorna. Höstblommorna har tagit över. Vad gäller vården är jagj verkligen supernöjd vilket underlättar mycket.
Ditte

Decdia

Hihi du har blivit vän med hösten för att du sen kommer att fly från den! :)
Hösten i sig kan vara väldigt vacker, men den är också en påminnelse om att det dröjer tills april innan man får se solen igen...

Svar: Nja, jag kan ju lämna det mörka och kommer göra det, så lite ligger det i detta. Men idag insåg jag faktiskt att jag inte är sorgsen över att sommaren är slut och det är ett framsteg. Att jag fortfarande har svårt för tiden november till februari kan jag bara konstera. Och då finns alternativ...
Ditte

Musikanta

Skönt att beskedet på sjukhuset var så positivt! Men är ju alltid ängslig om man har råkat ut för en canceroperation även om man är har varit symtomfri en längre period.
Det är väldigt vackert där du bor. Den tidiga hösten har alltid varit min favorit-årstid om man nu kan säga så. Det är då som allt börjar på nytt igen och man kommer att möta nya utmaningar och upplevelser. Sommaren innebär mest jobb för mig med alla spelningar på friluftsgudstjänster etc. Sola och bada har jag inte varit särskilt intresserad av sen jag var tonåring...
Kram från Ingrid

Svar: De är duktiga på Södersjukhuset och jag känner mig väldigt trygg med dem. Nu inväntas provsvar och de kommer inom sinom tid. Ängslig är jag inte och tänker inte så mycket på det som inte varit bra.Den tidiga hösten tycker ja numer om och alla årstider har ju sin charm, dock har jag svårt för att hitta den från slutet av oktober och till februari. Men jag tränar på att hitta lite av den,
Förstår att du har mycket jobb på somrarna och att hösten då innebär lite mer fri tid.
Sol och bad gäller inte heller för mig. Men jag sitter gärna i skuggan och ser gärna ut över havet.
Kram!
Ditte

Annika

Hej igen. Hösten är inte riktigt min vän. Gillar luften men inte mörkret. Vilken fin väg du hittade och vilken tur att den ledde dig hem.
Kramen på dig.

Svar: Jag gillar heller inte när mörkret blir alltför kompakt, men det är ett tag kvar till dess. En fin väg blev det hem och jag kom ända fram också.
Kram!
Ditte

Marja

Ibland måste man gå nya vägar... och det trösterika är att man även då hittar hem och kanske upplever något nytt på vägen.
Skönt att läkarbesöket gick bra. Johanna har legat på SöS i natt för observation... en cysta på äggstocken, som troligtvis måste opereras.
Hösten är ju min favoritårstid. Jag tänker inte så mycket framåt, på vintern, utan njuter i fulla drag av nuet.
Kramar! :)

Svar: Helt rätt tänkt! Här och nu! Glömmer det ibland. Att ta nya vägar är bra och likaså att tänka i nya /nygamla banor .
Jga är så glad för att armen är bättre och att läkarbesöket är avklarat för nu. Skönt!
Så trist för Johanna och är det en cysta är det ju liika bra med en operation innan den blir större. Håller tummarna att det går bra.
Kram från mig.
Ditte

Torrebloggen

Skönt att det gick så bra på sjukhuset!
Det måste kännas tryggt att få ha samma läkare varje gång.
Kram!

Svar: Ja, det var skönt. Nu inväntas provsvar, men det tar ett tag. Det är väldig tryggt och bra att ha en läkare man har förtroende för och som är specialist och dit jag får komma med kort varsel om det behövs. Kram!
Ditte

Preciosa

Hej Ditte!
Bra att det gick bra kan man säga och så fina bilder!
Jag har alltid gillat hösten...är väl lite ovanligt men här nere är ju hösten himla skön när hettan blir mindre plågsam...
Hemma kom man i gång och kunde åka i väg till Las Canarias på höst/vinter :)
Kram P ♥

Svar: Tack! Nu väntar jag bara på provsvar, men det dröjer ett tag. Kändes bra med läkarbesöket och de är ju bra på SÖS. Ja, det blir bra att om ett tag byta ut den begynnande hösten mot lite fortsatt sol, ljus och lagom värme.
Kram!
Ditte

Tove Olberg

Så glad att läsa att det gick bra; och nya vägar gör gott. Långa promenader gör gott för själen och hjärtats bekymmer - det rensar och klargör.
Hjärtlig själskram!

Svar: Visst gör nya vägar gott, det vill bara till att hitta dem och sedan prova. Stor själskram tillbaka.
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: