Strand/Fjärran stränder

    
God sen förmiddag! En vacker höstdag i Stockholm men mina tankar är just nu i fjärran land och på och längs fjärran stränder.
Jag är med i Svenska Resebloggar och har antagit deras septemberutmaning och skriva om olika givna teman, ett nytt för varje dag. Och dagens tema är "strand". Men att välja en strand låter sig inte göras så det får bli lite variation på dem. Men ändock stränder.
Jag ser tillbaka på bilderna. Jag minns stunderna och idag känner jag viss sorg i hjärtat för solen och jag har inte längre den vänskap vi en gång hade. Alldeles för mycket sol på min ljusa kropp under många år (har bränt mig mycket) har orsakat hudskador som jag får leva med.  
Numer får jag tänka på och minnns alla vackra stränder runt om och i alla världsdelar som jag besökt och njutit av. 
Några av mina favoritstränder kommer här och utan direkt inbördes ordning.
Brasilien
Ingen trängsel!Härliga långgrunda stränder en bra bit söder om Natal. (I mellersta Brasilien)
Gott om plats och Atlantenen vågor sveper in och svalkar skönt. 
   Skillnaden mellan ebb och flod blir stora och det kan vara svårt att ta sig tillbaka längs standen om
en inte håller reda på tiderna för ebb och flod.
 
Läskande!
 
 Thailand, Chackapong Beach, ett paradis ca 20 mil sydost om Bangkok.  (Här tillbringade vi långa perioder innan mina solskador uppstod.)
 
 
 
 
Filippinerna och ön Boracay.
 
Vi tillbringade härliga dagar på det lugna och väldigt bekväma hotellet "Fridays", rekommenderas.
Perfekt strandläge lite bortom det mer hektiska turistlivet och beläget vid "Boatstation 1"
 
Ett par steg från frukostrestaurangen till sköna dubbelsolsängar.
 
Ett dopp i det ljumma havet i solnedgången var svårt att motstå.
 
 De sista stränderna på min lista blir de på Fidji. Helt outstanding! Vi hade på egen hand från SVerige bokat en kryssning med rederiet Blue Lagoon Cruises . De har flera båtar i sin flotta och med lite varierad standard, men alla håller från lyxklass till mellan, beroende på vad en vill betala för. Helpension ingår, förutom drycker.( Men de var överkomliga prismässigt.)  Vi kryssade med fartyget Fidji Princess, som tar ca 70 passagerare och stannande  bl.a. till på ögrupperna Yasawa Island och Mana Island. Alla kryssningsfartygen är anpassade för att kunna komma in till stränderna och möjligen fick en vada i land på några öar. Blue Lagoon har inga stora fartyg, utan det är den mindre skalan på fartygen som ger en väldigt personlig känsla. 
 
Fartyget Fidji Princess på väg. (BIld lånad från rederiet)
 
Orört och ingen trängsel! Helt perfekt för bad, dykning och snorkling.
 
 
 Egentligen behöver en ju inte resa runt jorden för att leta stränder, men för mig så har resandet alltid varit en viktig del av mig och är det fortfarande, så att ha hittat platser där inte alla andra varirit har lockat lite extra. 
Nu blir det inga fler direkta strandsemestrar, men jag har ju inte badförbud, så det finns några platser till jag vill besöka och både Zanzibar och Seychellerna finns med på listan. Och den kommer nog att växa.
Jag har förstås även i Europa upplevt väldigt fina stränder och klart hav, men nu valde jag mina favoriter. 
 
OBS! Bilderna är mina (utom en ) och får inte användas utan min tillåtelse.
 
Preciosa

Wow är ordet. Sååå vackert! Jag har inte varit nånstans :-) Fast visst det finns fina stränder
i Spanien, Las Canarias och Grekland - dom enda jag varit på. Men inga slår ju dom du visat :-) Menorca var väl finast hahaha...
Kram P ♥

Svar: Ja, jag valde med omsorg och de jag mest kommer ihåg. Håller med dig om att Menorca har vackra stränder. Men nu är ju strandlivet ett minne blott. Visst har du rest en hel del....Det vet jag.
Kram!
Ditte

Fia

Åhhh vilka vackra stränder! De sista bilderna påminner mig om den öde strand som mötte oss i Ancon på Cuba 1975! Där fanns bara vi två samt några krabbor som cirkulerade runt i sanden! Inga solkrämer hade vi och fanns ej att köpa. Lasse klättrade upp i en kokospalm och fick ner ner en kokosnöt som vi efter några timmar lyckades bända upp med hjälp av en träsko och en snäcka. Vi var ute efter mjölken som lindring för våra solbrända kroppar.....
Kram
Fia

Svar: Ja, dessa stränder är extra minnesvärda och just att det inte är någon turistrusch gillar jag. Förstår att det var en liknande upplevelse ni hade där på Kuba, klart minnesvärt. Det kan jag verkligen förstå. Och bra gjort av Lasse att ta sig upp i kokospalmen, är inte direkt ett klätterträd.
Kram!
Ditte

Susanne

Tack för besöket och din gulliga och omtänksamma kommentar hos mig! ♡
Dina bilder på alla stränder tar ju helt andan ur en.
Otroligt vackert.
Blir dock lite fundersam och orolig när du nämner hudskador!
Det låter inte alls bra. ❤
Tur man har minnena kvar! :)
Ha en riktigt skön kväll!
Stor kram! :)

Svar: Tack själv för fin kommentar! Ja, vad gäller stränder har jag valt noga. Minns dessa som riktiga pärlor och inte alls någon utbyggd turism. Fidjj var nog det mest minnesvärda. Solskadorna finns och de får jag leva med, men just nu håller de sig i shack. Dock är det så att stark sol triggar igång de mer ovänliga cellerna.
Och minnen är bra att ha kvar.
Stor kram till dig också!
Ditte

Comsi Comsa


Så fina stränder och fina Boracay ser jag där också. Så vackra solsängar hade vi inte på min tid där, då var ön väldigt primitiv. :-) Skulle varit kul att se hur det förändrats, om någon jag kände finns kvar... Jag var ju där så mycket och länge under några år... Fast jag är inte säker på att jag skulle tyckt bättre om ön idag......
Brasilien skulle jag vilja åka till och jag är ju född med ebb och flod. :-)

Stor kram fina du ♥

Svar: Jag tror att det Boracay du mötte är att föredra. Jag har ju endast varit där i 10 dagar, på semester och trivdes väldigt bra. Men det var strand, avkoppling, god mat, hav och snorkling som gällde. Jobbade i Peking och skönt att byta storstaden Peking mot en vacker ö. Men jag tror inte du helt skulle gilla det su såg idag. Borta vid Friday´s var det lugnt och väldigt trevligt. Jag vet att det finns andra öar som inte exploaterats lika mycket. Men turister hittar det vackra och fina och det mer genuina försvinner. Lite av medaljens baksida. Dock kommer pengarna in i landet med turisterna, men pengar är inte allt...
Vi delar här, vad gäller Boracay, något fint. Och dina minnen därifrån tror jag är väldigt fina och många.
Stor kram till dig.
Ditte

Marja

Underbara blå bilder! Du har upplevt så mycket och har så många härliga minnen lagrade i dtitt minne. Kramar! ☺


Svar: Ja, jag ser bilderna, minns och gläds. En hel del har jag upplevt och det är jag glad för och det har berikat mig på många sätt.Kram!
Ditte

moi

Oj, oj, oj jag har aldrig varit i närheten av nåt liknande!
Verkligen vackra bilder och stränder!
Kram

Svar: Tack! Och u kom du lite närmare...Dock är strandlivet över för min del och jag är glad för det jag varit med om. Nu väntar annat. Finns mycket förutom stränder men visst kan jag ändå längta. Kram!
Ditte

Ama de casa

Vilka underbara strandbilder! :-)

Här i Torrevieja kunde vi bada på gatorna idag ;-)

Svar: Ja, visst är dessa stränder härliga! Och att bada på Torres gator avstår jag ifrån. Men några kanske tar chansen...
Ditte

Znogge

Åh, vilka fantastiskt vackra bilder på underbara stränder! Finns väl inte mycket som slår sådana vyer. Fastän jag inte varit på den första stranden så signalerade hela bilden Brasilien till mig och jag hade rätt. Jag hade förmånen att besöka flera underbara stränder när jag hälsade på sonen där. Nu siktar jag in mig på Förenade Arabemiraten men med stor försiktighet. En god bok under ett parasoll ger också avkoppling!

Kram

Svar: Tack! Ja, visst finns det många vackra stränder...Och här har jag suttit länge i skuggan och blickat mot havet. Jag tänkte särskilt på dig när jag valde en av stränderna vi var på i Brasilien. Du vet ju hur vackra dessa är och har både sett och upplevt många. Vi hade bara ett par veckor på oss så vi har baar sett en bråkdel av kusten just här. Förenade Arabemiraten blir toppen och med stort parasoll och en bok blir det än bättre. Men en del shopping blir det väl...
Kram!
Ditte

Maria at inredningsvis

JA TACK och får jag hänga med nästa gång :) vinter NEJ TACK

Ha en kanonvecka :)

LOVE Maria Inredning - it's Swedish for decor

Svar: Nu blir det nog inga fler strandsemestrar, tyvärr. Men jag har upplevt många vackra stränder och njutit av dem. Önskar dig också en bra vecka.
Ditte

Ami

Oj, vilka vackra bilder!
Blå himmel och blått hav.....Underbart!
Kram

Svar: Tack! Ja, ibland hittar en guldkorn...Kram!
Ditte

Ghugge

Mycket vackra stränder och fotografier. Härligt att kunna minnas allt det vackra! Kram!

Svar: Ja, det tycker/tyckte jag också. Och visst är det fint att titta tillbaka på detta. kram!
Ditte

IDA

Wow vad härligt det ser ut!

Svar: Det var det! Fina minnen som jag kan leva länge på...
Ditte

Josephine

Otroligt vackert! Skulle vara en dröm att få vara på en sån strand även om det säker tär riktigt varmt! Men vad tråkigt att höra om dina hudskador :( hemskt vad som kan ske i för mycket sol. Är själv sällan i solen då jag vill vara försiktig (har haft ett stort födelsemärke som kunde blivit elakartad men som tur är blev den inte det, op bort den för nåra år sen). Sen föredrar jag skuggan mer om det är riktigt varmt ute. Tål nästan ingen värme hehe :)

Svar: Hej! Ja, dessa stränder var vackra, men jag har inte heller här legat i solen. Har hållt mig i skuggan, under palmer och parasoll. Jag har bränt mig som barn och tonåring och i tidig vuxen ålder och solat mycket. Jag ville ju vara brun. Det blev jag, men skadorna har kommit långt senare i livet. Så nu är jag bara i skuggan och har hatt eller keps som skydd mot solen. När jag växte upp visste en inte hur skadlig solen kan vara. Men nu finns den kunskapen och det är tur. Jag vill helller inte nu vara i värmen, +25 är lagom för mig.
Ditte

Anette

Så många vackra stränder och fantastiska bilder.
Nu fick jag många restips. Tack.

Svar: Tack! Ja, till min favorit i THailand har ni inte långt...Ett par timmar med bil sydost om Bankok. Men en kryssning på Fidji med Blue Lagoon Cruises rekommenderas. Verkligen!Ja, det finns mycket. Tyvärr blir det inga solsemestrar mer för min del.
Ditte

FREEDOMtravel

Håller med om att stranden på Boracay var fantastisk! Visserligen var det ett väldigt turistigt ställe, men stranden var grymt vacker med alla palmer osv. Under den här resan har jag kommit fram till att jag gillar stränder där det händer något i naturen: berg, vikar, växtlighet. Helt platta sandstränder är lite tråkiga...

Svar: Kan nog hålla med dig. På Boracay bodde vi ju en bit bortom där de flesta turisterna bodde och det finns ju många andra öar i den filippinska arkipelagen att besöka. Men bäst tycker jag nog att Fidji var där naturen var så fantastisk både i och över havet. Och en del stränder i THailand, dit turistströmmen ännu inte hunnit, kan erbjuda stora skiftningar och även många andra länder. Så jag får väl öka restakten. Dock blir det inga solsemestrar längre...
Ditte

Ann-Kristin

Gomorron!
Så många vackra bilder på strand och hav. Som tagna ur en resebrochyr. Tänkte säga att ngt sånt kommer jag aldrig att få uppleva, men kom på att det har jag ju gjort utanför Dar E Salam
( ursäkta stavningen).
Syns snart !
Kram/A-K

Svar: Tack! Ja, det har blivit en del stränder genom åren och det var svårt att välja. Men nu blir det nog inga fler...Se där! Du har visst besökt liknande!
Kram!
Ditte

Veiken

Så härliga stränder. Några av dom har jag besökt! Jag ska kolla den där utmaningen och kanske hoppa på i efterskott! Kramar

Svar: VIsst är det! Och jag förstod att du skulle känna igen dig på några stränder. Kul om du också hoppar på att skriva hos Svenska resebloggar och Sebtemberutmaningen. Kram!
Ditte

Timeoftiger

Oj vad du har sett och upplevt mycket. Jag vill också till en härlig strand! Får väl boka en resa...

Svar: Ja, jag har levt ett antal år och hunnit med en del. Men det finns så mycket bakom stränderna som jag också tycker mycket om.
Ditte

Eva`s blogg

God morgon ,,,,,åh vilka ljuvliga bilder fridags på Filippinerna ja där skulle jag kunna tänka mig att bo :) wow som en dröm ju :) :) förstår att du haft fantastiska upplevelser önskar dig en fin dag kram

Svar: Jag är förtjust i alla stränderna och var och en har sina minnen och upplevelser hos mig. Men det finns ännu mycket kvar att uppleva och upptäcka.Kram!
Ditte

Lena i Wales

Vilka vackra strandbilder! Och vilka minnen det måste vara!
Ha en bra dag!

Svar: Tack! Ja, minnen, erfarenheter ochupplevelser består.
Ditte

Torrebloggen

Vilka härliga bilder och vilka fantastiska upplevelser du har varit med om.
Så kul att du har antagit deras septemberutmaning, rolig grej.
Ha det så bra!
Kram!


Svar: Tack! Ja, dessa stränder och platser betyder mycket för mig och på många olika sätt. Minnnesvärda!Många resor har dte blivit genom åren och en del till ska det bli.
Ja, septemberutmaningen är rolig och kul att läsa de andra bloggarnas inlägg också.
Ha det bra och njut av Malta. (Har varit där några gånger, senaste gången 2003)
Kram!
Ditte

Gittan

Vilka fina stränder och härliga minnen du har och som du säger du har ju inte badförbud så visst kan det bli fler gånger någonstans. Ha en skön kväll och stor kram.

Svar: Dessa stränder är nog de vackraste jag mött, men det var svårt att välja, Det finns så många.Nej, badförbud har jag inte, men det känns inte så lockande med enbart badsemester nu när solen inte längre är en vän där jag kan vistas mer än korta stunder. Men det ger sig...
Kram från mig!
Ditte

Tove Olberg

Strandade en stund på skön strand - strandhugg och njut tills nästa strand!
vilken lycka att ha en bloggvän som du Ditte som far iväg med mig på släp om än långt efteråt- Stora strandkramen!

Svar: Jag på dessa stränder kan en gärna bli strandsatta. Och jag är så glad för att du är med mig.Stor strand och sandkram till dig min vän.
Ditte

TantGlad

Eftersom du älskar solen så måste det kännas tufft att inte kunna vistas i den. Inte som du gjorde förut. Du får skydda dig så gott du kan mot den värsta solen.

Jättefina bilder som ser ut som paradiset.
Roligt åxo att besöka platser som inte alla besökt. Då blir det lite extra spännande.
Förstår du gillar resa Ditte. Sånt är spännande Ich upplevelser är alltid mysigt.

Tack för många vackra bilder.

Varm KRAM❤

Svar: Mina solsemestrar är slut, bara att inse. Men längta kan jag göra. Har ju de senaste 10 åren mest varit i skuggan under en palm eller parasoll men solen tar ju där också. Nu är jag inte i solen, och så måste det vara för att jag ska få vara frisk.
Att resa tycker jag om och kommer nog alltid att göra det. Men jag trivs också så bra här hemma. Att besöka resmål där det inte är så många turister har jag alltid gillat och det ger så mycket.
Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: