Ett halvt varv

    
 Det är en riktigt vacker lördag morgon. Nåja, morgonen har för länge sedan gått över till  förmiddag och jag sätter mig med en extra kopp kaffe på balkongen för att se vad jag registrerar inom loppet av en halvtimme med en vy på 180°. Tyvärr hinner det mulna på en del. Men jag sitter kvar.
 
Längs kajen ligger många husbåtar och för att få ligg ahär måste de vara flyttbara av egen kraft.
Alldeles nedanför oss vd kajen ligger denna "flytande trådgård" vars namn är Gratia.
En läckert, inbjudande och skuggig uteplats finns i aktern.
 
Badtunna i fören, liksom trädgårdsmöbler och många växter och jag vet att det vattnas rejält...
 
En tillhörande skeppskatt finns, men vill inte just nu vara med på bild.
 
På andra sidan kanalen, snett över, vid Fredriksdalskajen, (västra Hammarby Sjöstad) bygger Skanska nya bostadsrättslägenheter och här ska inom ett par år 427 lägenheter i storlekarna 1 rum upp till 6 rum bebos
av nya  ägare. Inte alls svårtsålt. I dagsläget finns totalt ett 30 tal bostäder kvar till försäljning. (Med mindre attraktiva lägen..)
En etta på ca 45 m2 kostar i inköp ca 2.600.000 och har en månadsavgift på ca 2500kr. 
De dyraste lägenheterna är sexrummare med takterrass och där inköpspriset en bit över 10. 000000 men dessa är slutsålda.
Byggkranar samsas med Globen och den stora sandbåten Jehander.
Längs vattnet här skall det anläggas en gästhamn för fritidsbåtar, sol/badbryggor
och en promenadväg, bilfri, där caféer och restauranger ska öppnas.  
 
Innan solen drog sig tillbaka fångade jag denne byggnadsarbetare i kranen.
Han anlände upp per hiss.
 
Jag blickar ner på kanalen och ser en del båtar som vill slussa och en transportbåt har slussat.
 
Trångt i kanalen. Sandbåten Jehander är på väg in i slussen för att fortsätta
på Mälaren för att på lämpliga ställen hämta stora lass med grus.
Kanske kommer den tillbaka senare idag 
 
Trångt även vid nästa slussning. Charterhusbåten Molly, som brukar passera här,
har fått sällskap av självaste Evert Taube. (Den brukar inte komma här förbi...)
 
När jag tittar till höger upptäcker jag något nytt, en turkos matvagn. Vid en närmare titt ser jag att det är ännu en av alla de "foodtrucks" (ambulerande restauranger) som finns i stan och på olika platser varje dag.  Och kunder finns. Just den här erbjuder vedugnsbakad pizza. (Zoomade in för att se)
Undrar om jag skall ringa och beställa en till lunch.
 
 
Alldeles bakom pizzaförsäljaren ligger Thaiboat, en härlig thairestaurang med barer på sandstranden.
Palmer finns också! Och kommer en händelsevis hit per båt så går det bra att lägga till vid Thaiboats gästplatser. Detta är en otroligt populär restaurang/bar och det brukar vara kö för att komma in.
Ser dock inte ut som den ännu öppnat för dagen...
(Kvällstid rekommenderas att beställa bord om en vill äta.)
 
Varvet är slut, solen har tagit siesta och ersaätts nu av lätt regn. Och jag går in.
 
                                                                             
Andra året i Hjo

Kul inlägg! Dyra insatser och häftig husbåt.

Svar: Tack! Ja, Stockholm är dyrt. Här är ändå hyrorna hyfsade. Men en nybyggd hyresrätti i en förort 30 minuter från stan kan ha en månadshyra på 7000 för ett rum och kök på kanske 40 m2. Helt galet. HUsbåten är läcker och det ligger flera vid kajen, men den här ser jag bäst och den är extra fin med alla blommor.
Ditte

Veiken

Du behöver inte röra på dig. Du har ju hela världen för dina fötter - nästan! Den där blombåten ser riktigt läcker ut! Kram

Svar: Blombåten är läcker och har legat här sedan vi flyttade in i 2004. Och blommorna ökar i mängd. Men visst är det ibland trevligt att vidga sina vyer en bit bort...
Kram!
Ditte

Ann-Kristin

Gokväll kära Ditte!
Vilken fin bildkavalkad från din balkong. Så fin blombåten verkar vara med en badtunna dessutom. Du får sitta vakt och kolla om någon badar i den.
Säger som ovanstående - du behöver inte utanför dörren, nog med upplevelser från balkongen.
Ser fram emot att synas framöver och ev en GT.
Kram/A-K

Svar: God kväll! Tack! Jag här sitter jag och ser mig omkring och det finns mycket att titta på. Vad gäller badtunnan så används den inte så ofta, men jag har sett den användas....
Vi ses framöver, men vi har ännu inte bokat. ska göra det snart.
Och både middag och GT blir bra!
Kram!
Ditte

Ghugge

Ja, det var en utsikt som heter duga, så fint och så mycket att se på! Blir lite chockade av bostadspriserna! Så mycket pengar för liten yta men det är såklart läget som kostar!
God fortsättning på kvällen! Kram!

Svar: Vi bor bra och utsikten blir bättre igen när de nya husen är klara. Stockholm är otroligt dyrt. Just nu räknar de "lärde" med att priserna på bostadsrätter i innerstan, med överkomlig hyra, ökar en tusenlapp om dagen. Helt sanslöst! Och utanför storstadsregionen får en så mycket mer för pengarna.
Trevlig kväll önskar jag er också.
Kram!
Ditte

FREEDOMtravel

Nu får jag ju nästan lite hemlängtan, när jag ser alla fina husbåtar! :) Härlig bild uppifrån och ner på däcket med alla blommorna! Foodtrucksen är ganska trevliga, men den vi har på KI är för dyr. Jag köpte en burgare med pulled pork en gång till lunch och tillsammans med en burk mineralvatten blev det nästan 100 kr. Då äter jag hellre på lunchrestaurangerna där det ingår sittplats, salladsbuffe, bröd och kaffe...

Svar: Husbåtarna här är fina och de pysslas om. Det är mycket att stå i för ägarna och nästan alltid något som ska fixas. Ett par båtar har fått nya ägare och det märks på ombyggnationerna. DE flesta "foodtrucks" håller ganska höga priser , men här längs kajen finns i varje fall trevliga soffor att sitta på och utsikten är bra. Men för dyrt till vardags.
Ditte

Fia

Underbart kvällsnöje ni har med detta läge, aldrig långtråkigt! Jag säger som A-K, ser fram emot att ses här framöver! Och varför inte tillsammans med en GT!
Kram
Fia

Svar: Ja, mycket att se på är det här. Kanske hinner ni komma till Stockholm ett varv innan Torre. Jag mailar! Men annars mat med GT i Torre hos oss tillsammans med AK.
Kram!
Ditte

Comsi Comsa


Blombåten var ju bara för läcker, hur kul som helst. :-)
Det händer sannerligen mycket nedanför din balkong, underhållning dygnet runt.

Godnattkram och sov så gott ♥

Svar: Underhållning är det så jag behöver inte gå ut för den sakens skull...😀 Och blombåten är en grön oas på kajen. Men alltid roligt att ge sig ut och uppleva Stockholm. Variation är trevligt ! Kram!
Ditte

Decdia

Värsta lyxiga husbåtar, de lägger verkligen ner en massa kärlek på dem!
Du måste verkligen älska din lägenhet och en lång kopp kaffe.

Svar: Jag tycker jättemycket om att bo här och det blir inte direkt långtråkigt. Alltid varierad utsikt!Blombåten är så "gullig" och mycket tid, kraft och kärlek läggs ner där.
Ditte

Gittan

Tack för titten från din balkong där var de mycket att se, de var inga billiga lägenheter där mitt emot dig precis. Fint med blommor på den båten men mycket jobb kan jag tro.
Såna vagnar med mat av olika slag var det ju där vi åkte ribb båt sist när vi träffades, det är ju bara så svårt att väja vad man ska äta för det få ju inte plats med allt man vill smaka. Ha ha. Men gott var det. Ha en skön söndag och stor kram till dig.

Svar: Ja, "foodtrucksen" kör runt och en vet aldrig var de står. Men ett trevligt inslag är det. Och maten som serveras är oftast jättegod, men ibland i dyraste laget. Men då och då går det ju an. Här hemma är det mycket att se och omväxlingen är stor.
Vi såg ju ett par ribbåtar här i kanalen härom kvällen och jag tänkte genast på er.
Trevlig söndag önskar jag från ett regnigt Stockholm. Men det klarnar nog upp...
Kram!
Ditte

Eva`s blogg

wow vilka bilder o vilken utsikt som dem säger smakar det så kostar det :) tack ja hemma o allt gick bra :) sovit super gott och är pigg o dricker kaffe nu :) vädret är ju ingen hit precis brr så kallt ..ha en fin söndag kramen

Svar: Välkommen hem igen! Förstår att ni haft det bra,har följt med. Vädret här är inte just nu lämpat för långpromenader direkt, menmysigt att sitta inne och kura.
Trevlig söndag!
Kram!
Ditte

Ama de casa

Vilken härlig utsikt du har - och vad mycket grejer som händer hela tiden :-)

Svar: Här händer det ständigt något....Underhållnng på första parkett. Regniga hälsningar från Södermalm.
Ditte

Znogge

Det var verkligen inga vänskapspriser det men tillgång och efterfrågan hör i hop och pengarna finns hos en del. Jag hade nog hellre bosatt mig på husbåten. I alla fall sommartid...

Kram och trevlig söndag!

Svar: Nej, vänskapspriser här i stan är nog få...Och ibland blir det totalt sett mer fördelaktigt att låna och köpa en lägenhet än att betala dyr hyra för månadskostnaden till föreningen är så mycket lägre. Husbåten är så fin, men även här betalas kajhyra till Stockholm stad, men den är inte så hög. Trevlig söndag! Här regnar det..
Kram!
Ditte

Ami

Så fina bilder! Och den där husbåten Gratia såg väldigt trevlig och inbjudande ut :)
Regniga kramar från Torre

Svar: God förmiddag!Tack! Kanske skönt med lite regn och få till lite friskare luft. OM inte annat gillar nog mina blommor lite vatten. Eller det kanske är mycket?Husbåten Gratia är jättefin och vårdas ömt. Det är en hel trädgård ombord...
Önskar er en trevlig söndag!
Kram!
Ditte

Geddfish

Vad mycket som händer från din balkongs synvinkel! Jag tycker jag har mycket här att titta på, men det är ju noll jämfört.
Verkligen underhållande och det har du fångat perfekt. Tack för underhållningen!
Söndagskram ♥

Svar: Ja, det är verkligen underhållning härifrån på balkongen och jag ror nog det vore fint att sitta även på din balkong och se vad som händer runt om. Kanske det blir tillfälle till det? Vem vet? Trevlig söndagskväll!
Kram!
Ditte

Tove Olberg

180 grader rymmer mycket då en har förmåga att se --- och att zooma!
Precisså som du gör!
Båtkram med blommor!

Svar: Att se och ibland med zoomen på vidgar vyerna och det gillar jag. Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: