Sidosteg

    
Visst kan man få till det på många sätt! Och genom att plantera ett träd uppe på höjden i backen ner mot La Mata så finns ju ett bra riktmärke. 
Och där bakom trädet, i fjärran ute i havet, skymtas den enda ö som finns här i närheten, Tabarca.
En utflykt dit  rekommenderas och båtturer brukar gå dagligen från Torrevieja och Santa Pola. (För den som vill läsa mer om ön finns inlägg från den18 och 19/6-2014 med bilder och historik. Men jag vet tyvärr inte hur tidtabellerna ser ut nu under lågsäsong, men perioden maj- början av oktober är det mesta öppet på ön.)
Gårdagens fotvandring från Torrevieja och vår Solskensgata till La Mata, själva byn La Mata, en sträcka på drygt 5.5 km var väg och vi gick både dit och hem... Givetvis kan längden utökas efter tycke och smak. 
Och det gjorde vi. Lite nya sidosteg åt olika håll är alltid trevligt
 
Fin utsikt uppe på toppen innan vandringen ner mot La Mata börjar.
Ön Tabarca skymtar i bakgrunden.
 
Vi tog vägen genom "Parque Molina del Agua"; Vattenhjulsparken, och hade siktet inställt på parkens djurliv; djur och natur kändes som ett bar tema för dagen.
Tyvärr lät djuren vänta på sig, men ett restaurangskepp mitt på torra land kunde i alla fall påminna oss om att vatten borde finnas i närheten.
 
 
Och det fanns vatten, men i mindre mängder här i de fina vattenfallen. Men själva vattnet "stod still" just nu.
Inga fall! Kanske avstängda för säsongen.
 
 
Vi tittade efter det fisk i dammarna och hoppades på tur.
 
Jodå, viss tur hade vi. En "stenbit" låg där på botten.
Men vi såg ingen rom, vare sig röd eller svart.
 
Men efter att vi passerat stenbiten och slagit oss ner på en bänk så kom djuren liksom på rad...
Kanske hade de förstått min välvilliga inställning till dem.
Sidosteg kan leda till mycket.
 
 
 
 
Det kan bli ansträngande med så många upplevelser på kort tid så att slå sig ner på en tapasbar alldeles vid havet kändes lockande. 
Och  lockande var också att beställa in ett par tapas där vi inte alls visste vad som skulle serveras; "salpicon"  (räkor/skaldjur som var doppade i en smet och friterade) och "tortita de camarones" (en liten skaldjursomelette) . Bra val!
Behaglig utsikt under vår "rast".
Och fin utsikt har även husbilarna långt borta på udden.
Tänkte på vännerna i  Freedomtravel som snart varit ute med sin husbil i ett år
och just nu är i Kroatien.
 
Intressant med La Mata är att det är backigt både dit och hem. (Från Torrevieja alltså)
Det går inte att undvika backarna och det spelar ingen roll vilket vägval man gör. Vi har provat alla. Åker man bil eller buss blir det inte särskilt påtagligt och vid promenader märks det en del.
Men att cykla, jo då märker man verkligen hur terrängen skiftar.
Hem skulle vi förstås och gick då  en annan väg, raka vägen.  Här står vi högst upp på Avenida de Paris och nivåskillnaden syns. 
Det går utför rejält (uppför åt andra hållet) och att susa ner här med cykel är skön känsla och att gå ner känns inte alls lika skönt....
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Veiken

Det är så bra med apostlahästarna. Man går dit man vill och dit näsan pekar, utan att det kostar något och belöningen får man omgående i form av tapas, fina vyer eller liknande. Kroppen får dessutom motion helt gratis! Kramar

Svar: Visst är detta perfekt! Jag tycker verkligen om det...Men du vet att saknaden finns. Och så kommer det nog att vara. Men alla minnen finns där. Kram!
Ditte

Yvonne

Godkväll, och nu har ni varit precis i vårt område, synd vi inte var där, hade varit kul att träffa er. Vi bor 1 min från restaurangen och har parken mittemot, vita och blåa radhus. Har aldrig sett så många ekorrar som nu för tiden i parken, katter har ju alltid funnits mer eller mindre och de ser ju rätt välmående ut trots att de är vildkatter.

Måste säga att det är DU som fått mig att inse hur backigt det egentligen är åt vårt håll. Vi har ju varit där i krokarna sedan 1984, men alltid åkt bil och aldrig tänkt på hur backigt det är, men sen jag läste ett inlägg från dig för drygt 1 år sen så har jag insett hur backigt det är irl.

Ha en fin helg, det har vi här i Åkersberga, liiiite jobbigt med att dörrklockan ringer hela tiden och godis eller bus-tiggarna är här. Vi har inte varit hemma den här helgen sedan 1997 så jag känner mig aningens oförberedd på invasionen :-)

Svar: Jag skänkte dig faktiskt en tanke när vi var i området, men visst att ni var hemma i Sverige. Vet nu vilka hus ni bor i . Området alltså. Men en annan gång så...Att det är backigt, det vet vi. Vi har både cyklat och gått och alla tänkbara vägar. Men backarna kommer man inte ifrån. Bra träning i och för sig, men jag leder cykeln upp när den är med.
Även här har det varit några "tiggare" , men vi låtsas som om inget. Har inget till övers för "Halloween". Har vrait i USA ett par gånger denna tid och där är det ju något annat.
Hoppas vi ses vid nästa tillfälle ni och vi är här samtidigt!
Ditte

Ann-Kristin

Gokväll!
Vilken härlig promenad ni gjorde. Undrar om jag skulle orka :) Möjligen åt ena hållet och göra som min syster o svåger som gick dit häromdagen, men de tog bussen hem efter att ha ätit lunch någonstans vis La Mata.
Härliga bilder du tagit.
Många kramar till Dig och Bosse/A-K

Svar: Att gå fram och tillbaka är inga problenm alls. Vi har gjort det många gånger. Och man måste inte gå fort. Sommartid brukar vi i värmen gå åt ett håll och ta bussen åt andra, men då är det värmen som påverkar oss. Nu finns inga hinder...Bra motion och trevlig promenad och vi varierar vägarna både dit och hem. Kul att du gillade bilderna!
Kramar från oss på terrassen i kvällningen.
Ditte

Ghugge

Ååå, så söta djur! Ekorren är ju jättesöt!!
Många backar där, bra gjort att promenera så långt under sådana förhållanden.
Ha en fin kväll! Varma kramar.

Svar: Extra roligt med ekorrarna och de kom fler och fler. Tänkte på dig men kunde inte få till detaljerna i fotot. Men roligt ändå. Och vad gäller omgivningarna så är det backigt. Nu går det bra att gå och cykla men när det är + 30 och mer blir det i snigelfart. Önskar et trevlig helg. Kram!
Ditte

Torrebloggen

Ja det är verkligen fint i La Mata, men man kommer ju inte ifrån backarna hur man än gör.
Det är mysigt i "vattenparken" och så fina bilder du tog på djuren som tittade fram.
Trevlig helg!
Kram!

Svar: Det var roligt både med ekorrarna, katterna och gråsparven . Ja, det var flera katter och gråsparvar... Men vattnet i dammarna hade sinat. Och "riktiga"La Mata, byn, tycker vi om. Finns många mysiga ställen där och fint att gå norrut på stranden . Önskar er också en fin helg. Kram!
Ditte

Susan

Hola! Wow vilket coolt restaurangskepp! Dit måste vi cykla när vi kommer ned i början av januari! Vi var nu senast på ett ställe som heter Albentosa park som ligger på andra sidan N332:an strax norr om La Mata. Rekommenderas! Ett friluftsområde med vackra träd och miljoner cikador (eller vad det nu är) som låter och spelar.

Såg din passionsblommebild härom dagen. <3

Kram//Susan & Jörgen

Svar: Vad roligt att ni har saker och ting att utforska när ni kommer och det finns ju en hel del...Tack för ditt tips, dit ska vi ta oss en cykeltur . Helt klart. Passionsblomman trivs och presenterar nu nya blommor varje dag. Jätteroligt och den växer under tiden man tittar på den. Tänket på dig! Många kramar till er!
Ditte

Comsi ComsaVilka fina bilder och ekorren har du fångat så himla bra.
Trevlig helg till dig Ditte.

Kram ❤

Svar: Tack ! Ja, vi har sköna dagar. Önskar dig också en fin helg. Kram!
Ditte

znogge

Påminner mig om när vi var i Skånes djurpark och alla djur höll sig undan. Men vi visste ju att de fanns där ;-) Ni blev i alla fall inte helt lottslösa!

Kram

Svar: Visst tycker jag att djuren som finns kan visa sig, särskilt om man betalat entré för att få se dem. Här kom det ju några spridda varelser och det var trevligt att de ändå ville vara med på bild. Kram!
Ditte

Ama de casa

Det var en rejäl promenad det! Vi brukar fuska och ta bussen åt ena hållet. Ibland åt båda hållen... ;-)

Svar: Det blev en del steg...Nja, fusk kan ju var ok. Jag är flexibel. Men nu när det är mer lagom varmt så går jag gärna långa sträckor och det finns ju gott om förnödenheter under vägs. Det har också hänt att vi tagit bussen åt ett håll....
Ditte

Eva`s blogg

Promenader är skönt jag kan gå långt då vi är utomlands, skönt att upptäcka oxå, upp o ner försbacke är bra motion nöje med nytta :) söt ekorre och inte lätt att fånga på bild jag vet då jag såg en i skogen sist.Att kunna äta ute ännu är ju härligt :) ha en fin söndag kramen

Svar: VI tillbringar mycket tid utomhus och det är verkligen skönt. Och just att gå långa sträckor nu när det är lagom varmt, runt +25, passar mig. Blir det närmare +30 blir det jobbigare för mig med andningen. Ekorrar är raska och det vill till att hänga med och vara snabb med kameran och man hinner inte byta objektiv....
Önskar dig en fin söndag och god bättring.
Kram!
Ditte

Ami

Oj, det var verkligen en rejäl promenad. Men visst är det härligt att kunna gå dit man vill och sen slå sig ner på något tapasställe :)
Önskar er en fin söndag
Kram

Svar: Ja, och väldigt trevlig. Man ser mycket när man går och lätt att ta nya vägar. Kul!Här är det mer än halvsol, +24 och blåsigt, nu 11m /sek. (Bra seglarväder om det nu var det vi skulle göra)
Fixar lite här hemma....
Trevlig söndag!
Kram!
Ditte

Decdia

Men åh vilken söt ekorre och vilka bra bilder du lyckades ta på den!
Det var verkligen ingen dålig promenad, ni är duktiga ni.

Svar: Visst var ekorrarna fina! Tänkte på dig här....Och en rejäl prommis blev det och mycket hann vi se under tiden. Och proväta...
Ditte

Fia

Hemma i Västerås igen, läser jag nu ikapp! Vilken ordentlig promenad till La Mata! Kvarnhjulsparken är verkligen värd en extra sväng, och vilka fina bilder! Förstår att tapasen smakade bra nere vid havet!
Kram
Dia

Svar: Välkomna tillbaka till Västerås! Vi saknar er redan! Bara så ni vet...En rejäl prommis blev det och vi närmade oss 20000 steg...Finns en del att se men nu väntar vi på att solen ska återkomma i morgon. Blåst och regn igår och mulet idag. Men nu vläntar middag ute på terrassen och det är + 19 och klockan är 19.30. Helt ok! Kramar till er från oss.
Ditte

Tove Olberg

Sidostegens fröjder ger vidvinkelsyn som visas i bilderna här - flyttar direkt in i den där ljuvliga båten på höjden perfekt ateljé. Figurerna som framträder i slänten nedanför - en vedhuggare och en som solar sig tror jag ger en underbar konstnärsmiljö ... stenen i vattnet drunknade jag lycklig i ...

Kram

Svar: Visst är båten fin och utsikten över hav och pinjeträd och blommor är så fin. Perfekt miljö dör dig kära Tove. Sände dig extra tankar just här. Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: