Travellinks bloggevent på Sheraton

    
Det blev en verkligt givande och väldigt trevlig eftermiddag och kväll när Travellink, en resebokningsida på internet, bjöd in till ett event för resebloggare på hotel Sheraton i Stockholm  och många resebloggare fanns på plats. Några av dem kände jag igen från "Blogglandia" och har träffat tidigare och andra var mer nya för mig. 
Freedomtravel,  Helena och Peter har jag träffat tidigare, följer dagligen deras blogg, och det var roligt att se dem igen. De är just hemkomna från sin årslånga resa med husbil  Europa och den finns väl dokumenterad i deras blogg. Läs gärna!
Och vill man läsa mer om resor av olika slag så har "Freedomtravel" i dagens inlägg gjort en sammanställning över några resebloggarna som var med på eventet. (Titta gärna in och låt er inspireras!)
 
 
 Vi skulle komma att en resa genom ord, bild, mat och dryck få besöka tre olika länder: Italien, Tjeckien och Lettland och guider på resan var dels ländernas representanter och som extra guide fanns också Cecilia från Travellink med på resan. (Resorna till Tjeckien och Litauen kommer i morgon, för upplevelserna är många)
Förutom scenpresentationerna i ord och bild fanns representanter från de olika länderna utspridda i lokalen med informationsmaterial och "små provsmakningar". 
Det var trevligt att få mer individuell info genom att slå sig ner vid de runda borden för en pratstund med ländernas representanter och ett bra sätt att också möta andra resebloggare. (Jag kände till en del till namnet från Svenska Resebloggares hemsida där många finns med.)
För min del började resan genast, till Italien, till en del i Italien som jag inte alls kände till, Marcheregionen.
Jag fick verkligen personlig och utförlig information om regionen av Ruth Mezzolani,
som ingår i "social media team" i Marche.
Italien har jag besökt många gånger och flera regioner men nu kommer Marche upp på min reselista.
Och maj, juni och september är helt perfekta månader för en tur hit.
 
 
Macheregionen, "hela Italien i en region" sägs det och där bergstrakter, hav, nationalparker, 
kulturoch världsarv,(Urbino) samsas. Och enligt kartan kan man nog konstatera att alla vägar bär inte bara till Rom utan också tilll Ancona, som är den största staden i regionen.
 
Att resa innebär också att prova ett lands lokala speciailtetet och här hade regionen Mache verligen dukat upp ett gott och varierat utbud.
Focacciabröd med olika fyllningar och friterade oliver var väldigt gott -
 
- och allt det kallskurna....
 
En kock från Macheregionen är influgen med mat och allt och berättar här om
 en speciell sorts salami, typisk för regionen, som skall öppnas som en chokladask
och sedan karvar man ur den med en sked. (Kom genast att tänka på julens cheddarost)
 
Nästa stopp på italienresan blev den läckra skidorten Courmayeur, Mont Blanc  i Aostadalen, i Italiens nordvästra hörn och med Frankrike och Schweiz som närmaste grannar.
Här har jag varit flera gånger gånger och åkt skidor och alltid tyckt Courmayeur varit en väldigt bra skidort. Det enda smolk i bägaren har i mitt tycke varit att behöva ta en kabinbana upp, men å andra sidan har området erbjudit skidåkning på  väldigt hög höjd. I området finns det över 40 toppar som ligger på över 4000 m, men skidåkningen sker på va 2000 -3000 m höjd. Beror förstås på väder och vind...
En nyhet är "Monte Bianco Skyway" som förbinder fler åkområden och ger oändliga möjligheter till den optimala skidåkningen.
Och visst vill jag prova både den och skidåkningen.
 
 "Cormayeurguiden", Cecilia Malfa gav verkligen inspirerande info. 
 
Skidåkning i Courmayeur. Bild lånad från internet och "Ski Courmayeur".
I hela området, som även innefattar Chamonix i Frankrike,
finns ca 100 km pister av olika svårighetsgrader och lika många liftar av olika slag.
Och om detta inte känns tillräckligt så kan man med buss och bil inom en timme nå fler fina skidorter
 
 
 
 
 
 
                                                                        
 
Fia

Åh ett sånt trevligt event! Informativt och "matnyttigt" ! Så roligt att träffa andra bloggare bland andra Freedomtravel som jag följt under deras fantastiska husbilsresa!! Du är verkligen aktiv och förtjänar all credit i sociala sagmmanhang!
Själva laddar vi inför Ålandskryssningen, ser ut att bli blåsigt!
Kram och trevlig första Advent!
Fia

Svar: Det var verkligen ett trevligt "blogg och reseevent" och roligt med nya restips och bra info. väldigt roligt att träffa andra resebloggare också. En del av dem läser jag, men hade inte tidigare mött personerna bakom bloggen. Vad gäller kryssningentill Åland kan det bli blåsigt men båten är stor och tiden på öppet hav ca 90 minuter.
Önskar er också en trevlig första advent och givetvis en trevlig tur till Åland.
Kram!
Ditte

Timeoftiger

Ja, alldeles riktigt, har man sett en del av Italien så känner man inte landet! Bra med nätverkande kring resande, vad skulle man göra utan alla bra tips?

Svar: Bra tips är alltid värdefulla och givande! Och just till Courmayeur skulle jag gärna åka igen. Är också förtjust i en ort som heter Gressoney (Italien i närheten av Turin) och som också har väldigt bra och varierad skidåkning. Men mitt problem nu är ju kylan och blåsten mot ansiket. Italien tycker jag om och var där första gången i början av 1960 talet med mina föräldrar och det har blivit maånga resor dit under årens lopp.
Kanske snart dags för en ny resa.
Ditte

BP

Vilken proffsigt organiserad bloggträff! Tycker ditt och Freedomtravels inlägg kompletterar varandra väldigt väl. Har också åkt skidor i Courmayeur och gillar stället, betydligt roligare där än Chamonix.

Tycker resebloggar (liksom foto diton) är otroligt intressanta. Man känner igen ställen där man själv har varit och man får tips. Dessutom kan man vara med om ett och annat äventyr på sådana bloggar.

Svar: Vad roligt att du också varit i Courmayeur! Jag tycker om att det "gamla" fortfarande finns kvar i byn och att skidåkningen är så bra. Till Chamonix åker jag gärna på en skidtur, men vill inte bo där. Jag läser gärna bla. en del resbloggar och antecknar, får tips och reser med.
Ditte

Tove Olberg

Så roligt att du som är så resande i ditt liv får var med om detta. Väl passande för ändamålet - tillsammans med resefränder! Härlig Ditte och tack för rapporten!
Kram!

Svar: Det var verkligen jättetrevligt och givande. Och extra roligt att träffa andra från "Reseblogglandia."
Kramar!
Ditte

Susjos

Vilken spännande dag! Den där salamin man äter med sked såg väldans god ut! Drömmen är att få åka skidor i alperna! Jag har "bara" åkt utför i de svenska fjällen :-)
Underbart med resebloggar, måste kolla in Freedomtravel :-)
Visst åt vi lika mat på Birka, fast vi valde fisken istället för köttet, det var väldigt gott! Haft en toppenkryssning, men är väldigt trött nu ....

Svar: Det var en jätterolig och givande eftermiddag och kväll. Verkligen! Och s´kidåkningen i Courmayeur kan jag verkligen rekommendera, liksom byn i sig och alla god mat och gott vin.Jag förstår att du är trött för det tar på krafterna att vara till sjöss och roligt är det ju också.
Er fisk såg också väldigt god ut! Roligt att ni också gillade maten.
Vila dig nu!
Ditte

Decdia

Men vilket coolt gig att gå på!

Svar: Det var jättetrevligt och givande och en hel del godsaker att mumsa på dessutom.
Ditte

Decdia

Sv: Maten är det viktigaste! Hahahahaha! ;)

Svar: Visst! Och att resa innebär också nya och oftast trevliga bekantskaper i matväg.
Ditte

Marja

Vilket trevligt event med mycket information och god mat. Jag har också varit på liknande event när jag var resebeställare på mitt jobb. En gång blev jag bjuden på gammeldansk redan vid första stationen och sen blev det lite trögt att ta sig igenom de andra. :)
Maten ni blev bjudna på ser verkligen läcker ut... och det är viktigt med bra information.
Kram! :)

Svar: Det var ett lyckat event med bra info som också blev personlig och den goda maten därtill var så god. Väldigt roligt också att möta andra bloggare och utbyta tankar. Trevlig lördag önskar jag från ett grått och blåsigt Stockholm.
Ditte

TantGlad

Vilken härlig bloggträff. Att träffas på detta vis. Tummen upp, och förstår att det har varit trevligt.
Ha en jättefin lördag fina Ditte.
VARM KRAM från mig!

Svar: Det var verkligen jättetrevligt! Extra roligt att träffa många andra bloggare och få nya restips. Önskar dig också en fin lördag!
Stor kram!
Ditte

Ama de casa

Skoj att träffa så många likasinnade - och gott såg det också ut :-)

Svar: Det var både givande, trevligt och väldigt gott! Och gott om bloggare!
Ditte

Eva`s blogg

Kan tänka mig att detta är ett paradis för alla som gillar blogg o resa o utbyter lite av varje med varandra o maten är ett plus så klart o när det händer saker är det oftast i just din stad synd så långt bort :( hade varit super skoj att befinna sig där :) skön lördag fina du kram

Svar: Det var både väldigt givande och med bra info om ett par resmål i Italien och om Tjeckien och Lettland. Mysigt att mingla runt och träffa andra resebloggare och de flesta hade jag ju aldrig träffat innan.(Men läste en del bloggar)
Önskar dig också en trevlig lördag.
Kram!
Ditte

Ami

Men så trevligt! Och vad mycket god mat det såg ut att vara. Och kul att träffa flera andra bloggare också.
Ha en fin lördag
Kram

Svar: Jättetrevligt och väldigt bra arrangerat. Och roligt att både få bra tips om resmål och att träffa andra resebloggare. Önskar er också en fin lördag. Här är det trevligt inne, men ute blåser det och regnar.
Men vi ska träffa trevliga Torrevänner i kväll så det piggar upp.
Kram!
Ditte

Znogge

Vilket trevligt och intressant bloggevent! Kan tänka mig att det var väldigt inspirerande. Italien är ett land som jag gärna återkommer till. Min personliga favorit är hittills Sicilien. Men till sommaren satsar vi nog på Skottland...

Trevlig lördag :D

Svar: Jag tycker också mycket om italien och började resa dit redan på 60 talet med mina föräldrar och det har blivit många resor efter det och till olika platser. Sicilien är fint men nu är jag sugen på att prova Mache regionen och givetvis att ta en skidtur till Couemayeur igen. Länge sedan jag var där. Skottland var tippen så satsa gärna på det!
Trevlig lördag önskar jag från ett blåsigt och grått Stockholm. Men jag har gjort min promenad och kan nu i lugn takt ta fram adventsljusstakarna.
Kram!
Ditte

Anna

Vilket trevligt event! Italien är gudomligt vackert! Älskar maten! Har dock aldrig prövat på skidåkning där, får hamna på min to do lista att göra, när jag är frisk igen.

Trevlig lördag!

Svar: Det var verjkigen både givande och väldigt trevligt och så bar ordnat. En eloge till arrangörerna. Jag fick också blodad tand för att både ta mig till Courmayeur igen för skidåkning och till regionen Mache där jag inte alls varit. Och roligt att höra mer om Tjeckien och Lettland, ände jag besökt men som jag gärna återvänder till.
Trevlig lördag önskar jag dig också!
Ditte

FREEDOMtravel

Väldigt roligt att ses igen! :)

Svar: Ja, verkligen! Förstår ju att ni upplevt och sett så mycket under ert år. Väldigt trevligt att träffa andra resebloggare dessutom.
Ditte

Resfredag

Jättekul att träffa dig på riktigt, tack för en trevlig kväll!

Svar: Tusen tack själv! Och stort grattis till ditt pris. Jättetrevligt att träffa dig också och "på riktigt".
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: