Stockholm och Globen hedrar Frankrike och dess offer.

    
Skymningen sänker sig över Stockholm. Globen tänds upp i de franska färgerna för att hedra Frankrike, offren    i den hemska terrorattacken, dess anhöriga och vänner.
Liknande manifestationer sker nu på många håll i Sverige och i övriga världen.
Detta attentat kan aldrig bli ogjort.
Men vi får aldrig låta rädslan ta över och vika oss  våldet.  
 
Ser från soffhörnan att Globen lyses upp i de franska färgerna; blått, vitt och rött
och många byggnader runt om i världen tänds i kväll upp i dessa för att hedra Frankrike. 
 
 
Globen, sedd från vår balkong och i kväll är den klädd i tricolorens färger.
 
 
Comsi Comsa


Åh så fint.... ❤

Svar: Verkligen! Kram och tankar! ❤️
Ditte

Znogge

Ett fint sätt att visa sympatier med alla som fick sätta livet till i denna galenskap. Man saknar ord.

Kram

Svar: Ja, orden finns inte. Dessa terrordåd är helt ofattbara. Kram!
Ditte

moi

Det var ett väldigt fint sätt att hedra offren.
Kram

Svar: Verkligen! Och i Stockholm i kväll har jag sett flera manifestationer och på olika sätt och längs vår kaj var det marshaller tända, en för varje dödsoffer. Kram!
Ditte

Preciosa

Hej Ditte!
Ja det är bra att hedra offren. Det är så tragiskt att terrorister ska få härja fritt
i religionens namn. Alla skulle vara ateister...
Kram P ♥

Svar: I Stockholm har det manifesterats på flera ställen och jag tittar nu i sena kvällen på Globen som är klädd i Frankrikes färger. Vackert!Och vore alla ateister så skulle det säkert bråkas om något annat.
Men rädslor får inte ta över vår frihet.
Kram!
Ditte

Eva`s blogg

såå fint & härligt att man ställer upp för varandra hoppas du fick en kul dag med barnbarnen o barnen eftersom ni varit iväg ett tag o njut av kvällen kram

Svar: Många tankar har funnits i huvudet, men rädslor får aldrig ta över. Vi har haft en trevlig kväll, men samtalsämnet har ofta återkommit till Paris och terrordåden.
Kram och natti. Och jag avslutar den sena kvällen med att än en gång titta på Globens franska färger.
Kram!
Ditte

Tove Olberg

Så fint! Vi får söka det goda oavsedd är min tanke också, i det lilla som gör det stora när det sprider sig. Pontus var på övernattning till idag så inga nyheter konsumerades, men då jag kollade om något hänt så blev jag medveten ...med minnet om andra världskrigets fasor.
Jag tänker också på Jens Stoltenbergs tal efter Utöya händelsen också den unga tjejen som var på Utöya,hon överlevde och säger: Når ett menneske kan gjöre så mye vondt, da kan vi gjöre mye godt!. Många tankar till dig idag och en större kram! Hälsa Bosse!

Svar: Tack kloka Tove! Så sant! Jag förstår verkligen att inga nyheter varit på med Pontus hos dig. Och visst är det många minnen som sköljer över en; Jag tänkte också på Utöya och det kloka uttalandet av denna flicka som överlevde. Globen lyser nu i natten fortfarande i tricolorens färger. Vackert!
Stor kram!
Ditte

Anonym

Gokväll!
Så ofattbart och så förfärligt med det som händer. Otroligt att Max byggde Eifeltorn innan allt detta hände.
Vi får innerligt önska att inget händer på Friends Arena i kväll eller Madinnas konsert.
Fina färger på Globen.
Kram/À-K

Svar: Det finns inga ord för det som hänt. Ofattbart! Och tänk så mycket religion av alla de slag kan ställa till med och det gäller alla religioner. Men säkert skulle det bråkas om annat om religionen inte fanns.Och här pratade vi om Paris, Eiffeltornet och Frankrike timmarna innan detta hände...
Märkligt.
Globen lyser fortfarande vackert i natten och jag ser den nu från soffan där jag sitter. Ofattbart det som hänt.
Stor kram!

Ditte

Torrebloggen

På e.m lyssnade vi på presskonferensen med stadsministern ang. attackerna i Paris. Sen har vi tittat på Sky News under hela dagen och kvällen, där får man se ännu mera bilder från attacken, officiellt 129st döda och över 300st skadade. Hemskt det som händer, ja man funderar hur det ska sluta……
Kram!

Svar: Vi har också följt det som kablats ut och lyssnat på olik apresskonferender. Det finnns inga ord för de hemska terrordåden. I Stockholm har jag i kväll sett flera olika manifestationer och jag kan tänka mig att det är så över hela landet. Längs vår kah var marshaller tända i rad, en för varje dödsfall.
Nu vill det till att rädslor inte tar över...
Kram!
Ser att Globen fortfarande lyser i tricolorens färger. Vackert i natten.
Ditte

Ghugge

Wow, ett fint sätt att hedra Frankrike och dess offer. Tänk att ni ser Globen från vardagsrummet, så mäktigt. Ha en fin kväll! Kram

Svar: Jag har i kväll Stockholm sett flera manifesteringar och på olika sätt och jag tror de finns på många platser i Sverige. Jodå, Globen ser vi och nu i natten är den fortfarande tänd i tricolorens färger.
Kram!
Ditte

Fia

Verkligen fint att manifestera och hedra med tricolorens färger här och var i världen, och Globen blev ju jättehäftig liksom operahuset i Sidney! Det som hänt är ju ofattbart fruktansvärt, finns inga ord!
Härligt att träffa barnbarnen, lättar upp i allt det hemska!
Kram
Fia

Svar: Ja, här i Stockholm hatr jag sett flera manifestationer i kväll och jag kan tänka mig att det är så på många håll rumt om i Sverige och övriga världen. Nej, det finns inga ord för det hemska som hänt. Men rädslorna får inte ta över.
Kram!
Ditte

Marja

Globen är så fin! I Umeå finns en stor fransk flagga på Rådustorget med tända ljus framför.
Kram! <3

Svar: Jag har förstått att det funnits manifestationer runtom både i Sverige och i världen i övrigt. Många tankar gick till Paris. Globen lyste hela natten i tricolorens färger och den syns ju över stora delar av Stockholm.
Förstår att det var fint vid rådhuset i Umeå.
Kram!
Ditte

Ama de casa

Ja, runt om i världen hedras offren. Fint! Men så oerhört onödigt att det ska behövas göras...

Svar: Hemskt det som hänt och vad gäller konsekvenserna och lidandet så går det nog inte ens att tänka sig. I Stockholm var det igår och i natt många mainfestationer mot våldet Här i stan var det igår extra mycket bevakning då det både var fotboll på Friend´s Arena och Madonnakonsert å Tele2.
Men rädslan får inte ta över...
Ditte

Lena i Wales

Vad hemsk det som hänt i Paris!!! Svårt att ta in.
Bra att Globen visar sin sympati och dessutom ser det väldigt vackert ut.
Vart är vi på väg och vad har vi lärt oss av historiska misstag, frågar jag mej ständigt.

Svar: Händelsen i Paris är så tragisk och är så svår att ta in. Och inget heller vi kan påverka, lika lite då som i framtiden. Hemska tanke!Runt om i Stockholm var det igår flera manifestationer och globen fortsatte att lysa i tricolorens färger hela natten.
Jag undrar också vart vi är på väg, en väg som vi inte styr över.
Ditte

Ami

Det är så fruktansvärt det som hänt!
Finns inte ord för det :(
Kram

Svar: Nej, så är det. Och dte värsta är att vi inte ens kan göra något åt det hela...Krig, politik och relogion är ingen bra kombination.
Stor kram!
Ditte

BP

Ja, det som har hänt i Paris är så fruktansvärt. Vart är vi på väg - egentligen. Har också sett många kända byggnader som har klätts i tricolorens färger, bland annat operahuset i Sydney. Riktigt häftigt och en underbar gest från hela världen.

Å vilken fantastisk utsikt du har från din balkong!

Svar: Ja, det är fint att sitta här och titta ut. Och sent i går kväll och i natt satt jag i soffan och tittade på Globen och tankarna var många. I Stockholm var det fler manifestationeroch många ute i rörelse. Rädslan har inte tagit över.
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: