Skumt hav

    
 Söndagens blåst bjöd upp havet till en yster dans. Och för att hinna med i takten på stundtals 13m/sek fick man ligga i. Dock såg vi inga segelbåtar ute trots det perfekta segelvädret. Det hade gått perfekt att segla på bara "focken" (förseglet) och det hade verkligen gått undan. Men har man anlag för sjösjuka så kanske inte detta varit optimalt.
Väninnan Ingrid och jag tog i alla falle en rejäl promenad och stundtals blåste vi fram längs gatorna. Vi hade ett par uppdrag att utföra, som innebar besök i några "kinabutiker" och det var skönt att blåsa in och ur dem. Och i princip hittade vi det vi letade efter. Dock i fel färg...
Blev kafferast på Deni´s och där var det mer lä så vi kunde sitta utanför "tältet". Och här blev vi sittande ett bra tag innan vi blåste vidare hemåt.
Även om vinden avtog lite under kvällen så blev den tänkta middagen hemma på terrassen indragen. (Alltså den flyttades inomhus, middag blev det )
Salladsbladen började yra omkring i skålen och temperaturen gick ner mot +15 så med tända ljus inne så var det andra gången på drygt en månad vi fick sitta inne och äta middag. Nåja, det är i alla fall november.
Här i Torrevieja börjar nu denna vecka "skedveckan", Semana de la Cuchara. (Ett antal restauranger är med i detta matevenemang och erbjuder spanska specialiteter i olika trerätters menyer och i varierande prisklasser; från ca 15 euro upp till 30 euro och då ingår oftast även dryck.  Namnet "Semana de Cuchara" kommer av att någon av rätterna ska kunna ätas med sked. Bloggvännen Ama har  idagens inlägg, 2/11, länkat till de restauranger som är med och där  menyer och priser finns. )
 
Ett hav i uppror
Vågor som skummar mot land
En vind som mojnar
(En liten haikudikt, var länge sedan jag skrev någon. Haiku är en dikt i miniformat enligt japanskt mönster
och handlar ofta om naturen. På svenska används stavelser, 5-7-5, men på japanska används teckenljud som heter mora men de finns inte inom svenskan. En haikudikt på japanska skrivs dessutom lodrätt.)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
znogge

Förstår att 15 grader känns kallt men det måste ändå vara rätt ok. Fast utomhus behöver man kanske inte sitta... Hur kall brukar vintern bli hos er? Jag tänker på tiden december fram till vårens ankomst.

Kram

Svar: Vi har haft mellan 23 och 26 hela oktober och det har varit skönt. Mellan december och mars brukar det variera mellan +15 och +20 mitt på dagen. Ibland mer och ibland mindre. Just nu är det mulet men +19 och klockan är 17. Solen ska vara tillbaka i morgon. Kram!😀
Ditte

Preciosa

Jag gillar verkligen när havet är i uppror,. Det är så mäktigt. Bara man inte blåser i :-)
Kul med haikudikt :) Får försök få till nån :)
Regnet öste ner
Gatorna blänkte
Det var natt
:-)
Kram P ♥

Svar: Igår var det mäktigt och dessutom bra seglarvind. I mitt tycke väl mycket vind men B tycker det är perfekt. Vilken fin dikt du fick till. Och vi har beställt sol till i morgon. Kram! ❤️
Ditte

Ann-Kristin

Oj, vilket oväder det måste ha varit!
Trevligt att Du och Ingrid tog en promenad trots blåsten och Kinabutikerna är ju alltid roligt att titta in i.
Undrar så hur det gått med min markis. Får ringa min syster och fråga.
Hälsa Bosse och kram till er båda/A-K

Svar: Tror din markis är indragen...Ska se nu när vi går förbi. Blåsten är borta och ny hoppas vi att solen är tillbakavisar morgon . Kram!
Ditte

Comsi Comsa


Här har det också varit 15 grader idag, nu nere på 13,2 så himla skönt...
Kvällskram ♥


Svar: Vad skönt med fortsatt värme hemma för då blir det verkligen njutbara dagar. Här har blåsten dragit vidare och imorgon är nog solen på plats igen . Kram❤️👍
Ditte

Bosse Lidén

Det är spännande när havet visar sitt temperament. Fina bilder. Tur det går att göra det mysigt inomhus också. Skedmat kör jag och Jennifer med när katten är borta. Då äter vi makaroner med sked fast vi inte får det. :) Haikudikter är intressanta. Kram från Bosse lekledare som även gillade din lekfulla rubrik.

Svar: Tack "herr lekledare"! Jätteroligt med dina tävlingar, men jag blir sen med svaren eftersom jag inte har med mig internet ut . Men jag kommer igen...Vad gäller skedmat, så vet jag någon till mig närstående person som passar på när "råttan" är borta. Vad gäller "skedveckan" här är det något annat. (Mer gryträtter...)
Kul att du gillade min rubrik! Jag får ju försöka med det mer lekfulla jag också...
Kram!
Ditte

Tove Olberg

Bästa Ditte! Nu är jag här och
har surfat lite runt här på bloggen, härligt att landa"nästan hemmavid" :-). I detta inlägget har jag njutit mycket av havs bilderna - återkommer för att läsa igen mig, för jag ser spännande texter också :-)
Stor kram min vän som jag saknat!
Hälsa B!

Svar: Oh, Tove!Så härligt att du är tillbaka. Mail är formulerat, men skall fyllas på och kommer...
Ja, du får nog hoppa in i bloggarna lite hur det faller sig. Men vi har för ett tag bytt ut Stockholm mot Spanien och har haft det väldigt bra och hae det fortfarande.
Skall titta in hos dig under kvällen.
Stor kram! Jag har saknat dig också! Jättemycket!
Ditte

Eva`s blogg

Låter blåsigt *s* men så är det väl ibland o som du säger det är ändå november månad och då kan det väl vara så ...vackra havs bilder gillas*** mysigt med fika o att få vara inne nån gång så är väl ok tända ljus gör ju hela saken bättre :) kram kram

Svar: Havet var verkligen maffigt! Men idag har det varit gammal sjö kvar för vinden har verkligen avtagit. Mulet idag men inget regn så nu blir det middag ute igen med tända ljus och myggspiral. (Det finns mygg...)Och i morgon ska solen visst vara tillbaka.
Kram och trevlig kväll.
Ditte

Ama de casa

Havet är så vackert när det är i uppror. Ja, om man befinner sig på land i alla fall, annars är det mest skrämmande tycker jag... :-)

Visst är det trevligt med skedvecka! Nån dag ska jag försöka ta mig iväg i alla fall. Det är lite lättare med tapasmaran, då kan man ju prova många fler ställen :-)

Svar: Det blir nog bara en "skedmeny" för oss också. Men kul att prova.Och visst känns rapasrejset lättare, man hinner fler ställen.
Havet var häftigt i sitt urroriska tillstånd och Bosse tyckte att en segeltur skulle passat bra. Ja, med focken hissad. Tror jag var lite mer avvaktande...
Ditte

Torrebloggen

Havet var verkligen i uppror både igår och idag. Det blev ett riktigt oväder i natt med regn, blåst och sen åskan som dundrade vid 5-tiden i morse.
Men i morgon är solen tillbaka igen.
Kram!

Svar: Havet var verkligen mäktigt! Åskan hörde vi inte i natt, men regn och blåst lät mot tak och fönster och det mesta på terrassen blev dränkt.
Men sol i morgon och den tittade fram lite nu i kväll.
Kram!
Ditte

moi

Frånsett Gudrun och liknande, tycker jag att höststormar är fascinerande. Man känner sig liten och helt i vädrets klor. Jag gillar att ta små promenader då, kämpa i motvinden och sen ha snålskjuts på andra hållet.
Kram

Svar: Just så ! Passar mig också! Idag är det lugnt men gammal sjö ligger kvar. Mulet heladagen men med + 19 nu på kvällen så blir det middag i stearinljusens sken på terrassen. Kram!
Ditte

Fia

Ja havet var mäktigt igår! Vi gick längs paseon, slog oss ner en stund på Fresno och bara njöt! Vi tyckte att det var varmt igår, men vi kanske var svettiga av utstädning och packning ....På kvällen var vi ner till ett par vänner på litet avskedsfika med ost och vin och när vi vandrade hemåt kom ett stilla sommarregn! Det verkar ha brakat loss efter midnatt, men då sov vi 4 timmar som stockar innan vi körde ut till flyget! När vi däremot skulle borda planet kl 06 startade ett slagregn! Idag sol och fina höstfärger i Västerås! Hälsa Bosse!
Kram
Fia och Lasse

Svar: Förstår att ni var uppe extremt tidigt. Ja, i natt var det oväder med mycket blåst och regn men dagen har varit ok. Mulet men ändå +19 i kväll när vi sattt ute och åt middag. Solen är förhoppningsvis tillbaka imorgon.
Trevligt att komma hem till sol och en vacker höstdag. Känns ju lättare då. Saknar er!
Kram och hälsning från oss båda.
Ditte

Ghugge

Häftiga bilder och så tuffa ni var som gick ut i blåsten! Fin haikudikt, det måste jag testa någon gång..Kram👌

Svar: Haikudikter är roliga och är ju ofta förknippade med naturen . Mina klasser skrev ofta sådana och med stor glädje. Och nu provade jag igen. Havet var verkligen mäktigt! Idag var det gammal sjö som låg kvar. Blåsten är borta och o morgon hoppas vi på sol igen. Kram!
Ditte

Eva

Som kräfta älskar jag att vara vid havet. Inte nödvändigt bada i det, men titta på det. Helst när det är ett vilt och upproriskt hav, så jag hade gärna varit där med er idag. Och inte bara för havet, så klart. Skulle vara jättekul att få sitta på något tapasställe med dig och höra hur senaste månaderna har varit. Men, julen är rätt nära och då är ni väl hemma så vi kan ses?
Kram Eva

Svar: Jag är ju vädur, men havet älskar jag. Och jag vet att jag saknar dig. Jättemycket!Tänk, att kunna sitta här med dig på ett tapasställe vid havet och filosofera...Men du, den tiden kommer. Visst? Vi är hemma i jul och hoppas vi kan ses. Verkligen!
Kram!
Ditte

marga

Trevligt att ni kunde blåsa ner till Deni's och till och med kunna sitta utanför tältet. Hade gärna blåst dit också! Ha det så bra! Kram!

Svar: Tack! Ja, blåste gkorde det verkligen, men luften var ändå varm. Förstår att du blåst med oss.
Kram!
Ditte

Marja

Fin haikudikt som lämpar sig till de fina havsbilderna. Det var en ordentlig blåst ni kämpade i. :)
Kram! :)

Svar: Det blåste rejält och havet var i uppror. Men idag har det mojnat och gammal sjö ligger kvar. Mulet och lite halvtrist, men i morgon är nog solen tillbaka. Kram!
Ditte

Ami

Vilket oväder ni fick! Men jag ser att det blir sommarväder nu till veckan igen :)
Ha en fin tisdag
Kram

Svar: Det blev mycket av både regn och blåst men nu verkar ovädret ha dragit vidare . Nu tittar solen fram igen och det är skönt. Kram!
Ditte

Annika

Inte kul då salladen yr runt men att titta på havet då det blåser är häftigt. Vi hade bara två grader kallare än er i går...så konstigt att vi har så varmt i November. Men jag njuter.
Ha det gott kramen

Svar: Visst är det skönt att det varit en så fin höst hemma. Jag hann ju uppleva en del av den, ja kanske mer sensommar i september. Men fint var . idag är sommaren här tillbaka och nu ska den stanna ett tag. Hoppas det stämmer.
Men ett hav i uppror är mäktigtoch fint att titta på. Vågorna blev så höga på sina ställen att stränderna försvann men antar de nu kommer fram igen.
Ha det bra du också!
Kram!
Ditte

Eva`s blogg

Kikar in till dig och hoppas du har det bra o slipper vind kanske :) stor kram

Svar: God förmiddag! Tack för titten! Strålande sol och fin sommarvärme idag och så ska det bli resten av veckan. Önskar dig en bra tisdag!
Kram!
Ditte

Linda

Vackra bilder:D

Svar: Tack! Och havet var verkligen vackert.
Ditte

Carina

Underbara bilder! :)

Svar: Tack! Det var mäktigt att se havet i uppror.
Ditte

Decdia

Jag gillar verkligen alla de matgrejer som ni har i stan!
Vi hade nån tapasgrej här i stan i somras, men det är ju inte alls samma grej... Framförallt ekonomiskt och värmemässigt. :)

Svar: Visst är det trevligt med dessa matevenemang och då blir det av att prova nya rätter. De gamla finns ju kvar...Och prismässigt är det också väldans bra. Skönt att fortfarande kunna sitta ute och äta, kvällstid med kofta,men det är ju november .
Ditte

Geddfish

Jag älskar havet och vilka underbara havsbilder du visar! Jag har varit här inne hos dig två gånger idag, fick inte tid till någon kommentar först.
Här har varit rätt så skönt, 10 grader plus i november, inte illa.
Hoppas på sol i morgon!
Ha en skön afton. Kram, Gerd ♥

Svar: Tack! Visst är havet mäktigt och på så många olika sätt. Här var det verkligen i uppror, men betydligt lugnare idag. Blåsten har lagt sig och ovädret har blåst bort och sommaren är tillbaka. Skönt! Har förstått att det är fina dagar hemma och gläds åt dina fina bilder.
Önskar dig också en fin kväll.
Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: