Resan går vidare...

    
 Gårdagens resa  med Travellinks Bloggevent fortsätter från Italien via Lettland till Tjeckien. 
Lettland är ett land i snabb förändring och vill hänga med in i det nya och mer mderna Europa men samtidigt hålla kvar det som är speciellt för landet.
Riga ligger nära och är lätt att nå med både flyg och båt och sedan går det fint att hyra bil på plats för att lätt ta sig runt.
Jag har flera gånger varit i Riga och hittar alltid något nytt att upptäcka. Det är en gammal stad men en stad där det gamla och nya samsas. 
Under våren och sommaren avlöser olika festivaler varandra och kanske lockar ocksp en SPA resa?
Vad gäller att resa dit så föredrar jag numer flyg, snabbt och smidigt och ofta finns det bra flygpriser som går att kombinera med bra hotell. En perfekt weekendresa, eller när man har ett par dagar över.
 
 
 
Jag och mitt lettiska bloggsällskap lyssnar när Lelde Benke från Lettska turistbyrån
berättar för oss om Letttland och om hur Lettland anpassats till den ökade turismen med
 att bl.a. "modernisera sitt kök" och att det idag finns mycket annat att få på restaurangerna
än potatis, sås och kött.
 
Kvällens sista destination är Tjeckien, ett land som erbjuder det mesta och kan stoltsera med flest världsarv enligt UNESCOS lista. Direktflyg gör det lätt att ta sig till Prag och därifrån kan man lätt ta sig vidare med hyrbil, tåg eller buss.
Men prag i sig erbjuder så mycket att det är lätt att stanna där.
Jag har haft de tre gånger jag varit i Prag haft intentionen att ta mig vidare, men det har ännu inte hänt. Men kanske framöver. Prag i sig erbjuder så mycket att det är lätt att stanna där.
Den lokala enkla och goda maten intas gärna på små, mysiga restauranger, historiens vingar följer med även dit och de finns med i hela stan.
Shopping finns för de intresserade liksom "fine dining" och all tänkbar kultur.

Lucy Vallin från den tjeckiska turisbyrån berättar och kanske blir det snart ännu en tur till Prag.
 
Tjeckiskt öl är kanske mer bekant än det tjeckiska vinet.
Men här fick vi prova på ett Rieslingvin som verkligen var gott.
Så kanske seglar Tjeckien upp även på våra vinlistor...
 
Representanter från Travellink  delar ut pris till Lola Akinmade Åkerström (längst till vänster) 
som via instagram tar resandet till en ny nivå. Stort grattis!
Lola skriver också bloggen Geotraveler´s Niche
 
Annika Myhre med bloggen Resfredag fick pris för "Årets reseberättelse".
 Grattis!
 
 
 
Ett stort tack till Travellink, Sheraton  och de medverkand ländernas representanter för en bra arrangerad, givande och trevlig eftermiddag/kväll.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
       
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Timeoftiger

Jag fattar inte varför vi inte har tjeckiskt vin här, det är ju så gott! Kanske går det att specialbeställa? I synnerhet vitt vin är extra gott. Om du ska till Tjeckien så kan jag förmedla kontakt med min kollega som kommer därifrån och hjälper gärna till.

Svar: Jag håller helt med dig. Det finns lite tjeckiskt vin att köpa, (såg det igår) men sortimentet borde utökas och jag föreslog det.
Jag vill helt klart åka tillbaka till Tjeckien vid tillfälle och tar gärna emot tips och råd från din kollega. Men först får det bli Krakow. Du har inspirerat mig!
Ditte

Ama de casa

Många fina tips! Inte utan att man blir lite ressugen... :-)

Svar: Jag blir det definitivt! Tycker jag varit lite inskränkt de senaste åren. Får ändra på detta!
Ditte

FREEDOMtravel

Vi blev lite extra taggade inför vår resa till Riga på måndag. Det ska blir spännande! :)

Svar: Jag förstår det! Spännande att hänga med!Trevlig resa!
Ditte

BP

Med andra ord så var du helnöjd med den bloggträffen!
Vi har också varit i Riga ett antal gånger och vi älskar inte bara staden där man verkligen har varit mån om varsamma renoveringar och inte bara rivit gamla byggnader. Sedan har vi faktiskt utforskat Lettlands riviera Jurmala/Majori som jag kan varmt rekommendera. Renare sandstrand (33 km) får man leta efter. I Majori har vi faktiskt ägnat oss åt en vecka på spa-hotell. Det kan jag däremot inte rekommendera. Riktigt tråkigt och en turistfälla. Spa-behandlingarna alltså, absolut inte hotellet, där det fanns såväl wifi som bastu (!) på rummet.
http://www.hoteljurmala.com/en

Svar: I Jurmala har jag också varit några gånger och rest dit både med bil och tåg och jag håller helt med dig om att det verkligen är fint. Dock kan ju vädret vara lite osäkert där som här hemma....Har också bott några nätter på SPA hotell men minns inte vilket och minns inte heller hur behandlingarna var. (Även Estland har mycket fint att rebjuda både i fråga om SPA hotell och fina, rena sandstränder och särskilt en bit norr om Tallin. Men även Tallin har fina hotell med SPA behandlingar som är bra, )
Ditte

Ami

Visst är det trevligt att resa! Och när vi var i Prag (tog ju bussen dit) :) vet jag att vi drack ett gott vin!
Kram

Svar: Prag är ju verkligen en fin stad där det gamla möter det nya. Ja, för er är det ju inte så lång resa med buss och man hinner ju se en del på vägen. Tjeckien är ju mest kanske känd alla sina ölsorter men även bra vin finns. Och det vi fick smaka var verkligen uppfriskande och gott.
Adventskram!
Ditte

Eva`s blogg

Ja resa är en stor del i livet sen väljer vi alla var o hur o tid men det är det som dem flesta gillar att göra & din kväll verkade toppen :) skoj ha en fin advent stor kram

Svar: Resandet har varit en stor del av mitt liv sedan jag var liten men jag känner nu att jag av olika skäl legat av mig. Men det kan ändras på...Finns mycket jag vill se.Önskar dig en trevlig första advent.
Kram!
Ditte

Znogge

Min kusins ena dotter läser till läkare i Riga och av bilderna att döma har jag förstått att det är en vacker stad. Dit skulle jag gärna åka en weekend!

Önskar dig en fin första advent!

Kram

Svar: Riga är en väldigt trevlig stad och är perfekt för en kortare weekendtur med både kultur, historia och god mat. Dessutom bra prismässigt för oss och en kort flygresa...Trevlig första advent! (Här är det ösregn just nu, så jag tänker inte gå ut. Dessutom rejäl blåst....)
Kram!
Ditte

Ghugge

Hej Ditte! Här fick ja lära mig ett och annat. Vi hoppas kunna resa lite mer i framtiden och då är det verkligen väldigt bra att ta del av en blogg som din och naturligtvis andras resebloggar också. Tack och ha en fin förstaadvent!

Svar: Man kan ju bara vara på en plats samtidigt och du gör ju spännande, givande och omväxlande resor i ditt närområde. Du lever ju mitt i detta! Och att resa innebär så mycket och på olika plan. Man måste ju inte resa långt, för ibland finns det du söker på nära håll. Och det är en resa det också.
Trevlig första advent!
Stor kram!
Ditte

Tove Olberg

Det är absolut här/där Ditte ska vara, få tips, känna igen sig, hitta nya mål, umgås med andra resemänniskor och så delar du med dig, även en mindre resande som jag nosar lite hit och dit. Tack Ditte för att du finns!
Fortsatt fin adventssöndag till de två "på trålen"
Kram

Svar: Det är roligt och intressant att vidga vyerna och det i fråga om det mesta. Nya idéer får jag och sedan vill det till att verkställa dem. Roligt att du är med mig. Jag uppskattar det så mycket.
Önskar dig också en fin första advent.
Trålkramar från oss båda.
Ditte

scottishmoments

Vilket spännande event det verkar ha varit! Har läst om det på flera bloggar. Spännande resmål också som man inte tänker på så ofta.

Svar: Det var jätteroligt att ha möjlighet att vara med och trevligt på alla sätt att vidga vyerna. Trevligt att möta andra resebloggare som jag inte hade något "ansikte på.".
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: