Kreativiteten tar fart.

    
 En grå novemberdag piggas upp med hjälp av barnbarn, döttar och trevligt julpyssel inför julen. Min egen pysslande roll är inte den mest framträdande och har aldrig varit det, så jag är helt förundrad över döttrarnas intresse och deras  kreativa förmåga och att ha fört detta arv vidare till Max och William.Men roligt är det!
Själv bidrar jag med glada tillrop, entusiasm, sopkvast och en god middag. Och vi är tillsammans! Vi trivs och har roligt.
Döttrarna är i gång med julpysslet och Max också.  William 2 år  har fullt upp med att äta frukt,
prata med mig och fundera över vad han vill tillverka.
 
Max fastnade genast för att tillverka pärlhalsband och pärlarmband. Och han gör det bra.
Mamma Liv satsade på en gran i stället.
 
William har bestämt sig och det blir att göra julkort. Kul att limma silkespapper och pärlor.                                                   
William tar en paus från pysslet och leker och Max fortsätter sitt pärlande.

Färdiga alster!
                                                                                                                                                                                                       
Pysslet förtsätter och här med förstärkning av Sara, en väldans god vän och nästan en familjemedlem.
 
Den kreativa ådran blomstrar och Max är fullt koncentrerad.
 
Och en "discotomte" är tillverkad. Visst är den fin? Och personlig!
 
 
 
 
 
 
Ami

Vilken fin dag ni har haft! Och visst är det roligt att träffas... Och vad man sen gör spelar inte så stor roll, bara man har roligt tillsammans. Men den där discotomten tyckte jag faktiskt var jättefin :)
Kram

Svar: VI har haft en jättemysig eftermiddag tillsammans. Verkligen!Och roligt har vi hadt! Håller helt med om att discotomten är en nyhet i tomtesammanhang.
Kram!
Ditte

BP

Rena rama tomteverkstaden hemma hos dig! Å pojkarna är inte bara otroligt söta, de är duktigare på pyssel än jag någonsin varit. Å precis som Ami tycker jag om discotomten. Tycker alla tomtar borde se ut så med tanke på hur många barn börja stortjuta vid åsynen av en "riktig" jultomte...

Svar: Jadå, idag har det varit produktiviteten som varit ledstjärna hos oss. Alltså inte jag....Pojkarna är verkligen noggranna och har tålamod. Jag har aldrig heller kommit så här långt i pysselväg. Dock tar tvååringen en del lekpauser....Verkar sunt tycker jag.
Är glad att döttrarna och Sara tar kommandot över pysslet. För med mig i ätten kan det gå illa. Har erferenhet från skolan av det när eleverna grät när jag klippte sönder deras flätade korgar och garnbollar. Men jag är bra på att stöpa ljus med elever och att baka/bygga pepparkashus.
Och discotomten komme nog att göra succé. Hoppas den får en framträdande roll på julafton.
Ditte

Znogge

Men så trevligt att pyssla tillsammans och vilka kreativa och fina skapelser som tillverkades! Här är det tradition att göra marsipan frukter till julens gottebord. Min pappa och jag gjorde det alltid tillsammans och sedan lever vidare :D

Kram

Svar: Trevligt har vi verkligen haft! Men som sagt, pyssel är inte min grej. Däremot att baka pepparkakor med en hel skola eller stöpa ljus fungerar. Men det här mer pillriga är inte mina fingrar designade för. Döttrarnas är det och det verkar även som om Max och Wolliam fått vissa talanger.
Kul med era marsipanfrukter, men för avancerat för mig.
Kram!
Ditte

Fia

Så himla fina döttrar och barnbarn du har! Ser så mysigt ut med allt pyssel. Mitt pysslande har verkligen ingen framträdande roll heller, jag kör hellre markservicen om det drar ihop sig till den typen av kreativ verksamhet....jag minns en anskrämlig keramiktomte som jag tillverkade i första klass....och bättre har jag inte blivit med åren! :-(
Kram!
Fia

Svar: Ja, döttrar och barnbarnen är mina "skatter". Och du har dina! Vitt är vi lyckligt lottade!Kanske har vi vissa likheter vad gäller pysslandet. Man kan inte vara bra på allt....
I Peking var jag med i en grupp där det tillverkades julkort och på julmarknaden uppmanade jag Bosse till stödköp. Helt nödvändigt för ingen ville köpa mina julkort, fullt förståligt. Jo, kanske några godhjärtade föräldrar.
Kram!
Ditte

Susan

Hola! Åh vad mysigt! Jag äääälskar att pyssla och gick "all in" när sonen var yngre. Vi gjorde fantastiska lerfigurer, snowboardåkare, barkbåtar mm samt stora pokemonlandskap (maken fick fixa spånskiva och gamla bordsben) med berg, gräs, sjöar, vägar, små träd och hus i det oändliga. Jag kan stå hur länge som helst framför julkrubban på kyrktorget i Torre och studera alla detaljer. Jörgen är helt övertygad om att så snart vi kan vara i sommarstugan längre perioder kommer jag att tillhöra "fasta ensemblen" i julkrubbegruppen. ;)

Kram//Susan (som pustar ut i soffan efter 3 timmars teaterrep)

Svar: Tänk, om du inte haft teaterrep så hade du kunnat vara här med oss och pysslat. Alltså jag sköter mat och dryck och sopkvast...JUlkrubban i Torre gillar jag och alla detaljer, men att jag skulle få till något med händerna, ja det är långsökt. Och så tålmodiga lärare finns inte numer. Nja, de har aldrig funnits. Men både Helen och Liv tycker detta är roligt och inte minst Max och William.
Jag myser över att de är här.
Vad gäller din tillhörighet i julkrubbegruppen i Torre kan jag stötta med förnödenheter.
Vi ses!
Kram!
Ditte

Torrebloggen

Vilken härlig kreativ dag tillsammans med döttrarna och barnbarnen. Tänk så mkt man pysslade förr i tiden både till jul och påsk. Discotomten var läcker!
Kram!

Svar: Vi har haft en jättetrevlig eftermiddag, verkligen. Och barnbarnen med mamma är kvar här i stan, verkligen mysigt att få rå om dem. TYvärr, kan jag inte påstå att jag någonsin pysslat och anske är dte därför döttrarna och max och William är särskilt roade.
I skolan kom alltid elevernas föräldrar till julpysslet, vilket var väldigt trevligt. Och under åren i Peking hade jag kollegor och vänner från Sverige som kom med pysselsaker och tog hand om detta. Man får ordna det för sig...
Kram!
Ditte

Marja

Åh, jag bara älskar discotomten! Så mycket kreativitet och så mycket ni hann med. Härligt att pojkarna är så 'pyssliga'. :)
Kram! :)

Svar: Jag gläds också åt pyssligheten hos pojkarna och tyvärr är det ju inte min främsta egenskap. Jag får inte till det... Men döttrarna måtte ha fått sin pysslighet genom min oförmåga. Har alltid uppmuntrat kreativitet av alla de slag.
Just så var det med mina elever i skolan också. De blev duktiga "pysslingar" med stor kreativitet och säkert med hjälp av min oförmåga. Men jag tillät dem att utveckla sitt skapande,
Min är nog väl dold.
Kram!
Ditte

Malin

Vilken mysig aktivitet. Och visst får man bidra med olika förmågor och det man är bäst på. Detta komcept ska jag helt klart ta och införa även här hemma

Svar: Vi hade verkligen trevligt och extra roligt att Max och William tyckte det var så roligt. Ja, alla vuxna också....Många skratt blev det.
Ditte

Ama de casa

Vilket härligt, pärligt pyssel :-) Mysigt!

Svar: God morgon! Ja, här var det silkespapper, lim, tomtar, juljort och pärlor...Jättetrevligt var det och skaparglädjen var stor. För egen del bidrog jag med uppmuntrabde tillrop.
Ditte

Tove Olberg

Hemmet fyllt av kreativ aktivitet gör mormor gott! Det är härliga bilder på familjen med fokus på skapa och umgås - och discotomten är en fullträff! Värmen i tillsammans är väl synlig i text och bild. Vilken härlig dag!
Stora kramen.

Svar: God morgon! Jadå, jag trivs med mina nära hos mig och skaparglädjen var stor och Max är i gång nu på morgonen med fortsättningen. Det blir en bra dag idag också...Och med annat praktiskt!Stor kram!
Ditte

Eva`s blogg

Men va roligt du haft o visst är allt roligt med barn o barnbarn, jag får väl säga att vara kreativ är en sida jag har o jag blir ofta vald på jobb då dem vet det när vi skall göra nåt kul även med barnbarnen är jag kreativ o gör gärna roliga saker :) ja det var en söt tomte o disco tomte dessutom super fin :) ha en fin torsdag kram på dig

Svar: Vi hade en jättetrevlig eftermiddag och kväll och kreativiteten var hög. Jag är ju inte direkt pysslig, men tycker det är roligt att vara med i alla fall. Och extra roligt att se vad som skapas. Visst var discotomten fin, lite speciell och en tomte i ny tappning.
Trevlig torsdag önskar jag dig också.
Kram!
Ditte

Ann-Kristin

Goförmiddag!
Har läst ifatt lite. Visst är det fina lyxhytter på Birka. Vi har haft liknande hytt ett par ggr. Toppen!
Jag pysslade lite när jag var yngre under bevakning av min lillasyster. Nu blir det inget pysslande.
Har varit och fikat i solen på Tprreoro med P och Carina o Horst.
Tack o lov så är det lite varmare igen.
Kramar till er båda/A-K

Svar: Skönt att värmen är tillbaka och alltid trevligt med morgonfika med vänner. Vad härligt att köket nöästan är på plats och extra skönt att ha fått varmvattnet tillbaka. Nej, mycket pysslande blir det inte för min del, men med döttrar och assistenter så var vi fem vuxna och två barn. Vi hade det jättetrevligt!
Stor kram och vi ses snart!
Ditte

Anette

Vad bra av dig att stå för markservice när de övriga skapar.
Söta barnbarn du har.

Svar: Ja, jag är nog bäst på att vara entusaistisk och uppmuntrande när det gäller pyssel. Men när det kommer till pepparkaksbak så är jag svår att stoppa. Men dekorationen med kristyren lämnade jag till de andra. Pojkarna är väldigt gulliga och så mysiga att vara tillsammans med.
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: