Kontraster

    
Vi lämnade strålande sol, klarblå himmel och skön värme och möttes av mer höstlika färger; grått och med tydliga inslag av gult. Inte sol precis... Men jag antar att även den svenska hösten måste få visa sina olika färgsättningar och där ingår ju en mångfärgad palett, som är vacker men där inte alltid den blå färgen är dominant. 
 
Olika nyanser av blått med inslag av lite vitt...
 
Njutbart promenad i som också går i blått.
Jodå, blått är en favoritfärg.
 
Ännu mer blått.
Blev själv förtjust i skiftningarna och skuggorna.
 
Gprdagen erbjöd oss tidig uppstigning och även möjlighet att se solen på väg upp genom den täta dimman när vi gick till flygbussen. 
Dags för att lämna "Torreviej sommaren" för den här gången och dags att möta den mer svenska hösten.
 
Solen på väg upp strax efter klockan åtta.
LIte kämpigt var det för de att ta sig fram genom dimmolnen och lite färglöst var det. 
 
Desto mer färg var det på flygbussen.
 
 Smidigt att ta bussen till flygplatsen en resa på 60 minuter och vi hade denna dag tid för en trevlig frukost på
Starbuck´s innan Brussel Airlines skulle avgå.
Goda mackor och gott kaffe, precis som man förväntar sig här. Dessutom bra service och sitt namn på muggen.
Ja, inte helt rätt stavat, men nära....
 
 
Bra komfort på Brussel Airlines med breda bekväma säten och långt till stolen framför gjorde att den två timmar korta resan till Bryssel kändes ännu kortare. 
Väntan på två timmar i Bryssel fördrevs med en sen lunch och lite surfande och sedan var det dags för den sista delen av resan Bryssel till Stockholm/Bromma. Och här var det minsann ingen sommar, mulet och +3. 
Min tunna blus och kofta kändes helt fel men vi kom snabbt på den lokala bussen till Alvik och sedan var det tunnelbana till Skanstull. Snabbt och smidigt! Men kallt!
 
Fint flygväder  och det var mysigt att sväva ovan molnen och se solen försvinna.
 
Från sommar till höst var det! Verkliga kontraster!
 
På gatan hade ett träd kvar sina löv, i övrigt var det kalt. 
 
Men nere på kajen skymtade jag ett träd i grönt.
I övrigt var det ganska grått. Men vad gör det?
Stockholm är alltid fint!
 
 
Och just nu skingras molnen solen och lite blå himmel tittar fram.
Bäst att skynda sig ut.
 
 
Ruth i Virginia

Välkommen åter till Nordens Venedig!!!

Svar: Tusen tack! Känns väldigt bra att vara här igen!
Ditte

Znogge

Välkomna hem och tillbaka till den svenska hösten! I går hade vi 14 grader så då klagade man inte. Förvisso ingen sol och regn på kvällen men ändå ovanligt milt för årstiden.

Hoppas det blev en behaglig promenad!

Kram

Svar: Tack! Det är bra att vara tillbaka i huvudstaden, men väl kallt med +3. DEt var ju mna kläder som inte var vare sig av eller anpassade för detta. Vi lämnade +22 grader...Hann knappast ut innan dte blev mörkt, klockan 16 så jag får starta tidigare i morgon.
Kram!
Ditte

Comsi ComsaVad är det för väder du har? Jag har haft regn hos mig ju....
Välkommen hem och misströsta inte för det skall visst bli fint igen. :-)

Kram ❤

Svar: Tack! Nej, jag misströstar inte. Det är så fint att vara tillbaka i Stockholm igen och kallt var dte igår när vi landade. Men nu har jag haft så fint väder i fem veckor att lite mulet och regn är helt ok. Men jag vet att det varit vackert väder här hemma också. På eftermiddagen tittade solen fram här på Söder, men kanske var det lokalt. Bldbevis finns med....Kram!
Ditte

Preciosa

Hej Ditte!
Ja i dag har det inte varit blått här...Ingen sol alls vad jag kunnat se. Och lite "kallare" än innan i höst. Tog jacka på i morse men hade behövt långisar :-)
Ha det så bra hemma i Estocolmo! Kram P ♥

Svar: God afton! Ja här har solen lyst med sin frånvaro, föruton under 30 minuter sent på eftermiddagen. Men det gör inget....Det känns bra att vara hemma också. Fint att kunna varva.
En tunn dunjacka fick det bli här och jeans. Inser att det är för kallt med shorts och sandaler när det är +7.
Kram!
Ditte

Fia

Hjärtligt bienvenidos! Bryssel Airlines verkar vara en "höjdare" får kolla upp detta! Nu har vi iofs redan bokat en snabbtur till Torre, då vi inte kan hålla oss till slutet av mars :-). Nu skulle ju tillbaka redan i dec, men riktigt så snart blir det inte för oss! Vi ska ju hinna till Gran Canaria också!
Roligt att ni är i närheten igen, vi får höras per telefon snart, har saknat er!
Hälsa B också!
Kram
Fia

Svar: Bryssel Airlines var riktigt bra och trots mellanlandning gick det smidigt.
Vad roligt med en tur till G.C.! Hade gärna tagit en vända dit också, var så många år sedan jag var där. Men nu blir vi hemma några veckor.
Vi har också bokat lite resor ner under våren för det är bra att passa på när priserna är ok och jag gilllar att kunna varva.
Men det är i och för sig mycket jag vill se, har flera länder kvar på listan.Och tiden går...
Vi har saknat er också! Hörs och ses! Kramar från oss till er.
Ditte

Annika

Blått är vackert men inte så mycket av den färgen nu på dagarna. Välkommen hem förresten. Ha nu en fin avslutning på den här veckan. Kram på dig.

Svar: Nej, här har det idag mest varit grått, men det kan också vara fint. DEt är i alla fall trevligt att vara tillbaka i Stockholm igen. Kram!
Ditte

Ami

Förstår att det är skillnad på vädret! Men roligt att komma hem till nära och kära!
Ha det så bra
Kram

Svar: Jättemysigt att komma till Stockholm! Men vi har haft många fina veckor i Torre så lite mörker, regn och svalare väder är ok ett tag. Vi kan ju växla när vi tröttnar . Kram!
Ditte

iris

Vad jag saknar den vackra hösten och Stockholm!!! Kram

Svar: Vi kom hem igår och har bara upplevt en dag här, mulet och regn, men så fint att vara här igen. Kram!
Ditte

Kersti

Välkommen till stan. Jag tror ni kom den kallaste dagen vi haft på länge. Det har ju varit många fantastiskt fina och varma höstdagar. Men nu är det mesta av det vackra bortblåst och november breder ut sig. Du har fin utsikt från ditt hus. Jag bor på andra sidan Globen nere i Gamla Enskede.
Jag tycker också mycket om blått i alla dess nyanser. En vilsam och harmonisk färg.
Kram

Svar: Ja, igår kväll var det kallt och jag hade fortfarande sommarkläder. Jag har ju sett att hösten varit fin här hemma och hade en underbar september i Stockholm. Och Stockholm är ju alltid Stockholm...
Vi har fin utsikt och kanske kan jag se hem till dig och vinka. Globen ser vi ju väldigt tydligt och säkert du ocks.
Vad roligt att du också tycker om blått! Och det finns så många vackra nyanser!
Kram!
Ditte

TantGlad

Vädret har ingen betydelse i Stockholm, för jag tycker det alltid är fint där trots regn, gråväder eller vad det nu kan vara.

Fina bilder Ditte. Men det har ju du alltid.

En VARM KRAM till dig.

Svar: Tack! Nej, här har inte vädret någon större betydelse, men visst är huvudstaden vackrare i sol. Men jag har ju tid att vänta ut den... Och den kommer. Den kom fram en halvtimme idag på eftermiddagen i alla fall. Alltid något.
Stor kram till dig också!
Ditte

Ama de casa

Jättefina bilder! Särskilt den med skuggorna :-)

Igår var inte den varmaste dagen precis... Men då slapp vi ju också att få sand mellan tårna ;-)

Ha det så härligt i höstliga Stockholm!

Svar: Ja, sand mellan tårna är ingen hit; om det inte är den där vita, mjöliga, sorten för då gör det inget. Kan dessutom vara riktigt trevligt. Fint att vara hemma ett tag och vädret bryr jag mig inte så mycket om, men regn är det skönt att slippa. Idag verkar färgerna gå i gråblått och det är helt ok.
Hoppas ni får lite sol idag så kanske blir det lite sand mellan tårna idag i stället.
Trevlig fredag!
Ditte

Tove Olberg

Blått ja just det - du har fångat kontrasterna och där kan jag vistas ett tag - bild nr 3 från ovan blev min favorit i särklass!!! Benedicta Benedikte tack för kontrasterna du delar så jätteläckert med oss!
Stor kram denna dag då jag vaknar upp i vita och gråa kontraster - men färgen finns ju i allt!

Svar: Tack! Ja. kontraster är spännande! Vitt och grått är också en fin blandning och här tror jag det idag kanske blir den gråblå skalan. Stor kram!
Ditte

Eva`s blogg

Välkommen hem så jag förstår att det måste vara en stor skillnad, och kanske ökar risken för en förkylning nu? jag blir gärna det när man skiftar så ...hoppas du får en skön fredag stor kram

Svar: Tack! Numer är jag är sällan förkyld, det var värre när jag jobbade...TRor jag har mer motståndskraft som pensionär. Här är himlen på väg att bli blå och jag skall tillbringa eftermiddagen med mina "prinsar". (Barnbarnen)
Önskar dig en trevlig dag!
Stor kram!

Ditte

Veiken

Just idag - fredag är himlens portar öppna hos oss. Grått och trist! Jaha, ni åkte Via Bryssel till Sverige. Tråkigt med en mellanlandning, men det går ju det också. Vi som ligger i skuggan av Oslo, Köpenhamn och Stockholm måste oftast mellanlanda någonstans! Välkommen till Sverige! Kram

Svar: Tack! Jodå, det gick galant att åka via Bryssel och tiden blev inte så mycket längre för vi reste och anlände till Bromma och lätta att ta sig hem därifrån med tunnelbana. Tar mycket kortare tid än från Arlanda. Vi brukar inte mellanlanda med när priserna är så mycket bättre så gör det inget. Och komforten på Brussel Airlines var bra....Ännu inget regn här idag med grått är den övervägande färgen.
Kram!
Ditte

Eva

Välkommen till Sverige igen :)
Ditte, kan du kontakta mej på mailen?
Eva

Svar: Tack! Jag kontaktar dig!
Ditte

Timeoftiger

Välkommen hem igen!

Svar: Tusen tack!
Ditte

Torrebloggen

Välkomna hem! Härligt att få träffa barn och barnbarnen.
Javisst är det skillnad på nyanserna, men det kan faktiskt vara lite mysigt ibland.
Ha det så bra där hemma i Estocolmo!
Kram!

Svar: Tack! Vi har det jättebra! Och jag tycker ju så mycket om Stockholm!Idag kommer "prinsarna" och lyser upp. Men vi har sett lite sol idag, en kort stund.
Men vänner och annat lyser också upp.
Ha det bra ni också!
Kram!
Ditte

marga

Välkommen hem! Blev lite full i skratt när jag läste din kommentar till P om pyssel med lim, fjädrar och sånt. Tänk, det har jag heller aldrig gillat! Gå runt och pyssla hemma är liksom nåt annat. Kl är 13.00, men lamporna måste tändas. Sicken en grå dag! Längtar till det blå! Kram!

Svar: Tack! Grått här också! Men jag skall hämta mina "prinsar" och de lyser upp. Nej, pyssel hemma är helt klart något annat... Det ägnar jag mig gärna åt. Men utan klister...
Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: