"Himlen runt hörnet"

    
 Idag har jag haft "himlen runt hörnet"både i verkligheten i i tankarna. Jag har växlat mellan att sitta uppkrupen i soffa och vid bordet och har under dagen följt himlens och dess skiftningar.
Jag har lyssnat om och om igen på den fantastiska skiva av Lisa Nilsson som jag fick till min födelsedag 2003. 
En skiva med texter som berör och som extra starkt berörde mig när jag fick den och gör det även idag. Skivan
innehåller samlade sånger från 1992-2003 och även ett par från 1989-90 och både texter och musik är lika aktuell idag. Här finns så mycket tänkvärt formulerat och så många känslor.
Och efter att ha lyssnat till Sven Bertil Taubes framförande av "Himlen runt hörnet" i programet "Så mycket bättre" så kändes texten ännu mer betydelsefull och aktuell.
Så visst är himlen runt hörnet, men den kan vara det på olika sätt.
Mörkret har sänkt sig, Globens färger håller på att tändas och jag ser alla ljus som speglar sig i vattnet och himlen känns fortfarande som om den vore runt hörnet. Eller alldeles ovanför mig.
 
Klockan 13 idag, blå himmel!
 
(Tänkte extra på bloggvännnen BP när jag såg himlen ovanför och mellan lyftkranarna och även lyftkranarna)
Den blå himlen höll  i sig hela dagen. Ja, dagarna är ju ganska korta...
Det börjar mörkna vid 15- tiden.
 
 
 
   
 
 
 
BP

Nu har du och jag inte samma musiksmak, men det gör inget. Gladde mig mest över att du tänkt på mig när du fotade dessa läckra kranar mot en blå himmel. Hoppas i alla fall att det var jag du tänkte på och att BJ är jag som egentligen är BP, men det gör inget heller;-) Bilderna är helt fantastiska. Å tänk så skönt att det inte regnade och framförallt inte snöade och blåste idag:-)

Svar: Tack för fina ord! Klart jag ska ändra! Det var ju dig jag tänkte på vad gäller kranarna, rent tangentfel. Vad gäller musiksmak är jag allätare från det i princip mest moderna, via schlager, musical, disco, rock, klassisk musik, visor och även ibland dansband. Lyssnar mycket och ofta på musik!
Men denna tolkning av "Himlen runt hörnet" gillade jag verkligen. Framför allt att texten kom fram så tydligt. Låten betyder mycket för mig och av olika skäl....
Ditte

moi

Jag missade programmet så jag tackar för länken och möjligheten att höra denna väldigt fina tolkning!
Tänk att S-B fortfarande har, nästan, lika bra röst som i sina glans dagar!
Kram

Svar: Jag gillade verkligen hans framförande och att texten talade till mig på ett speciellt sätt. Lisa Nilsson gillar jag dessutom och Sven Bertil har jag sett i hans glansdagar på Gröns Lund flera somrar och även där tillsammans med pappa Evert. Minnesvärt och ett stycke historia. Och visst är "S-B" still going strong!
Kram!
Ditte

Comsi ComsaSven-Bertil gjorde himlen runt hörnet på ett fint sätt, han röst tar sig alltid
fram till en....
Skrattade när jag såg BP-kranarna... hi hi hi...

Kram på dig ♥

Svar: Jag kände mycket inför hans framförande och just att texten blev så framträdande. Jag har lyssnat mycket till biten när Lisa nIlsson framför den, men dett var något annat. Vad gäller BP så är kranarna nog i hennes smak. Och n lyser de upp fint över nejden.
Kram!
Ditte

Decdia

Hans variant var verkligen fin! Och det var så sött att de andra satt uppradade som de där djuren i Disney till jul. :)

Svar: Jag tror att alla var tagna av hans framförande och det var verkligen speciellt. Texten gick verkligen fram och kan ju tolkas på det sätt man själv väljer. Visst var de gulliga där de satt och alldeles tårögda. Men det var jag hemma också. Är väldigt känslig för det vackra.
Ditte

Piedra

Den skivan har jag också. Köpte den i present till mig själv och lyssnade mycket på den när det begav sig. Tack för att du lade ut Sven-Bertils version! Den var väldigt gripande. Kram! <3

Svar: Jag blev helt såld på denna version! Och texten gick fram så fint...Många känslor!
Kram!
Ditte

Ghugge

Tack Ditte för det fina inlägget. Himlen runt hörnet med Lisa och nu Sven-Bertil är en underbar sång. Vackert, vackert, älskar musik när den är så bra och talande. Kram

Svar: Vad glad jag blir! Den här sången/texten betyder så mycket för mig och på flera olika sätt och Sven Bertils tolkning var speciell.Jag har förstått att du också är förtjust i musik och varit glad för det du delat vidare.
Kram!
Ditte

Ami

Så mysigt det såg ut att slå sig ner vid ert trevliga bord och smaka på det goda där på fatet!
Och visst är den sången fin!
Ha en trevlig kväll
Kram

Svar: Ja, det är mysigt här hemma nu trorts mörker och blåst. Men variation är bra och passande nu snart. Sången är så fin och betyder mycket för mig på olika sätt. Och jag tycker Sven Bertil gör den så bra. Texten kommer fram så tydligt.
Här laddar vi inför varmare trakter...
Kram!
Ditte

Musikanta

Lisa Nilsson har en underbar röst. Och Sven- Bertil hänger med han också trots sin ålder. Det är fantastiskt att ha en sådan röst kvar när han är så gammal. Så mysigt (hemtrevligt sa man förr) det ser ut hemma hos er. Fin utsikt också med alla glittrande ljus i mörkret.
Kram från Ingrid

Svar: Lisa Nilssons röst och texter tycker jag så mycket om och Sven Bertils tolkning här, kanske mer at deklamera, men budskapet i texten gick helt klart fram. Tror inte ett öga var torrt hos de övriga. Inte hos mig heller. Visst är hemtrevligt ett bra ord, lite glömt kanske idag, men jag gillar ordet.
Här glittrade det mesta i dag och på olika sätt.
Kram!
Ditte

Marja

Ett finstämt inlägg accompanjerat av vackra bilder av himlen och så en stämningsbild hemma hos er. :) Jag gillar också Lisa Nilsson och hennes texter och tyckte mycket om programmet med henne. Sven-Bertil Taubes tolkning var suverän, men så är han också en allsidig artist.
Kram! :)

Svar: Tack! Ja, då och då landar finstämdheten hos mig...Vad roligt att du också tycker om Lisa Nilson! Och visst var Sven Bertils tolkning suverän! Kram!
Ditte

Anette

Vi försöker titta på Så mycket bättre härifrån, funkar inte så bra. Vilken man han är Herr Taube. Stilig,belevad, kunnig och helt charmant.

Svar: Det kan vara svårt att se utomlands när programmet sänds men kan via datorn gå att se senare på Tv 4 play. Jag tyckte verkligen om den här versionen där texten verkligen framträdde. Och SB är still "going strong".
Ditte

Tove Olberg

Här var det vacker varm stämning - Lisa N är toppen och Sven Bertil - allt är fulländat! Speciella minnen knuten till musik är så betydelsefulla - Himlen runt hörnet! Så mycket bättre ..
Tack för detta ljuva på morgonkvisten!
Stor kram!

Svar: God morgon Tove! Jag tycker mycket om Lisa Nilsson och det i både text, framförande och musik. Jag tycker Sven- Bertil gjorde en så bra tolkning och orden, varenda stavelse gick fram. Han har ju också varit en bra skådespelare dessutom.
Stor kram till dig från "ovan molnen".
Ditte

znogge

En fantastisk text som Sven-Bertil gjorde en väldigt bra tolkning av. Annars tycker jag att hans medverkan har varit lite så där. Vissa saker är han med på och vissa inte. Visst förstår jag att hans ålder och hans syn inte möjliggör allt men vissa saker tycker jag att han kunde deltagit i...

Kram

Svar: God morgon! Är helt enig! Men just den här tolkningen av "Himlen runt hörnet" fastnade jag för. Jag gillar verkligen Lisa Nilsson och har hört biten många gånger men nu blev den i en helt annan tappning, mer deklamerande och där texten blev änny tydligare. Kram!
Ditte

Eva`s blogg

Ja den tolkningen med sven blev att man satt helt still o bara blev berörd såå vackert han sjöng den :) ja han gillar jag verkligen fint med dina minnen kram kram

Svar: Jag blev verkligen berörd för jag tycker att Sven Berti fick fram texten och budskapet så fint. Tror nog att alla i programmet blev tagna över hans framförande. Stor kram!
Ditte

Ama de casa

Himlar vilken fin himmel :-)

Svar: Ja, det kändes himmelskt! Och biten gillar jag också. Jättemycket"
Ditte

Fia

Tycker också att Lisa N. sjunger fint, gillar mycket hennes version av "Utan dina andetag", den låten sjöng vår dotter till sin man när de vigdes på klipporna utanför Falkenberg. Ser mysigt ut med julstämningen inomhus, förstår att ni ville hinna njuta litet, ni är väl som bäst på väg till njutflykten till sommarstugan!
Kram och ha det så himla fint tills vi ses här framöver!
Kram till er båda
Fia och Lasse

Svar: Jag gillar ju det mesta Lisa nlsson gjort och jag kan tänka mig att det var vackert när J sjöng "Utan dina andetag" till sin man i detta fantastiska ögonblick. Sitter nu på terrassen och njuter, +19 duger bra.
Stor kram till er från oss.
Ditte

Bosse Lidén

Det blev vått på mina kinder några gånger i lördags kväll. Vilken finstämd tolkning Sven-Bertil gjorde. Den kommer Lisa aldrig att glömma. Jag har gillat programmet alla säsonger. Denna är bland de bästa - fast jag inte gillar talkingsinging. :) Men det är så mysigt att se hur ex. den färgade killen tar hand om S-B.
Kul med det gemensamma. Just den samlingsskivan (skivorna) har jag också. Den har jag spelat otroligt många gånger. Underbar CD som ofta får följa med i min CD-väska när vi åker iväg bort med bilen. Där finns så många fina låtar med. "Långsamt farväl!, "Handens fem fingrar" och en låt som jag förknippar med en gammal flickvän och som egentligen är en Ratata-låt. "Vem" syftar jag på. Kram Bosse

Svar: Jag såg programmet på play och har försökt att se alla programmen på ett eller annat sätt. Jga tycker mixen av deltagare är så skön och de har alla mycket att lära av varandra. S-B har ju uppnått en hög ålder men han har ju också varit en bra skådespelare. Jag tänker på både "En enkel till Antibes" och andra filmer plus det han gjort på Dramaten. Lisa Nlssons CD betyder mycket för mig och kom till mig i en speciell period i livet. Jag fick skivan av min dotter Helen och just "Långsamt farväl" och "Handens fem fingrar" talar mycket till mig också.
Kram från mig i solen på en terrass. Har just anlänt...
Ditte

Bosse Lidén

Jag blev lika mycket berörd nu. Dessutom kom ett sug efter att få komma till Gotland snart igen. Tänk att kunna lära sig alla texter när man är bast och ser dåligt. Jag är djupt impad.

Svar: Berörd blev jag verkligen, Sven Bertils tolkning tog mig in på bara skinnet. Och fantastiskt att kunna memorera texterna, bra sätt att hålla hjärnan igång.
Kram!
Ditte

Tove Olberg

Aha ovan molnen - nu anar jag ...
kram igen ...

Svar: Japp! Och idag var jag nästan i himlen...Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: