En man i byrån, kanske....

    
 En  del av mina tankar har de senaste dagarna upptagits av en byrå med lådor. En liten byrå med två lådor.
I det spanska "sommarstugeköket", som är ett barkök, eller som man säger här i landet "American kitchen", så saknas det lådor. Det fnns inte en endaste låda.  Vad gäller skåp, så är köket mycket välförsett, nämligen fem enkel och tre dubbelskåp (Det under diskbänken inräknat och även skåpet där varmvattenberedaren finns.)
Hitintills har besticken förvarats i sina bestickskorgar inne i ett skåp, men jag hade nu tänkt mig en låda till dem.
Jag lade ut förslaget för vidare utveckling hos mitt "tekniska kontor" och han klurade ett tag och vi gjorde gemensamma försök att hitta en lösning.
Att sätta en låda under bardisken skulle innebära en mycket grund låda på fem cm och det kändes meningslöst.
Kanske var ett alternativ att få fast en låda under något av väggskåpen men efter att ha letat en passande låda i ett antal butiker så lades det förslaget till handlingarna. (Ej utförda sådana...)
Nästa tanke, min,  var att sätta en liten byrå med ett par lådor på den lediga bänkytan vid spisen.
Jakten på en liten passande byrå började och efter några butiksbesök hittade vi byrån och bar hem den.
En sockel fick byggas, ja inte av mig, för bardisken går ut en bit över bänkskivan. Tänkte inte på det...
Och efter att  B fnulat och donat en dag då jag var på "kafferep" så fanns byrån på plats med sina lådor. Och det var milimeteranpassning och i princip efter mina önskemål. 
Besticken med sin låda flyttade in och så gjorde folie och bakplåtspapper i den andra lådan.
Men! Det hela kändes klumpigt och jag blev av med en hel avställningsyta.
 
Min grubbelbänk, en av dem.
 
Efter visst grubblande, för jag var inte nöjd,  fick jag framfört mitt tvivel om denna lådlösning och det visade sig att konstruktören inte heller var nöjd. Vi var alltså överens och byrån skulle nu monteras ut från sin minst sagt
måttanpassade plats. Och efter ett tag när några "fötter" tagits bort gick byrån med lådorna att flyttas.
I min bästa kreativa anda hade jag tänkt ut ett nytt användningsområde för byrån. Den kunde få bli sittplats med förvaring. Perfekt när skor ska tas av och på. Och för ökad komfort inhandlades en sittdyna-
(Var besticken skall förvaras är ännu inte helt löst men jag har en reservplan som väninnan ingrid gav mig tips på.)
Bestickslådorna som nu är en "pall" med förvaring .Och den uppmärksamme ser
att det är liknande handtag både på pallen och skåpet. Bra tänkt  där av mig.
Och kanske kan man också ha en man i byrån.
Det har jag ännu inte provat.
 
 
Det gäller att vara flexibel i sitt tänkande.
Och visst är det praktiskt med saker som kan har fler funktioner.
 
 
 
Bosse Lidén

Gör det inte Ditte. Han kommer inte att kunna andas. Jag är inte helt säker på att spanska kvinnliga fängelser har god frukost. Din rubrik fick mig idag att nästan ramla av stolen, nu tog jag i. Men jag log brett. Kram från han som inte har alla knivarna i bestickslådan. :)

Svar: God afton Bosse! Här förvaras knivarna i ett av skåpen, på en magnetlist, inköpt på Ikea. Så det är klart! Men Bosse, det finns hål i byrån, gjorda för eluttag så kanske viss andning skulle fungera. Annars bistår jag med konstgjord sådan. Nej, skämt åsido och vad gäller de spanska fängelserna är de nog inte an/avpassade för min typ. Tror friheten där är strikt begränsad. Och så bar om jag kan få dig att le lite extra. Jag tror att du kan blunda och se scenariot framför dig och det blev ett leende hos mig också, Men nu har vi en sittplats, med dyna och förvaring. Men bestickslådan saknas. Tror jag ska övergå till pinnar...
Kram från mig som är i inne i en tänkande fas...
Ditte

Fia

Oj oj vilket jobb för B! Men det blev ju jättebra till slut, toppen med den nya sittplatsen och med förvaringslådor dessutom! Besticken, ja det är konstigt att det inte finns planerat för dylika saker i många spanska kök! Den "vagn" vi har funkar rätt bra för oss, men kräver ju också sitt utrymme!
En man i byrån....nja, bättre att ha honom utanför ändå!
Kram och Lasse hälsar!
Fia

Svar: God afton! jag tror nog B gör sig bättre utanför byrån...Men en reservlösning om han tröttnar på mina idéer och infall. Jag är bra på att komma på jobb. Återanvändning är populärt och jag tycker att jag lyckades bra med denna. En sittplats kombinerad med förvaring. Men besticken ska också ha en plats. Och det jobbet fortgår...
Kramar från oss båda.
Ditte

Comsi ComsaHa ha ha, skrattar åt både din rubrik som Bosses kommentar. :-D
Ja, byrån blev ju fin både för förvaring och som sittplats....

Kram på dig ♥

Svar: Ja, man får ha humor och har man det inte så tror jag den går att förvärva. I alla fall i mitt sällskap och om det gäller det praktiska. Finns många exempel....Och jag skrattar själv åt mycket. Och byrån som förvaring och sittplats gjorde sig bra.
Kram!
Ditte

Ama de casa

Smart återanvändning! Ja, det är inte alltid som idéerna blir lika bra i verkligheten som dom var i huvudet. Men då brukar jag tycka att det är verkligheten som är dum, för huvet är det minsann inget fel på! ;-)

Svar: Håller helt med i denna uppmuntran...Och det blev bra med återanvändningen.
Ditte

Preciosa

Hej Ditte!
Ja men så bra att "ni" kom på en ny lösning :-) Och den nya lösningen har jag också fast än jag har en lådrad i min köksdel. Vill ha dom lite "skyddat" liksom :-)
Kram P ♥

Svar: Nya lösningar kan vara av godo! Och så bra med tips och råd! Och skyddade bestick är en fördel...
Kram!
Ditte

Znogge

Vilken smart och praktisk lösning. Snygg dessutom :D I bland får man prova sig fram för att hitta det som blir rätt.

Kram

Svar: Ja, kreativiteten kan blomma ut iblnad. Här omprövades det hela och de tänkta bestickslådorna har fått annat innehåll. Och vi fått en plats att sitta och ta av och på skor.
Och vissa saker tar tid...
Kram!
Ditte

Ami

Så bra att ni hittade en lösning för besticken! Och det blev ju jättefint dessutom.
Kram

Svar: Nja, besticken har ännu ingen ny plats. Den lilla byrån var tänkt för det, men den passade inte in där på bänken utan har fått bli sittbänk med förvaring. Dock inga bestick. De väntar tålmodigt, men har fått en tillfällig plats i skåpet där de stod förut. Men det finns en plan...
Kram!
Ditte

Ghugge

Haha, du är rolig! Någon annan man i byrålådan än den du har är inte lönt att skaffa. Ett sådant tålamod och händighet får man leta efter. Men snälla stoppa honom inte i den lilla byrån för han ser alldeles för stor ut...! Sköt om er! 😍 Kram

Svar: Ja, det är ett roligt projekt...Och B är bra på det där med tålamod. Det är inte jag. Och byrån är nu fylld med annat, bl.a. lite verktyg och cykelgrejer som är bra att ha till hands.
Ha det bra!
Kram!
Ditte

Linda

ja dom är det igen, jag har ett par jag med :)

Svar: Bra med allt som kan återanvändas. Jag är ju så gammal och ser att en hel del från 60 och 70 talet är tillbaka, t.ex. utsvängda jeans/byxor och platåskor...
Ditte

Susan

Hola! Såklart måste man kunna tänka om! Pallen blev ju perfekt! Jag är verkligen en person som gillar förändring och nya saker - men gärna återanvändning i en ny funktion!

Visst är det bra med ett tekniskt kontor! Har ett här på Åsöberget med en filial i sommarstugan. ;)

Kram //Susan


Svar: Ja, en liten byrå som blev en pall med förvaring. Riktigt bra! Och roligt att se vad man kan använda saker till som redan finns och i nya funktioner. Tekniska kontor är väldans bra och bäst är om de är ambulerande.Förstår att du också har ett sådant...
Kram!
Ditte

marga

Så bra att vara flexibel och få nya infallsvinklar! Lilla byrån får vara en ledstjärna. Tur för dig att ni hade samma åsikt! Kram!

Svar: Ibland stämmer åsikterna bra....Ibland är de under förhandling. Men brrån blev bra i sin nya rol som pall med förvaring. Sommarkramar!
Ditte

Torrebloggen

Oj så fint det blev med "pallen". Alltid kul med lite förnyelse, det piggar upp:
Kram!

Svar: Ja, bra att tänka om...Helt nödvändigt dessutom. Kram!
Ditte

Marja

Vilken fin liten byrå som pryder sin plats där den står. Skrattade gott åt era bestickslådebestyr. Ibland blir det inte som man tänkt sig. Jag skulle ha mina bestick stående i en fin burk och de större i en kruka/kanna framme någonstans där de blir lätta att nå. Jag har en gammal tillbringare på diskbänken bredvid spisen med vispar och stekspadar m.m. De grejer man använder mer sällan kan man ju ha undanstoppade.
Lycka till med fortsatt klurande. Du hittar nog på något. :)
Kram!

Svar: Tack! Och jag kan förstå att du skrattade. Du vet ju att mina pyssliga talanger är ganska begränsade, men jag har en del idéer som jag är glad att B genomför. SEdan kan de behöva att omprövas....Och bestickslådorna som sittplats och förvaring blev riktigt bra.
Kram och trevlig torsdag.
Ditte

TantGlad

Haha....vilken kul Rubrik. Min tanke...den första var att nu har Ditte en skaffat sig en rolig man i byrålådan. Nån att ta fram då man vill och känner för det liksom hihihi.

Dendär pallen ser ju jättefin ut. Fortsätt pyssla på du.

Torsdagskram till fina dig.

Svar: Din tanke var ju åt rätt håll, men B håller sig utanför byrån. Dock har han ägnat mycket tid till att få till den som bestickslådor. Men det kunde inte hjälpas. Nu är det en sittplats md förvaring. Tror jag tar lite ledigt nu från pysslandet. Lätt att det blir för mycket...
Kram!
Ditte

Gittan

Ha ha, kanske ingen ide att ha mannen i byrålådan, för fängelse är säkert inte kul som Bosse sa. Visst är det bra med förvaring och den kom ju till användning ändå. Du kommer säkert på en bra lösning till besticken, jag väntar med spänning på fortsättningen.
kram på dig

Svar: Fortsättning kommer, men det dröjer nog ett tag. Och bra att kombinera förvaring med en sittplats så byrån fick en ny uppgift och verkar nöjd med det. Vi också!
Kram och trevlig torsdag!
Ditte

Ann-Kristin

Så fint det blev med en sittbänk i stället för bestickförvaring. Snygg ny TV-bänk/Skåp också.
Nu får du grubbla vidare på detta med besticken.
Det ska bli spännande och se hur många lådor jag får. Det fanns 2 djupa lådor inritade på olika skåp men sa till att den ena lådhurtsen vill jag ha med 3-4 lådor. Hoppas de förstod mig.
Håll Bosse utanför byrån.
Kram till er båda/A-K

Svar: Din köksdel är ju stor så det blir nog inga problem att få dit lådorna och köket kommer att bli jättefint Ja, Bosse får stanna utanför byrån för den är lätt att fylla med annat.
Kram!
Ditte

Eva`s blogg

Ja du det är super om man kan ha saker till mer än en sak och det fick ni till ju :) snyggt var det oxå vitt gillas här :) ja sådana möbler är inte självklara utomlands det vet jag ..skoj att få se i ert hus :) ha en fin dag kramen

Svar: Det här blev en bra lösning och praktisk. Vad gäller mindre och smidigare möbler är det inte lätta att hitta lokalt, men det går efter en del jobb. IKEA finns ju, men sju mil bort och trevligt är det att kunna handla lokalt. Trevlig torsdag önskar jag dig.
Kram!
Ditte

Tove Olberg

Här flödar kreativitet och humor minsann tillsammans med en skön låt i interiörskapande med praktisk inriktning!
Helt underbart inlägg, kul skrivvinkel med huvudet på spiken! Spiken i lådan med vackra handtag på!
Heja er två i sommarstugan!
Lådvis kram!

Svar: Ibland blir det en bra blandning när humor och kreativitet möts. Och jag tyckte Lills låt stämde så bra. Ja, spik finns nu i ena lådan och samsas med lite verktyg som kan vara bra att ha nära till hands. Den andra lådan har fått andra hyresgäster. Soliga sommarkramar!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: