En bra dag...

    
 God förmiddag! Här pågår bagarstuga och doften av pepparkakor och kristyr känns i hela huset. En bra början på dagen att känna lite juldofter och givetvi är julmusik på.
Mina gamla pepparkaksmått har tittat fram igen och de ser ut att trivas med att bli använda. dE är ju svåra att slita ut, med tanke på att de inte används så ofta. Jag vet att jag fick dem när jag var tre år, så de har också uppnått pensionsåldern. Men både de och jag är pigga...
Här blir det fortsatta trevligheter under dagen tillsammans med Liv, Max och William och senare på eftermiddagen väntar ett roligt bloggevent på hotell Sheraton.
Så  det blir ännu en trevlig dag idag!
Men bäst att öka farten....
 

 
 
TantGlad

Låter som om det kommer att bli en superhärlig dag.
Ha det jättegott och STOR kram.

Svar: Det har varit full fart hela dagen och det har varit en härlig dag. Stor kram från mig.
Ditte

Tove Olberg

Känner nog doften ändå hit ... så roligt ännu en dag!
ha också en fin kväll på bloggevent - det blir äl liten rappport kanske?
Stor kram!

Svar: Så bra att pepparkaksdoften även känns norrut. Goda blev kakorna också och med kristyr på.
Bloggeventet var verkligen trevligt och rapport kommer.
Kram från mig!
Ditte

BP

Vilka roliga pepparkaksmått:-) Snacka om bästa möjliga återvinning, sån't gillar jag. Hoppas du lägger upp ett inlägg om bloggeventet på Sheraton. Enjoy!

Svar: De flesta pepparkaksmåtten är mina gamla, men Max hade några nya med sig. På min tid fanns ju inga mått i dinosauriermodeller, men väl guvbbar och gummor.
Har just nu kommit hem från Sheraton och i morgon kommer första inlägget.
Det var verkligen en jättetrevlig och givande tillställning på flera olika sätt oc h roligt att träffa andra bloggare.
Ditte

Birgitta

Åh, så mysigt det ser ut.

Svar: Vi har haft jättetrevligt med både pyssel och pepperkaksbak. Roligt att vara tillsammans!
Kram!
Ditte

Decdia

Hihi, vad mysigt det ser ut! Nåt enstaka år har vi bakat pepparkakor, men oftast slutar det hela med att mamma och jag äter upp degen istället. :)

Svar: Här har vi också ätit en del deg innan baket kom igång. Gott! Men det blev kakor också! Med kristyr!
Ditte

Ama de casa

Åååhh!!! Jag kan nästan känna doften ända hit! Fast jag tror att jag tar en liten bit av degen först... ;-)

Svar: Här har vi även noga provat degen innan det blev bakning av och även under tiden. Kristyren blev också bra och alla kakor fick sig en del även av den.
Ditte

Timeoftiger

Så härligt med barnbarn, livets efterrätt... jag får väl också ta och bara med Poppe, dock har han oftast någonting bättre för sig.

Svar: Ja, så kan det vara. Han är ju lite äldre. Men jag tror nog han gärna är med på ett hörn. Kanske glaseringen och provsmakningen.
Ditte

Comsi ComsaDet doftar enda hit, hi hi.,,
Vilken mysig dysselsättning. :-)
Ha nu så roligt på Sheraton.

Kram ❤️

Svar: Så bra! Och jag skickar ett smakprov via bloggen....Just hemkommen från Sheraton och det var verkligen trevligt.
kram!
Ditte

moi

Ser att dottern skvallrat om våra pepparkakor.
Vad hon inte nämnde var att vi istället fixar lussekatter och knäck, enligt den årliga traditionen :)
Kram

Svar: Låter väldigt trevligt! Och båda gillar jag. Traditioner är trevliga!
kram!
Ditte

Ami

Vilken mysig dag! Och jag kan också nästan känna pepparkaksdoften hit....Och fina blev figurerna också.
Hoppas även eftermiddagens bloggevent blev trevligt!
Stor kram!

Svar: Det har varit ett par jättefina dagar med barnbarnen och döttrarna och det är alltid så fint att ses. Bloggeventet var verkligen givande och roligt och jag har hittat nya resmål som lockar och det är alltid kul.
Stor kram och trevlig kväll.
Ditte

Musikanta

Ser härligt ut. Tänkte just att några dinosauriemått fanns det inte förr. Gubbe, gumma, stjärna och hjärta var de enda. Och så enkla runda former förstås. Ska väl försöka ta mig samman och baka några lussekatter eftersom Kent kom hem med saffran som han hade fått i bonus från supermarknaden. Mina små barnbarn bor ju tyvärr såpass långt borta att det inte blir tillfälle till något julbak.
Kram

Svar: Vi har haft ett par fina dagar och roligt att ses. Lussekatter ska jag baka lite senare, hör liksom till. Nej, kanske inte julbak tillsammans men det blir ju mycket musik när ni ses och den skapar också så mycket gemenskap. Kram!
Ditte

Torrebloggen

Så härligt det såg ut! Lät spännande med bloggeventet, antar att det kommer ett inlägg...
Kram!

Svar: Vi har haft mysiga dagar med bak och pyssel och bloggeventet på Sheraton var både väldigt trevligt och givande och kul att träffa många andra bloggare som i huvudsak skriver om resor. inser att jag vill sätta fart på resandet igen. Inlägg från eventet kommer.
Kram!
Ditte

Ann-Kristin

Gokväll!
Så mysigt ni har det med barnbarnen. Jag har aldrig bakat pepparkakor. Gjorde ett försök för många, många år sen med hemmagjord deg som inte lyckades. Sedan blev det aldrig mer :)
Väntar med spänning på rapport efter träffen.
I morgon blir det visst klart här.
Kram/A-K

Svar: Gokväll! Det har varit ett par fina dagar med döttrar och barnbarnen och både pyssel och pepparkaksbak. (Där var jag mer aktiv....)Det var jättetrevligt och givande på hotel Sheraton och rapport kommer.
Kul att dte blir klart hos dig imorgon. Hoppas få se ditt nya kök nästa vecka. Killarna har verkligen jobbat snabbt.
Kram!
Ditte

BP

Svar: Om du vill ha fler "matiga tips" (lunchställen) från Vasastan så kolla under "Etiketter" i min blogg. Mina absoluta favon är l'Incontro S(tockholms bästa pastarestaurang) vid Vanadisplan och Cliff Barnes på Norrtullsgatan (endast fredagar) numera). Ja,åsså finns det ju "finkinesen" med trerätters på Frejgatan också såklart:-))))))) Kolla och njut.

PS. Jag/vi äter också ute mycket, även om vi gillar laga mat från grunden här hemma också. Men ingenting slår väl en god lunch på stan. Just ja, kom precis på Nem Nem Quan Vietnamesen på Åsögatan också:-) DS.

Svar: Tack! Ska genast titta. REstaurangtips är alltid trevligt! På Söder och Östermalm är jag ganska hemma vad gäller restauranger och Nem Nem Quan har vi besökt flera gånger. Är ju väldigt förtjust i asiatis mat. Och tydligen måste I´Incontro också provas!
Cliff Barnes fanns på min Vasastadstid likson Stopet, Musslan, Tranan m.fl.
Ditte

Marja

Härliga mått med härliga figurer, inte bara gubbar och gummor, utan hönor, hästar, katter m.m. Det var fina saker förr i tiden. :)
Kram! :)

Svar: Roligt att ta fram dessa gamla mått en gång om året och extra funt att baka pepparkakor med Max. William ägnade sig då åt annat....kram!
Ditte

Eva`s blogg

Men va mysigt att baka med dem :) o bloggrunda på sheraton var säkert super skoj kram fin fredag

Svar: Det blev ett roligt pepparkaksbak och kul att även mina gamla formar kommer till användning. Och bloggeventet på Sheraon var jättetrevligt och ävldigt givande.
Trevlig fredag önsar jag dig.
Kram!
Ditte

Piedra

Någonstans har jag nog kvar både mina små pepparkaksmått och min lilla minikavel som jag fick som barn, och som mina barn använde när de var små. Någonstans i en kartong som inte är uppackad än. Men det gör inget. Jag bakar inte ändå. Fortsätt att ha det så mysigt! Kram! <3

Svar: Även om du inte bakar så är det ju fint att ha kvar dessa saker.
Jag bakar inte heller så ofta men det är trevligt att göra det ibland och gärna tillsammans med barnbarnen.
Idag blir det mest soffhäng och lite plock här hemma. Vädret lockar mig inte ut...
Kram!
Ditte

Gittan

Så härligt att träffa bloggvänner, jag förstår att det var kul. Så mysigt att baka pepparkakor och det är ju tur att både måtten och du är pigga. Söt dotter och barnbarn du har.
Trevlig helg och stor kram.

Svar: Eventet på Sheraton var både trevligt och givande och ett bra slut på en fin dag med döttrar och barnbarn. Och pepparkaksmåtten kom till god användning och håller än idag. Men å andra sidan så används de ju inte så ofta. Kram och trevlig kväll!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: