Detaljer i olika format

    
Det här med att se, göra och upptäcka nya saker är spännande och kanske leta lite detaljer i det jag ser.  Och jag har ju tiden, nog så viktigt i sammanhanget.
Ta till exempel fönster. När jag tänker på fönster så ser jag framför mig antingen rektangulära eller kvadratiska och de kan var av olika storlek och ibland med "spröjs".  Men just runda fönster kom jag inte att tänka på, inte förrän jag såg dessa.
 
De runda fönstren såg väldigt trevliga ut -
 
- och praktiskt och snyggt med galler i stället för glas.
 
En bit bort upptäckte jag ännu en detalj. En parabol på en jättestor husbil. Och inte nog med det, i den bakre luckan (på sidan som inte syns) dolde sig en svart motorcykel. Praktiskt om man vill förflytta sig utan att ta med hela husbilen ,vilket kan vara knepigt i en del sammanhang. 
Vi pratade med husbilsägarna, som var svenskar, och förstod att hela husbilen var fylld med diverse "detaljer". I varje fall spännande saker. 
 
En husbil i den klart större klassen.
 
Något annat jag aldrig ens övervägt är att ha trädgåren "allt i ett", i en kontainer,  liksom ambulerande. Och den kan tas med och flyttas allt efter behov.
 
Praktiskt med trädgården i en kontainer.
Lätt att flytta runt...
 
Mötte ett brudpar och även här såg jag en för mig helt ny sak. Detalj eller ej? Ja, det var inte att båda var glada och stod på ett övergångsställe där de blev fotograferade.....
Ett leende brudpar. Men varför bli fotograferade på ett övergångsställe....
 
Att himlen är blå och havet likaså, det är helt uppenbart. Men lika uppenbart är inte hur dessa fyra palmer kan trivas här. De ser liksom utslängda ut...
Och jag tror att det är de enda palmerna som finns på den långa La Matastranden. Inte ger de så mycket skugga heller för jag provade med att slå mig ner under en, men skuggan lyste med sin frånvaro. Solen lyste desto mer.
 
Fyra palmer står och väntar på bättre tider...
 
Att i stället sätta sig ner och titta ut över havet, se skiftningarna och eventuellt överväga ett dopp kändes som en lagom utmaning efter att ha haft alldeles fullt av detaljer att fundera på. Om det blev bad; nejdå.
Men fundera kan man ju alltid. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Lena i Wales

Här i Marbellatrakten är liksom inte himlen riktigt blå idag, lite blå om man tänker på en grå färgskala som åt det blå hållet, hi,hi!!! Men njuter i alla fall!
Kul ide det där med att titta lite mer på fönster. Tack!
Ha en fin söndag!

Svar: Här har det blå gått över till grått i takt med att vinden ökat, nu 13m/sek. Men jag förstår att du nu njuter av lite ledighet efter intensiva veckor. Och visst är fönster roliga och nu ska jag leta runda fönster eller kanske andra former...
Önskar dig också en fortsatt fin söndag.
Ditte

Preciosa

Hej Ditte!
En detalj: Varför har brudparet en boll? nere vid kjolen? Eller är det gipsad fot?
Ja detaljer är kul...jag ser ofta detaljer med bloggögon nuförtiden :-)
Kram P ♥

Svar: Nej, det är en boll och bruden låg på bollen tvärs över övergångsstället strax innan vi kom och hon hade bollen för att komma upp lite med kroppen. DEt kom en bil så de fick ställa sig upp. Och jag blev så paff över synen att jag inte kom på att fråga varför de fotades just här. Detaljer är roliga.
Blåsiga kramar!
Ditte

Yvonne

Fina bilder som vanligt och "ingången" till vår gata med fönstren. Gissa hur många gånger han/de målade runt där innan de bestämde sig för det gula? Bra många vill jag lova, det var vitt, det var olika gula toner, beigie, sen vitt och till slut den här gula som är nu.

Lite udda att ta bröllopsbilden på ett övergångsställe, men kanske hade hon foten i gips och att det var där skadan skett - ja många olika alternativ kan man spekulera i.

Husbilen var häftig och man förstår de måste ha något "mindre" om de behöver uträtta ärenden, handla el så, den ser ju rätt så stor ut :-)

Ha en fortsatt fin söndag

Svar: Visst är ingången till er gata fin! vi går ofta där och jag hittar alltid något "nytt" att fästa blicken på. Förstår att dte ligger mycket jobb bakom dessa fönster och resultatet tycker jag är fint. Har ju bara sett det gula.
Bröllopsbilden är udda men brudparet var så gulliga och från början låg de utsträckta tvärs över övergångsstället men flyttade när det kom en bil. Jag kom av mig och glömde fråga...
Husbilen var gigantisk men de hade verkligen en fin och obruten havsutsikt där de parkerat. (Alldeles utanför parken)
Här blåser det nu 13 m/sek så det var ett skummande Medelhav vi passerade. Men bra seglarväder....
Önskar dig också en fortsatt bra söndag,
Ditte

Comsi comsaDet var nog årets bröllopsbild :-)

Här liga bilder, runda fönster gillar jag. Förresten skall man alltid ha något runt hemma...

Kvällskram ♥

Svar: Visst blir detta årets bröllopsbild! Och la du märke till detaljen...Runda fönster är fint och nu planerar jag för fullt. Och att ha något runt hemma lärda jag mig i Kina. Bra att du påminde mig för här i stugan behövs också något runt. Kanske blir det ett fönster.
Blåsiga kramar!
Ditte

Ama de casa

Det är dom små, små detaljerna som gör'et! :-)

Svar: Visst är det! Och de större kan hjälpa till.
Ditte

Znogge

Det stämmer att det är "detaljerna som gör det"! Tack för förklaringen om bollen. Jag undrade också vad den gjorde vid hennes fötter. Härligt att de såg glada ut man nog var det en liten udda plats att fotograferas vid. Inte den vackraste heller men kanske var det där som de träffades ;-)

Kram och trevlig söndagskväll!

Svar: Jag hade fler frågeteckan men kom alldeles av mig när jag såg dem liggandes där mitt på övergångsstället och blev fotade. Glada var de. Men nästa gång jag ser speciella detaljer ska jag vara raskare med att få fram frågan. Kram!
Ditte

Preciosa

Räcker det om man är rund själv :-) :-) P ♥♥

Svar: Jadå! Man ska ha något runt i ett hem. Det sa redan de gamla kineserna. Kram!
Ditte

moi

De runda fönstren är väldigt vackra och ovanliga. De är runda är väl vanligare på båtar (med glas i då).
Vilken tur att du förklarade bollen för jag undrade också :)
Kram

Svar: Visst är det fint med runda fönster. Nu har jag fått fart tå tankeverksamheten och ska se vad jag kan fnula ut. Ja, bollen ....Lite speciell kan man ju tycka. Även den valda platsen för fotograferingen.
Kram!
Ditte

Ann-Kristin

Gokväll!
Det måste ha sett rätt konstigt ut med ett brudpar liggandes på ett övergångsställe???
De runda fönstren är fina. Sonen har ett i sitt hem som jag för det mesta tar det som en spegel, vet inte varför, vet ju att det är ett fönster.
Det var ingen dålig husbil du fick med på bild också 😊
Kram/A-K

Svar: God sen kväll! Myser inne, blev även middag inne, blåser 13 m/sek . Men det är första gången vi sitter inne en kväll på en månad. Blir blåsigt o regn i morgon men sol igen på tisdag. Ja, det finns mycket att se om man tittar lite extra. Och runda fönster är fina, men lätt att tro det är en spegel . Håller helt med. Ja, husbilen var stor...Verkligen! Vi saknar dug! Kram från oss båda.
Ditte

Torrebloggen

Härliga bilder! Skulle ha varit intressant och höra varför brudparet valde att bli fotade på övergångsstället. Visst är det spännande med former och detaljer.
Vi sitter också inne och myser, för ute regnar det för fullt just nu.
Kram!

Svar: Jag blev så paff att jag glömde fråga brudparet. Får nästa gång vara snabbare i tanken, men att titta på detaljer är roligt. Hoppas regnet snabbt går över ...kram!
Ditte

rebeccafornstedt.blogg.se

Åh vad fina bilder :) Har varit i torrevieja en gång och gillade det verkligen!

Svar: Tack! Ja, Torrevieja är en levande stad hela året, folk bor och jobbar här. Men under sommartid och påsk är det verkligen trångt när alla spanjorer och turister från många länder kommer.....
Ditte

Marja

Hihi, vilka roliga funderingar! Jag är ju verkligen en som ser detaljerna och direkt ska fotografera dem. Andra kan förbi en plats dagligen utan att upptäcka det lustiga jag sett.
Fina foton som vanligt och det där blå havet...gör mig så drömsk.
Ha en bra vecka! Kram! :)

Svar: Jag har ju verkligen tid att fundera och titta på detaljer och här blir det nog lite mer än hemma. Och visst är det lustigt att man kan gå förbi något flera gånger utan att verkligen se detaljerna. Men så nästa gång hoppar de liksom fram. Ja, havet kan jag inte se mig mätt på....
Önskar dig också en bra vecka.
Kram!
Ditte

Ami

Visst är det detaljerna som gör allt!
Och vad bra att jag också fick förklaringen till varför bruden hade en boll :)
Kram

Svar: Ja, detaljer kan göra mycket...Jag, grunnade också över bollen, men fick/såg förklaringen. Kram!
Ditte

Sanna | Beauty & Bride

Det är verkligen spännande när en går ner på detaljnivå. Känns som att en alltid får höra att en måste se helheten i allt, men det är ju detaljerna som gör helheten i slutändan. Ett bra fotoprojekt, där hjärnan får arbeta lite. Jättefina bilder, och vattnet ser verkligen vackert ut :)

Svar: Tack Sanna för fin feedbck! Jag funderar också över att det är detaljerna som gör helheten. Sedan kan man ju tänka på helheten och bryta ner den i detaljer....Solens strålar bröts så vackert i havet just här och det var fint att sitta och bara titta rakt ut.
Ditte

Ghugge

Roligt inlägg både runt och fint! Ha en fin dag Ditte! Kram

Svar: Tack! Önskar dig också en bra start på veckan.
Kram!
Ditte

FREEDOMtravel

Många husbilar har paraboler och ibland känner vi oss ensamma om att inte ha en ;) När husbilarna parkerar ser man hur patabolerna åker upp och så börjar alla se på TV ;) Vi klarar oss utan TV men vi konsumerar mycket internet istället. Här i Kroatien köper vi ett kort för en vecka för 110 kr och obegränsade GIG. Det är bra! Sedan kan man ju packa mer i en så stor husbil som har högre tillåten vikt. Vi får bara väga 3,5 ton, men de har högre maxvikt.

Svar: Ja, inte skulle vi heller behöva en tv. Datorn fungerar ju perfekt.Men att köra runt med en jättestor husbil måtte ju också ha sina nackdelar vad bl.a. gäller vägval och framkomlighet i mindre städer. Tycker er verkar helt perfekt och den är ju också väldigt personlig.
Ditte

Tove Olberg

Detaljer i text och bild - brudbild på ett övergångsställe - kanske för att markera en övergång från ett till två - såg en detalj som sticker fram under brudklänningen Gipsad fot?
En detalj jag iakttar är något "sprittande" i dina texter - på flera ställen! Ditt sätt att vara kreativ tänker jag - tackar glatt i glädje kram!

Svar: Detaljer är roliga och just att se dem på olika sätt. Vi tittar och tolkar det vi ser. Nej, det var ingen gipsad fot utan en fotboll och jag kom mig inte ens för att fråga. Men jag vet att brudparet låg ner på övergånsstället och tror bollen hjälpte till att hålla upp deras kroppar. Tack för ordet "sprittande texter". Det tar jag gärna med mig.
Och kreativiteten hos mig ligge ju inte i det praktiska som du vet .
Glädjekramar till dig. Och Bosse hälsar!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: