Bättre att tända ett ljus...

    
 Lördagen blev en tung dag där terrordåden i Paris på ett eller annat sätt påminde mig om livets oförutsägbarhet.
Det som finns i den ena stunden kanske inte finns i nästa. Nu blev händelsen så påtaglig och så nära oss, men liknande terrorattacker sker varje dag, men skilllnade är att de inte sker i Europa och i vår närhet. Men det är lika illa och dessa terrorttacker är riktade mot oss alla. 
Önskar så att alla krig världen över kunde ta slut. Och det genast!
 
Vi tillbringade lördagskvällen här i innerstan tillsammans med vännerna Ninni och Sven och det blev en jättetrevlig kväll. En kväll där väldigt god mat och dryck generöst blandades med både "djupare och lättsammare samtal" och skratt. Så mysigt!
 
Sven, Ninni och Bosse och maten är uppäten.
Kvällen började med tapas: bl.a. korvar, ost och oliver
och fortsatte med en soppa till förrätt, crème ninon, recept från Tore Wretman.
(En soppa som mixas och består av gröna ärter, lök, grädde och citronsaft.
   Soppan serveras varm och i tallriken hälls först lite champagne innan
soppan serveras. Jättegott!!!)
 
Varmrätten! Råbiff, av skrapat innan lår.
Man kan halstar den om så önskas, men det önskade vi inte.
Råbiffen smakade perfekt med sina tillbehör;
hackad lök och rödbeta, dijonsenap, kapris och ett rått ägg.
Jodå, det kom dessert också.
Vaniljglass med en läcker, varm sås; makadamianötter, grädde, smör, lite salt och
muscovadosocker. (Råsocker som framställs av sockerrör från Mauritius och som har kvar mer av sockerrörssaftens färg och smak)
 
Kvällen blev sen innan vi begav oss hemåt i den vackra kvällen. Stockholm var vackert upplyst, manifestationer för de drabbade i Paris såg vi på flera ställen och många människor var ute på stan. Det var en vänlig och lugn stämning.
Kanske var det ovanligt många människor i rörelse eftersom det både varit en "Madonnakonsert" på Tele2 Arena och fotbollsmatch Sverige - Danmark, EM kval, på Friend´s Arena i Solna. Och så var det ju lördag förstås... 
 
Kungsträdgården var vackert upplyst och här var även julgranen klädd.
 
När vi var nästan hemma såg vi tvärs över Hammarbykanalen att biblioteket i Sjöstaden
också klätt sig i de franska färgerna.
Och längs hela vår väg hem längs kajen fanns marshaller,
en marschall var tänd för var och en av de som blivit dödade vid attentatet i Paris.
Det var Norra Hammarbyhamnens manifestation. Vackert och tänkvärt!
"Bättre att tända ett ljus än att förbanna mörkret". (Konfucius ord.)
                                                                                    
Och i morse, söndag, syntes även ett vackert ljus på himlen redan klockan sju.
(Bosse fotade)
 
moi

Det som händer i världen och det som hände i Paris är så fruktansvärd och hjärtskärande. Men vi får inte låta terroristerna ta ifrån oss livslusten och -glädjen. Vi vill inte bli som de, hjärtlösa och skoningslösa.
Skönt att se att ni en så trevlig kväll och en sån vacker promenad hem!
Kram

Svar: Nej, vare sig glädjen eller livslusten ska vi ge bort. Och ingen rädsla helller! Vi hade en jättemysig kväll och det var fint att gå hemåt i den sena kvällen. (Men vi åkte buss en bit...)
Kram!
Ditte

Ann-Kristin

Förfärligt med attacken i Paris! Förstår inte hur dessa människor är funtade som dödar oskyldiga människor.
Ojojoj, vilken måltid tillsammans med goda vänner. Där ligger man i lä när det gäller att laga mat 😄.
Måste erkänna att nu börjar reserverna att kännas av.
Kram till er båda/A-K

Svar: Terrordådet är förfärligt, men vi får inte låta oss skrämmas. Vi hade en fin kväll med vänner och mycket gott av allt. Jättetrevligt! Förstår att du börjat räkna ner och så roligt och spännande med det nya som händer i ditt hus. Ha det bra och vi ses i solen. Kram från oss båda.
Ditte

Lena P

Ja, livet är på tok för skört - och ändå måste vi leva det. Vi får inte låta oss skrämmas till så att vi glömmer bort - eller inte vågar - leva det. Kram!

Svar: Så sant! Vi har livet till låns och då finns det inte plats för rädslan att leva det. Kram!
Ditte

Ama de casa

Himla kloka ord det där... Och en himla trevlig kväll också :-)

Svar: Det är så bra när saker går att förena.Gillas!
Ditte

Comsi comsaRåbiff var det länge sedan jag åt, har inte riktigt vågat mig på det, men det är otroligt gott. Så vackert det blir att fota ett upplyst Stockholm, verkligen tummen upp.....

Kram på dig ♥

Svar: Tack! Råbiff åt jag mycket förr, nu blir det inte så ofta. Men denna är supergod ich gjord av perfekt kött och med alla de rätta tillbehören. Stor kram till dig också.
Ditte

Susan

Hola! Det som hände i Paris är ofattbart. VIttnesskildringarna och filmerna på nyhetssändningarna är förfärliga .. :( Vi har utsikt över Kaknästornet från köksfönstret och det var belyst med "bleu, blanc, rouge" hela kvällen igår.
Kram//Susan

Svar: Ja, så hemskt! Finns inga ord för detta. Fint att även "Kakis" var belyst. Jag tror att alla byggnader i stockholm som hade möjlighet tände de franska färgerna.
När vi kom hit till kajen sent i går kväll var det mäktigt att se alla marschallerna, en för varje avliden person.
Och idag har globen varit grå, den släcktes i morse...
Kram! VI hörs!
Bosse hälsar till er båda.
Ditte

Fia

Ja man måste ändå leva som vanligt, rädslan får inte segra! Mysig kväll ni fick! Och andlöst vackra Stockholmsbilder!
Vi kör precis över bron strax ovanför er! Har gjort en snabbutryckning idag till vår dotter som var ensam med småkillarna och hade smärtor i bröstet sedan igår. Litet oroande då hon är superstressad i jobbet nu och behövde dessutom förbereda en föreläsning imorn. Känns inte bra.,,,
Kram
Fia

Svar: Skönt att ni kunde rycka ut och hjälpa till. Inte alls bra att stressa för att hinna allt. Hoppas ni vinkade till oss....
Ja, Stockholm var vackert igår och kansk evar det extra fint med alla ljus och marschaller.
Vi hade en helmysig kväll på alla de sätt. Fint med vänner!
Kram!
Ditte

Decdia

Åh råbiff! Jag hade nog kunnat leva på det! Och ni har exakt rätt tillbehör med...

Svar: Jadå! I detta hem där vi var så är maten alltid på topp. Dryck därtill också och trivseln är stor.
Ditte

Ghugge

Vilken härlig och lite annorlunda mat ni festat på! Vi har gjort ett avsteg från vår vegetariska matsedel och ätit anka idag det var också smarrigt. Stockholm ser juligt och vackert ut på era fina bilder! Ha det gott! Kram

Svar: Tack, ja det blev en väldigt god och trevlig kväll. Och visst kan det vara trevligt med lite avsteg från den vegetariska menyn. Absolut!
Ja, i Stockholm har julskyltningarna idag börjat och t.ex. NK har haft sin premiär på denna.
Ha det bra du också!
Kram!
Ditte

BirgittaS (biress)

Det är sååå roligt att följa din blogg med alla dina fina ord, tankar och bilder. Fint och fä se fina Stockholmsbilder från gårdagens mörker. Man fattar inte..........! Ljuset ÄR ju starkare än mörkret, så vi får fortsätta att tro på det ljusa och goda, trots allt!

Svar: Tack! Vad roligt att du följer med via bloggen. Stockholm var verkligen extra vackert i lördags kväll med alla ljus, fler än vanligt.
Och så sant, ljuset och det goda är starkare än mörkret och det onda, något vi inte får glömma.
Ditte

Marja

Åh, så mycket vackra ljus. Jag har en Instagramvän som är i Stockholm i helgen och hon visade en bild på Kaknästornet i trikolorens färger.
Vilken soppa ni fick! Grundad med champagne... inte tokigt alls kan jag tänka mig. :)
Kram! :)

Svar: Stockholm har verkligen varit extra vackert upplyst i helgen och de franska färgerna har synts där det varit möjligt. Vi hade en jättetrevlig kväll och med så mycket god mat och det kändes skönt att i den sena kvällen strosa genom ett vackert upplyst Stockholm.
Kram!
Ditte

Znogge

Visst är det bättre att tända ett ljus än att förbanna mörkret. Att fokusera på det som är positivt här i tillvaron och inte låta mörka krafter ta över.

Hoppas du får en fin start på veckan!
Kram

Svar: Att se det positiva i tillvaron är viktigt, även om det är svårt ibland och att inte låta det onda, rädslan och det mörka ta över. Trevlig måndag!
Kram!
Ditte

Veiken

Oh, råbiff! Det fick jag varje år på min födelsedag när jag var barn. Så fantastiskt gott. Tillbehören som ni hade är ju exakt som jag fick det serverat!
Mysigt!
Det fruktansvärda som händer kan inte med ord beskrivas, men vi måste leva som vanligt och tända så många ljus vi orkar och kan, både i ord, tanke och handling! Kram

Svar: Vad roligt att du också har minnen av råbiff. Vet att jag ätit det mycket för, men nu kommit av mig så dte var extra trevligt att bli bjuden på det. Nej, rädslan får aldrig ta över och det goda måste ändå bestå.
Kram!
Ditte

Anette

Alla terrordåd och allt dödande är naturligtvis lika hemskt var det än händer, men det känns värre om det händer någon man känner eller på en plats man besökt.

Svar: Visst är det så! Och hemska dåd sker nästan varje dag, men lite mer på avstånd och lika hemskt är det. Men just att ett samhälle och levnadsstil angrips och att det sker så nära och så oförutsägbart ger många nya tankar och oro.
Ditte

Eva`s blogg

Ja du Ditte att hitta ord för detta gör inte jag allafall, fruktansvärt och så fint att så många lyfter upp Frankrike som det görs världen över ...men vilken fin bild han tagit :) idag öser regnet ner här o grått på riktigt usch :/ ha en fin måndag kram

Svar: Ja, ord saknas....Men godheten får segra! Uppehåll här och det blir en tur ut. Och alltid händer det något...
Kram!
Ditte

Ami

Vad fint det såg ut med den lysande franska flaggan! Men visst är det bedrövligt att det ska behöva bli så här....

Er kväll såg väldigt trevlig ut!
Önskar er en fin måndag
Kram

Svar: Hela Stockholm var extra vackert och upplyst denna kväll. Och vi hade det verkligen väldigt trevligt med vänner, god mat och dryck. Uppehåll här och det blir en lite shoppingtur. Kan vara roligt att se lite av NKs julskyltning.
Trevlig måndag!
Kram!
Ditte

BP

Vilken kväll både vad gäller gourmetmaten och den fina promenaden du visar upp. Det har verkligen sina fördelar att bo "mitt i smeten" jämfört med att bo i en förort. Så jag tackar för dina bilder. Nu vet jag hur fint det såg ut i Stockholm i lördags:-)

Svar: Jag har ju bott utanför stan i många år och trivdes bra med det, men just nu vill jag inte byta ut livet i innerstan mot något annat. Stockholm var verkligen extra vackert i lördags och det var också en så fin kväll.
Ditte

Geddfish

Väldigt vackert inne i Stockholm! Så nu är ni hemma en sväng igen. Och kollar julskyltningen.
Och vilken vacker morgonhimmel, sådär rosa, underbart!
Jag tänder ljus hela tiden, försöker driva bort mörkret, finna värme.
Måndagskram, Gerd ♥

Svar: God eftermiddag!Jodå, vi är hemma ett tag nu och faktiskt är att jag idag tittat på NKs julskyltning.
Annars är julen inte längre så mycket för mig...
Visst var det en vacker himmel i arla morgonstund och den lyste upp.
Ja, mörkret blir kompakt nu och efter fredagens händelser i Paris behöver mycket drivas bort.
Kram från mig.
Ditte

Tove Olberg

Ibland blir det så finstämt inuti när jag läser om maten, ser bilderna och knytar an din text, med mild sorgsen underton nog att uppskatta livets goda - stora världen i lilla världen= allas vår värld när eller fjärran!
Tack Ditte!
Stor kram

Svar: Ja! Visst är det allas vår värld och det helt oavsett var både världen och vi befinner oss. Och det är en skön känsla att uppskatta livets goda stunder när de kommer.
Tove! Du är väldigt bra på att läsa "mellan raderna".
Stor kram! Tack!
Ditte

FREEDOMtravel

Råbiff har jag bara ätit några gånger (på restaurang) men det var gott! Om händelserna i Paris vet jag inte vad jag ska säga... fruktansvärt

Svar: Råbiff var kanske mer populärt tidigare, men jag har ofta ätit det på restarang i Frankrike och även här i Stockholm på ett par franska restauranger. Jag tycker om det och här var de helt perfekta!
Vad gäller Paris så saknas ord. Men vi får aldrig låta rädslan ta över.
Hörde på nyheterna i kväll att hot finns mot riksdagshuset i morgon....
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: