Det enkla, trevliga och goda.

    
Jag funderar då och då över tillvaron här. Dagarna går med väldig fart och om man vill finns alltid något att ta sig för både vad gäller kultur, musik, utflykter av olika slag, möjligheterna till  sol och bad är stora och likså promenader eller cykelturer längs havet. Inte att förglömma är olika "tapasrundor" och fiestor. Just idag har "fiestan" Feria de Mayo startat och under resten av veckan är det kvällstid full fart på dansuppträdanden, sångframträdanden och parader av olika slag och på söndag avslutas det hela med en riktig fest hela dagen.
 
 
Ofta när vi är ute på promenader eller cykelturer träffar vi, mer eller mindre spontant vänner, och det är lätt att slå sig ner  en stund och prata om man har tid och lust.
Eftersom vädret ofta är gynnsamt så tilbringas stora delar av dagarna utomhus så de där viktiga d-vitaminera kommer hoppande. Och även till mig som är i skuggan.
Att träffas ute på restaurang här är enkelt för man kan beställe en kopp kaffe eller en hel middag och det finns liksom inga krav på att man måste beställa något att äta för att slå sig ner. Prisnivån är också mycket rimlig och en trerätters meny, som är bra brukar kosta mellan 8 och 13 euro och då ingår det dryck och valet av både för,  varmrätter och desserter är flera. Till lunch är det ibland lite billigare och till middag kan det vara lite dyrare. 
På en del  mer spanskinriktade restauranger, som inte har havsutsikt, kan man äta billigare än så och då menar jag även att maten är helt ok.
(Kvällstid kan det ibland vara brukligt att man äter något på en del "finare" restauranger, men oftast går det bra ändå. )
Ibland ses vi också hemma hos några vänner, äter och pratar och även det är jättetrevligt. 
 
För ett tag sedan var vi hembjudna till vännerna Fia och Lasse och fick njuta både av grillad mat och
läcker utsikt över norra delen av stan och saltsjöarna från deras terrass.
 
Lasse är kvällens grillmästare.
Fia, Bosse och jag kommer med uppmuntrande tillrop i väntan på maten.
 
Och maten kommer. Läckert, vackert och gott!
 
Jag kan också lätt också konstatera att även hemma i Stockholm finns det enkla, (men klart dyrare utelivet) det trevliga finns; med familj, vänner, aktiviteter och miljö, liksom det "goda livet".
Så att känna sig hemma på två ställen kan också ge dubbla möjligheter. Och jag tar dem!
 
(Inlägg nr 67 i #blogg100)
 
 
Annika

Så otroligt mysiga dagar du har. Det är så där det ska va... man ska dagen som den kommer. Fortsätt att njuta av din härliga tillvaro.
Kram på dig.

Svar: Ja, vi har det verkligen bra och det är skönt att just ta dagen som den kommer. Och det är det lätt att göra här. Kram!
Ditte

Decdia

Nu har jag bara varit där nere på kortare semester, men allt känns lättare där nere. Uteliv, bekantskaper...

Svar: Roligt att du också känner det så, för jag har just funderat på varför det är så mycket enklare och givetvis finns det många svar. Men jag nöjer mig med att det känns så.
Ditte

Eva`s blogg

Åh vad jag önskar att jag oxå hade det så ...härligt härligt bara på alla vis mys på fina du kram kram

Svar: Du har några år kvar att jobba, men sen så ....Och vi fortsätter att ha dte bar.
Kram!
Ditte

Preciosa

Hej Ditte!
Ja visst har vi det bra...men vi har ju också proriterat lite i livet för att få det så bra :)
Avstå lite dinero fick man ju göra för att skynda på drömlivet :-) Inga problem, man klarar sig, billigt här. Köpte potatis för 40 ctms/kg (3.74:-) på marknaden :) OK, bara ett ex.
Snart börjar fyrverkeriet på Ferian...kl 21. Torreviejahymnen missar jag :(
Tror lördag/söndag är bäst för det börjar tidigt (kl 11?)och alla fina hästar och ryttare...
Kram P ♥

Svar: Det goda livet här är ganska enkelt och okomplicerat, vilket är så skönt och bidrar nog också till att många trivs här. Hade nästan glömt Ferian och vi hördehörde fyrverkerierna men såg dem inte. Blir nog till att vara mer alert till helgen. Och Torreviejahymnen vill jag förstås höra.
Natti och kram!

Ditte

Moi

Mitt intryck efter våra resor är att det är så mycket lättare att vara singel. Det känns naturligare att röra sig ute, slå sig ner att "bara vara"
Och det är mycket lockande
Kram

Svar: Här är man inte så fokuserad på detta som hemma, vilket är väldigt skönt. jag har ju varit här ensam och alltid känt mig trygg och kunnnat slå mig ner var jag vill. Trist att det inte kan vara på samma sätt hemma. Men jag tycker ändå att Stockholm är en öppen stad även om man är singel, men mycket blir ändå mer komplicerat....Jag gillar också att "bara vara" och känslan av det här är mycket lättare.
Kram från mig i den tidiga natten.
Ditte

Tove Olberg

Det enkla, trevliga och goda; det är gott att läsa det; och du sätter så stor pris på det, det , märks när du skriver Ditte! Två hem att vara hemma i är ju underbart!
Min sommarresa neråt till kungliga huvudstaden är uppskjuten på obestämd tid, det har kört ihop sig lite, så vi får vänta med vår träff, men en väntar inte för länge på något gott tänker jag!
Kram

Svar: Jag sätter stor pris på detta,; det enkla, trevliga och det goda...Och det gäller nog i många avseesnden. Oh, så trist att din sommarresa är uppskjuten, men helt rätt, väntar man på något gott så kan man vänta länge. Och jag väntar på dig tills du kommer.
Stor kram från mig.
Ditte

FREEDOMtravel

Visst kan man ha trevligt i Sverige också, men klimatet söderöver underlättar ju lite... och priserna ute på restaurangerna också! Varma hälsningar från Arles, dit vi nu fått värmen!

Svar: Jag tycker också att klimatet söderöver gör tillvaron enkalare och därför är det skönt att på "ålderns höst" kunna pendla. Trevligt med Arles, ser fram emot att få läsa mer och se bilder.
Ditte

Susan

Hola! Visst njuter man av livet nere i sommarstugelandet! Vet inte riktigt vad som är bäst: Den goda maten, värmen, ljuset eller att man faktiskt tillbringar större delen av dygnet utomhus just därför! Men visst kan man även unna sig guldkant här hemma. Vi är priviligierade nog att kunna göra det - utan att vara några "rikingar" i ordets rätta bemärkelse. Vi har i två dagar jobbat sent jag och maken. Igår stämde vi träff på kvarterskrogen Lokes (Hoahoas restaurang hör på Södermalm) klockan 20.30 och åt en god middag med tillhörande dryck. Idag slank jag in på lokal "indiern" vid 20-rycket och hämtade mat som vi käkade hemma efter hårt slit hela dagen. Mums!
Kram//Susan och señor bambú

Svar: Visst är det bra att ha möjlighet att unna ta del av båda dessa världar. Lokes har vi besökt ett par gånger och kommer att göra det igen. Dessutom får man ha med sig hund där, passar bra när vi är hundvakter. (Tror nig det går bra att medföra katt också...) Stockholm är fantastiskt på många sätt och att ha lite guldkant på tillvaron där är också viktigt. Och visst ses vi hemma i huvudstaden...
Kramar till både dig och herr Bambu.
Ditte

Ami

Visst är livet mycket enklare där nere! Och det är som du skriver, att man stöter alltid på någon man känner när man är ute och rör sig.
Och vilken trevlig dag med god mat ni fick hemma hos Fia och Lasse, de ser så mysiga ut :)
Kram

Svar: Visst är vi priviligerade som kan välja det bästa för stunden. Och jag tycker ju även väldigt mycket om Stockholm och kan sakna det ibland när jag är här. Men hemma kan jag ocksåefter ett tag sakna tillvaron här. Så att kombindera de båda känns väldigt bra. Vi hade en mysig kväll med Fia och Lasse och detta också tack vare Blogglandia. Drt kommer mycket gott och trevligt från detta land.
Kram!
Ditte

Timeoftiger

Ja visst är det trevligt med lite "bättre priser" i längden, det märkte jag i Tjeckien. Mat och öl och vin till rimliga priser, det betalade jag gärna!

Svar: Håller helt med! Stundtals är de svenska priserna alltför höga och det gäller gärna dryck när man är ute. Även en kopp kaffe kostar i Sverige ibland det tredubbbla mot här och oftast mer.
Ditte

Torrebloggen

Det är verkligen så härligt att vi kan och har möjlighet att känna oss hemma på två ställen!
Ha det bra!
Kram!

Svar: Visst är det och det ena utesluter inte det andra...Kram!
Ditte

Comsi Comsa


Förstår att du trivs och att du tar möjligheten att ha hemma på två ställen. Den ena efter den andra köper sig ett ställe där nere... 🌅

Godnatt och sov så gott 😴❤

Svar: Visst är det fint att kunna kombinera och att trivas på flera ställen.Kram och natti!
Ditte

Anne-christine

Det låter som ett riktigt härligt drömliv. Lite som.........man tar dagen som den kommer. Man lever här och nu. Så skönt för kropp och själ. Man laddar ström hela tiden liksom.
Det ser ju såååå gott ut på bilden. Blir hungrig....Mmmm.

Ha en riktigt skön dag min fina bloggvän.

Varm Kraaam.

Svar: Eftersom vi tillhör den "fria skaran"; pensionärer så är det bra att kunna varva Stockholmslivet med tillvaon här. Och ström laddar vi...För fullt.Trevlig torsdag!
Kram!
Ditte

Tina

Hola, Ditte! Trevligt se en grill! I sommar ska vi också bli gasolgrillägare o läser nu om hur skaffa gasflaska.. . Finns en adress vid marinan att besöka, för inköp av gas o licens. En kompis, ny i La Marina, ska också köpa grill, sa att folk köper tomma gasflaskor för refill.
Återstår att se om det blir något grillat, i år 😆 innan vi skaffat allt!

Vi bor också i norra delen av stan, jag spanade över terrasskanten, tänk om man skulle få syn på sitt hem! 😊 Stan är full av hus, men rätt vad det är känner man igen sig 🌻

Svar: Lite klurigt att få tag på gasolflaska och licens läste jag också att det behövdes. Vi har ingen gasolgrill själva utan jag köpte ett "stekbord" som fungerar jättebra och det har vi ute. Sedan om vi vill ha ränderna på köttet och grönsakerna så har vi en liten elgrill. Men kanske blir det en gasolgrill så småningom, återstår att se. Jag vet ungefär var ni bor, men vännerna bor inte riktigt där men man ser långt från deras terrass.
Ditte

Znogge

Det gör du verkligen helt rätt i! Jag skulle gärna ha en lägenhet söderöver men i dagsläget låter det sig inte göras. Men om några år kanske...

Ha en härlig torsdag!

Svar: Visst är det som pensionär bra att kunna kombinera de två "världarna" och vi trivs i båda.Var sak har sin tid..
Kram!
Ditte

Tove Olberg

Ps...jag har kikat efter en kontaktadress till dig här .. men inte funnit någon ... om du vill ha kontakten på så sätt så skicka gärna en mail till min bloggmail; bite2014@gmail.com. Ds

Svar: Jag mailar dig under dagen. Kram!
Ditte

Fia

Maten är ju en stor del av spanienvistelsen. När vi tittar på våra foton är det övervägande matbilder från olika restauranger och hemmagrillar! Visst är det ofta prisvärda menyer ute men ofta är det lika gott hemma i synnerhet med så trevligt sällskap som vi hade den kvällen! Lasagnen på Marcelinagatan går heller inte av för hackor! Stort tack för fin vänskap!
Kram och tack för igår!
Fia Lasse

Svar: Håller helt med dig att det är trevligt att variera och äta både hemma och på restauranger. Och hemma hos er fick vi en fin grillkväll med utsikten som extra krydda till maten. Tack själva för fin vänskap och trevlig hemresa.
Vi hörs och ses.
Kram!
Ditte

Ama de casa

Åh vad trevligt det såg ut på Fias och Lasses terrass! :-)

Visst är det härligt att bara kunna gå ut och slå sig ner på en uteservering - året runt! - och ta nåt att äta eller dricka utan att bli ruinerad :-)

Svar: Vi hade en fin kväll och jättemysigt att kunna sitta ute till sent. Att här året runt kunna slå sig ner på uteserveringar är en stor fördel och det är gott om dem och de rimliga priserna gör ju sitt till förstås.
Ditte

Christina

Vin, sallad, grillat och goda vänner. Det ser ljuvligt ut! Njut :)
Och ha det gott!
Christina

Svar: Visst är den här kombinationen härlig! Vi njuter och har det bra!Ha det bra du också!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: