Delikat på Delicado.

    
Att prova olika restauranger med olika inriktningar är trevligt och då och då hittar vi favoriter som vi gärna återkommer till. Vi har många, i vårt tycke, bra restauranger inom en radie av 500 m och utvidgar vi den så är utbudet oändligt.
En favorit är den lilla trevliga restaurang "Delicado", som ägs av Patrick, en belgare. Han lagar all mat från grunden och efter att beställningen är gjord så därför kan det ta ca 20 -30 minuter innan maten står på bordet.
På Delicado serveras också goda och prisvärda luncher om man hellre vill ha det.
Adressen är; Calle Ramon Frexia 2. (Telefon 965715276, 605130671) PÅ måndagar är restaurangen stängd.
 
Köket är "öppet" och man är som gäst välkommen att se på när maten lagas.
 
Jag beställde grillade spett med kyckling och räkor, i en sås med lätt smak av curry och AK och Bosse beställde sina favoriter här, revbensspjäll. ( Man får påfyllning om så önskas.)
Allt var jättegott och hit kommer vi förstås gärna tillbaka.
 
Utomhus finns bara plats för fyra gäster, så vill man sitta där är det en god idé att boka bord.
                                                                                         
Ljus, modern och fräsch interiör med många fina detaljer.
Vi var här när restaurangen öppnade men efter en halvtimme hade många gäster kommit.
 
Kanske är dessa hyllor något att ta efter och hänga upp hemma?
 
  (Inlägg nr 62 i "blogg100)                                                                                     
 
 
Lena i Wales

Oh, vad gott och trevligt det ser ut!
Härliga somriga bilder nedan.
Och trevlig cykling i Peking.
Ha en trevlig söndag!

Svar: Det var både gott och trevligt och maten är alltid vällagad och god. Ja, sommar har vi och mer än så så jag håller mig i skuggan.
Idag har vi varit på cykeltur även här, men det är backigt jämfört med Peking där inte en backe fanns.
Jag önskar dig också en trevlig söndag.
Ditte

Ami

Det såg väldigt gott ut! Så den restaurangen har jag antecknat nu :)
Ha en fin söndag
Kram

Svar: Jättegod mat är det, men det tar ca 20-30 minuter innan den är på bordet. Vi gick förbi kvällen innan och beställde bord ute, där finns bara fyra platser och vi sa också till om revbenen.(Man kan ju ringa också, han partar även bra engelska) All mat serveras alla dagar med vissa dagar har specialpris på vissa rätter och just fredagar gäller det bl.a revbensspjäll och en del andra rätter. Vi har cyklat till La Mata, varmt var det och njuter nu på på terrassen i skuggan och det är +27 grader.
Önskar er också en fin söndag.
Kram!
Ditte

Geddfish

Kul med inspiration!
Maten såg jättegod ut, fin restaurang!
Kram och god söndag, Gerd ♥

Svar: Inspieration är roligt och ibland är det det enkla som också kan var det fina. Maten är så bra och extra roligt att den lagas när den beställs och att man kan se på.
Hemkommen från en lång cykeltur i värmen, +27. Så nu pustar jag i skugga.
Trevlig fortsatt söndag önskar jag dig.
Kram!
Ditte

Preciosa

Hej Ditte!
Ser gott ut...undrar hur han är på fisk? Kan ju inte äta "carne".
Kram P ♥

Svar: Vad gälller fisken så vet jag inte ännu. Men jag lovar att prova och kan sedan meddela resultatet. Bra lunchmenyer finns, men fisken får jag prova...Kram!
Ditte

Ama de casa

Spjällen på Delicado är verkligen fantastiskt goda. Men vi har inte varit där på flera år nu. Orkar inte med den långa väntetiden - senast vi var där så gick vi när det hade gått 20 minuter och vi inte ens fått beställa... Synd, för maten är verkligen supergod!

Jag tycker att kocken liknar han som är med i den tecknade Disney-filmen Råttatouille :-)

Svar: Tror det kan vara bra att gå förbi dagen innan om man vill äta revben och beställa dem till en tid, eller ringa. Vi var där prick sju och de första gästerna så det tog exakt 20 minuter innan maten var på bordet. Men att vänta 20 minuter på att beställa är inte ok tycker jag. Men kanske är det bättre nu.
VI skall prova lunchen också vid tillfälle en meny för under 8 euro kan vaar värd ett försök.
Ditte

Ann-Kristin

Hola!
Just nu är jag utsvabbad på balkongen. Väntar på att golven ska torka. Det är synd att man får vänta på maten. Men god är den. Ska nog frångå vanorna och pröva det du åt.
Funderar på att gå till FU i kväll. Vi får se hur det blir.
Kram/A-K

Svar: Då har du öegat i ordentligt i värmen. Vi har cyklat till La Mata och det var segt i backarna hem. Men vi gick uppför och susande nerför och hemåt. Här blir det hemmamat i kväll. Åt lite lunch i La Mata och gick långt på stranden mot La Guardamarhållet.
Fu är alltid lyckat!
Kram!
Ditte

FREEDOMtravel

Det där spettet såg gott ut! Mitt största gissel med restauranger är att jag inte är så förtjust i pommes frites, och det serveras ju till det mesta... suck. Man bör förstås kunna be att få något annat, men ibland är det svårt att utläsa från menyn om det kommer vara pommes frites eller inte. Och så tillkommer ju en del språkförbistring... Kanske tur att vi inte äter ute så ofta, för jag blir lite sur varje gång jag får pommes frites, haha.

Svar: Spetttet var jättegott och revbensspjällen också, men de hoppar jag över. Här finns också en del fiskrätter som också är väldigt bra. Ofta kan man välja till sallad, potatisgratäng, ris eller ugnsstektstekt potatis i stället för pommes frites. Även bakad potatis går att få ibland. Just här tycker jag det är gott med pommes eftersom ägaren är belgare och kan få till den rätta kripigheten. Men jag förstår dig verkligen, tror fransmännen har ännu större förkärlek för pommes.
Ditte

Tove Olberg

Snyggt fräscht och inredstipsvänlig med tanke på hängande hyllan ... God mat också ju ..
Att vänta på maten i ett sånt läge är ju skönt, är en inte vrålhungrig så går det bra - avstressande tänkte jag det.
Kram Ditte med sällskapet på Delicado!

Svar: Jag är verkligen förtjust i den hängande hyllan och skall försöka få till en här. Kanske kan det lyckas. Och man får inte vara vrålhungrig när man villl äta här...Men maten är väl värd att vänta på.
Kram från mig och sällskapet.
Ditte

Tina

Trevligt! Läst flera goda recensioner om Delicado (tänker på chokladboll) 😆
Bra tips du skrev i kommentarerna! Ska sprida det ä👍 Har även gjort infosidor i bloggen om restaurangtips o ser fram emot att få testa fler av dem, snart igen 😊 Tänkte inte alls på det där med pommes! Annars kan jag också bli lite less. . .

Svar: Delicado är har väldigt bra mat och den lagas från grunden. Men det kan ta tid. Extra roligt är att man i det öppna köket kan se på. Vi testar då och då restauranger och provar gärna nya och tycker det ibland är roligt med de mer spanska. Skall titta in på dina infosidor om restauranger och kansk ehittar vi några nya att prova. och visst kan man bli trött på pomemes...
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: