Vidgade vyer

    
 En alldeles strålande dag! Och vi har varit på en verklig "njutflykt" med vännerna Carina och Horst. En jättetrevlig bilnjutflykt!
VI har ju hitintills  förfyttat oss till fots, per cykel eller med lokalbussarna men idag öppnades helt nya möjligheter.
Vi startade med shopping på "La Zenia" ett ortoligt shoppingcentra, med öppet tak, som även hade den goda smaken att vara smakfullt, ha ett bra utbud av alla tänkbara butiker, både av kända och okända märken och i alla prisklassser, samt ha havsutsikt. Jodå, det blev en del handlat men mer om det i morgon. Ja, inte shoppingen direkt....
Vi for vidare med den trevliga fiaten en bit upp på berget och hamnade i Villa Martin.
Vackert område med  stora villor, vacker grönska, radhus och prydliga små gator. Påminde stundtas lite om Disneyland. Men har man golf som stort intresse passar det nog bra att bo här för minst två golfbanor ligger i närheten. Vill man däremot ha havet nära, lite mer aktiviteter och inte vara bilburen så kanske detta inte är den mest optimala platsen att bo på. Men vackert var det och jätteroligt att ha varit här.
Nästa stopp på "njutflykten"blev Cabo Roig, en vacker udde alldeles vid havet och beläget ca 10 km söder om Torrevieja.
Cabo Roigområdet är liksom Torrevieja perfekt vad gäller klimatatet med ca 300 soldagar per år och har em medeltemperatur på + 20 grader.
Vill man bada här så passar det perfekt, kanske är det väl svalt i Medelhavet just nu, men stränderna som finns är märkta med blå EU flagga så här är det rent vatten som gäller.
 
Den lilla skyddade hamnen i Cabo Roig.
Härifrån ser man bort till La Manga vid Mar Menor, innanhavet.
 
Carina och Horst beundrar utsikten som är betagande.
 
När vi nu var här vid Torre Cabo Roig så kändes en vätske  och "mackpaus" helt perfekt och vi hade hela en obruten horisont  framför oss. Väldigt vackert!
 
Torre Cabo Roig, ett vakttorn från 1700 talet,
där man hållit utkik efter pirtater och försökt förhindra dera attacker.
 
 
Det fanns fler intressenter av våra mackor...
 
 
Jag är på njutflykt.
 Och njutflykten fortsätter! Tack Carina och Horst för en jättefin dag och vi är många upplevelser rikare...
 
 
Fia

Halloj!
Kul att se dina jättefina bilder från Cabo Roig. Vi promenerade dit hela vägen längs havet från Playa Flamenca förra sommaren, en lång men underbart vacker promenad! Och du, parkeringsgaraget i la Zenia går inte av för hackor! Vi brukar parkera vid jättehandväskan för att hitta tillbaka 😃
Fia

Svar: Tack! Ja, vi har haft en härlig dag . Men vi parkerade på baksidan, ute, på La Zenia så garaget får jag se en annan gång, förstår att det är gigantiskt . Förstår att det är en fin promenadväg ni gick där längs havet och det var väldigt vackert vid Cabo Roig. Vi njuter av svensk sommarvärme och har det bra.
Ditte

Ami

Vilken njutflykt ni fick tillsammans med Carina och Horst! Och visst är det roligt att komma ut och vidga vyerna ibland.
Och även idag har vi haft svenskt sommarväder....Underbart!
Kram

Svar: Vi har haft en härlig njutflyktsdag och roligt att vidga vyerna. Härligt väder gör ju sitt till. Kram!
Ditte

erkki

Hej ja det är fint i Cabo Roig jag bor nära inte så trångt på stränderna som torre

Svar: Vi tyckte det var jättevackert i Cabo Roig och det var väldigt trevligt med ett besök där. Många vackra villor av både nyare och äldre modell hann vi se och det är alltid roligt. Vad gäller stränderna så kan jag förstå att det är mindre trängsel, men om vi skall till någon strand så blir det den kilometerlånga La Mata stranden. Skulle inte komma på tanken att under högsäsong besöka någon av stränderna i stan. Däremot skall jag nog i sommar ta en tur igen till Cabo Roig.
Ditte

Ruth i Virginia

Underbart att få se något av Torres omgivningar!
Såg mycket vackert ut - i synnerhet den lilla hamnen.

Svar: Det tyckte vi också! Finna många små vackra platser här efter kusten och igår såg vi ett par av dem. En härlig dag med vänner och fint väder.
Ditte

Znogge

Men visst är det trevligt att se lite av omgivningarna också. Dessutom så måste det vara idealiskt utflyktsväder just nu. Inte för varmt men ändå sol och härlig himmel :-)

Kram och god tisdag!

Svar: För oss var det första gången vi kom en bit söderut, men absolut inte den sista...Här finns mycket att se och uppleva. Vad gäller vädret så är det helt i min smak nu; sol, +24, lite vind och lätt att få skugga.
Önskar dig också en bra tisdag.
Kram
Ditte

Torrebloggen

Tack själva för en helt underbar dag tillsammans! Det måste vi göra om snart igen.
Oj vad vackra dina blommor hade blivit på terrassen! Kanske bäst att installera ett larm, så du inte blir av med eurosarna.
Vi ses!
Kram

Svar: Tack själva för en toppendag! Så mycket vi fick se och veta. Ni kan ju dessa områden och nu har vi både sett och lärt oss lite mer.Vad gäller blommorna så tar de sig bra så jag fortsätter med mina stödsamtal.
Skall tänka vifare vad gäller larm till penningblomman, men kanske kan en blinkande keps med ljud installeras,
Vi ses och hörs!
Kram!
Ditte

Ann-Kristin

Gomorron!
Åh så roligt att komma ut på en njututflykt. På La Zenia har jag inte varit, men de övriga platserna har jag sett. Fint ute vid Cabo Roig. Jag kan vara ute och "cykla" men det har sagts att tornet har varit en vinkällare. Vet inte sanningen i det hela.
Ha det fortsatt gott och kramar till er båda/A-K

Svar: Jag skulle vid tillfälle gärna åka söderut längs kusten, finns många fina små platser att stanna till vid. Kanske har tornet också varit en vinkällare....Låter spännande. Ha det bra du också!
Kramar från oss.
Ditte

Freedomtravel

Trevligt med utflykt! Och härligt väder har vi ju nu! :)

Svar: VI hade en toppendag och så fint att bli guidade av vänner som varit länge i området . Det soliga vädret bidrar ju också till den fin upplevelsen.
Ditte

Preciosa

Jättefint i Cabo R och andra platser söderut.
Ser ut att varit fin dag med blå himmel också! Kul!
Kram P ♥

Svar: Väldigt trevligt att se lite nytt och vädret var ju verligen toppen för en "njutflykt ."Extra roligt med så bra guidning i områdena också..
Kram!
Ditte

Annika

Vilka härliga bilder. Har ju bilat söderut, men inte stannat till vid Cabo R. Det var verkligen fint där. Vilka vyer!
Kram

Svar: Cabo Roig kan verkligen rekommenderas . Väldigt vackert!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: