Vårdag i Stockholm

    
 En riktig vårdag i Stockholm, strålande sol och termometern orkade upp till +16 och jag tror att alla människor också orkade både upp och ut i det vackra vädret. Varmaste dagen först veckan i mars, sedan 1700-talet, då mätningar började göras.  Inte illa!
Nere på kajen hos oss stretade folk förbi i mer eller mindre rask takt och många hade nog köat sig fram längs Årstavikens stränder.
Det vackra vädret lockade även mig och under de tre timmar jag var ute  har jag nog aldrig skådat så många människor i rörelse på stan samtidigt.
Dagen måtte ha varit otroligt vinstgivande för alla tänkbara ställen där något kunnat inhandlats.
VId kiosken på Barnängsbryggan, en liten bit från oss, räknade jag till 65 personer som stod i kö för en kopp kaffe, glass eller en korv, en serveringslucka. Helt ofattbart.
 
Kajen hos oss blev väl "ingången".
 
Och att komm ombord på den Djurgårdsfärja för färd mot stan och nybroplan lät sig inte göras utan att stå i långa köer, så jag valde promenad. Men en bild gick det att få till.
 
Jag var ute i tre timmar och hann gå långt, alltså räknat i km och hade tänkt att slå mig ner på något trevligt ställe ute på Djurgården för en lunch. Men icke! Långa köer överallt!
Jag provade restauranger som Godthem, Ulla Winblad,(en sen brunch kanske..) Gruvan/Systrarna Woltaire, nedanför Skansens Bergbana, ( härliga räkmackor) Blockhusudden, Waldemarsudde m.fl. Inte en chans utan jättelånga köer. Och jag menar med ca 50-60 personer i kö.
Inte hade jag bättre tur i kioskerna heller.  Saknade verkligen en banan eller medhavd macka...
Jag valde att ge upp och tog spårvagnen tillbaka till stan.
 
Långa köer för att få sig något till livs och sedan ingen plats att sitta. Puh!
Men det är ju  ändå vår i luften! Härligt! Och det tyckte nog alla idag.
 
Spårvagn nummer 7, går bra att åka på sitt SL kort. Bekvämt är det också.
 
Optiminstiskt tänkte jag att kanske någon av restaurangerna i Kungsan kunde ha plats för mig. Det var idag ett tiotal som hade öppet och "Friday´s" brukar vaar ett säkert kort. Men icke idag. Spelade ingen roll hur jag än försökte. Gav upp och köpte en flaska vatten och en korv vid NK. Bara två före i kön. Smakade himmelskt!
 
Kungsträdgården idag på eftermidagen.
Och här åts det medhavd picknick, mycket sushi, det såg jag var populärt.
 
Fest, folk, fart och fullspikat i Kungsan
 Jag undrade ett tag om det var vädret som lockade "man ur huse" eller om det var firandet av den Internationella kvinnodagen som lockade.
(Kvinnodagen instiftades redan 1910 av den socialistiska världsorganisationen, "Andra internationalen" på initiativ av den tyska kommunisten Clara Zethin som särskilt arbetade för kvinnlig rösträtt, men det skulle komma att dröja till 1975 och FNs första internationella kvinnokonferens i Mexico innan något mer radikalt hände. Sedan 1978 och efter ett beslut i FNs Generalförsamling finns den 8 mars med på FNs lista över högtidsdagar. Kvinnodagen blev också helt opolitisk och fokus skulle vara på kvinnors kamp för lika rättigheter världen över. )
Vintergäcken lyser och ler i solen. Det är ju vår idag!
 
 
FREEDOMtravel

Fantastiskt vilket väder! Det har nog varit minst lika varmt i Stockholm som här i Spanien!

Svar: Helt otroligt väder! Så skönt! Och det tyckte nog alla för det var trångt överallt. Antar att det lugnar sig till i morgon då folk jobbar igen. Önskar er en trevlig kväll!
Ditte

Ann-Kristin

Oj! Det var verkligen "man ur huse" denna första fina vårdag.
Vilken promenad Du gjorde. Förstår att Du tog spårvagnen hem.
Själv har jag varit barnvakt.
Käre sambon lagar mat i kväll kvinnodagen till ära. Skönt att slippa matlagning för en gångs skull 😊.
Kram/A-K

Svar: Det blev en härlig vårpromenad och det var riktigt trångt längs Stockholms vatten idag. Vad trevligt att bli bjuden på middag! Bara att tacka och ta emot!
Och att vara barnvakt tär ju på krafterna även om det är roligt.
Ha det bra!
Kram!
Ditte

Sanna Preifelt

Det har verkligen varit en fantastisk dag! Vi gick ner till Vinterviken, och det var så fint. Jag blev så glad att det finns badmöjligheter i närheten av där jag bor. Också har jag önskat mig en cykel av mamma i examenspresent, så då går det ännu snabbare att ta sig ner dit. Åh, lyckan! :)

Svar: Förstår att du är lycklig! Och en cykel vore ju toppen. Vi går ibland också till vinterviken och det är så fint och ännu mysigare senare i vår och sommar. Hoppas vi ses snart
Ditte

Ami

Vilket härligt väder ni har haft idag! Jag förstår att det var mycket folk ute i rörelse....Alla har ju suttit inne hela långa och mörka vintern. Och att korven smakade himmelskt kan jag också förstå i det läget :)
Här har vi haft lite mulet och en aning kyliga vindar idag.
Ha en fin kväll!
Kram

Svar: Ja, nu kanske det är Stockholms tur att få njuta lite värme och sol. Idag i alla fall!Men ni får väl stråla inomhus...
Önskar er också en trevlig kväll.
Kram!
Ditte

annika

Även vi här i norr har fått känna av vårsolen. Det blev en premiärsittning i solstolen idag. Underbart. Kan förstå att det var många som passade på att ta sig en promenad i solen. Korv är oxå gott. Ha nu en fin kväll. Kram på dig.

Svar: Skönt att våren även nått norrut och en sådan skön dag är en stund i solstolen helt perfekt. Jodå, korv är också gott, men jag kanske hade tänkt mig något annat. Men jag är ju en flexibel typ. Ibland!
Önskar dig också en revlig kväll och en bra vecka.
Kram!
Ditte

Susan

Hola! Vi knallade också på kajen idag och häpnade över kön till kiosken vid Barnängsbryggan! Underbart väder - om än lite blåsigt... ;) Vi letade precis som du lunchställe ute i solen länge och väl men fick ge upp. Hamnade till slut på Jimmys vid Tjärhovsplan - inomhus... Tror att de flesta uteserveringar har tillstånd från första april.

Har hunnit med lite jobb idag samt repat teatertext och gjort min spanskaläxa. Nu har jag hamnat i soffan efter middagen som bestod av hemmagjorda hamburgare på högrevsfärs. :) Vi har haft lite sms-kontakt med Torre idag: J:s systerson med fru anlände sent igår kväll för att låna vår sommarstuga en vecka.

Kram//Susan & J

Svar: Kön vid Barnängsbryggans kiosk var lika lång när jag kom hem ett antal timmar senare. Och som sagt, hela Djurgården var som en myrstack; hög kändisspaning och de som inte var där var i Kungsan.
Bra jobbat av dig idag! Ett helt dagsverke på vilodagen.
Dina hamburgare låter goda, här blev det räkor med avokado och lite annat.
Trevligt med besök i sommarstugan och fint att få en rapport.
Vi hörs!
Kram! (Undrar hur J har det med bygggplanerna med cykelförvaringen i sommarstugan...)

Har nu tittat på "Så ska det låta", riktig fart i dag.
Ditte

BP

Tack för den rapporten från innerstan idag. Härliga bilder som verkligen skildrar hur du har kämpat för en matbit utan kö;-)
Jag satt på balkongen i fem timmar och läste en bok - 24 grader varmt. Helt underbart.

Tusen tack för titt-in hos mig:-)

Svar: Innerstan var "trång" idag och särskilt Djurgården och Kungsan men även hemma på Söder var dte ovanligt trångt. Balkongen hade varit lugnare och enklare att få tag på något ätbart. Men då hade jag ju missat min promenad...
Jag tittar gärna in hos dig!
Ditte

Preciosa

Hej Ditte!
Du får ta matsäck med dig hädanefter! Hopplöst när alla ska ut och lapa sol :-)
Kram P ♥

Svar: Åtminstone får jag ta med nödproviant om jag skall ge mig ut på söndagar och det är så här vackert väder . Kram! ❤️
Ditte

Marja

Vilket underbart väder ni har haft i Stockholm! Värmerekord! Jag som tyckte det var varmt här uppe och vi hade bara +8 grader. :)
Alla ville förstås vara ute, men det är inte kul med så långa köer överallt. Du får ta med en macka och kaffe i termos nästa gång. Fast på en vardag är det kanske inte lika hopplöst. :)
Kram!

Svar: En vardag är det inte alls så trångt men idag tänkte jag nog inte riktigt på att det var söndag och många var lediga. En vacker dag var det och många ville ut till Djurgården och till stadens vattenkantade stränder. Men lite nödproviant skall jag ta med nästa gång. Kram!
Ditte

Veiken

Våren kommer allt längre norrut och frusna nordiska själar tinar upp. Underbart! Kramar

Svar: Visst är det skönt både med värme och mer ljus. Behövs verkligen! Jag har ju tankat en del ljus, men skönt med extra. Kram!
Ditte

Torrebloggen

Vilket härligt vårväder ni hade igår, perfekt promenadväder. Här var det lite soldis mitt på dagen, sen mulnade det på och blev lite kyligare mot kvällen.
Ha det bra och lycka till i morgon!
Kram!

Svar: Tack! Ja, här är det bäst att passa på att utnyttja dagarna för de kan ju variera. Även idag skiner solen men vi får nog nöja oss med +13 idag. Men det är ju bara mars...Blir utflykt till vänner på landet idag.
Kram!
Ditte

Znogge

Vilken härlig vårdag och vilken fantastisk temperatur. Förstår mycket väl att man gick man ur huse för att få njuta av värmen. Här fick vi nöja oss med 11 grader men skönt var det väl ändå. Det var om inte annat varmt i lampaffärerna ;-)

Kram

Svar: Jättteskönt! Och trevligt med viss värme hos dig också och lite varmare blev det ju i lampbutikerna. Ljus fick du ju!
Kram!
Ditte

Ama de casa

Vilken underbar dag! Och alla människor verkade ha sprungit ut ur sina vinteriden precis samtidigt. Fullt förståeligt! :-)

Svar: Skönt när solen och våren kom till Stockholm och det uppskattadades nog av alla. En härlig dag!
Ditte

Bosse Lidén

Du kom hem i rätt tid den här gången. Jag gillade flygplansbilderna i förra inlägget. Kram

Svar: Tack! Väldigt fint att få lite vår här hemma och det redan i mars. Vi hade så fint flygväder, men den stora kamera var uppe i hyllan så telefinen fick rycka in som kamera. God sikt var det och vackert!Kram från ett just nu mulet Stockholm.
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: