Stödjande samtal

    
 God förmiddag! En strålande sol skiner på oss, det är +22 grader, frukosten på terrassen är avslutad och vi laddar nu inför en njutflyktsdag i goda vänners lag.
Eftersom vi blir borta hela dagen så tog jag en runda bland växterna för att se att de har det bra, frodas, utvecklas och trivs. En del stödjande samtal med dem blev det också. TRor det är viktigt för deras trivsel-
 
Penningträdet blommar så vackert och rikligt,men tyvärr vet jag inte vart slantarna tar vägen.
Har hört rykten om att någon nattetid samlar in dem, men just nu är denna "någon" på skidsemester.
Men kanske finns det vikarie för uppdraget.
 
Även den vita ranunkeln, som stundom ser lite hängig ut i sin kruka,
vittnade idag om att hon uppskattar mina morgon och kvällssamtal för en ny knopp har slagit ut.
 
 Sist i raden i dag för att få uppmärksamhet nu på förmiddagen var den ömtåliga fröken Kamelia. Och tänk! Två knoppar har slagit ut under natten. Så vackra! 
Vet ju att kamelior helst vill ha det fuktigt omkring sig så hon fick även en omgång med blomsprutan och extra stödjande samtal. Hoppas at också alla de andra 10 knopparna skall slå ut....
 
Vackra fröken Kamelia, så fin redan på morgonen.
Undrar just om hon bara blommar en dag...
Återstår att se.
 
 
Ama de casa

Oooo... Hoppas det inte blir några euorsar den här veckan... ;-)

Svar: Det ser oroväckande illa ut men skall det ske så är denna veckan väldigt lämplig.
Ditte

Veiken

Du måste ha gröna fingrar, troligen mörkgröna. Vilken prestation att få dom att trivas så bra. Du kan ju bara inte åka till Sverige och överge dina skyddslingar! :) Kram

Svar: Idag var växterna i bra form och jag får nog fortsätta ett tag till med de stödjande samtalen. Och jag hoppas på vattningshjälp när vi tar en vända hemåt. Kram!
Ditte

Ami

Haha! Ja, håll hårt om det kommer några eurosar på ditt penningträd ;)
Men en fröken Kamielia måste jag absolut skaffa mig i september. Hon är så vacker :)
Kram

Svar: Visst är fröken Kamelia vacker! Hoppas nu att hon låter alla knoppar slå ut. Blir nog perfekt med en sådan skönhet hos er i höst. Vad gäller penningträdet och eurosar så tittar jag noga. För jag antar att det är denna vecka det kan bli några till mig.
Kram!
Ditte

Ghugge

Ho, ho, det samtalet lyckades bra tydligen. Underbara blommor och bilder! Kram

Svar: Tack! Ja, jag tror det. Har nu varit ute på eftermiddagssamtal och vattnat och duschat henne lite, tar ett nytt samtal i kväll.Kram!
Ditte

Preciosa

Hej Ditte!
Jaså fina blommor...vilket ansvar vattnaren får nu snart :-D
Jag har kvar några till nästa gång uppe på 5 tr.
Lex verkar ju vattna - lite :-)
Kram P ♥

Svar: Tackar! Visst får vi plats med några till. Bara trevligt! Och växterna verkar nu börja samtala med varandra också...Och om några växter väljer att avsluta sina liv så är det inget vi kan göra något åt....
Vattnaren är ju väldigt duktig!
Kram!
Ditte

Annika

Blommorna gillar verkligen dig. Undrar just vad du säger till dem. Så varmt och skönt ni har det och hoppas att det håller i sig.
Fortsätt och ha det gott nu. Kram.

Svar: Jag sätter mig på en pall och frågar hur de har det...Och jag är glad över att de verkar trivas. Vi har det skönt med svensk sommarvärme och trivs väldans bra.Kram!
Ditte

Susan

Hola! Och hur mår lilla fröken Pasiflora?
Kram //Susan

Svar: Ja, hon väntar på sin tur att komma ner i jorden . Har nu bestämt hennes plats och det kräver lite omflyttningar av de andra växterna. Men omvårdnad får hon i sin kruka och jag talar med henne varje dag . Återkommer när hon är på plats. Kram!
Ditte

Marja

Så fina växter du har och alla blommar. Det bevisar ju att de trivs hos dig. :) Kram! :)

Svar: Det är roligt med växterna och även idag blommar fröken Kamelia och idag skall också passionsblomman i jorden. Får se hur det går...Kram!
Ditte

Annika

Dina blommor är riktigt vackra nu. Det märks att du är intresserad av växter.
Kram

Svar: Det är roligt när de trivs för lite växter piggar upp. Och några som jag nu finns planterade har jag önskar mig länge, "boggan", kamelian och passionsblomman. Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: