Spontant

    
 I Stockholm där jag bor är det  nära till vatten och det är lätt att spontant ta en båttur. Då och då tar jag båten Emelie från Barnängsbryggan och njuter av en båttur på 20 minuter för att  sedan gå iland, antingen vid Gröna Lund på Djurgården eller precis vid Dramaten längst in i Nybroviken.
  Djurgården, Kungliga Djurgården, en stadsdel och ö i Stockholm är alltid värt ett besök.
Själva ön heter egentligen Valdemarsön, men stadsdelens namn är Djurgården.
Området har ägts och disponerats av svenska regenter sedan 1400 talet.
Namnet då? På Karl XI:s tid på 1600-talet uppdördes ett staket på två mil som löpte runt hela ön för att hålla hjortar och rådjur inom hägn och vargm björn och tjuvskyttar utanför. Hägnet användes av kungahuset till jakt under Karl den XI:s tid och sedan minskade jaktintresset hos kungafamiljerna.
 
Mysigt att spontant ta en båttur i det vackra vädret.
 
Vägval?
Jag valde stigen upp mot Rosendals trädgård och tänkte att det kunde vara mysigt med en fika/lunch ute i parken och eventuellt köpa med några fina växter hem från växthuset. Men...
 
Inga blommor ännu! Men fälten är plöjda så om ett par månader så blommar det...
 
Bara att vänta på att fälten skall blomma och då kan man köpa blommor här och betala efter vikt
 
Men! Kö för att ens komma in i växthusen för att få handla och jättelång kö till restaurangen.
Bara att gå vidare. Bäst att komma tillbaka en vardag och kunna handla i lugn och ro.
 
Men några vårblommor fick jag i alla fall syn på där under den gamla eken.
 
 
znogge

Visst är det trevligt att åka båt och Stockholm är verkligen en perfekt stad för sådana utflykter. Synd att köerna var så långa men jag kan förstå att det fina vädret gjorde att alla gav sig ut.

Här är det vasst i vinden i dag men solen visar sig i alla fall. Ibland får man vara tacksam för det lilla :-)

Kram

Svar: Även de små sakerna i tillvaron kan vara uppiggande och trevliga. Och jag skall nästa gång inte ge mig ut på spontana turer en söndag när alla längtar efter fint väder. Kan ju välja en annan dag. Är nu på pendeln och skall besöka en väninna på landet. Sol och ingen trängsel annat än träd. Kram!
Ditte

TantGlad

Det lät jättetrevligt att ta sig en båttur. Ni har så mycket ni kan göra där nere i Stockholm. Mycke fint att titta på och roa sig med.
Vackert väder hos mig i dag med. Hoppas solen lyser på dig åxo Ditte.

Soliga kramar från mig.

Svar: Jodå , sol idag också. Det hat varit en underbar dag och jag har tillbringat den vid Mälaren, på landet, hos goa vänner och haft det väldans bra. Trevligt att det fina vädret också finns hos dig. Njut! Kramar från mig.
Ditte

Eva`s blogg

Härligt att vara hemma så klart och ni fortsätter njuta och det är ju rätt en båt tur är alltid trevligt blommor ja dom kommer väl sen då :) önskar dig en fin kväll kram

Svar: Nu i det vackra vädret känns det extra bra att vara hemma och trevligt med en båttur var det. Djurgården är alltid mysigt och särskilt i vackert väder . Kram!
Ditte

Ama de casa

Djurgården är verkligen en vacker plats! När jag jobbade på Skansen blev jag ibland placerad i stallet och fick rida eller köra häst runt i dom vackra omgivningarna - och få betalt samtidigt. Rena lyxen!

Det jag inte riktigt var lika bekväm med var när jag var med och promenerade elefanterna (jag är ingen elefantskötare så...). Fick uppmaningen att: "Om dom springer åt varsitt håll, så får du ta hand om den lilla elefanten. Och se till att håll henne borta från trädgårdarna".

Den "lilla elefanten var typ tre meter hög... ;-)

Nu sprang dom aldrig åt olika håll, tack och lov :-D

Svar: Vilket äventyr! Och elefanter är stora, även ungarna. Visst är det vackra och idylliska omgivningar och att rida runt här måtte vara rena njutningen. Har bara provat en gång och i ridskolans regi och skulle gärna göra om det vid tillfälle.
Ditte

Torrebloggen

Härliga bilder! Nu måste vi ju bara besöka Sthlm!
Härligt med spontana båtturer och promenader. Idag gjorde vi en spontan tur söderut till San Pedro del Pinatar och det var jättehärligt vid själva insjön vid Lo Pagan.
Kram
//Carina

Svar: Tack! Jag, en tur hit får det bli och välkomna hem till oss så tar vi både en rundvandring och en båttur. Trevligt med utflykt söderut! DEt får vi satsa på senare i vår.
Härligt väder här idag också och jag var halvvägs till Uppsala, Steninge.
kram! Bosse hälsar!
Ditte

Ami

Visst är det härligt att kunna ta spontana båtturer. Ibland gör vi detsamma till Helsingör som också bara tar 20 minuter, men tyvärr glömmer man av det eftersom vi har det för nära inpå!
Måste nog bli bättre på det där :)
Kram

Svar: Båtturer gillar jag och nu har båttrafiken i Stockholm byggts ut så man har fler möjligheter och det är trevligt. Säkert är det så att Heösingör ligger så nära att mi glömmer bort det mellan varven. Trevlig tisdag!
Kram!
Ditte

Ann-Kristin

Gomorron Ditte!
Så mycket möjligheter Du har med att välja olika alternativ för att se saker. När våra vänner var här så gjorde jag ett önskemål att få åka till Waldermarsudde nästa ggn vi kommer till Sthlm. Undrar om det går att åka båt ända fr Nacka Strand?
Tänker på Dig speciellt idag.
Kram/A-K

Svar: Tack! Waldermarsudde är så fint. Jag tror ni kan ta båten från Nacka Strand och gå av vid Djurgården/Gröna Lund och sedan promenera dit, tar ca 15 minuter. En trevlig båttur är det.Kram!
Ditte

Eva`s blogg

God morgon på dig ...hoppas du har det bra och får lite sol i dag här är det grått men sol utlovad så vi får väl se :) ha en fin dag kram

Svar: God morgon! Här lyser solen ännu med sin fråbvaro, men två dagar i badande solsken så får man ta lite moln...Trevlig tisdag önskar jag dig.
Kram!
Ditte

Fia

Hoppas att du får en bra dag i alla avseenden!
Fia

Svar: Tack för omtanken!Kram!
Ditte

Bosse Lidén

Att hoppa på och åka småutflykter med båt gillar jag skarpt. Du har verkligen många möjligheter där du bor. Men att stå i kö är inte min bag. Vårkram Bosse

Svar: Köandet hoppar jag gärna över. Tar med lite förstärkning vid nästa tillfälle. Och jag tror man skall undvuka helger i sol ute på Djurgården och man inte vill trängas. Kram!
Ditte

Sanna Preifelt ❤

Åh, jag vill också vara mer spontan! Du får ta med mig ut någon gång :D

Svar: Gärna! Lovar att göra det! Nu bor vi ju "nästgårds".
Ditte

Veiken

Båtturer är aldrig fel. Helt underbart om vädret tillåter. Vårblommorna verkar stå på kö nu! Gott! Kram

Svar: Bäst att passa på med båtturerna innan den riktiga turistsäsongen börjar....Och visst kommer blommorna, men jag harbaar sett en tussilago och en blåsippa förutom krokus, vintergäck och snödroppar.
Så viss är våren på ingång.
Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: