Och färgen var grön...

    
 Grönt, i olika nyanser får bli dagens färg! Jag letar vårtecken, men behöver inte titta så länge förrän de uppenbarar sig.
Och jag menar inte bara våren som spirar i naturen, utan även diverse "A-lagare" har kommit ut ur sina vintegömmor och hittat fram till de mer undanskymda och nymålande gröna parkbänkarna.
Jag går en vända upp på berget till Eriksdals koloniområde, ställer mig och blickar ut över Årstaviken. Solen speglar sig i Mälaren, koltrasten sjunger och bofinken stämmer in. Nästan som en duett, men det blir lite "kanoneffekt." I övrigt är det alldeles stilla och inte ens bruset från Ringvägen, några hundratal meter bort, stör tystnaden.
Många träd har satt knoppar, mossan lyser extra vackert i solen och på en del kolonilotter är vårbruket i full gång.
Jag stannar upp vid de blommor jag ser. Vårblommor som nästan slår ut under tiden jag står och betraktar dem, och lyssnar jag noga så hör jag riktigt hur knopparna spricker upp.
Dagens första promenad är avnjuten i grönskans tecken och fram på eftermiddagen väntar nästa, en runda genom stan; från Söder, genom Gamla Stan, över Blasieholmen och till Östermalm.
Middag med vänner på en italiensk restaurang väntar.
 
 
Krokus och vintergäck samsas i en koloniträdgård -
 
- och snödropparna har klungat ihop sig bland löven bredvid stigen.
 
"Röda stugor tåga vi förbi och glatt kring nejden hörs vår melodi". Jodå, jag nynnade glatt.
 
Det grönskar även i Uppsala. William spelar fotboll och inspekterar krokusarna i rabatten.
 
(Inlägg nr 3/100, #blogg 100)
Ann-Kristin

Åh, vilken fin vårpromenad! Härligt nu när grönskan spirar. Tänk att Wiliam är så stor nu.
Hade ingen ork att läsa eller skriva på bloggar igår. Jag är genomförkyld, torrhosta och troligtvis lite feber. Måste vara bra till i morgon, då de två minsta barnbarnen ska sova här. Sonhustrun kommer med hostmedicin i kväll.
Gick läkarbesöket bra?
Kram/A-K

Svar: Visst är det skönt både med vår och promenader. William växer och springer fram i tillvaron och trivs med att vara ute och leka med bollen. Trist att du är förkyld med hosta så hoppas hostmedicinen kan lindra. och är du inte pigg så kanske barnbarnen får passa dig. Krya på dig!
Jag är ganska nöjd med läkarbesöket och får vänta ett tag på provsvaren, men de kommer.
Kramar från oss båda.
Ditte

Ramviksmamman

Vilka ljuvligt vackra vårbilder :)

Svar: Tack! Och visst är det skönt med våren!
Ditte

Sanna Preifelt ❤

Åh vad underbart! Solen skiner här i Stockholm också, och jag köpte hem lite blommor igår. Nu är det verkligen våår :) Kram!

Svar: Ja, våren har gjort entré . Härligt! Visst blir man extra glad! Kram! Vi hörs !
Ditte

Ama de casa

Vilket härligt vårväder och underbara våriga bilder :-)

Svar: Våren här är riktigt trevlig och roligt att se hur det blir grönare och grönare dag för dag och hur växterna vaknar från sin vintervila. En fin tid !
Ditte

A-C

Vilka fina bilder! Härligt att våren kommit till Sthlm. Vi har idag roat oss med att spela petanca i det varma och soliga vädret! Kram / A-C

Svar: Tack! Roligt att dokumentera den vår som har kommit och skönt att passa på att vara ute. Vad roligt med petanca och särkilt i det fina vädret. Njut och ha det bra. Kram!
Ditte

Vano

Vilka fantastisk fina vårbilder!

Svar: Tack! Ja, nu går vi en fin tid till mötes och visst är det vackert ute i naturen.
Ditte

Ghugge

Underbara vårbilder och lilla William, så gullig!🐞 Stor vårkram!

Svar: Tack, ett litet försök att få våren att fastna på bild. Och William piggar förstås upp vårkänslorna . Kram till dig också !
Ditte

FREEDOMtravel

Vilka underbara färger!

Svar: Det är vackert här nu och våren är verkligen på G.
Ditte

Marja

Ja, våren har verkligen kommit långt i Stockolmstrakten. Fina gröna nyanser. Jag älskar bilden med snödropparna! Kram! :)

Svar: Jag tyckte också mycket om snödropparna och de växte så fint där bredvid stigen uppe på berget. Våren har kommit en bra bit på väg och det är så fint ute. Jag njuter verkligen.
Kram!
Ditte

Veiken

Våren är ju riktigt tidig i år verkar det som. Hoppas att bakslagen uteblir, så att frusna nordbor kan tina upp. En fin promenad tillsammans med dig är aldrig fel! Kramar

Svar: Våren verkar ovanligt tidig och bakslag kommer säkert. Men jag har plockat undan de flesta tjocka kläder och tror att det hjälper till att inga bakslag skall komma. Och väldigt trevligt att du vill promenera med mig....
Kramar, soliga sådana, även idag.
Ditte

Znogge

Promenader i vårsolens glans är verkligen underbara promenader! Men finast är nog ändå bilden på William :-)

Kram och god morgon från ett kallt Skåne!

Svar: Visst är våren härlig men jag håller med om att William är ljuvligast bland bilderna. Soliga vårkramar från Stockholm.
Ditte

Preciosa

Hej Ditte!
Tack för dom fina bilderna!! Kram P ♥

Svar: Jag delar så gärna med mig av promenaderna runt om i Stockholm.Kram!
Ditte

Ami

Visst blir man som en ny människa när våren kommer!
Allt känns mycket lättare och roligare :)
Önskar er en fin fredag!
Kram

Svar: Tack! Våren är härlig och ger extra energi. Roligt att se hur snabbt det nu blir grönt . Trevlig fredag önskar vi er också. Kram!
Ditte

Bosse Lidén

Som grabb var det just fotbollen som var det bästa vårtecknet. Numera njuter jag av alla dina bilder. Kram Bosse Blomälskare

Svar: Vad trevligt att du har glädje av dem. Och här spelar barnbarnen fotboll med stor iver. Max har tagit fram sin cykel och det är ett annat tydligt vårtecken. Kram Ditte vårälskare.
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: