Vi fortsätter...

    
 Det är mycket här i trakterna som jag inte sett eller upplevt och ett besök på det stora shoppingcentrat La Zenia, ca 10 km söder om Torrevieja, har jag förstått hör till.
I vanliga fall är jag inte så mycket för just shoppingcentra som i mitt tycke är väldigt charmlösa och trista. Men La Zenia var något helt annat och dessutom utomhus och med viss havsutsikt. Jättefint, luftigt och väldigt trevligt. Här finns gator, torg, massor med grönska, fontäner, barer, lounger, restauranger och underhållning varje dag.
På kvällarna lyses La Zenia upp och många åker hit för att njuta av den trevliga miljön.
Lekparker för barn finns, liksom bowlinghall och andra aktiviteter.
Och skulle man vara sugen på shopping så finns det ca 150 butiker att välja på; alltifrån lågprisbutiker till de verkliga märkesbutikerna som Hugo Boss, Armani, D&G, Michale Kors m.fl. Urvalet är stort och det inom alla områden.
Luftigt, smakfullt och gott om plats.
 
Ingen trängsel, vackra växter, gott om bänkar att vila trötta fötter på, rent och snyggt...
Jättetrevligt! Hit åker jag gärna tillbaka.
 
Jodå, Carina och jag hittade en hel del på C&A...
Bild "lånad" från Carina.
 
La Zenia föll mig verkligen i smaken och vid tillfälle skall fler butiker utforskas.Här var det ordning och reda som gällde. Och det redan från början. Vid entrén fanns en soptunna som också tillhandahöll "hundpåsar!. Gott initiativ. SEdan kanske det kan hända en olycka ändå, för vi tyckte nog att en viss hund såg skyldig ut. 
 
Hmmm....Har det hänt någon olycka här?
 
Ordning och reda var det och så även på parkeringsplatserna. Horst, dagens utmärkta chaufför, parkerade sin lilla fina Fiat på  en bred familjeparkeringen. Alltid bra med gott om plats. Och ännu mer gott omplats fanns det på den rosamålade "gravidpsrkeringen". Just när vi skulle åka kom det en korpulent herre och satte sig i sin bil som var parkerad där. Han såg nog mest den målade bilden, en tjock mage. Ja, varför inte...God tanke.
Första gången jag sett en parkringsruta för gravida/ tjocka magar. Lärorikt med utflykter.
 
Dagen, Horst och carina, bjöd oss på hemvägen även på ett besök vid Cala Ferris. Här söder om Torrevieja ser naturen helt annorlunda ut än norröver. Kusten är mer stenig och "vildare". Vackert var det och fint att känna sig mitt i naturen.
Tänk så mycket man lär sig med så goda guider som Horst och Carina. Tusen tack!
 
 
                                                                                                                               
znogge

Det finns verkligen många tråkiga köpcenter så desto roligare när man hittar ett trevligt sådant. Det här verkade inte vara tokigt alls så kanske det kan bli ett återbesök! Jag hade garanterat hamnat i Michael Korsbutiken och säkert kommit därifrån med något ;-)

Kram

Svar: Jag avstod medvetet från den. Men nästa gång. Har just nu klockor och väskor....Det här var ett fint komplex där det var trevligt att bara vistas.
Och visst är de flesta köpcentra trista och opersonliga.
Kram!
Ditte

Eva`s blogg

Åh vad jag skulle vilja shoppa där, och så fint det ser ut :) alla fina märke också gillas :) fina ni är där ni står :) skickar en stor kram njut av dagen fina du

Svar: Vill man handla så är detta nog ett paradis. Luftigt, ljust och fräscht och med massor av butiker. Har aldrig sett ett sådant fint centra i de nordiska länderna, däremot i på flera ställen i Asien och i USA. HIt kommer jag gärna tillbaka.Du skulle säkert gilla La Zenia.
kram!
Ditte

Ulla

Hola!
Visst är det roligt med utflykter och njutflykter! Det bästa med Costa Blanca (tycker maken och jag) är att man inte behöver åka så långt för att hitta fina platser som kan bli favoriter. Vi gillar vattenfallsparken vid LaMata, dit återkommer vi ofta, jag som gillar att skåda på fåglar utan att kunna några vid namn...mår gott där. En fika i hjulångaren är inte heller dumt!
God fortsättning på utforskningen då. Härligt att se dina fina bilder!!
kram
Ulla

Svar: Tack! Då får vi leta reda på Vattenfallsparken för döe kan jag inte minnas att vi varit. Vi har ju både promenerat och cyklar till La Mata många gånger och till naturområdet en bit väster ut där vi tänkte titta på fåglar, men de hade inte anlänt. Kanske är det den parken du menar. Har dock inte sett hjulångaren...Roligt just att det finns mycket att se och göra här om och när andan faller på.
Kram!
Ditte

Fia

Hejsan! Fina bilder också från Cala Ferris, dit promenerar vi minst en gång i veckan, palmlunden där är underbar tycker vi! Och som sagt testa p-garaget i La Zenia, vi körde vilse där en gång när vi skulle visa brorsan den jättestora shoppingvagnen, för att inte tala om jättedamskon👠
Fia

Svar: Det får bli nästa gång! Nu var det smidigt att parkera utomhus, men kul att prova garaget vid tillfälle. Och det blir det...Cala Ferris är jättefint och säkert blir det en cykeltur dit.
Ditte

erkki

Hej sen sitter alla herrar och väntar på damerna som handlar .Roligt på sommaren när alla barnen leker när vattnet sprutar

Svar: Tur det är gott om diverse vattenhål på La Zenia....
Ditte

Annika

Hej Ditte
Här var det många tips. Zenias shoppingcenter har jag bara passerat. Det kommer vi att besöka nästa gång. Ser trevligt ut. Tipset på Vattenfallsparken från Ulla tar jag också till mig likaså Cala Ferris.

Svar: Visst är det bra med tips på platser man ännu inte besökt. Nästa gång blir det Vattenfallsparken för oss. Och till La Zenia och de andra platserna återkommer vi gärna. Kram! PS Hoppas vi ses här igen! Saknar er!
Ditte

Ami

Visst är la Zenia ett tjusigt ställe!
Och på sommaren när det är som varmast, sprutar det ut vatten ur små munstycken som sitter lite varstans för att svalka alla shoppingsugna :)
Kram

Svar: La Zenia var en trevlig bekantskap och hit kommer jag gäna tillbaka. Luftigt, gottom bar butiker och väldigt smalfullt. Kul att ha varit där. Kanske blir det en dusch nästa gång!
Kram!
Ditte

Torrebloggen

Tack själva för en härlig dag tillsammans! Kul att ni gillade vår guidning!
Ja det finns så många fina och vackra platser här runt omkring Torre.
Vattenfallsparken är jättefin som Ulla skrev om, den heter " Parque Molino del Aqua" Canada del Molino. Värt ett besök!
Blir det några våfflor?
Vi ses
Kram
//Carina

Svar: Våfflor låter trevligt! Vad sägs om imorgon?Vi städar och tvättar och hoppas på en promenad senare i dag.Har just ätit lunch, så våfflor känns mycket...Annars får vi ta det nästa gång vi ses här. Kram!
Ditte

Anonym

Hej igen!
Tog fram kartan..."vattenfallsparken" heter: Parque del Molino del Agua. Den ligger vid gatan Calle Morera, ner till höger, men enkelriktat från stan så vi brukar köra fram till LaMata först och sen ta vägen upp. Ni ser ju....
Ulla

Svar: Tack! Toppen! Nu har jag hittat den på vår Torrekarta, Får bli ett besök där nästa gång vi kommer hit.Och då per cykel!
Ditte

Ulla Söderlund

Oj då, skriver från jobbet....då blev jag anonym här ovan, nej då samma gamla Ulla!
Ha en fin eftermiddag! Här skiner solen!!

Svar: Hej Ulla! Ja, det går bra att vara anonym också..Trevligt med sol hemma också! Det piggar up och de är ju vårmånad.
Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: