Mer energi

    
Solen har åter kommit i tjänst efter några dagars frånvaro. Men riktigt stabil är den inte så bäst att sätta fart och ta den där tänkarrundan.
MIn kropp och orken i den är just nu inte mina bästa vänner  (väntar på provsvar från de där trista solskadorna och vidare utredning av lungor och lite andra krämpor) så det kunde vara en idé att låta den se sig om och en stärkande promenad skulle förstås ge mer positiv energi. Joggingskorna på, men utan att jogga tog jag kajen utanför i besittning.
 
De vanliga båtarna ligger kvar och någon ny har tillkommit. Det är lugnt på kajen längs vattnet, annat än vad det är i rusningstrafiken på helgerna. Då det känns som om alla Stockholmare, turister och förortsbor folkvandrar hit. Men det är förstås trevligt att området är omtyckt.
 
Jag går längs kajen de 500 metrarna till Barnängsbryggan, som fått sitt namn efter ett fabriksområde, Barnängen. Området omtalades första gången på 1500 talet och hette då Barnstugeängen och inrymde ett barnhem. Senare blev detta ett industriområde med olika fabriker och 1868 byggdes Barnängens Tekniska Fabrik som tillverkade bläck. Barnängsområdet är väl beskrivet av Per Anders Fogelström i "Vävarnas barn".  Här vid färjeläget bestämmer jag mig att ta färjan (kostnadsfri)
över till Hammarby Sjöstad, södra Hammarbyhamnen.
 
Lumabryggan heter det här. Även detta ett gammalt industriområde, där Lumas fabriker låg och där "lumalampan" tillverkades. Fabriken lades ner på 1970- talet och bostäder har byggts på det gamla industriområdet och övriga delar av Södra Hammarbyhamnen.
Första inflyttningen här skedde hösten år 2000 och 2017 beräknas hela Hammarby Sjöstad, som den här stadsdelen också kallas vara helt utbyggd och skall då haca 25 000 invånare.
Många barnfamiljer har sökt sig hit och detta hade man inte räknat med från början, så utbyggnaden av skolor och förskolor har inte skett i samma takt som familjer flyttat in.
Mest  bostadsrättslägenheter finns här men även en del hyresrätter. Många föetag har också flyttat hit liksom butiker och mängder av rastauranger och barer, så det är en levande del av Stockholm. 
 
Södermalm och norra Hammarbyhamnen med Sofia kyrka som ett tydligt riktmärke.
 
Jag går vidare i Sjöstan och tittar upp mot Hammarbybacken. Just nu med dålig snötillgång men vinterdagar pågår skidåkning här för fullt.
Jag fortsätter att gå längs vattnet, nu Sickla kanal, passerar Sickla Sluss och är strax inne i Nackareservatet
 och har Sickla sjö framför mig. Jag fortsätter längs promenadvägar innan jag vänder om och går tillbaka längs andra sidan sjön och Hammarbykanalen.
 
Jag passerar Skansbron och är strax hemma igen.
 Kroppen är piggare och jag har fått mer energi. Så bra!
 
 (Inlägg nr 15 i #blogg100)
 
 
Preciosa

Hej Ditte!
Inte roligt att var opigg...men du har fint i ditt närområde! Jag ska inte gnälla men det gör jag alltid. Har bara vardagliga trista krämpor. Förkylning så klart...det kommer man inte undan :(
Har inte sett nån sol i dag men bor ju lite "bakom" :-)
Kram P ♥♥

Svar: Nej opigg gillar jag inte att vara. Men det blir väl bättre . Trist med din förkylning och hoppas den snart är över. Hoppas att solen kommer och stannar. Roligare då! Krya på dig! Kram!❤️😀🌷
Ditte

Comsi Comsa


Att vänta på provsvar och genomgå utredningar är inte kul. Nu vet jag inte vad du utreds för men jag hoppas verkligen att det skall bli bra. ♥
Lustigt att du nämner joggingskor, köpte mig nämligen ett par på hemvägen idag. :-)
Idag var det underbart ute, men i morgon blir det kyligare igen men på fredag kommer värmen åter. Hiskelig blandning på kyla och värme enligt mig. :-)

Stor kram på dig ♥

Svar: Denna mix av väder ger viss spänning åt tillvaron om inte annat. I övrigt har jag lite gamla solskador under lupp och en hosta som inte ger med sig. Men det kunde varit betydligt värre så inte ska jag gnälla. Men jag vill ju ha min vanliga energi tillbaka. Och visst kommer den😀 Kram❤️
Ditte

FREEDOMtravel

Trevligt med bilder på Stockholmsbåtar! Snart blir det vår och då får man också mer energi!

Svar: Visst är det så. Men vi har ju haft turen att vara i Spanien under den mörka årstiden och det har varit så skönt. Stockholm är fint och skiner solen är det ännu bättre.
Ditte

Ann-Kristin

Hola Ditte!
Jobbigt för Dig att vänta på svar samt ny utredning. Hoppas att denna långa fina promenad gjorde så att Du kunde skingra tankarna lite. Ända ut till Sickla och tillbaka! Hur långt är det fram o tillbaka ?
Här pågår det också lite tankeverksamhet nu. Ringa VC eller inte.
Många kramar till Er båda/A-K

Svar: Kan nog vara bra att ringa! Till Sickla är det kanske 4 km om man går i lite krokar och 3 hem raka vägen. Skönt att gå i fint väder . Kram!
Ditte

Veiken

Skönt att du fick lite mer energi av din fina promenad. Jag hoppas verkligen att det fortsätter så och att dina provsvar visar bra värden och att du slipper en jobbig utredning! Kram

Svar: Promenader är stärkande och skönt när tankarna ostrukturerat virvlar runt. Och visst blir det bra....kram
Ditte

Ami

Så skönt med en promenad när solen åter visar sig. Men inte roligt att du känner dig trött. Hoppas verkligen att du får ett bra provsvar!
Tänker på dig!
Kramar

Svar: Tack! Jo, visst går det över och kanske i takt med det jag går...😄 Men jag vill helst studsa fram. Kram!
Ditte

Tove Olberg

Så länge sedan jag lästa P A Fogelström nu! Jättefint du tog din kropp med dig och trotsade orken. Ingemar Bergmab sa att promenaderna var hans sätt att fly "demonerna" som han kallade dem i hans fall ångest. Tjusiga bilder du tar.
Önskar dig det bästa i provväg i Ditt-e Liv!
Stor kram och tummen upp!

Svar: Tack för dina fina och uppmuntrande ord! Och just ångest har jag ingen, men jag är störd över att inte orka. En petitess egentligen....Jag gillade verkligen din ordlek; Ditt-e-Liv. Den kommer jag att minnas.
Genast känner jag mig piggare!
Stor kram!
Ditte

Znogge

Nytta med nöje alltså med din promenad!

Jag blir lite förvånad över att man inte trodde att barnfamiljer skulle söka sig till Hammarby Sjöstad. Läge borde vara lockande även för dem men kanske hade man en annan målgrupp i åtanke...

Fogelströms böcker har jag läst med stort nöje och man fick verkligen bild av hur Stockholm växte fram.

Hoppas att du snart har svaren och att de är så bra som de bara kan vara. För visst är det en viss anspänning att vänta.

Kram

Svar: Bra att förena nytta med nöje! I Hammarby Sjöstad hade byggherrarna och de som planerat området tänkr sig pensionärer. Jag var på visningarna i rent intressesyfte och först då gick det upp för alla att barnfamiljer var intresserade. Att pensionärer var tänkt som målgrupp berodde på att man trodde de skulle sälja sina hus och flytta till en lägenhet i närheten av stan. Men icke! Så idag äker massor av barn färjan för att gå i skolor på Söder och många föräldrar har förskolor till barnen också på Söder. Så det kan bli! Men skolbyggena är i gång nu för att få till fler. Fogelströms böcker har jag läst om sedan jag flyttade hit och med stor behållning går jag gärna i de trakter han beslriver. Vad gäller provsvaren får jag ge mig till tåls med en del, tar ju tid och så kommer ju påsken...Men i morgon är en annan dag..Tack för bra peppning! Kram!
Ditte

Malin

Härlig promenad och tack att jag fick följa med så här via bloggen på den uppiggande rundan! Önskar dig en fortsatt trevlig tisdag och vecka!

Svar: Visst är det skönt att gå och kul att du hängde med. Men du brukar förstås i verkligehetn var ute mycket tidigare om mornarna på dina promenader. Trevlig fortsatt vecka önskar jag dig också!
Ditte

Ghugge

Underbar promenad! Sänder styrke kramar till dig och hoppas du fick lite extra energi efter promenaden. Jag har alltid sökt styrka i naturen när livet gjort sina krumsprång..Ha det gott kära bloggvän.

Svar: Tack! Här får man lite efter naturen, men jag har inte så långt till den. Skönt det!Och energi fick jag!
Tack för din omtanke!
Kram!
Ditte

Fia

Vilka rejäla promenader du tar, och så trevligt att följa med! Dina historiska nedslag är suveräna. Idag hade vi också här en superfin dag, ktattade litet i trädgården efter min träning på utegymet. Imorn åker vi till Sthlm, barnvaktskväll väntar i Enskededalen, ska bli trevligt!
Kram/Fia

Svar: Tack! Och visst var det skönt med lite sol idag. LÅter bra både med gym och krattning, rena friskvården. Mysigt med barnvaktskväll och hoppas på sol i morgon också.
Kram!
Ditte

Ama de casa

Skönt att du piggade på dig med den härliga promenaden.

Barnängen får mig mest att tänka på tvål... :-)

Svar: Jodå, det fanns även en tvålfabrik där också...Och promenader är trevliga och särskilt i fint väder.
Ditte

Aaa

V. 15 kommer jag och vill se Stockholm! Är du i trakterna då?

Svar: Jag är i trakterna. Mailar dig! Vore jätteroligt att ses. Välkommen till huvudstaden!
Ditte

Torrebloggen

Vilka härliga bilder från dagens promenad.
Jobbigt att gå och vänta på provsvaren, själv väntar jag svar från mammografin.
I dag ska vi vara hundvakt, det ska bli riktigt kul.
Ha det bra.
Kram

Svar: Tack alltid trevligt att promenera! Och jag tänker så bra då jag går. Hoppas dina provsvar snart kommer och att de är bra. Håller alla tummar!
Trevligt avbrott att vara hundvakt för då kommer man sig ut på promenader oavsett väder.
Önskar er en trevlig dag.
Kram!
Ditte

Eva`s blogg

Men stackare där, jag ger dig lite av min lilla energi jaghar kvar och hoppas du mår bättre snart och fina bilder och du bor ju fantastiskt :) ha en skön dag & vila stor kram

Svar: Tack! Ja, din energi hjälpte ! Snällt att du delar med dig. Jag sänder tillbaka lite så du kan pigga på dig.Visst bor vi bra, lite på landet och ändå inne i stan.
Önskar dig också en fin dag.
Kram!
Ditte

Lena i Wales

Så fina bilder och så mycket jag lär från dej! Nu när sonen flyttat från Södermalm till Östermalm är det ju inte så nära, men måste bara ta mej till ditt håll när jag är i Stockholm!

Svar: Det vore jättetrevligt om du kom hit till Söder, en kort resa med t banan eller en uppfriskande promenad. Välkommen!
Ditte

Bosse Lidén

Väntan kan vara både förväntansfull och tuff. I ditt fall handlar det om alternativ två. Det är bra att du ägnar väntetiden åt en sådan här aktivitet så ofta som möjligt. Hur lång tid tog rundan? Du bor verkligen bra. jag hoppas att allt ska bli bra. Styrkekram Bosse Medmänniska

Svar: Att gå är avkopplande och huvudet rensas vilket är skönt. Just den här rundan tar ca 90 min. Men jag stannar få och då för att se mig omkring. Visst är det skönt att bo mitt i stan och ändå ha naturen nära inpå. Och piggare blir jag...dina styrkekramar hjälper till. Och dina böcker. Kram!
Ditte

Robex Lundgren

finna bilder

Svar: Ja, om inte annat så var det intressant att hamna mitt i smeten idag.
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: