24 timmar

    
 Nu är det 24 timmar sedan vi lämnade Alicantes flygplats igår. Norwegian tog oss hem med med en informativ holländsk kapten och styrman och serviceminded spansk kabinpersonal. Vi hade väl några funderingar om planet skulle gå eller inte, men eftersom flygschemana görs i så god tid så visste Norwegian att den här flighten skulle bemannas av icke svensk besättning. Redan i förrgår visade Norwegians hemsida på att planet skulle gå och den hemsidan har flitigt uppdaterats så bra info har gått att få tycker jag. 
Vi fick även sms om att allt var ok inför avresan.
Så Preciosa, Bosse och jag var i samland trupp inför hemresan.
 
Vi lämnar Alicante nedanför oss och beger oss en sväng ut över havet
för att fortsätta norrut upp längs den spanska kusten.
Det vita snett till vänster är inte ett moln utan kustremsan.  Har blandat ihop två bilder.
Sikten är god och vi tittar på landskapet under oss.
God sikt över Pyrenéerna och en hel del snö på topparna.
 
Vi startade 30 minuter sena från Alicante och landade fyra timmar senare 19.41 på Arlanda som mötte oss med +4, men i alla fall inget regn.
Arlandabuss till Cityterminalen och tunnelbana hem. Smidigt att bara resa med lätt handbagage.
Hemma var det mesta sig likt och efter att ha tittat till mina orkidéer, vattnat lite och pratat med dem var det dags för genomgång av post samtidigt med en kvällsmacka. Inget sensationellt hade hänt. Ja, inte mer än det vanliga. Ögnade också igenom de senaste numren av Södertidningarna, för några lokala nyheter på detaljnivå har jag inte följt i Spanien. Ofta får man där lite info som kan vara bra att lägga på minnet.
Timmen hann bli sen innan jag stegade ut på balkongen för att se om allt var sig likt. Och det var det. Skönt!
 
Allt såg ut som vanligt både längs kajen och över till Hammarby Sjöstad.
 
 Nattens sömn blev lite orolig, känns att vi bor mitt i stan. Det är inte alls så tyst som i Torrevieja och jag vaknade  tidigt, halv nio.
Mulet, kraftig vind och en frukost på balikongen var inte att tänka på. Och vi som suttit ute och frukosterat i flera veckor....
Satte raskt ihop en inköpslista där tulpaner, en orkidé och körsbärskvistar hamnade överst. För är det nu vårmånad så är det. Och färska snittblommor vill jag alltid ha var sig jag är borta eller hemma.
Jodå, det ätbara kom också med.
Jag fullkomligt blåste upp till Ringens köpcentra och tyvärr hade inte vinden vänt när jag skulle hem så mina körsbärskvistar höll på att brytas av i vindbyarna.
 
Körsbärskvistarna är på plats i sin vas och är placerade i den kinesiska hörnan,
orkidén placerad i sin fina kruka
och tulpanerna står på matbordet.
 
 Nu har jag gått i mål för dagen och skall slå mig ner i soffan med en kopp kaffe och titta på tv4 play, Let´s Dance, missade igår. Man måste ju hålla sig uppdaterad.
Visst kan man läsa resultatet, men jag vill själv se.
Vad gäller Mellon, så lär det väl bli en riktigt sövande omgång så där kan jag ju läsa resultatet.
Kan i alla fall konstatera att det är skönt att vara hemma i Stockholm igen, för ett tag. Och så smidigt det är att kunna förflytta sig på bara några timmar, om man nu flyger alltså, och planen går.
Annars får man hitta andra möjligheter och det kan vara en upplevelse det också.
 
Znogge

Så skönt att resan gick planenligt och bra. Ska man väl hem vill man liksom att det ska gå smidig. Ser att du hunnit med att ordna buketterna också så nu är det ordning på torpet.

Men...

...är det verkligen ett moln på andra bilden? Ser ut som kustremsan eller missförstår jag dig?

Kram och välkommen hem :-)

Svar: Tack! Fint att vara hemma också efter en smidig hemresa och ordningen är återställd med blommor inköpta. Nja, jag har blandat ihop två bilder. Skall genast ändra. Tur du såg det...Tack!
Trevlig kväll!
Kram!
Ordningen här hemma är återställd med blommor inköpta så nu kan jag pusta.
Ditte

Fia

Å vilka jättefina flygbilder! Och härliga tulpaner att njuta av hemmavid! Lycka till på tisdag, jag fick en bra födelsedagspresent igår på vc, det såg bra ut!
Kram och njut av den svenska våren, imorn lär den blomma ut🌞
Kram Fia

Svar: Vad skönt "att det såg bra ut". Mailar dig! I morgon skall det bli +15 här, så vi håller tummarna. Behövs säkert! Men visst vore det fint med både sol och värme.
Hälsa L!
Kram!
Ditte

Ama de casa

Skönt att allt gick bra med hemresan!

Vi kollade på Let's Dance igår (lite halvt sådär), men ikväll kommer jag inte att kunna se Schlagern. GAAAHH!!! För långsamt internet... Anders är dock glad :-)

Svar: Men du kan vara med på chatten och läsa om resultaten. Tror det blir seeegt även utan segt internet. Förstår Anders glädje, han slipper ju städa.
Ha de´!
Ditte

A-C

Så skönt att ni kom hem som beräknat! Vi hade en sån där supertidig flygtid från Skavsta, åkte hemifrån kl 03.15. Nu njuter vi i fulla drag över att få vara här igen. Men tråkigt att ni åkt er väg, men ni är ju snart tillbaka. Hoppas det går bra på tisdag, tänker på dig då. Kram Anna-Carin

Svar: Välkomna tillbaka igen! Förstår att ni var uppe mitt i natten. Men nu är ni på plats. Skönt! Vår hemresa gick jättebra! Inga problem alls. Så nu tar vi hand om Stockholm ett tag innan vi återkommer. Och du, det hjälper att du tänker på mig på tisdag. Tack!
Kram!
Ditte

Eva`s blogg

Välkommen hem :) va skönt att ni kom hem som ni skulle och mindre skoj är ju vädret ..här blir mello i kväll tidigt jobb i morgon men tills dess njuta av lördagen stor kram

Svar: Tack! Ja, skönt att vara hemma och det gick ju superbra. Vädret är ju som det är och efter sol och värme nu ett tag så går det bra med moln också. Mellon slötittar/lyssnar jag kanske på. Men det känns segt.
Njut av din ledighet!
Kram!
Ditte

Eva`s blogg

glömde ju säga att dina bilder är helt fantastiska :) kram

Svar: Tack, snälla! Trevlig kväll! Kram!
Ditte

Marja

Välkommen hem till Sverige igen! Så skönt att allt var på plats och som vanligt. Vädret verkar vara samma som här i dag.
Tulpanerna och körsbärskvistarna är så fina. Jag kom inte iväg i dag för att köpa mina kvistar. Det blir på måndag.
Ha en skön söndag! Kram! :)

Svar: Tack! Känns bra att vara hemma igen! Tulpaner och körsbärskvistar bidrar till att det känns vårligt. Önskar dig också en trevlig helg!
Har nu sett Let´s Dance på Tv4 play och det är underhpllande tycker jag. Kul att se utvecklingen bland deltagarna.
Kram!
Ditte

FREEDOMtravel

Skönt att ni kom iväg med flyget som ni skulle! Men det verkar vara kallt i Sverige... huh!

Svar: Ja, det är stor skillnad mellan +22 och +4 med blåst och moln. Men vi har ju tankat sol och värme ett tag nu så vi står oss ett tag. I morgon sägs solen titta fram. Återstår att se. Och har man tänkt sig hem en sväng så är det skönt att också nå målet. Men det är ju lätt att ta sig emellan, vanligtvis. Lite klurigare nu när piloterna strejkar...
Ditte

Kaisa


Så skönt att hemresan fungerade.
Det är alltid gott att komma hem till blommorna. :-)

Du har en fantastiskt utsikt, wow!

Kramen

Svar: Hemresan gick över förvantan. Och det känns skönt att vara hemma igen. Ja, det är fint här på Söder. Mitt i stan men ändå med vatten och mycket grönska runt om.
Kram!
Ditte

Comsi Comsa


Mitt gamla bloggnamn kom fram som Kaisa men
det är jag Comsi Comsa som lämnade kommentaren ovan.

Svar: Bra, då vet jag.
Ditte

Preciosa

Hej Ditte!
Tack för i går!! Här hos J är det tusen ggr lugnare än jag har i Torre :-)
Sövande hahaha...Men det är skönt. Har sovit som en stock både natt och dag :-)
Kram så länge, hälsa Bosse! Kram P ♥♥

Svar: Tack själv! Hem kom vi och det gick ju väldans bra. Skönt att du sovit och vilar dig i form.
Känns bra att vara hemma men för oss är det tystare i Torre. Men jag vänjer mig snart, för egentligen är det tyst här också, men jag hör hissen ibland och en och annan bil eftersom jag har fönstret öppet i sovrummet. Inga mygg här inte.
Ha det gott!
Vi hörs!
Kram!
Ditte

Ami

God kväll!
Vad skönt att allt gick bra på hemresan....Och visst är det skönt att komma hem också, men vad är hemma och vad är borta? Lite svårt att skilja på när man har två hem som man trivs lika bra i :)
Men hoppas nu allt ska gå bra på tisdag!
Kram

Svar: Tack! Jodå, hem kom vi och det gick smidigt. Och visst är det bra att kunna alternera mellan boenden. Stockholm är så fint, men idag har det blåst och varit mulet så då är det inte så behagligt med långpromenad. Men i morrn så skall våren visa sig lite mer. Återstår att se.
Vad gäller tisdag så är jag hoppfull! Hoppas få ordning på min arm...
Önskar er en trevlig söndag.
Kram!
Ditte

Torrebloggen

Vad härligt att flyget gick som planerat. Så vårligt det såg ut med tulpanerna och körsbärskvistarna. Hoppas det går bra på tisdag, vi tänker lite extra på dig då! Skönt att ni har det bra där hemma, men vi saknar er. Men tiden går ju så fort , så vi ses ju snart igen!
Kram
//Carina

Svar: Tack, för fin omtanke! Hemresan gick riktigt bra och visst är det fint att vara hemma ett varv igen. Tiden går fort och vi ses snart igen. Kanske här hemma?Ha det gott och ha det allra bäst!
Kram!
Ditte

Susan

Hola! Ja hu vilket väder det har varit på Södermalm idag! Blåsigt, blåsigare, blåsigast... ;) Men imorgon ska det bli varmaste dagen hittills i år enligt smhi! Rasslade därför undan veckostädning, veckohandling samt vädring av sängkläder och renbäddning idag så att morgondagen kan ägnas åt en promenad i solen. J börjar återhämta sig från sitt "öppna spår" i måndags och de skavsår han ådrog sig under 9mil då de nya skidbrallorna hade sömmar som inte var snälla mot ljumskarna. Förhoppningsvis går han inte som Zeb Macahan längre utan kan hänga med på promenaden! ;)
Kram//Susan

Svar: God förmiddag! Här pågår Vasaloppet, på tv alltså. Kan förstå J´s skavsår. Vojne, vojne...Men skönt att de börjar läka. Bra jobbat att åka öppna spåret. För egen del har jag inte ens i mina bästa dagar ens haft en tanke på det.Det vackra vårvädret verkar i alla fall göra det bästa för att blidka oss här på Söder.
Önskar er en fin dag!
Och är du i mina krokar så vinka eller plinga.
Kram!

Ditte

Ghugge

Du lever i de bästa av världar kan jag konstatera via dina fina bilder!
Det utlovades sol i helgen..undra vart den tog vägen?! Men inga sura miner här vi får helt enkelt lysa upp tillvaron själva med våra soliga sinnen, hi,hi. Kram du sköna söderböna!🌆

Svar: Tur att man kan lysa upp tillvaron! Här är det sol idah och +15 men det blåser rejält. Och man kan inte få allt. Så om du strålar hos dig så gör jag mitt bästa för att lysa här och det får bli i kapp med solen.
Kram!
Trevlig söndag!
Ditte

Ann-Kristin

Hola Ditte!
Jag hade för mig att jag hade skrivit och önskar Er välkomna hem. Men tydligen inte.
Så fint det blev med tulpaner och körsbärskvistarna.
Vi tittade inte på Mellon. Har noll koll 😊
Håller tummarna på att allt går bra på tisdag.
Många kramar/A-K

Svar: Tack! Trevligt att vara hemma också. Och idag är det fint vårväder med sol och +15. Dock en del blåst, men man kan inte få allt. Ja, snart är det tisdag och visst går det bra .Kramar!
Ditte

Anonym

Låter som du har funnit två nirvanas.
"Born under a lucky star".
Att komma hem och kunna köpa körsbärskvistar för en kinesiskt vas
och tulpaner för en tjusig svensk kristallvas och sen, genom fönstret,
kunna se ut över en av världens vackraste städer.
"Who could ask for anything more..."
OK - du har ju sjukhusbesöket. Alltid blir man påmind om att
ingenting är helt perfekt. Hoppas på gott resultat på tisdag.

En solig tidig vårdag här. Snön smälter så det skvätter om det. Yippeee!
Såg t.o.m. ett par (idioter) joggande i shorts.Ruth i Virginia

Svar: Vad skönt att kylan håller på att lämna dina trakter och snart har du de vackra blommorna framme. Och våren är ju en härlig tid. Tyvärr kan den ju ibland passera alldeles för fort. Visst är jag lyckligt lottad och jag är glad för de möjligheter jag har och uppskattar verkligen allt det jag fått.
Ja, imorgon är en annan dag. Men jag är positiv!

Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: