"Trevligheter"

    
 Söndagen avlöpte i "trevligheternas tecken" och begivenheterna började redan klockan 11 på varuhuset NK, mitt i Stockholms City.
Döttrarna bjöd mig på lunch och uppvaktade både med små läckra chokladbiskvier och brownies med havssalt och mörk choklad. Blir att packa med i spanienväskan. Jodå, jag tycker mycket om choklad så presenterna var verkligen uppskattade. Och det bästa var förstås att träffas alla tre tillsammans. Tusen tack för er omtänksamhet.
Denna sista söndag i maj, tillika "Mors dag", är  extra speciell för mig eftersom döttrarna döptes just denna dag. Men det var 1981. Och det känns inte alls länge sedan...Eller? Kanske är det?
 
 
Lunch med Helen och lIv på NKoch vårt val föll på rejäla varma smörgåsar med fräscha grönsaker som verkligen smakade bra. Här blev vi sittandes länge innan vi tog en shoppingsväng både inom NK och i angränsande varuhus. Och några inköp blev det förvisso.
 
Vi skildes åt och jag promenerade vidare till Gamla Stan där jag skulle möta Sofia, min vän och kinesiska lärare .
Det var som vanligt trångt på Västerlånggatan så jag klev upp ett snäpp och tog mig ledigt fram längs den nästan tomma Prästgatan. Målet var Stortorget och café Grillska Huset som drivs av stadsmissionen. Är man i Stockholm och vill ta en paus med kaffe, bakverk eller en bit mat så titta gärna in här. Terrasssen på taket är verkligen fin.  Grillska Huset har anor från 1600-talet och har fått sitt namn efter familjen Grill som köpte huset i slutet av 1600-talet av köpman Hans Bremer.
 
 
Prästgatan var folktom och här svävar verkligen Stockholms historia runt mig.
 
Och i alldeles lagom tid trängde den blå himlen igenom och vi kunde sitta uppe på takterrassen och njuta av både kaffe och goda bakverk. Här var vi verkligen turster i vår egna stad.
Sofia tyckte att jag kom ihåg en hel kinesiska, själv är jag tveksam för många ord kan jag men kommer inte på dem. De finns i bakhuvudet men måste komma fram också.
Vi blandade svenska och kinesiska och det är så roligt att fräscha upp lite språkkunskapper. Jag skulle behöva och önska att kunskaperna liksom kommer flygande till mig. Men så har ännu inte skett.
Jag håller också på att lämna lite utrymme för spanskan...
Mysigt på Grillska Husets takterrass.
 
Det blev en härlig eftermiddag med mycket prat och många skratt tillsammans med Sofia och eftermiddagen han övergå i tidig kväll innan jag förtsatte hem till Söder.
 
(Inlägg nr 98 i #Blogg100)
 
                                                                                                                                                                                                                                            
Preciosa

Trevligt med uppvaktning av las hijas :) Och vidare trevligheter i Gamla Stan.
Du vet ju var det finns fina matställen och caféer. Tur att ni kunde sitta ute!
I dag packar du väl :) Kram P ♥

Svar: Det blev en jättetrevlig dag och även solen tittade fram. Vad gäller mat och dryck har jag ganska bra koll. Det har blivit några varv runt i stan under årens lopp och en del ställen finns kvar och många nya har kommit till. Vad gäller packning så är det bara handbagage som gäller. Vi ses och hörs. Kram! ❤️😀
Ditte

gittan

En sån härlig dag ni hade och fint är det i din stad. Vi hade gänget här ute på ön och muurikkan funkade jättebra, bilder kommer. Uppkopplingen är inte den bästa här ute så det blir när vi är i stan.
Kramar.

Svar: Vad roligt att ha alla samlade och att muurikkan fungerade så bra. Ser fram emot bilder. Kram!
Ditte

Ann-Kristin

Så mysig förmiddag med döttrarna och därefter träff med en väninna. Du kan verkligen fylla dina dagar med trevligheter.
Önska Dig och Bosse en bra res i morgon.
Kram/A-K

Svar: Tack! Ja, det blir trevligt att nu ta en tur igen. Gårdagen var jättemysig på alla sätt och döttrarna hade ordnat så fint. Och jag tar gärna tillvara de tillfällen jag kan för att få till "trevligheterna".
Kram och hälsningar från oss båda.
Ditte

Ami

Vilket mysigt mors dags firande det blev!
Och sen även lite undervisning i kinesiska. En perfekt dag!
Kram

Svar: Det blev en väldigt trevlig Mors dag och varierande. Roligt att försöka med lite kinesiska, men jag har glömt mycket och det är trist. Men det blir lätt så när ett språk inte hålls aktuellt och man hör det talas. Nu får det bli mer fokus på spanskan.
Kram!
Ditte

Tove Olberg

Mors minnesdag!
Berörd blir jag!
Gamla stan i trångt och mysigt -och ännu ett fik att lägga på minnet ....
I packning ser jag att du också är ....
Har du språköra du?
Stor kram

Svar: Lite språköra har funnits och kansk efinns kvar, men på ålderns höst tar det längre tid men både språkinlärning ich annat. Jag glömmer också fortare och behöver mycket repetition. I packningen var jag, mysig samvaro med döttrar blev det och nu är jag i varmare trakter.
Stor kram till dig också.
Ditte

Bosse Lidén

Grillska huset ska jag försöka lägga på minnet. Vilken tur att det inte blåser när jag bloggvandrar.

Svar: Grillska huset är väl värt att lägga på minnet och förutom väldigt trevlig miljö är det fint med ett välgörande ändamål som Stadsmissionen och deras bakverk är utsökta. (Kanske kan du unna dig en liten bakelse...)Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: